Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
taky zdravím…od rána sice sedím na netu, ale byla jsem do toho tak zabraná
…malá vstala těsně před sedmou, pak si hrála a zase spinká, ale už se budí ![]()
Hani , je to úsměvné, ale i trochu smutné, bo jak jsem psala, taky neumím moc říct NE…asi má vše svoje meze a ty jsi to prostě musela utnout ![]()
Přejeme ať je Davídek brzy fit !
Světluš , tak Eliška to tedy pěkně mění…no hlavně aby se to brzy zlepšilo !
Dneska tady prší, takže zatím na procházku nejdem a nevím, nevím, připadá mi někdy, jako by už byla nervózní, kdy jako že půjdeme ven !!
Takže vyrazíme ![]()
Taky jsem se rozhodla pořídit nový, pořádný kočárek a vybrala jsem Baby Point Solar (je to golfáč, ale je dobrý i na podzim, ale do sněhu to nebude) po tisících zvážení. Původní prodám. Mám už vybranou i prodejnu u nás v Brně a pojedem tam s nejv. pravděpodobností zítra…jsem hrozně nedočkavá a Steph se mě večer zeptal, zda to kupuji pro sebe či pro to dítě
![]()
Takže příjemný den všem maminám a mimísům.
Pa, Ha
Ahoj holky ,
tak už má Ráchelka na cestě třetí zoubek, vpravo nahoře.
Ahoj hoky,
všichni marodi, ať se honem koukají uzdravit a všechny zuby co trápí, ať vylezou ![]()
Jinak jsem dostala báječnou sms, že nevítaná návštěva se konat nebude, že musí kamsi odjet či co. Tak jsem šťastná
![]()
Dneska zase Domik usnul úplně v pohodě, to už je třetí den, já nestačím zírat
![]()
Zase dotaz- kolik jako tříčlenná rodina utrátíte za jídlo??? Kolik za plyn, za vodu, za elektriku??? Mě by to zajímalo, jak se přestěhujeme, tak mám velký strach, aby jsme vyšli s penězma. Já počítala, že za jídlo tak něco kolem šesti tisíc? To ostatní nemám potuchy. Poraďte, díky.
Tak zatím ahoj…
Ahojky,
Fido právě usíná. Odpoledne spal 1,5 hod. tak snad usne v pohodě a nebude ponocovat ![]()
Jarčo na bytě je to asi jiný než na domku, my platíme
plyn 1300
elektřina 850
voda 700 + nájem to vše měsíčně na zálohách, jídlo, plíny a pod. asi 10 000 měsíčně.
Ale přijde mi, že platíme balík za takový krcálek ![]()
Ivi no vidíš to, nejdřív nic a teď bude mít Ráchelka plnou pusinku
během chvilky
Hlavně, když to probíhá v pohodě a nejsou teploty a tak.
Fido stále vyřváva v postýlce, jdu se mrknou co se zase děje
![]()
Ahoj holky, tak vámmám dojem že naše Stázinka bude každou chvíli chodit, protože jkdyž ji chytnu za ručičky tak už se dneska normálně rozběhla
Účty: plyn, elektřina 3100, hypotéka a služby spojené s bytem a garáží 14000, pak pojištění, inkaso (televize a rozhlas), internet, UPC to vše cca 5000. Za jídlo (teda různé věci, které nakupujeme v supermarketu - pleny atd) cca 8000-10000. Samozřejmě, že některé věci, kdybychom na ně neměli tak bych dokázala zkrouhnout cca o 4000 určitě.
Ivi Ráchelka nás zase všechny předběhne!!! ![]()
Krásnou dobrou všem
Díky za odpovědi, to budeme mít co dělat
Já tiše doufám, že ten rodičák po Novým roku zvednou, to by bylo hned trochu líp.
Ivi-Ráchelka ty zoubky a tak vůbec všechno bere pěkně hopem
Je bezva, že nemá teploty a jiné problémy s těma zoubkama. Je to prostě šikovná ženská, chlapi to prožívají daleko víc
![]()
Gabko-no vidíš jaká je Stázinka šikulka, jsem zvědavá který dítko tu začne první samo běhat
Zatím to vypadá hlavně na favoritku Ráchelku, předběhne jí někdo??? ![]()
Jdu si lehnout, dobrou noc holky.
ahoj holky,
tak jsme dneska dvakrát zmokli
, ale MUSELA jsem na poštu pro bundičku, do zítra by to nevydrželo…
Je moc pěkná,ale na to , že je to vel.80 celkem velká /jak psala Gabka, kdyžtak bude do první třídy
/
Ivčo, tak vidíš, jak se Ráchelce klubou pěkně zoubky, ona tě jen trochu napínala ![]()
Stázinka je šilkulka! Kubík se začíná pomalinku přesouvat okolo nábytku, ale občas to neukočíruje a žuchne na zadek ![]()
Jarčo, to určitě zvládnete !
Já to mám asi jako Gabka,akorát bez hypotéky, ale výdaje na barák+ na byt, ve kterým nebydlíme
Pronajmout ho nechceme,ale prodat. Jenže jsme neschopný a už to takhle matláme rok. Nejdřív to chtěl jeden známý,ale nedostal hypotéku a teď to stojí. Úplně zbytečně… bych si nafackovala, to je jak když peníze spláchnu do záchodu. Ale tenhle měsíc už s tim musíme něco udělat ![]()
Tak já půjdu dneska asi taky do pelechu, nějak se mi zavírá oko.
Tak dobrou
Pěkný večer,
já taky nestačím koukat, že Ráchelka, to už je dýl, ale dívám, že všechny dětičky už začínají…my tedy ani náhodou
a i když je malá o měsíc mladší, nehrozí to. Dnes jsme ji znova zkoušeli dát na koberec (máme takový kus před postelí, jinak linoleum), ona se na všechny čtyři vyhoupne, ale jen mává zadkem a nic a zase spadne na břušek. Jinak se občas jakoby plazí, ale většinou se dostane někam takovou náhodou ![]()
Sama si nesedne…
Takže chození ?…jé to je v nedohlednu
, i když mi všichni říkají, že je to taky fajn a mám si to užít ![]()
Ivi , tak to gratulujem k dalším zubům ![]()
Gabko a Veru , máte doma šikulky ![]()
Jarčo , já vlastně nevím, protože bydlíme v pronájmu, takže dávám někomu do kapsy ještě více, takže nelze porovnávat a známí se mi nezmíní takto konkrétně co bydlí ve svym.....mám garsonku v Ostravě, kterou pronajímám, ale tam jsou náklady nízké, takže se to nedá porovnávat. Dělá to 2.700 Kč vč. elektriky(plyn se do garsonek v panelácích nedává) a jinak jídlo a pití vychází teď s Ivou na 4.000 - 6.000 Kč (to je vč. plenek, jídla pro malou, prostě vše, co se dá běžně koupit v hypermarketu) a pak oblečení, obuv, drogerie a tak, to dělá tak 500 - 800 Kč průměrně.
Dál platíme net a telefony, to vychází taky tak 1.500 Kč dohromady.
No a zapoměla jsem na pojištění a benzín - 3.000 Kč.
Záleží…pravidelně kontroluji stav konta a podle toho se řídíme, protože, jak už psala Gabka, hodně položek se dá omezit !
Ivu jsme večer ostříhali…božínku to byl ryk, ona to nese čím dál hůř…spíš se už umí ohradit, co jí vadí a tohle jí tedy vadilo, slzičky netekly jen křik. Bylo mě jí líto, ale jela jsem rychle, Steph držel, aby to bylo rychle skončené
Roste to jak z vody ty vlasy. Už jsme jí za těch 8m stříhali po třetí !
Šla spát dobře, ale byla taková uvzlykaná ![]()
Takže přeji pěkný zbytek večera.
Pa, Ha
Ahoj, pěkné ráno,
my jsme vzbuzení už od 6,00, ale udrželi jsme to do 7,15
…Iva už zase spí ![]()
Ale v noci se 2× budila s pláčem, asi se jí zdálo o tom včerejším stříhání ![]()
Dnes nás čeká náročnější den, po poledni jedem do města. Potřebuji na gyndu, pak musíme vyřizovat a pak si jedem pro novej kočár ![]()
No a měli jsme původně naplánovanej taky nákup, ale to se asi odloží na neurčito, bo už by toho bylo dost…
Pěkný den.
Pa, Ha
Ahoj maminy,
tak jsem včera posílala fotku jak mám Dominika v šátku paní na mail do firmy, kde jsem ho kupovala a ona mi odepsala, že dobrý, ale že tam mám drobné nedostatky-typu, málo utažený šátek, dítě musí být k tělu matky úplně přilepené a ten kříž, že musí být roztažený, aby jako mělo mimi zadeček trošku níž a to že je lepší pro jeho páteř, v návodu bylo roztáhnout od kolínka ke kolínku, ale já to nějak blbě pochopila
Je to věda to vázání šátku…Ale jsem ráda, že mě na to paní upozornila, aspoň budu vědět pro příště ![]()
Za chvíli musím jet pro Vaška do práce. Tak se zatím mějte.
Pěkný večer mamči ,
dnes jsme byly s Lamargaritou na vycházce a dopledne s mužem v Delvitě a v Bauhausu.
Musím se vám omluvit, Ráchelka má 2 zuby, ne3. Jeden dole a jeden nahoře, myslela jsem si, že jsou dole dva, a on je to jeden a uprostřed je prohlý, takže se mi zdálo, že jsou to dva.
Ha , nás čeká asi taky stříhání ofiny, už jí to leze do očí, a culík nechce.
Hani , jak je Davídkovi?
Pěkný večer.
Ivušce gratulujeme k osmiměsíčninám a Elišce k devítiměsíčninám
Ahoj holky,
tak jsem v rychlosti dočetla, co jste psaly. Ufff, dneska je toho všeho nějak moc. Dopoledne přišla mamča, tak jsme se s Eliškou vypravily na procházku. Samo, že jsme to nakonec zapíchly v curkárně
No a pak praní, uklízení apod. Manža mi pomohl s žehlením, tak jsme to všechno zvládli o dost dřív. Eliška už je po angíně úplně v pořádku. Takže dalšímu nakaženému angínou přejeme taktéž brzké uzdravení
A všem moc děkujeme za blahopřání k Elinčiným měsíčninám.
Ha, nic si nedělej z toho, že Ivuška se vůbec neplazí. Elišce to taky trvalo a teď u toho plazení vypadá jako voják
Nejdřív jen táhla nožičky za sebou a teď už spolupracují i ony. Teď jsou najednou vidět ohromný pokroky. V:,–(ím se, že u Ivušky to bude taky tak. Nic, nic a najednou „bác ho“ a budeš muset být pořád ve střehu. Takže užívej si ležíci „placičky“, protože ta dlouho nebude ![]()
Ivo, je jedno, že Ráchelka má dva nebo tři každopádně je už zubejda
My už na tom taky pracujeme. Dneska ty dvě malý potvůrky tam dole cinkaly i na lžičku
Jsou malinko vidět, ale vystoupnutý ještě nejsou. To jsem teda zvědavá, kdy se mršky dostanou úplně ven. Myslím, že to úplně změní Eliščin výraz. Zkusím to pak zdokumentovat a pošlu foto do galerky. Ale to máme ještě čas ![]()
Samo, že Ivušce taky přejeme všechno nej, nej, nej, ke krásným měsíčninám. Vy jste na den od nás o jeden měsíc? ![]()