Poradna duly
Jana Čurdová
Tak se Stázinka najedla a řeknu vám, že to nemělo chybu!!!!! Moni bezvadnej recepis, Moc ji to chutnalo. Já normálně uvařila maso se zeleninou, uvařila zvlášť těstoviny a rozmixovala zvlášť vývbar (kvůli zamrazení) a pak těstoviny s masem a vývarem, pak jsem přidala Choceňák a i já bych si dala, jen trochu osolit a nic tomu nechybí!!!!!
http://animace.org/…/G170237.gif
Gabko - tak to jsem ráda, že Stázince chutnalo
Já ji dělala s Hollandií a Matovi taky šmakovala. S choceňákem možná bude ještě o chlup míň nakyslá. Příště ho zkusím.
Díky za odkaz.
KaVi, Gabko - s tím Barem - to byl vtip, že nejsem zvaná
A bydliště už jsem radši doplnila
Škoda jen, že stejně nemůžu - v pátek odjíždím k našim a zrovna 26. se přemisťujeme ke kámošovi, co jsem ho už pár měsíců neviděla. A vracíme se do Prahy v neděli. Tak si vychutnejte pohled na Flaryho - ten se mi taky líbí. Savku bych kopla a totální averzi mám na Novotnýho ![]()
Jo, a lupla jsem ten Matův svetr do galérky.
ahoj holky, tak se přidávám do klubu zombie
. Noc děsnáááááá, budil se ani ne po 2 hodinách a zabralo akorát kójo
. Od 3 do půl 5 probranej úplně a další definitivní budíček v 6 !!! Takže holky , vím jak vám je
![]()
Gabko, mě přišel ten balíček tak do 3 týdnů - byla tam přesnídávka - zelenina,maso, Frutapura a mlíko HAMI a po 14 dnech zase mlíko HAMI 2, kdybyste ho někdo používal, pošlu, nějak nevím co s ním
![]()
Tak zkus kdyžtak objednávku napsat znovu, třeba je popoženeš. ![]()
Tady je nádherně, tak půjdeme odpol. ven.
Na MMB jsem objednala 2 bundy, jedna zima, druhá podzim, tak jsem na to teda zvědavá ! ![]()
Světlušinko kolikrát denně ještě kojíš ? Já jestli tu nejsem sama kojící
![]()
Tak už jsme doma z archivu, venku vedro a tam byla pěkná kosa. Jsem Stázince vzala hrací deku, aby se tam nenudila, ale stejně ji nejvíc zajímali šanony ![]()
Moni rádo se stalo.
Já ten bar už pěkně dlouho neviděla.
Veru tak uvidíme, počkám do konce týdne a pak jim znova napíšu
Hami nebreme jsme na Nutráku ![]()
Malá béči utíkám pá
Jo, mě ten balíček od Hami došel taky cca po třech týdnech až měsíci. Mlíko jsem využila k tomu, že z něj dělám kaše ze zdravé výživy (nesladké pohankovo-rýžovou a prosnou) a přidávám to Matovi k ovoci.
Jinak pijem Nutrilon.
A vlastně jsem ani nenahlásila, že jsem s kojením během minulýho týdne přestala definitivně, už neteče ani kapka
Ale aspoň že těch pár měsíců to šlo v poho a pak Mat vydržel dost dlouho pít jak z prsu, tak z lahve.
Hanka mi nadělala chutě a tak jsem včera koupila uzené žebra. Teď jsem půlku uvařila a půlku upekla. Večeřela jsem ty pečené a přežrala jsem se. Výborně je dělají v Ostravě kousek od hotelu Harmony. Restaurace se jmenuje Kartáč a minimální kousek je tak okolo 400g. Mohu jen doporučit. Možná to bude znát Ha
Stázinka to má dneska nějaký poonděný, vždycky spí mezi 14-15 hodin, ale dneska to zalomila o půl páté a ještě spinká, to večer žádná klasika okolo osmé nebude ![]()
Dám do galerky Stázinku v džínovém
Gabko - Stázince to fakt sekne!!!
Holky, taky jsou vaši prckové takoví tanečníci? Mates, jakmile slyší něco hrát, tak zvedne ruku nad hlavu a paří
Je to sranda, páč trsá fakt na všechno - včera začal, když v televizi dávali Colomba a někdo tam zkoušel hrát na nějako trubku ![]()
Jé tak to musí být bezvadný Moni!!!!! Stázinka nedělá nic a nebo když stojí tak vrtí zadkem! ![]()
Mončo,Kubík netančí, ale zase " zpívá"
, ten tanec může být docela prča co? ![]()
Jak jsi odbourala kojení? Někdo říká udělat to naráz, ale mě by spíš vyhovovalo to tvoje postupný. Začala jsi mu dávat i láhev a postupně přešla jen na ni? Já teda plánuju kojit tak do roka a pak to nějak zkusit ![]()
Gabko, tak to byla hostina co? mňam mňam ![]()
V tom HaM maji tu bundu/vestu/ jak je v galerce i s rukávama ?? Přesně něco takovýho jsem si představovala na zimu ! Že bych pověřila kámošku v Praze, aby mi tam skákla ![]()
Ahoj holky,
Stázinka je v riflovém frajerka a Matýsek za volantem kabrňák, jako velkej
![]()
Dnes přišla mamka, donesla mi krásnou kytici, sem koukala to jsem nečekala. Taky donesla malýmu ovoce a plíny, taky mu zavařila broskvový výživy upravené pro děti. Se máme, že? To je hodná babička
![]()
Dala jsem jí flanel, který jsem tu měla s motivem medvídků, že malýmu z toho ušije pytel na spaní. U nás totiž zá:,–(ně nehrozí přikrytí, okamžitě odkopáno…
To asi všude…
Byly jsme 2 hodiny na procházce, Fido si schrupnul a teď už spinká, snažila jsem se ho utahat co nejvíc aby v klidu spal a né jako včera.
Gabko to musela být dobrota, taky to zkusím malýmu uvařit.
Dneska máme pokrok Fido si sám klekl a potom stoupnul, nejdřív u mamky a potom u stolu ![]()
Taky začal při plazení používat kolena ![]()
Když hraje hudba tak se kření a vrtí sebou na zemi, když je ve stoje tak se kolíbe jako tany tany..
Myslím, že má hudbu rád, když jsem byla těhule a hrála hudba tak mě vždy hodně kopal.. ![]()
Tak já jdu něco pohledat na netu a budu koukat pa
Ahojte,
Barunce všechno nejlepší k měsíčninám ![]()
Stázince gratulace k zoubku, na fotkách jí to moc sluší
Matýsek je taky krásnej jak řídí ![]()
A všechny oblečky jsou super.
Hami-já tam psala ještě dřív, než jste to psali tady a nic mi nepřišlo ![]()
Tancování u nás moc není, ale jakmile je v postýlce, tak si stoupne a hopsá jak gumídek ![]()
Veru, já když přestávala kojit, tak taky tak nějak postupně, nahrazovala jsem některý kojení flaškou a postupně zvyšovala počet flašek a mlíka bylo míň a míň a pak pár dní chodila s nalitýma prsama, ale tak, aby to nabolelo. A když bylo potřeba, tak mi malej trošku odpil a pak už se to postupně ztratilo a bylo.
Dneska měl malej na sváču chleba s máslem, moc mu to šmakovalo, snad to nevadí a může to_
![]()
Včera taky nějak blbě spal, večer se dvakrát vzbudil se šíleným řevem, tak jsem si ho vzala do postele, pak řval ještě jednou a pak už docela dobrý. Asi taky zuby, zdá se mi, že mu leze jeden nahoře.
Byli jsme dneska na očkování(žloutenku) a vážili jsme. Má 9,66kg.
Tak zatím…
Tak rychle reakce před koupáním:
Veru já tu vestu s rukávkama kupovala v HaM myslím před půl rokem.
Hape parádní návštěva babičky, kdyby tak chodila častěji, co? ![]()
Jarčo já zase dneska dávala Stázince těsto z koláče (jen střídku) a to mlaskala ![]()
Jdeme koupat, rozdělala jsem si žehlení, ale s tou malou holkou, co potřebuje všechno prozkoumat a osahat to prostě nejde. Tak jak bude ve vaně, tak to sklidím, Uf
Veru - já kojení nijak neodbourávala - odbouralo se samo
nebo
Taky jsem chtěla kojit do roka, ale zase jsem to odstavení měla bez problémů.
Kolem asi v polovině 5. měsíce nějak Matovi přestalo moje stačit a tak jsem dopoledne jen kojila a vždycky odpoledne dávala po kojení ještě 60 ml Nutrilonu, hodně rychle z toho bylo 90 ml a pak čím dál víc a víc. Pak to bylo tak, že ráno jen kojení, pak svačina, oběd a svačina a pak navečer a večer 2 x malinko kojení a 240 ml Nutilonu. Poslední asi 3 týdny už bylo těch 240 ml po troše ode mně i ráno a minulej týden už z prsa skoro neteklo. Tak jsem mu dávala loka jednou za dva dny a teď jsme kojili naposled v neděli. Dnes mu zkusím dát večer, protože se mi zdá, že by tam mohlo něco být, ale rozhodně to nejsou nalitá prsa ![]()
Čau holky,
tak koukám, že skoro všechny dětičky měla nějak nalomený spaní. To u nás jsme to dohnali k naprosté dokonalosti. Po včerejším probrečeným odpoledni (kvůli tomu očkování) se Eliška budila v noci co chvíli. Vyvrcholilo to v jedenáct, kdy žalostně brečela a byla celá upocená. Tak, jak proběhly dvě předchozí očkování v poho, tak tentokrát si to vybrala se vším všudy. V těch jedenáct měla skoro 39 horečky. Dala jsem jí čípek a pokoušela se ji uklidnit. Ovšem byla jsem snad rozrušenější než ona. Těch osm měsíců vůbec neznáme nějaký nemoci, tak jsem z tohohle byla naprosto na prášky. Ještě, že mi manža tak skvěle asistoval. Myslela jsem si, že to do rána přejde, ale ani náhodou!
Dneska odpo jsem volala i doktorce, protože se teplota nedařila nijak srazit. Doporučila Nurofen sirup a zábaly. Ježiši, já to dělala fakt poprvé. Ste neviděli, jak ta naše beruška ječela!
…Teď už spinká a já pevně doufám, že ráno už bude opravdu v pohodičce. Si představte, že se odmítala na posteli položit jinak, než na záda. Asi ji ta „pobodaná“ nožička sakramensky bolela
…Ale jinak už je to s její aktivitou zase o kus lepší. Kromě válení sudů se i docela obstojně plazí
…Ale zub furt žádnej ![]()
Veru, já se taky ještě pořád řadím do klubu „kojných“
Sice už toho neteče tolik, kolik dřív, ale ještě to nějak zvládáme. Já už od skoro šestýho měsíce ještě přikrmuju. Teda vždycky to bylo sotva 20 ml, ale teď už jí dám i stovku umělýho. Není to žádná trága, ale představovala jsem si, že budu kojit do roku. A ono asi ne. Eliška totiž odmítá (a vůbec netuším proč a tak najednou) pít z levýho. Ze začátku jsem jí ho vnucovala, ale teď už to moc nedělám. No a tím pádem se tam tvoří už jen kapka. Z toho pravýho to asi neutáhnu. I když musím vzdát hold kojení, protože nás to dneska zachránilo. Odmítala cokoliv jinýho i flašku
A třeba to pravý za dnešek tak „rozkojila“, že se zásoba zase obnoví. Uvidíme. …Veru, Eliška taky zpívá. Ona obecně moc pusinu nezavře, takže když to není povídání, tak je to zpěv a obráceně. Třeba někdy, až se postaví, přidá i nějaký ten taneček ![]()
Jaruš, doufám, že ten Váš průběh po očkování bude v poho, jako ty naše předchozí.
Barunce přejeme všechno nej, nej, nej, k jejímu významnému dni ![]()