Listopad 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
15.3.06 10:47

už jste dávaly i něco jiného než mlíčko? Kašičky, přesnídávky nebo tak něco? Já se včera už koukala v hypermarketu, některé jsou od ukončeného 4měsíce, to mámë příší týden. Každý ale říká něco jiného. Někdo říká mlíčko do 6měsíců, někdo příkrmy. Fakt aby člověk byl encyklopedie. Já myslím, že když ji to nebude moc chutnat a mlíčko to výživnější jí bude stačitm tak do 6měsíce asipočkáme. Ale fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
15.3.06 11:04

Ahoj holky, tak my jsme ráno byly na píchání do prstíčku u paní doktorky, a na injekci proti obrně. Vše proběhlo v pořádku, a během 10 minut, jsem byla venku. Teď jsem u manžela v práci.
Kamčo, já kojím částečně, a od 4 dne po porodu přikrmuji Nutrilonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
15.3.06 11:07

My máme ukončený 4. měsíc až 26.3. Ale pak hned koupím Nutrilon 2, teď dávám 1 forte, a chtěla bych zkusit příkrmy v poledne. Každej říká něco jinýho, ale já to zkusím, třeba to nebude chtít tak budu dávat jen mlíko a budu to zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
15.3.06 12:36

Tak holky, teď jsem ze zoufalství zbodla dvě kolečka čokoládový rolády. Už dvě hodiny nemůžu najít obálku, do které doma dáváme penízky. :cry: Vždycky ji máme na stejném místě a ještě v pátek jsem si z ní peníze brala. A dnes tam není a nenašla jsem ji ani nikde jinde. Byla tam 5-tisícovka, takže jsem z toho dost na nervy. Je možný, že jsme ji já nebo manža v nějakém záchvatu uklízivosti sbalili s nepotřebnejma papírama a vyhodili. Já už jsem teď ve stavu, že bych ji asi neviděla, ani kdyby mi spadla přímo na hlavu, tak jenom ještě trošku věřím, že ji manža, až se vrátí z práce, někde najde.

Ale mám i pozitivní zážitek - Matýsek se dneska, když jsem ho nechala chvilku bez plínky, otočil úplně sám na bříško. Dalo mu to spoustu práce a vztekání, ale dokázal to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
15.3.06 12:43

Ahoj holky
Musela jsem konečně vyžehlit,tak jsem se dostala k netu až teď,malej snad usne,je po jídle a v postýlce :wink:

Já kojím plně,ale začátky byly krušný :roll:
Jelikož mně ho nepřiložili po porodu,protože se napil zkalené plodovky,tak nechtěl vůbec sát :?
Dali mu asi 10ml mlíka,ale ne z flašky,ale stříkačkou,aby byl zachovanej sací reflex,na to je Obilňák dobrej.
No a zkoušeli jsme to dál,až se chytnul.
Bylo to ale peklo,měla jsem do krve rozpraskaný obě bradavky a navíc 10 den po porodu se mně ucpal mlékovod,takže horečka,bolest jak čert a já jsem navíc měla poporodní depku jak vyšitou! :roll:
Myslela jsem,že to vzdám,ale překonala jsem to a kojím do teď.
Večer dávám rýžovou kaši z toho důvodu,že se aspoň trošku vyspím,4 měsíce vstávání po 2-3 hoďkách stačilo,ale je fakt,že ani kaše někdy nepomůže.
Takže když plně kojíte,tak příkrmy od ukončeného 6 měsíce a když se dává UM,tak od ukončenýho 4 měsíce.
Jinak kaše se dává rýžovo kukuřičná,nebo jen rýžová buď mléčná nebo nemléčná,do mléčné se přidá voda do nemléčné mlíko.
Jsou i s příchutěma od ukončenýho 4.m.,ale raději bez příchutí.Ptala jsem se na ně ve výživě a paní mě doporučila kaše s příchutí až od jednoho roku.

Jinak druhý mimčo určitě chcem,ale až bude vetší bydlení.
Doufám,že to bude holka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
15.3.06 12:58

Já taky dnes žehlím. Mám toho takovou hromadu, že už jsme nevěděla, kam s tím. Člověk by nevěřil, kolik tak malé mímo má spotřebu hadýrek :D .
U nás je spaní celkem v pohodě, od 2měsíců se budila tak 1× za noc. Teď malá spí tak od 20-21hodiny až do půl sedmé, ale pak povídá a zpívá - dám ji mezi nás na letiště s nadějí, že si ještě schrupneme, jenže malá hrozně kope, mně tahá za vlasy, no smůla. Spát se prostě nebude. A jakmile vstanu, malá se rozhodne si schrupnout. Ale v podstatě mám pocit, že teD´aspoň trošku spí i přes den. Jako novorozenec spala jen odpoledne, hoc byla hrozná a ve dne taky pořád čumákovala :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
15.3.06 13:15

Kači, ještě, že tě tady máme, a chodíš na ten kurz, aspoň nemusím hledat v chytrý knížce co a jak. Doktorka mě občas řekne, ale podle ní by se nemělo dávat nic a co se má dávat, mě neřekne! Např. s tím čajem, že!

Malýho jsem právě uspala a šupla ho k otevřenýmu oknu, dneska to ošidím a ven nejdu, jsem líná. :roll: :oops:

Jo, tak dítko je po 10ti minutách vyspaný! PROĆ JÁÁ, to mám za co ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
15.3.06 13:30

Aha už se začínám orientovat KaVi alias Kačka je tak chytrá protože se nechvává vzdělávat a předává své nabyté informace dál. Tak to je super, aspOň tady máme po ruce miminkovskou encyklopedii.

Malá taky usla, ale na moc dlouho to nevidím. Zda jít ven pořád zvažuju, je tam zima, to nenávidím, asi to taky vyřeším otevřeným oknem :D

Holky jak to máme s kyčlema? My nic moc, Káťa je bohužel po mně, tak chodíme na další a další kontroly a možná pjdemem na rentgen a tam se uvidí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
15.3.06 13:50

Ahoj holky,
tak jsem dnes dala první příkrm a s úspěchem vytáhl s flašky 50ml mrkvičky, lžička se neujala.
S kyčlema jdeme na kontrolu 24.4., protože ještě neměl vidět jadýrka.
A ven taky nejdeme, je tam hnusná zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
15.3.06 13:56

Koukám, že jsem z radosti nad příkrmem napsala místo z s.Omlouvám se. Jinak po sobě moc nekontroluju, ale tohle mě praštilo do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
15.3.06 14:23

No já jsem si dnes k obědu dala malinovou přesnídávku, shodou okolností je od 4.měsíce, tak jsem to prubla a dala lžičku malé. No asi si dokážete představit, jak jsme obě vypadaly, teda hlavně malá, prostě ji vyplivla a protože byla červená, tak máještě teD´pusu červenou. Tak nic. Pokus neuspěl. Počkám do příštího týdne, to jí budou ve středu 4měsíce, a zkusím taky mrkvičku. To jsem zvědavá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
15.3.06 15:05

Ahoj holky,

u nás na chvilku vylezlo sluníčko, tak jsem hned vzala kočár a mazala na procházku. Po 5 minutách se sluníčko schovalo, začal foukat vítr a já myslela, že zmrznu, ale vydržela jsem s ním venku asi 40 minut.

Já dávám přesnídávky už 4. den. Při prvním pokusu se Kuba šklebil, ale teď už mu to chutná. Dávám mu mrkvičku s jablíčkem a taky rýžovou polívku s mrkví od Hami, ta mu chutná moc, sní celou skleničku. Doktokra řekla, že když už má 6 kg, tak můžem dávat příkrmy a řekla, že až dodělám Sunar, který mám rozdělaný, tak už mám začít dávat ten „pokročilý“.

Včera jsem si koupila Studentskou pečeť s višněma, jak to dávají pořád na reklamě a málem jsem jí zbodla večer u televize celou. Je moc dobrá.

Dneska večer si jdu zasportovat (squash), tak tu čokošku musím vyběhat.

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
15.3.06 15:43

Já jsem dnes taky prochnu vynechala :oops:
Dojel taťka a hned zas odjel pracovat :roll:

Šimon se teď vzbudil,tak se nahulatej vyvaluje na dece :lol:
Já jsem si taky hoďku dáchla,teď jsem si uvařila kafíčko a zase sedím u pc :lol:

Já začínám kupovat Hami příkrmy do zásoby,má to dlouhou záruku a je to celkem drahý,takhle když jdu nakoupit,tak ze dvě hodím do košíku a budu mít doma zásobu třeba na dovču :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
15.3.06 16:04

Kači, to je docela dobrý nápad. Já si takhle dělala zásobu plen a ubrousků už v těhu, manža si klepal na čelo a teDˇje rád, že je nemusí kupovat, když je vysoké datum :D
My bychom taky chtěli jet letos na dovču, loni jsme nebyli nikde, já jsem odmítala s bubínkem někam jezdit :D tak si to chcememe letos vynahradit i s prckem. Snad to nějak půjdem ráda bych do teplíčka se někam řádně nasolit - jen už nebudou radovánky ve vodě ve dvou :D - někdo musí hlídat prcka :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
15.3.06 16:07

Ahoj holky,
já ty příkrmy teda vařim, ta sklenička mi na to množství připadá dost drahá. Dnes jsem koupila tu rýžovo-kukuřičnou kaši, tak doufám, že se ujme.
Zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital