Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
tak malej spal skoro 2,5 hoďky
. Byla tu kámoška, tak jsme prndali ![]()
Že bych taky zkusila nějaký příkrm?! Ale já mám strach, když ještě nemá ani 4. měsíce. Asi počkám těch pár dní.
Ještě, že jsem ven nešla, je tam zima, fůůj!!!
Kyčle máme dobrý, jdem na KO 6.4.
Jo to je dobrý nápad, dělat si zásoby, taky to tak dělám, ale jen s plínama a ubrouskama. To bych mohla i ty příkrmy, že!!
Jdu se věnovat synátorovi,tak zatím pa
Ahoj maminky, my jsme před chvílí přišly s Ráchelkou domů, a venku je pěkná kosa. Doma taky, manža nechal doma otevřené okno, a já to nějak nemůžu vytopit
. Dala jsem do galérky fotku Ráchelky s culíčkem, až mi to vyjde, tak se ji budu ještě snažit vyfotit lépe.
Já nevím, jestli mám malou už přikrmovat, nebo ještě nemusím. Dávám ji každé tři hodiny Nutrilon 1 Forte, a k tomu jí dám ještě z prsa, jinak pláče. V noci ji jenom kojím. Budí se 2× až 3× za noc, to ji pak nakojím, ale ona se neprobudí, spí mi u toho.
Já už se tak těším, až bude mít i Ráchelka náušničky.
Ahoj holky, vy jste se rozepsaly, že jsem měla co dělat abych to přečetla
. O kojení už jsem psala. my taky přikrmujeme (snažíme se). Lžička nám nejede
, Stázinka se u toho tváří jako bych ji dala snít citron. Dneska jsme koupili rýžovou kaši s banánem, s kukuřicí a s kuřecím masem a kukuřicí. Zkusili jsme ji dát tu třetí, ale ani za nic. V ledniciuž máme 3 balení Fru… něco nebo jak se to jmenuje (nechce se mi vstávat a jít se do lednice podívat
. Asi 3 skleničky s zeleninovým příkrmem a teď 3 balení kašiček k tomu nezbytný Nutrilon2.
Byli jsme na čerňáku koupit bordury a nějaké obrázky Stázince do kanclu, aby měla okolo postýlky veselo. Je to její 3. dětský pokoj, dva má doma - jeden nahoře, který je a má být jejím dětským pokojem, ale zatím se tam jen přebaluje, převlíká a spinká a 2. má v obýváku, kde nám už „uzmula“ třetinu místa
. Taky jsem byla v H&M a koupila jsem malé růžovou zimní (podzimní a jarní) vestu s odepínacími pletenými rukávky - nádhera. Vzala jsem 74, aby ji měla i na podzim, teď ji bude mírně vetší, uvidíme.
Stázinku náušničky vůbec nebolí, jako by je měla odjakživa, musíme je 4 dny mazat framikoinem a přitom nepláče. Nebolí to.
Teď usíná v ohrádce. Jdu kouknout do galerky a přidat foto do seznámku ke Kamče.
Gabka a Stázinka
http://www.vasedeti.cz/rikanky.php?…
http://www.calendula.cz/index.htm
http://www.meteleskublesku.cz/?…
Našla jsem pár dobrých www.
Obzvláště ta poslední je výborná ![]()
Holky, jak jsem jukala na ty stránky, co poslala Kačka, tak mě napadlo, kdybyste některá chtěla, tak můžu poslat pár stránek říkaček mailem. Když jsem totiž vzpomínala, co bych mohla Matýskovi vykládat, tak jsem zjistila, že dám dohromady jen Princeznička na bále a Polámal se mraveneček, tak jsem si jich pár stáhla z netu. Holkám v deníčku přišly docela vhod.
Huráááá, kašička měla úspěch, vypil 140ml(tolik ještě nevypil ani sunaru) a usnul jak špalek, jsem zvědavá jak dlouho vydrží než mu vyhládne.
Zatím ahoj
Ahoj maminy
tak ratolest usnula i bez jídla, jedl naposledy v 17.hod. tak jsem zvědává kdy ho probudí hládeček? ![]()
Koukala jsem taky na ty stránky co poslala Káťa a jsou tam dobrý věcičky.
Mončo nic si z toho nedělej, já zjistila, že si taky nic nepamatuju, ale mám nějaký knížky tak budu čerpat z toho a něco na netu.
Zítra jdem na tu Obrnu tak se zeptám DR. jestli mu můžu dát aspoň na noc nutrilon 2 nebo začít s příkrmy, když bude mít 4. měsíce příští týden.
Ahoj maminy,
moje detatko uz taky haja. Mela jsem co delat, abych to vsechno prelouskala, je toho moc a ja se sem dostanu jen vecer kdyz Dominik usne.
KOJENÍ-kojim plne, ale je to narocny, protoze mam pocit ze celej den nedelam nic jinyho, uz se docela tesim az bude papat sam, nemuzu ani nikam jit ![]()
KYČLE-mame v poradku, ale nemeli jsme jeste ty jadyrka, takze v pul roku jdem na kontrolu, pri kontrole v 6tydnech nam rikal doktor, ze mame davat pro jistotu siroky baleni, ja jsem se na to vybodla a pri dalsi KO bylo vse OK.
Jinak asi taky zkusim dat na noc kasi, nejakou koupim a vyzkousim to, dala bych nevim co, aby mi spinkal celou noc, ale on se budi asi i ze zvyku.
Jinak s tema rikankama jsem na tom taky docela bidne, moc si toho nepamatuju a nebo pletu nekolik dohromady ![]()
Jarčo, jak jsem psala, tak můžu klidně říkanky poslat buď mailem nebo do SZ.
Mončo, budu rada kdyz mi je posles, muzes treba do SZ. Moc diky!!! Zaukoluju i manzu aby si to taky oprasil ![]()
Jinak s tou kasickou, az ji budu zkouset, jak mu ji mam dat? Z lahve nebo lzickou? A dela se trebaridsi nabo primo tak jak pisou na obalu? A kdyz se dela s mlekem tak jakym, treba i s Nutrilonu? Tohle ja vubec netusim
poradte…
Mončo, prosím Tě, mohla bys mi poslat ty říkanky na email?
My jsme byly ráno na obrně, a odpoledne měla malá 2× zelenou stolici, tak nevím, jestli to má z očkování, nebo proto, že by byla hladová.
Peťo, já šikulka jsem si zapomněla vzít na očkování lžičku ![]()
Jarcahof
Já dělám kaši do flašky,ze lžičky moc nechce.Musela jsem si ale koupit flašku z dudlíkem na kaši,koupila jsem od Aventu za 170 kč.
Dám do ní 150ml teplé převařené kojenecké vody a do toho pet polévkových lžic kaše,protřepu a je to.V návodu je,že těch pět lžic se dá do 120 ml,ale to je moc hustý-na lžičku,tak dám víc vody,ať to teče.
Když ji děláš s mlíkem,tak buď mateřský,nebo umělý,třeba Nutrilon.
Zlatíčko spinká,taky byl vzhůru od tří hodin
![]()
Ivuš, já už ji mám raději nachystanou, já totiž co si nenapíšu to nevím!!
Co budu dělat za 10 let, když už teď si nic nepamatuji. ![]()
Já používám kojeneckou vodu z lékárny, a ta se nemusí převařovat, stačí jen ohřát třeba v mikrovlnce, je k přímému použití, což vítám!!
Ivčo, napiš mi, prosím, svůj mail.
Teď jdeme koupat a pak vám to pošlu.