Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem holky přidala fotečky Kateřinky do listopadových miminek. Snad se Vám budou líbit ![]()
Krásné ráno maminky a dětičky ![]()
Tak dnes je tam opět škaredě a pěkná zima, už mě to nebavíííí!!!!!
Ale i přesto půjdu ven,co bych pro drobečka neudělala ![]()
Jaká byla noc, nezlobili děti? Fido už několik dní spí až do 4.hod., jupíííí
Gabko, co malá a naušničky, v pohodě? Snad ji to nebolí! ![]()
Kači, kde se touláš, čekala jsem, že už tu budeš jako první ![]()
Tak vám všem přeji krásný a pohodový den
Dobré ráno všem maminkám a mimískům!
U nás je taky ošklivo, ale ven taky půjdeme. I když já bych radši zalezla do postele a vůbec nevylejzala ![]()
Koukala jsem do galérky a všechna miminka jsou fakt krásná. Moc se nám ti naši prckové povedli ![]()
Dobré ráníčko maminky a miminka,
to byla ale noc Káťa normálně spí celou noc, ale dnes se jí nějak nechtělo. O půlnoci naštěstí usla při pití 60ml sunárku , ale o půl čtvrté už se hlásila o další papání mnohem vehementněji.
Holky jak to máte s kojením? Kojíte ještě? Já kojila jen 2,5měsíce a když se mě někdo zeptá, zda ještě kojím tak mám výčitky svědomí - ale co má ženská dělat když není a mimčo má hlad ![]()
Ahoj holky,
to naše zlobidlo se poslední 3noci budí několikrát na jídlo. Asi zkusim kaši, ale nevim jakou, tak prosím radte. Jo a dnes zkusíme první příkrm, tak doufám, že zachutná.
Zatím ahoj
Kamčo, já kojila taky jenom 2,5 měsíce a od 3týdne už s dokrmováním. prostě bylo málo mlíka. Jednou jsem seděla v čekárně a 2maminy, tam probíraly kojení, prej že není nic lepšího pro dítě, jak oni jsou svědomitý, že budou kojit dlouho(z těch řečí jsem měla pocit, že minimálně do puberty). Holky, já z toho měla normálně depku, že nejsem schopná kojit , ale naštěstí mě to přešlo.
Ahoj holky
já kojila jen 6. týdnů, pak jsem musela dávat příkrm. Taky jsem z toho byla přešlá, a pořád se obhajovala. Ale pak jsem si řekla, když to jinak nejde tak se nedá nic dělat, nebudu trápit dítě hlady jen proto, abych kojila za každou cenu. Dnes si připadám volnější, může kdokoliv hlídat a já nemusím rychle letět domů, protože musím kojit.
Já jsem tady asi výjimka, ale zatím jenom kojím. Asi by mi taky bylo líto, kybych musela brzo přestat, ale ty řeči o tom, že jedině kojit, kojit a kojit, mě taky vytáčejí. Když to nejde, tak každej rozumnej člověk zvolí umělý mlíko a nenechá mimčo hladovět, no ne?!
Krásné ráno maminkám i miminkům,
Kuba taky obvykle spinká celou noc, ale dneska měl ve 4:15 vyspinkáno, rošťák jeden. Ale hlad neměl, dala jsem mu Sunar a on ho plival ven.
Holky, já kojila jen 2 týdny. Kuba nechtěl vůbec sát, tak mu už v porodnici dali pít z dudlíku a pak už se nechytl vůbec. Zkoušela jsem odstříkávat, ale za chvíli mlíčko zmizelo.
U nás je taky ošklivo, ale stejně jako vy, vyrazíme ven.
Verča
jéééééééé tak to jsme na tom stejně. Já prvních pár ml musela dát po návratu z porodnice - klasika - krev z popraskaných bradavek, ane Bepanthen nepomohl. Ale pak jsme zase přešli na moje mlíčko, tojsem poctivě odstříkávala. Jenže pak najednou malá během jednoho týdne šla dolů s váhou o 400g a v 4týdnech se dostala zpátky a svou porodní váhu. Měla zelená hovínka, tak doktorka řekla přikrmovat. Malá měla evidentně hlad, porotže se na flašku sápala takový způsobm, že mi ji bylo až líto. Pak jsem dlouho kojila a vždycky po kojení dala asi ještě 50-60ml sunaru. A pak přidávala a přidávala, pak malá odmítala sát, řvala jako tur, dudlala 5minut a zase řev. Tak jsme přestali.
Taky jsem chtěla kojit co nejdéle, ať už kvůli malé, tak kvůli rakovině, která se kojením zmírňuje, ale když to nejde, tak to nejde.
UVidíme u druhého. Některým maminkám je to dopřáno u druhého.
Co vy holky kdy plánujete další. Já pořád váhala, ale asi se do toho pustíme na vánoce, takže když se mimi narodí, malé budou dva roky a to už se docela dá ale hlanvě si budou mnohem více rozumět … a taky ten věk… já bych ráda 3 děti
![]()
Jé Kamčo, to je hezký já mám taky 3 a myslím, že to není konečný číslo. Když zdraví dovolí, tak bych za 4roky chtěla ještě mimíska.
Já jsem to měla stejný, měla jsem hladový mlíko, zelená stolice a vůbec nepřibíral, navíc moc rychle roste je dlouhej po manžovi, ten má skoro 2m. A pak už nechtěl z prsa. Ale určitě kojit je nejlepší, hlavně i po finanční stránce, co si budeme vykládat, že?! Já taky myslela, že to půjde aspoň půl roku, nejde tak nejde!!
Já bych chtěla dvě děti, a tak aby byly asi 3 roky od sebe, ale uvidíme jak to půjde. Hlavně musíme nějak vyřešit bydlení. Máme sice 2+1, ale chtěli by jsme na domek. Tak uvidíme jak se zadaří ![]()
My jsme s manžou zatím vždycky mluvili o dvou dětech. Ale říkám si, že kdyby to druhý byl zase chlapeček, že bych to potřetí ještě zkusila. Taky bych další mimčo chtěla tak někdy potom, co budou Matesovi dva roky. I když si zatím moc nedovedu představit, jak se budu starat o prcka, pokud by mi zase mělo být ty první 4 měsíce tak hrozně zle.
Krásné ráno maminkám i miminkům,
Kuba taky obvykle spinká celou noc, ale dneska měl ve 4:15 vyspinkáno, rošťák jeden. Ale hlad neměl, dala jsem mu Sunar a on ho plival ven.
Holky, já kojila jen 2 týdny. Kuba nechtěl vůbec sát, tak mu už v porodnici dali pít z dudlíku a pak už se nechytl vůbec. Zkoušela jsem odstříkávat, ale za chvíli mlíčko zmizelo.
U nás je taky ošklivo, ale stejně jako vy, vyrazíme ven.
Verča