Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsme konečně doma. Matýskovo převážení dopadlo parádně - má 6,16 kg, takže za 17 dní přibral 860 g. To docela jde, ne?
Doktorka nám schválila dokrmování Nutrilonem, o zelenině jsem jí neříkala, ale ona sama se dostala k tomu, že je prej ještě brzo.
Ivčo - já jsem rodila v Hořovicích. Sice bych to měla nejblíž do Motola, ale kamarádka si moc pochvalovala ty Hořovice a taky to od nás není daleko, tak jsme se tam byli podívat a moc se mi tam líbilo. A nakonec jsem byla fakt spokojená. Všichni byli moc prima.
No to je právě to,,,,žádné druhé jméno po nás nechtěli,,,,,taky dobře,,,,stačilo, když jsme meli vybírat jedno,,,,,ale za 15 minut bylo po všem,,,,,já jsem taky jenom pokřtěná,,,,ale bylo fajn, že je už větší,,,,,,když oni v těch peřinkách vypadají všechny stejně… ![]()
Mončo , tak to jsme se v porodnici potkat nemohly ![]()
Holky, zažádaly jste před rodičovským příspěvkem o vyplacení dovolené za rok 2006 od zamněstnavatele?
Ivčo - já teprve o dovču žádat budu. A rodičovský příspěvek se může pobírat současně s těma penězma za dovolenou, takže ještě měsíc bude trochu víc penízků.
Hezký večer všem:lol:
Tak jsem se konečně za vama dostala ![]()
Včera jsem byla celej den u mamky a jelikož bylo krásně,tak jsme trajdali venku a pak jsme byli u babičky.
Dneska jsem měla ráno zase kurz na téma DNO PÁNEVNÍ,celkem jsme se tam s holkama pobavily,máme takovou lektorku co na srdci to na jazyku ![]()
Ukazovala nám cviky na posílení dna,aby jsme se ve 40-ti nepočůrávaly ![]()
Pak jsme šly s holkama na oběd,dala jsem si přírodní kuřecí řízek a k tomu pečenou bramboru s tvarohem a pažitkou,mňam-lepší než sex,chi ![]()
Pak jako že jdem už dom,haha-to jsme si jen myslely…
Došly jsme na tramvaj-byly jsme tři,no a kecaly.Tak jsme tam stály 2 hodiny a pak že si jako dáme zmrzlinu a půjdem teda ještě do parku…
Zmrzlinu snědly a jelikož jsme byly na proti Potrefené huse,tak jsme si daly pivečko,pan číšník nám ho donesl až do parku
všichni čučeli a nechápali která bije ![]()
Tam jsme seděly až do pěti a pak pro mě manža dojel,což se hodilo,protože malej už měl hlad.
Dala jsem mu najíst a Martin si ho ještě vzal do nosičky a šel vyvenčit psíka.
Teď už spinká,tak mám klídek.
Zítra jdem na poslední očkování a odpoledne mám kurz vázání šátku. Monho vítej zpátky
Kamamce gratulujem ke křtu,my křtění nejsme,tak jme nenechali ani malýho.Tchyně chtěla,ale nakonec nic. Kniha Prvních pět let.Já mám ještě jinačí,bílou se dvěma miminkama. Váha já mám 58 kg,to je o kilo víc,než před těhu,ale přijde mi,že stehna a zadek mám hubenější,ale mám to na břichu ![]()
Dnes jsem zjistila,že pokud má malej AE,tak můžu plně kojit bez příkrmů až do ukončenýho 8 měsíce,takže u nás příkrmy zatím nic a zkusím jen kojit.Navíc pojedem na dovolený a bude to navíc tuze pohodlný ![]()
Taky máme nárok na moře od pojišťovny a pokud je Šimon tak malej,tak mám prý nárok na proplacení i já,akorát se musím přehlásit asi do Ministerstva vnitra.My jsme VZP a ta je na h…o ![]()
Dnes je tam Výměna manželek speciál,tak se těším.
Pak ještě kuknu ![]()
Sorry ,nějak jsem ty tučný a netučný písmenka popletla ![]()
Mončo- tak to blahopřejeme Matýskovi k váze, naše ratolest váží stejně, ale je kapáneček delší ![]()
Taky jsem pozastavila příkrmy a dávám jen kaši a nutrilon, přijde mi, že malýho potom trápí bříško.
Já si o dovolenou nežádala, ale hned se na to zeptám, jenže naše paní účetní je zvláštní tak nevím, nevím
Já nevěděla, že se to může!!
Filípek má moc energie a nehodlá spát, protože chrněl dvě hoďky a před chvílí se probudil ![]()
Co jste tu psali o te knize Prvních pět let,,,,,,nestacila jsem si to vsechno precist,,,,mame ji doma
Ahoj holky,
Mončo,vítej zpátky. Gratuluju, že ti Matýsek tak hezky přibral ![]()
Já vážím asi 57kg, což je taky o něco míň než před těhu, ale taky se mi zdá, že mám větší břicho, budu muset začít trošku cvičit, ale nevím kdy se k tomu přemluvím
![]()
Katko, to se teda divím, že se dá s AE kojit až do osmýho měsíce. Zajímavý, že to jde. Že tomu mimču nic nechybí když říkaj že začít s příkrmy od 6.měsíce. Já totiž váhám jak to udělat. Malej měl totiž na tvářičkách a čelíčku dost dlouho taky takovej škaredej ekzem, dětská dr. mi řekla, že si nemyslí, že je to AE. Malej byl hrozně neklidnej, hodně ho to svědilo a pořád se škrábal
Vždycky mi na to dr. dala nějakou mast, vystřídala jsem jich několik
Vždycky se to trošku uklidnilo,ale nezahojilo se mu to úplně a zase se to vrátilo. Já si osobně myslím, že to ten AE je, ale nejsem dr, že. Pak jsem si koupila Ondřejovou mast, je protisvědění a protizánětu, ekzem se mu moooc zlepšil a ted to uz skoro ani není vidět. Právě se bojím, aby až ho začnu přikrmovat, se mu to třeba nevrátilo nebo neměl nějákou alergii, protože já jsem alergička ![]()
Taky se kvůli tomu bojím začít s malým chodit plavat.
Jinak tady dneska sprchlo jen asi minutu, ale zrovna jsem byla s malým venku, že. A taky mi trochu zmoklo prádlo, který jsem pověsila ven, takže tam ještě visí. Doufám, že nebude pršet a že to do zítra uschne…
Tak Filípek už zase spinká jupíííí
![]()
Já vařím na zítřek fazolovou polívku a naložila jsem kuřecí maso, taková ta směs vše co doma najdeš ![]()
Zítra mám domluvenou návštěvu tak abych měla ušetřenou práci
jsem to ale holka šikovná co??!!
Za chvíli se půjdu naložit do vany a relaxovat, ale určo se ještě ukážu.
Krásný večer všem a hodná miminka
Mončo , já vím, že je to dost blbý, ale nemohla bys mi prosím Tě třeba do SZ napsat, co jsi napsala v té žádosti, jak jsi to specifikovala? Může to být napsané rukou?
Ivčo - vůbec to není blbý. Jenže já jsem tu žádost ještě nepodávala a u nás na to mají předtištěnej papír. Zjistím, co se tam píše a pošlu ti to. Určitě to může být rukou.
Ivčo - ještě jsem koukla na internetu a našla jsem tohle znění žádosti:
Věc: Žádost o čerpání dovolené, oznámení o čerpání rodičovské dovolené
dne … ukončím mateřskou dovolenou. Žádám Vás o čerpání poměrné části řádné dovolené za rok 2006 bezprostředně po ukončení mateřské dovolené. Po ukončení čerpání řádné dovolené budu pokračovat v rodičovské dovolené do věku tří let dítěte.
Výplatu za období čerpání dovolené mi, prosím, zašlete na účet č. .........................
Myslím, že by to mělo stačit.
Ahoj holky, tak naší malé se nějak nechtělo spinkat a hodinku si ještě hrála. Teď už spinká.
Koukala jsem na manželky, tak jsem si osvěžila paměť. Já bych do toho nešla, ne že bych měla doma bordel, ale bylo by mi po malé i po manžovi 10 dní smutno. A taky kam bych se mohla dostat!!!
Monči ta tvoje Dr. je nějaká divná, ne? Já bych řekla, že Stázince příkrmy pomohly. Jako že se jí to trochu obměnilo to jídlo a taky ji nemusím zvyšovat ml Nutrilonu. Matýsek bude pořádnej klučík a nás holky s váhou dohoní ![]()
Ivo u rodičáku si můžeš vydělat kolik chceš, jen je omezení nechávání dítěte ve školce.
Jarčo, Ivanko, Kavi
jste fakt tlusté
Ty vaše váhy!!!! A co my????? Máme o třetinu více než vy, tomu se říká tlustá ![]()
Holky už se dlouho neozvala Kamča30 s Kačenkou. Jak to nesou ty řemínky ![]()
Jarčo buď ráda že malý nemá AE
Gabko - já jsem dr. nepřiznala, že Matýskovi dávám už Nutrilon i zeleninu, takže její teorie byla, že teď začneme s Nutrilonem a tak za měsíc se zeleninou, aby neměl těch novejch chutí moc naráz. No, ve skutečnosti měl jeden den poprvé mrkev a hned druhej den k obědu mrkev a k večeři se poprvé dopil Nutrilonem a přežil to ve zdraví
A dokonce po té mrkvi neměl ani potíže s kakáním, takže mu zeleninu budu dávat dál. Dr. nemusí vědět všechno ![]()