Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky!
Tak na kontrole se dr. koukla jen na srdicko a pozvala si me na 11.9., kdy se budeme merit. Vsechno je ok…az na muj vahovy prirustek
a to se VAZNE snazim krotit…ach jo.
Ad oblecky…ja mam soupravicku do porodnice 56. Jinak ja sama nakupuju 62 a 68…co mam mensi je darovane a moc toho neni. Ja se ale obecne snazim to s temi hadriky neprehanet, rikam si, ze kdyby byla krize, da se kdykoliv cokoliv dokoupit.
Ad prebalovak…nemame moc mista, tak nakonec to asi bude Gulliver z Ikea, je sklapeci na stenu.
Ad cesta z porodnice…mam tu soupravicku a fleecovou kombinezku + chci koupit od Emitexu zavinovacku do autosedacky. Je fleecova a teplejsi, da se uzit i v kocarku. Ja totiz nejak verim, ze bude krasny, teply a dlouhy podzim ![]()
Jeste potrebuju koupit teple capacky a rukavicky (mam jen dvoje tenounke) s cepickou…nejak nemam predstavu, jakou velikost cepicky
Vetsinou se pise obvod hlavicky…jakou hlavicku ma novorozenec ![]()
A zase uz nevim na co jsem chtela reagovat. Asi se pujdu na chvili natahnout, v noci jsem se porad budila, protoze me manzel zalehaval ![]()
k tomu vahovemu prirustku
jak na tom holky jste? ja jsem mela ve 30tt 9,5kg a doktor se netvaril moc spokojene, pry mam brzdit a necpat se zbytecne sladkostmi at uz moc nepriberu… mne 9.5kg zas neprijde tak moc
ale zacaly me trapit strie
poctive se mazu jak blazen od sameho zacatku a uz se mi ty mrsky zacaly objevovat. nejdriv jen na pravem boku ale uz jsem je objevila i dole na brisku, taky na prave strane. asi tam prcek vic poskakuje ![]()
Tak jsem Vám vyfotila nějaké ty fotky ze svatby...... ![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Zatim pááčko, jdu pomalu ke gyndaři!!
Já mám přibráno 2-3 kg, pořád se ta váha u mě tak nějak houpe, asi záleží na tom, jak se večer najím a jak kvalitně se ráno vys…
.
Tak já už mám asi +11kg.Zkopírovala jsem vám 29tt.
Miminko
Váha miminka se pohybuje kolem 1100g a jeho délka je přibližně 38 centimetrů (od hlavy po paty).
Mozek miminka roste a prodělává závažné změny. Povrch získává charakteristický zvrásněný tvar, aby se do hlavičky poskládal. Hlavička se zároveň prodlužuje, zvětšuje se tak prostor pro mozek.
U chlapců se přesunují varlata z blízkosti ledvin - kdy zatím byly do třísel aby se připravily na sestoupení do šourku. U děvčat je zatím výrazně vidět klitoris, protože jej ještě nepřekryly stydké pysky (to se děje až v posledních týdnech před porodem).
Miminko s vámi komunikuje - kope a vrtí se. Pokud se po:,–(íte ta, že je to nepohodlné, rozhodně vám to dá najevo.
Dítě narozené v tomto týdnu těhotenství již může přežít - i když pravděpodobnost jeho úmrtí může být ještě velká.
Maminka
V některých případech může dítě začít pomalu sestupovat. Většinou jde o prvorodičky. I když se tak vlastně připravuje k porodu, ještě nemusíte mít strach, že už budete brzy rodit. Má to své výhody i nevýhody. Dítě, které doteď tlačilo na bránici je níže a vám se tak lépe dýchá. Také tlak na žaludek se zmenšil a mizí pálení žáhy a podobné problémy. Nevýhodou je, že dítě naopak začíná tlačit na močový měchýř a vrací se tak problémy s častým močením, tak známé z prvního trimestru. Zhoršuje se chůze (stále více si připadáte jako valící se koule - nic si z toho nedělejte - nejbližší okolí vás tak nevnímá - všichni se totiž těší na miminko).
Než se tyto příznaky ještě zhorší, měli byste si s partnerem užívat společenského života - v nejbližší době už to rozhodně nepůjde. Zajděte si do kina, do divadla, na koncert, nebo na společnou romantickou večeři - podle toho, co vám vyhovuje.
Průměrný přírůstek váhy je 8 kilogramů, ale může se pohybovat od 4 do 13 kilo.
MAKOS s váhou my byli vždycky PRŮMĚR… teda co se přírůstku týče… jsme podle tabulek… na poslední kontrole a i dneska ráno to bylo něco mezi 7,5 - 8kg…tak hlásim rovnou 8.
Mně by to teda stačilo už jako konečná váha, ale počítám, že na těch 10-12 se celkem dostanem…víc doufám ne!!!
máme teď hodně práce a starostí před sebou, taky nějakou dietku kvůli zvýšený hladině cukru, tak vynecháme sladkosti a doufám, že tím pádem už to tak nahoru nepůjde…nejvíc to vylezlo za poslední asi měsíc a půl (o 3 kg !!!), tak jsem ráda, že za posledních 14 dní se to nehlo!!!
A doktorka byla v pohodě…prý do 20 kg je v klidu!!!
(to s ní tedy nesdílim) ![]()
Krti recept uložen a určitě vyzkouším
My dneska máme bramborové knedlíky s uzeným a špenát ,ale chut na to moc nemám ![]()
Já jsem přibrala 7,5 kg tak snad už moc nepřiberu,vůbec nemám pocit žebych nějak víc jedla ![]()
Nějak mě začínají bolet záda včera jsem nemohla ani usnout,nevíte některá co na to zabírá?
PETULINKO k těm zádům…já když cítím, že se to ozývá, udělám si pár cviků…opřu se třeba rukama o komodu (tak v úrovni boků nebo pasu, aby ses nemusela shýbat) a zanožuju jednu a pak druhou nohu…je to dobrej cvik i na posílení zadečku…stačí malinko…třeba 10-15 cviků na každou nohu. Špička má směřovat dolů… a nebo jsem někde četla, že v lehu na zádech si protahuješ svaly v dolní části zad…takový to hlava na jednu stranu, nohy na druhou…ale to je mi dost nepohodlný už asi od 5. měsíce…takže spíš posílim svaly kolem dolní části páteře tim zanožováním. Jeden čas mě bolely záda hodně a tohle mi fakt zázračně pomáhalo. ![]()
Bee moc děkuji určitě půjdu vyzkoušet
Tak jsem právě objednala kočárek tak snad nebudem litovat ![]()
http://mimi-vyskov.com/…023C169.aspx
http://mimi-vyskov.com/…GH21658.aspx
PETULINKO - ty ses me ptala na ty kalhoty, ze? Jsou rezny dlouhy…ale kupovala jsem je ve Vankovce, a tam meli jen ty jedny.....asi jsem nepotesila, co? ![]()
MEOWTH: tak to mame trosicku jiny prebalovak. Vlastne je stejny, akorat ma 3 supliky. Ale jmenuje se taky TASSA, ale na strankach Ikea ho nemaji - no nevim.Kazdopadne je fajn ![]()
KRTI: jeste, ze se mi na plotne dela smazenice. Ja mam vzdycky z tech tvych receptu uplne sliny jako ksandy mnam mnam. Uz jsem si to opsala -pro navstevu jako delany ![]()
PETULINKA: stejny kocarek ma moje kamaradka ve Francii a je s nim strasne moc spokojena, moc mi ho taky doporucovala. Pry snad ani nema chyby ![]()
KACUL: no konecne vidim Tveho mileho!!! Tedy ty jsi byla ale hubenourka obecna, jsi mela snad 40 kilo ne??? Fotky jsou nadherny, tedy ty jsi nadherna nevesta!!!
VAHA: no holky ja mam z Vas depku ja mam ve 29 tydnu 10 kilo nahore, ale snad pujdu do ty prace, tak se to zlepsi. Kdo to mel nahore jenom 4 ? - To je zradce!!! ![]()
budete nosit prcky v satcich nebo pripadne v takovych tech taskach pres rameno? mne se ty satky moooc libi tak snad mi tam v zime nezmrzne a na jare se do nej jeste vejde ![]()
SMARRR buď s tou váhou v klidu, prosím tě…tobě to moc sluší!!! Neznala jsem tě předtím, ale myslím, že máš prostě větší bříško!
navíc nějaký dvě kila sem, dvě tam…(to je např. rozdíl od mejch takřka 8kg) to se může rychle změnit…
a bacha, aby to v práci nebylo horší než doma!!! já např. líp jim doma než v práci (teď jsem např. u stolu zdlábla 2 šunkový chlebíčky…no kde bych k tomu doma přišla?!
)
KAČUL tys byla šííííííííííííííílenej vyzábloun!!! skoro bych řekla, že teď ti to sluší víc?! - teda MNĚ OSOBNĚ jsi rozhodně sympatičtější než na těch svatebních fotkách… ![]()
MOEWTH - ja mam satek i baby vak a je to super. A neboj, v zime se nosi pod tvoji bundou - takze nezmrznou!
KACULO - melas moc pekny saty…o neveste ani nemluvim ![]()
meowth šátek mám didymos… www.didymos.cz mám vzor LISA (pruhy na tmavěmodrym podkladě, ani nevim, jestli je na webu k vidění, ale je moooooc tuze krásnej!!!)…už se moc těšim.
a jinak - šátek se v zimě nosí POD tvým oblečením…přemlouvám mamku, ať si koupí takovou tu kombinovanou sportovní bundu s flískou uvnitř, ať ji můžu chvíli nosit já s Qeebem a pak jí ji vrátit…
- má přesně tu větší velikost, kterou bysme potřebovali…myslim ale, že šátek využiju přes zimu hlavně doma…kamarádka v něm třeba uspávala…je na to specielní úvaz, u kterýho stačí jen lehce odvázat a i s šátkem mimi položit do postýlky - nemusí se z něj nijak soukat. ![]()