Poradna duly
Jana Čurdová
achh to musí Sophinka mít, co říkáš Míno
http://www.mamaja.cz/…robnosti.php?…
Tulenice - děkuju. Prosím,ty máš stopro přehled,možná se to tu i propíralo,jaký je rozdíl mezi tím ergo nosítkem a mandukou? A ta nosnost - 20 kg
,to bych došla tak k brance a zpátky ![]()
Krásný večer všem ![]()
Olívkovi vše nejlepší
páni to už je fakt velkej chlap
a já jsem právě po Vašem vzoru na jeho počest sežrala celé Toffifee
![]()
hmm, židličku taky ještě nemáme a zatím jsem po nich ani moc nekoukala, ale měla bych, aach jo
nosítko , paráda ta manduca vypadá podle toho testu, co provedla tulenice fakt dobře ![]()
Míno
obojí je to ergonomické nosítko, použití a způsob nošení stejné, obojí je do 20 kg, kapucky mají také, popruhy se prý trochu liší, takže si vyber co ti bude líp sedět, u Manducy je psáno že líp vyhovuje menším lidem (tak těch 160 cm jako mám já) než ergo - kvůli délce popruhů (možnost nastavení). No myslím, že není nutno nosit tak velké dítě na velké vzdálenosti, ale je dobré pokud se naskytne na výletě se špuntem nějaký problém (třeba bolavá nožička), mít dítě v čem odnést…
ergo - jsou k němu různé doplňky, prodloužení bederáku, ledvinka, batoh, novorozenecká vložka. Kratší bederák než manduka (za nástavec se připlácí). Pokud ho tedy bude používat prostorově výraznější osoba, tak ať to zohlední. Je déle na trhu. Více barev.
manduca - novorozenecká vložka je integrovaná, bederák je dost dlouhý takže prodloužení nepotřebuje. Doplňky nejsou. Novinka. Já si pořídila normální ledvinku na klíče a peněženku… Dodává se v plátěném pytlíku s popruhy.
rozměry opisuju z diskuze:
délka:
Manducy roztažené (tedy prodloužené) 42cm,
Složená Manduca 34cm
Patapum Toddler 42cm
Patapum Baby 33cm
Ergo výška 37 cm Šířka mezi nohama:
Manduca 33cm, Patapum obě verze 31cm
Ergo 37 cm (tedy nevím jaká má Sophinka stehýnka, aby jí to nebylo až ke kolínkám
)
Mišánek na fotce v galerce je ve složené Manduce. Plandá tam kapucka, ale dá se schovat tak že není vůbec vidět -nemělo to smysl, hodně spal. Ten zip co má na zádíčkách, tím se to právě rozepne a zvětší. Kapucka je ukrytá až nahoře - složená v kapsičce na suchý zip. Pod housenkou (logem) je kapsička - na něco placatého. Ergo má také kapsičku, prý se tam vejde i něco většího, ale trčí to pak do prostoru - udělá to asi bouli. Ergo se nedá zvětšit, tedy větší dítě v něm bude mít jen zadeček a žádnou oporu pro zádíčka.
Tulenice - tak to bylo vyčerpávající - moc děkuji! No,my to tu řešili celý večer. Takže manduka vyhrála. Chtěla bych sehnat červenou - přes jeden iobchod snad bude k mání,jinak na MMB je k sehnání koncem května.
Olívkovi,našemu dnes už „velkému“ hrdinovi,dodatečně všechno nejlepší ke 3/4 roku
![]()
adelina77 píše:
Uff, zprava od Miiri!!! „Dneska ve 14.25 na nas poprve vykouknul nas malinkaty Oliver. Vazi 1460gr.“
Oliverkovi opožděně vše nej nej nej
Míno nemáš zač, já se rozhodovala a hledala informace víc než jen jeden večer, ale myslím že to za to stálo. A co Sophinka? Koupíš jí kompletek kloboučku s brejličkama proti slunci?
![]()
Katka tu psala,že děti do jednoho roku nemají mít brýle - a já si ani nedovedu představit,jak bych ji přinutila,aby je okamžitě neservala
Kloboučky jsou pěkný,to se musí nechat.
Přeju dobrou noc a pá pá ![]()
Ahojky pozdě večer!!!
Jenom v rychlosti…
Míno …židličku doporučuju taky Chico…máme dvě a maximální spokojenost!!!! POlohuje se jenom zádová opěrka, je na kolečkách, takže mobilní…jak psala Adel…prostě spokojenost nade vše!!!!!
Ad nosítka…jaký je rozdíl mezi Manducou a normální krosnou na nošení prcků???? Asi ta krosna je až od sedícího dítetě a ta Manduka je pro menší, že?? Jsem si asi odpověděla sama…
![]()
DODATEČNĚ OLÍVKOVI VŠECHNO NEJLEPŠÍ!!!!!!!!
![]()
Míno dobrou noc
jojo Mišánek by brejličky taky sundal a pak spokojeně nacpal do pusy.. Jen mimochodem, ty kloboučky tamtéž prodávají i bez brejliček a je to rozhodně cenově mnohem lepší
Mišánek má svůj hnědý klobouček z H M, chtěla jsem podobnou světlou barvu jako mám Manduku a ty jeho kaťata ale měli blbou velikost…
Jo a k manduce jsem si koupila i takové návleky na nožičky - proužkované modré a oranžové, budou se hodit do chladnějšího počasí, na lezení, pod kalhoty na punčošky do mrazu…
Petule spíš způsob použití, krosna je prostě krosna - vhodné do přírody, na hory. Nakupovat nebo vařit bych s ní nešla. Ergonomické nosítko zvládne obojí. Protože na puťák to stejně není - i když má krosna větší skladovací kapacitu, tak zase poněkud více váží.. A i když může mít více pohodlí pro dítě - stříšku, kapsu na pití, síťku na plyšáky, stupátka na nohy tak já bych to stejně nechtěla táhnout - Mišánek váží dost i bez krosny…
ahojky…
tak jsem opět trošku zaktualizovala webovky…ale fakt jen trochu jelikož na to už fakt nevidím - je to pěkná prcačka
…takže Vám mailem pošlu adresu, abyste mi mohly poslat děkovné dopisy a nějaký ty dárečky ![]()
jdu padnout za vlast…dobrou
Ahojte
tohle je na mne nezvykla doba, vetsinou jeste spim, ale rano mi odvezli auti do servisu na opravu- jsem imobilni, nastesti vycurat se dokazu ![]()
K Manduce- uz se mi pripravuje ta petrolejova, tulenice, psala jsi co se satkem? No zatim si ho necham, uvidim co mala rekne na nositko a pak satek vratim, neni muj.
ja chtela taky tu cervenou, jenze nikde neni a bude az v cervnu!!!! a my neco potrebujeme do konce kvetna- jedeme do sedmihorek, takze mala bude v satku a Jenda v Manduce- je super ze to jde i pro velke deti, a zatim ma nas klacicek jenom 17,5 kila ![]()
Mino, ta zidlicka, mne se nelibi, ale neber na mne ohledy jo? Je to velka krava, to rozkladani nevyuzije- to mi ver!!!! A pokud mas lehatko tak bych koupila treba tu ikeackou- Jenze tam je problem, ze neni pro vetsi deticky- rozmerove moc stavena- Jenda se do ni nevesel v roce a neco mel cca 14 kilo
Koupila bych jen neco na nozickach s koleckami- to ocenis a hlavne at se to da slozit a nezavazi to
Ja Adel ma pamatovaka- mame chicco mama- starucka jak matuzalem, ale slouzi uz asi 6 decku, a stejne je doma v rohu, protoze krmime v lehatku
Olivkovi taky prejeme vsechno nejlepsi k 3/4 rocku, teda co nevidet uz bude batolatko!!!
Mino- cervena manduca je fajn, ale v te petrolejove vice vyniknou treba cervene, nebo ruzove veci ![]()
Petule, krosnu mame doma- nejakou no name- asi chicco caddy, a teda mala v tom sedela a plandala, neni to na telo, ma tam hodne prostoru a borti si zadicka, nerikam, ze az bude starsi tak to nebude OK, ale myslim ze je jen do 15 kilo
Nazdárek
začíná to vypadat že listopadky vyberou zásoby manduk v republice.
Ještě by si měl někdo koupit tu černou, ať to máme barevně komplet.
![]()
Ještě k židličce - řeknu to na rovinu ty prachy bych za to nedala. Navíc stejně plánuju i malý stoleček a židličky, tak to bude používat až se do ikeácký židle nevejde… a minimálně do první třídy by mu ten stoleček s židličkama měl stačit - na hraní, kreslení…
Katko taky bych v tuto chvíli ráda spala, ale děťátko mě budí v šest… a dnes v noci se krmil tak po 2 hodinkách… Jo jestli si ji koupila tam kde já, tak ji budeš mít nejpozději do konce týdne u sebe. Doufám že se malé bude v manduce líbit. A jsem zvědavá na to jak se bude nosit Jenda - předpokládám že chvíli pošlape a chvíli se ponese…