Poradna duly
Jana Čurdová
Miiri, to máš těžký, co člověk, to názor. Já teda k moři každopádně jedu, právě proto, že je tam jiné klima, které mně teda vždycky zdravotně pomohlo, takže věřím, že se Adík i s mikroflórou v pohodě vyrovná. ALE jedeme jen na Istrii, protože je to odtamtud pár kilometrů do Slovinska i Rakouska, kteréžto země považuju za dostatečně civilizované, aby v případě, že se něco stane, bylo možno ujet k lékaři tam. Na Egypt bych si rozhodně netroufla. Manželův kolega byl loni s dětmi (3 a 1 rok) v Turecku a ten menší dostal nějakou infekci do střev (neberte mě za slovo, moc tomu nerozumím a už je to dlouho), měli sice luxusní pobyt all inclusive, ale tím samozřejmě skončili a museli za brány hotelu do nemocnice, operace byla nutná, ten borec je machr na jazyky (je Srb, ale umí česky, německy, anglicky, francouzsky, že byste nepoznaly, že není rodilý, nikoho jinho takového neznám), ale tam si ani neškrtl, vůbec se nedomluvili, museli toho kluka převážet z nemocnice do nemocnice, bo neměli vybavení na mimina, manželka zhroucená, nakonec mu díky pojištění na zlaté platební kartě od zaměstnavatele pomohla asistenční služba, ale jen za mohutné pomoci kolegů v Praze, kteří komunikovali s pobočkou v Ankaře na úrovni šéfů nadnárodní společnosti a díky tomu pak dostali tu nejlepší péči.. Ale 14 dní tady z toho bylo pozdvižení. No, skončilo to dobře, vrátlili se, kluk byl ještě chvíli v Motole a je v pořádku, ale to mě vyléčilo od podobných svodů exotických dálek..
Miiri , můj názor je podobný. Jestli máš chuť jet s Olívkem k moři, tak určitě jeď. A pokud trváš na Egyptě, tak bych jela nejdřív v řínu. Střevní chřipku může člověk chytit zrovna tak v Bulharsku nebo Itálii, ale v Egyptě je ta šance podstatně větší.
Pokud chcete vyrazit v létě, volila bych třeba Kanárské ostrovy. Tam je podnebí celý rok relativně stabilní. Taky o nich přemýšlím, že bychom tam v srpnu zajeli. V září bych se klidně vydala i jinde po Evropě, nebývají už takové pařáky.
Moje zkušenost z Řecka je, že děti to celé snáší líp, než si my myslíme. My jsme si moc užili všichni tři, taky proto bychom to rádi zopakovali, než zase nastoupíme do práce. Manžel má v létě 8 týdnů mateřské spolu se mnou a já nastupuju do práce 22. září. ![]()
Miiri - Egypt bych nevolila ,když jsme tam byli (2×),pokaždé jsme měli všichni Faraonovu pomstu přestože měl hotel 5 hvězd.Maj to tam prostě v luftu.-Ale moři bych se vůbec nebránila.My máme v merku Kypr či znovu Krétu - do té jsme se zamilovali.
Ahoj holky,
já jsem posera letos cestovat někam za hranice, tak možná na podzim vyrazíme někam po Česku, ještě uvidíme, jak to bude s časem.
Včera jsme dojely do poradny a doktorka má dovolenou, tak jsme to zase otočily a příští týden si to můžeme zopakovat.
Deniska si už umí kleknout u autosedačky, barovky, koše na prádlo, ........................je to fakt sranda. ![]()
Děkuju moc moc za názory.
Míno my v Egyptě byli taky mockrát a všude kromě Taby jsme měli sr.....
Já byla v Egyptě v nemocnici zašívat prst a super! Na první pohled nic moc, ale skvělá úroveň i přístup, ale je fakt, že jsem dospělá.
Koukám ještě po Bulharsku a Řecku. Jsem zvědavá, co mi na to řekne dr.
Kamarádka má kluka stejně starýho jako Olí, narodil se 980 gr a v 6měsících byli na Kanárech a super. A to jim to dr zakázala, přesto jeli a byli moc spokojení, teď už jsou zase někde v Itálii. ![]()
Miiri - já si myslím,že není vůbec důvod s miminem necestovat,naopak.Vlastně ten pohled na to je skoro stejný,jako jestli cestovat v těhotenství a nebo ne.Akorát to balení teď
- asi se dá něco koupit na místě,ale spolíhej se na to,že.Takže se snažím dopočítat kolik plen na 2 týdny,kolik papání,kolik hadérků,jestli sebou táhnout cest.postýlku,......no vidím to na deset kufrů
a nasranýho Zdenka,protože on má pocit,že sebou tahám pitomosti a že se mi to musí vejít do kabelky.
Jonysko - Kanáry opravdu doporučuji,byli jsme na Fuerteventuře - klid,pohoda,málo turistů,úžasný ostrůvek - akorát Atlantic je trochu chladnější,ale dalo se.
čus,
Míno - nepsala si tu náhodou někdy že si objednávala pěnové puzzle přes net?Můžeš mi napsat kde?
Míno a nejsou moc malé?Myslím že jsou i nějaké větší že?No..ještě uvidím.
Hm tak teď jsem se dívala na poštovný…radši si to koupím v obchodě. ![]()
Kacudko, skoda, ze sis nevzpomnela pred tydnem, byly v akci v Globusu, 26 ks o rozmeru 30×30cm za 299,–-. Obcas to tam byva, sleduj letak.
ahojahoj!
my letosek stravime taky jen po vlastech ceskych - teda hlavne budu jezdit s krisonem jen ja a „obstastnovat“ kamarady
mira to ma blbe s dovolenou ![]()
adamkovi vse nej!!! ![]()
jonysko, jak je to v dansku s MD? mate chvili oba, nebo jak? a kdo bude hlidat jonyska? jo, a mate vazne krasne fotky! ![]()
mino, co peta? uz je to lepsi?
dnes v noci se narodil kamaradum filipek a predevcirem dalsi kamarad josifek
uz se tesim, az je bude krison sikanovat ![]()
nase novinky: 4 zuby, plazeni obrovskou rychlosti, pri mavani rika „baaaa,baaa“
![]()
tolik zpravodajstvi z dusneho brna ![]()
ahojky…
Adámkovi vše nej k osmiměsíčninám
jééé, další filipek ![]()
u nás je veselo - Filipek dneska haluzově řekl TA, tak je z toho Peťa unešenej, že neříká jen MAMA…hele, a je to vůbec možný, aby v tak útlém věku říkal - MAMA, TA, AM (ham), MMM (když mu něco chutná), ÁÓ (ahój)…jestli ne, tak mám doma malého gééénia
![]()
Ahoj babuši!
Nejdříve Adámkovi gratulace k 8.měsíci!
![]()
Kačudko - určitě se to nevyplatí objednávat jen puzzle,já dělala zrovna větší objednávku - jidelní židličku a ještě nějaké další kraviny,takže pak to bylo bez poštovného.
Krisulko - Péťa už je lepší,jí jak o závod,takže jen vařím a vařím.A už se zase hadají s Kubou,takže vše ve starých kolejích ![]()
Napoly - malá taky občas něco vyloudí,ale byli tu teď u nás měsíc „rodiče“ z Německa (dnes odjeli,škoda
),takže si říkám,že když tomu není rozumnět,že třeba mluví po jejich
![]()
Sophinka objevila způsob přepravy po místnosti - válí sudy a taky strašnou rychlostí,takže je rázem stylem bříško-záda-bříško-záda-bříško tam kde potřebuje.Je to legrace.
Ahoj holčiny,
Míno , dík za tip. Já trošku tenduju k Tenerife, protože toužím vidět LoroParque s ochočenejma papouchama. Ale když píšeš, že na Fuerteventuře bylo málo turistů a že jste byli spokojeni, tak to by taky byla možnost. V které části jste byli?
Napoly , Jonýs taky začíná žvatlat, mamamam, nenene a rrrrrrrr. A na manželovi jsem viděla minimálně zklamání, že právě mamam a ne tatata. ![]()
Krisulko , v Dánsku začíná MD 4 týdny před porodem a končí většinou zhruba po 11 měsících. Lze si jí prodloužit o dalších 16, ale ty už jsou neplacené. Takže já nastupuji opět 22.září.
Prvních 14 po porodu zůstává otec na plně placené paternity leave a většina zaměstnavatelů hradí otcům plně dalších 10 týdnů během prvního roku. Na mateřské můžou být oba rodiče zároveň, ale o to se pak placená MD krátí. Manžel si teď v létě bere 8 týdnů zároveň se mnou, takže mých posledních 8 týdnů bude neplacených. Doufám, že to je trošku srozumitelné, taky mi trvalo, než jsem ten jejich systém pochopila.
Naštěstí prajuju jen na poloviční úvazek, takže z Jonýse nebude takové to institucionální dítě, které přivedou v 8 ráno a v 5 večer vyzvednou. Takových je tu většina. Na jesle má nárok každý, kdo si zažádá, ale komuna už negarantuje, které. Jonýsovi jsem vybrala, jedny slušné, tak je na čekačce a já se modlím, aby v září nebo v říjnu bylo místo.
Doufám, že jsem vás nezahltila moc podrobnostma. Říkala jsem si, jakej jsem chudák, dokud mi včera jedna známá neřekla, že v Americe nastupujou ženský max. 3 měsíce po porodu… ![]()
Hezký víikend všem.