LISTOPAD 2.0.0.7

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3141
30.5.07 19:53

jo, martasku , jeste prosim do tabulky dalsi KO 21.6. diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
30.5.07 21:56

adelino77-ty máš ale divnýho doktora. On je soukromý? Já nechápu jakto, že nemá nasmlouvaný 1.screening? Je fakt, že tomu nerozumím, ale nějak mi to hlava nebere. :? Kdyby mimi nerostlo jak má, tak by ti to určitě řekl. Takže gratuluju ke kontrole a závidím, že jsi mohla mimíska zase vidět, taky už se celkem těším, i když mám obavy (jako vždycky)
Tak dobrou a krásné sny.
A vy co nemůžete spát, tak přeju, ať můžete spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
30.5.07 22:10

ahoj ahoj ahoj. Tak teď jsem z toho všeho naprosto mimoň 8O Tak kurňa, co je to ten screening? A to jako dělají všem? A na co byly ty odběry, jak brali 5 nebo 6 ampulí a pak výsledky zapisovala sestřička do průkazky - to je ono? Si připadám hrozně neinformovaná :? Co se člověk nedozví od Vás, to neví! No stejně jdu zítra pana dr navštívit, tak se zeptám. No a taky už by tam mohli mít výsledky, že? Bych toho zas chtěla moc!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
30.5.07 22:14

Ty prvni odbery, kdy z nas vycucli uplne moc, byly na urceni krevni skupiny a vsech moznych pohlavnich a jinych nemoci, plus zrejme i vyvojove vady.
Aspon myslim, ze to tak je, reklamace prijimam :wink:
Dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
30.5.07 23:37

Ahojky!

Ještě tu straším, pracuju, ale za chvíli jdu spát, dělam maximálně do půlnoci. Hele myslim, že se hejbá, trošku mě to zevnitř žďuchá a prdy bejvají jinde :D

Jak je to stěma testama? Podle mě a toho, co vim. Screening v 1.trimestru je na vývojový vady a je to to, co je přesnější než triply - dělá se 12-13tt, je to dost přesně určený stářím plodu, jinak to nemusí vyjít - nevim jak je to s placením od pojišťoven, ale prostě to nedělají všichni Dr.(muj taky ne), jinak to stojí asi 1400. Pak se dělají (pokud je screning, je to skoro zbytečný) náběry na genetiku 16-20tt - to jsou ty triply - protože se zjišťujou 3 věci. Mě ještě nabírali na sifylis, protilátky, krevní skupinu(pokud jí už neznají),a ještě neco, nepamatuju se. Pak je případně amnio. No a pak je ještě odběr ve 30tt, to nevim, na co je, ale na genetiku už asi ne. Myslim, že znova na protilátky, pohlavní chorobu, s Kubou mi dělali i na HIV.
Tak další názor a další zmatek. Chichi.

Gratuluju všem k úspěšným kontrolám a přeju jen úspěený kontroly!
Mimochodem - zná už některá z vás pohlaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
31.5.07 08:27

Dobré ráno.
To je skvělé, jak všechny mluvíme prakticky o tom samém, ale každá má od svého dr trochu jiné informace :D Důležité je, aby bylo u nás všech vše v pořádku a to je a bude, no ne? :D
Dneska jsem pozvaná od kamarádky (ta co mi uklízí) na narozeninové posezení do cukrárny, tak v 10.00 si na mně vzpoměňte, jak se láduju dortíkem :oops: :oops: Pak se nemám divit, že mám nahoře 4kg, i když mimi má 200gr. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
31.5.07 08:47

Teda Miiri, ty se máš :D Dortíček bych si taky dala, neboradši růžovýho indiána :D I když já se taky nemám špatně, teď jsem měla nugetku… A včera taky… jsem zvědavá kolik budu vážit až pudu za dva týdny k dr. Včera jsem se koukala na jste to co jíte, to byla síla, doufám, že se mi nikdy nepovede se tak vyžrat :? Tak jdu něco dělat, pak se juknu :D
Gratuluju ke kontrolám a nestresujte se s testama a screeningem, stejně jsme všechny v pohodě :D Screening je evidentně jen jiné slovo pro ty odběry ve 12. a 16. týdnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
31.5.07 08:47

Adeline gratulace ke KO.

Koukám,že tu byla žhavá diskuze - odběry x screening

Protože do úhrad od pojišťoven vidím,vysvětluji,že opravdu ne každé ordinaci se podaří nasmlouvat screening v 1.tr. - jednak proto,že je to poněkud nové vyš a pojišťovny jsou v tomto dost pomalé,nepružné a záleží pobočka od pobočky. Screening v 1.tr znamená spec.UZV kde se měří šíjové projasnění mimi a prokazuje se a opět měří nosní kůska,k tomu se provádí odběr na PAPP-A a FbetaHCG (a ten je problém nasmlouvat). Standartně tedy většina těhu má v 1.tr. jen klasický vag.UZV k průkazu srdeční akce .Rovněž se v této době odebírají odběry na krev.sk,protilátky,inf.choroby - BWR (syfilis),HBsAG(žloutenka),HIV,krevní obraz. Pokud vyjdou protilátky pozitivní (dost často u krev.skupin Rh neg - zde by měla být určena i krevní kupina otce) opakuje se odběr v průběhu těhu ještě dvakrát.
Já osobně bych tripple tak nezavrhovala - lepší falešná pozitivita (která vzniká hlavně proto,že není správně stanoveno stáří těhu) než případné přehlédnutí MD.
Ve 20.t se provádí podrobný UZV mimi,včetně dopplerometrie.

Jinak přeji krásný den,nám tu svítí sluníčko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
31.5.07 08:50

Teda Míno já smekám :D
Jupí už jsem v 5. měsíci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
31.5.07 08:50

To já se včera koukala na poštu pro tebe a řvala jak želva :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
31.5.07 08:51

Adelino77 ,
Tvůj dr. nemá pravdu, že se tripple test nedá odmítnout. Odmítnout můžeš jakýkoli test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
31.5.07 08:51

Hildo profesionální deformace :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
31.5.07 08:52

Teda Míno - zírám 8) Prakticky totéž mi říkala dr, ale kdo si to má pamatovat? :) Jak jsem doma, tak jsem ráda, že vím jak se jmenuju a kde bydlím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
31.5.07 08:53

Siamina má pravdu,dneska už můžete odmítnout úplně všechno a naopak se vším váš lékař potřebuje souhlas. Odmítnout se nedá jen v případě infekční choroby - tam by hrozilo obecné ohrožení :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
31.5.07 09:09

krasny ranko maminy:-)
no tedy clovek na chvili pracuje a pak pari s dzusem a hned ma rano nekolika stranovy roman…:-) Dneska jsem se skvele vyspinkala a nemusela jsem rano jezdit autem, ale jen kousek tramvaji to byla pohodicka:-)

Mino tak ted v tom mam konecne jasno:-) bylo to vycerpavajici.. Jen prosim co je to ta dopplerometrie???

Vsem gratulujem ke kontorlama a k vysledkum…vzhledem k tomu ze mi jeste nikdo nevolal tak asi pro mne budou mit jen dobre zpravy:oD

Baboon pohlavi zatim vedi asi jen z rijna:( ja doufam ze uz za tyden a kousek budeme s tatkou chytrejsi… ikdyz ten si je jisty ze vi co delal a vsechny ty povercivy baby kolem mi predpovidaji chlapecka!! jako kdyby se na mne domluvily!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí