Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky holky, nejdřívě vítám nové příchozí, zároven se omlouvám že jsem se dlouho neozvala,ale nešel nám net,tak jsem si musela hezky počkat než budeme zase aktivní. hezky jste se rozrostli, ani jsem to nedokázala vše dočíst, já mám zatím 10,5 a mimi je hlavou dolů už dlouho. termín mi už posunuli na 30.10. tak uvidím kdy se malý rozhodne vykouknout.já se valím čím dál hůř.ta zima mě ničí,nemám se do čeho nabalit.o/ tak zatím pá a všem hezký večer Janča
Deimy já věřím, že se mimís ještě otočí, přeci jen má ještě čas, to je hrůza, že tě doktor takhle straší, já mám taky děsně vyboulené břicho a vůbec to neřeší.
Broskvičko , já mám sice teprv asi 8 kilo, ale termín až koncem listopadu, takže to ještě doženu, jinak prcka do postele dávám k nám až k ránu, když nemám sílu poslouchat jeho řev. Asi mu rostou zuby a doufám, že to přejde. Trochu se i vyspím, jelikož jsem za tu noc tak mrtvá a to vstávám maximálně 3× aspoň mám trénink na noční kojení, na to se fakt těším. Co si vzpomínám, tak jsem Matěje do půl roka kojila v noci po dvou hodinách, ze začátku jsem ráno byla úplně hotová, ale pak si nějak člověk zvykne a usne v tu ránu po kojení někdy i při něm. Jinak Kopřivovou si pamatuji, taky jsem k ní chodila, už máte za sebou přípravu k porodu s partnerem?
Stejo , ty budeš mít pomalu po šestinedělí a já půjdu teprv na sál ach jo.
Silpil já budu mít taky třetí UTZ asi tak v 31., teda doufám, zatím mě ještě neobjednal, ale co vím, tak se dělá UTZ i v poradně v porodnici, jenom si nepamatuji, jestli na začátku nebo jen, když se přenáší. Tak holky dobrou Valík
Valík: no kéž by, nevím na co ho vůbec mají, když ho moc nepoužívají. Aspoň, že prďolka pořád kope v tom bříšku, to má člověk aspoň nějakou jistotu, že je vše OK ![]()
Silpil , no mě taky kope jak divý, mám pocit, že vůbec nespí a to nemám tolik času to sledovat, jako v prvním těhu. Jinak mám pocit, že už se přesunul nějak dolů, jelikož chodím, jak přejetá kachna. Děsím se toho až budu chodit do poradny v porodnici, doufám, že tam nebudou moc velké fronty. Před dvěma lety jsem na první kontrolu čekala dvě hodiny, zrovna měli nějak rušno a to je teď ještě více těhulek, navíc sestry tam byly dost nepříjemné, ale doktorka anděl. Ovšem když mi pokaždé řekla, že jsem úplně zavřená, tak mi bylo dol breku, člověk už ke konci čeká, že už se něco děje a pak nic. I když porodila jsem hned druhý den na to, co mi řekla, že na porod to nevypadá.
Holky už máte všechny za sebou EKG? Já nejsem vůbec schopná tam zajít, odkládám to z týdne na týden, ale příští pondělí už musím, v úterý jdu na kontrolu, tak ať nebrblá.
Valík
Ahojky,
tak jsem dneska volala k Apolináři kvůli výsledkům a zase jsem špatně pochodila
Už to je 14 dní, co jsem tam byla na odběry a oni furt nemají výsledky. Když mi protilátky kontrolovali u mého doktora, tak výsledky už měli týden po odběru. K Apolináři budu volat zase v pondělí, tak doufám, že už je mít budou. Jsem z toho krapet nervozní.
Valíku, to jsi mě moc nepotěšila, že tvému manželovi brali krev na Rh faktor hned jak zjistili, že jsi Rh negativní. Doufám, že bude u nás vše v pořádku.
Broskvicko, s těma kocourama ti moc nezávidím. Dokážu si živě představit, jaké budou dělat čóro móro, jelikož jsme taky měli kočičku a když jsme s ní jeli na veterinu, tak jsem skončila pěkně podrápaná.
Zdenkok, dík za skvělý recept na nachlazení, ale radši to nechám na přírodě a budu dbát rady Broskvicky: spát a spát a spát - to mi jde nejlíp ![]()
Valík: ty brďo, čekat v poradně dvě hodiny to by mě asi trefilo
. Jinak na EKG jsem ještě nebyla a myslím, že asi ani nepůjdu, je to povinné, nebo jenom když máš problémy?
Ahoj, Deniso asi je důležité kontrolovat, jestli se ti ty protilátky netvoří, já půjdu taky ještě na krev. Teda je fakt, že tentokrát se mě na manžu taky nikdo neptal, to poprvé, asi gynekolog předpokládá, že čekám to dítě s manželem, což samozřejmě jo, ale že se ani nezeptal na tu krev, možná už se to tak nezkoumá nevím a hlavně nebezpečné je to hlavně v druhém těhu.
Silpil já si s tou poradnou nedělám naděje, jelikož je teď opravdu hodně těhulek, tak stačí, když se začne ten den víc rodit a prostě tam čekáš, no naštěstí už tam nemají ty tvrdé prkenné lavice. Na EKG mě posílá můj gynekolog, něco jako k zubaři, jestli je to povinné to nevím, ale je pro to kolonka v průkazce, něco jako zubař, pokud by to nebylo povinné, tak mě tam samozřejmě nikdo nedostane, kord, když mi minule říkal, že ten můj obvoďák byl zrovna v ten den co jsem se tam chystala opilý, tak se děsím pondělí, není to rozhodně příjemné ležet tam polonahá před cizím chlapem, byla jsem tam všehovšudy jen jednou a zrovna na mě nazapůsobil sympaticky, takový obtloustlý, zpocený před důchodem a ještě jestli bude opilý, tak to bude třešnička na dortu. Jinak to vyšetření není tak hrozné, jen mám blbý pocit z toho doktora.
Užijte si víkend pa pa
Ahoj holky,
jak se máte po víkendu?
Já jsem v sobotu v noci myslela, že rodim, tak mě bolel podbřišek. I jsem si vylezla z postele, že zkusim změřit pauzy a ony žádný nebyly. Pak to přešlo nějak přešlo a od tý doby dobrý, tak nevim co to bylo… Ale bolest teda docela hnusná
.
Stejo to posunutí termínu kupředu Ti normálně závidim.
Už to máš za pááááár:-)
Valíku přípravu k porodu eště nemáme
, ale už na tom začnem pracovat, páč se to teda blíží mílovými kroky
. Na EKG mě poslala obvodačka, takže jsem tam byla hned v prvním trimestru, ale jestli je to třeba nebo ne, to nevim.
Deniso už něco víš? Ty doktoři maj taky na všechno dost času, ale nebooooj, bude to v poho. Kontakt na dětskou mudru mám, ale nemůžu se tam dovolat. Je to: MUDr. CHARVÁTOVÁ Jiřina - dětská lékařka, tel. 311 679 462. Budu to zkoušet a dám vědět.
Kočouni a jejich očkování se odkládá na příští týden, máme auto v servisu… Veterinářku dycky vyrujeme, protože ten menší je pekelně vzteklej, když se mu něco nelíbí a ten větš je takovej ňouma, ale potom si bude děsně stěžovat a naříkat, abysme ho politovali:-)))).
Hele prej jsou porodnice v Praze totálně narvaný a posílaj mimo Prahu, tak jsem docela zvědavá, kde se nakonec potkáne ![]()
Ahojky ![]()
Broskvicko, tak jsem dneska volala kvůli těm výsledkům k Apolináři a hádej, co jsem se dozvěděla.................... nic . Prý si mám zavolat ve středu odpoledne. Už mě to nebavííííííí
Jsem z toho, že nic nevím, docela špatná. Jinak víkend byl skvělý už máme postýlku a další důležité věci pro mimčo
Pár věci, ale ještě chybí. V sobotu jsem byla s čivavou na vytažení stehů a doktorka, která ho operaovala (jizva vypadá hrozně) zapomněla jeden steh vytáhnout. Přišli jsme na to s manželem až doma a divili se, že to pořádně nezkontrolovala. Steh jsme mu pak vytáhli sami a teď přemýšlíme, jestli si nemáme otevřít vlastní ordinaci
O tom, že tě bolel podbříšek řekni radši doktorovi. Tobě už za pár dní začne mateřská, viď
Už se těšíš?
Snad se ty porodnice do listopadu trochu vyprázdní, ať máme kde rodit. Naždém kroku vidávám těhulky ![]()
Valíku, co tobě a miminku dělali po porodu? Píchali vám něco?
Ahojky holky, vy jste se teda rozepsaly…
Nejdříve k tomu EKG - mě bylo řečeno, když nemám žádné problémy, tak ho mít nemusím. Takže se snad bez něho obejdu.
Valíku: taky jsem si koupila lňené semínko a taď se chci i doktora ve středu zeptat, jaké vitamíny mám brát. Chtěla jsem už něco předtím, ale řekl mi že je to zbytečné leda až před porodem tak měsíc dva kdybych moc vykrvácela abych se pak rychleji vrátila do normálu. tak jsem zvědavá co mi doporučí.
Jinak s váhou jsem kilčo klesla když jsem prodělávala obdobné nachlazení jako vy. To ty změny teplot asi. Ta SUL je fakt zázračná, nebo doporučuju vyncentku s rosprašovačem do nosu jediněčná věc. Může se vyměnit když dojde za tu slanou vodu a stačí!!!
Holky s tím Rh negativem vám držím pestičky ať vše dopadne bez obtíží.
Valíku:taky si nedokážu představit, že bych měla v posteli ještě nějakého mrňouse. A to máme postel dva na dva/m.
Taky jsem se chtěla zeptat, proč mam toho mimíska pořád na pravo? Na levo se mu vůbec nechce
A taky jsem zvedavá jestli už bude hlavičkou dolů. Demisko: Kamarádce doporučovala doktorka masírovat palce a porodní asistentka se tomu smála a doporučila jí vytírat na čtyřech aby se bříško prověsilo a mělo více místa na točení.
Jinak s kilama jsem na šesti a nedokážu si představit třeba 15kg navíc. už teď je mi to protivný!!! ![]()
Denis: vydrž
nebo tě z toho klepne pepka
Hlavu vzhůru doktoři jsou dneska na heslo. Třeba to tam poslali déle. nemusí to hnedka znamenat nic špatného!!!
Tak se mějte krásně.. ješžiš to je slohovka ![]()
Ahojky.
Broskvičko , podbřišek mě bolí teď skoro každý večer, je to asi tím, že mimís už je narvaný dost dole a je dost těžký, navíc se rozepínaj svaly a vazy, pokud to není nic pravidelného a ráno je to v pohodě tak to bude asi ono. Prostě člověku vše v břiše měkne, aby měl mimísek snadnější cestu a to pak bolí, když je člověk utahaný nebo když nesu něco těžkého třeba prcka.
Deniso , to je fakt neskutečný, jak tě napínají, mají v tom asi pěkný bordel, já to zažila, když jsem tam byla na plodovce, ztratilo se tam moje doporučení a v den odběru to tam honili founem a mailem před ostatníma maminama, do poslední chvíle jsem nevěděla, zda mě vezmou či ne. Tak ať už ti konečně něco řeknou. Jinak nám nic nepíchali, jelikož manža je RH negativní a to pak nevadí.
Kacabo s tou solí je to pro mě dnes aktuální, byli jsem s prckem v solné jeskyni a nedal si říct a neustále tu sůl jedl no a doma se dokonale pos… z podoby. A to tak, že přes čistou plínu bylo vše zadělané bodýčko, peřina, prostěradlo i matrace, takže v tom shonu tady ještě peru a modlím se, äby na chvilku usnul. Dnes se snad dovalím na to EKG, už mi nic jiného nezbývá, tak snad budu mít štěstí a ten doktor tam bude. pa pa
Ahoj holky,
syn teď byl nemocný, tak jsem neměla moc čas psát. Teď už má jen rýmu, tak ho to snad brzy přejde.
Už mám skoro všechno pro mimi vyprané a vyžehlené, abych toho pak neměla moc.
Moje mimi je stále hlavou nahoru
Vím, že jsou nějaké zevní hmaty, které mohou porodní asistentky v krajním případě použít, aby se mimi otočilo, ale to bych odmítla, kdyby mi je nabízeli. Pokud se nechce otočit, asi k tomu má důvod - třeba ani nemůže. Nebudu to hrotit, uvidí se stejně až před porodem.
Kacabaz: s mytím podlah na všech čtyřech mám bohaté zkušenosti
Asi v 33tt jsem myla celý víkend - 5 hodin denně - na všech čtyřech podlahy v jednom patře našeho domu a mimi se neotočilo ![]()
Stejo: pokud vím, tak TP se od druhého trimestru už nikam neposouvá, tak nevím, jak to u vás nakonec dopadne ![]()
valíku: já na EKG nejdu, ani minule jsem tam nebyla. Nikdo mě na to neposlal. Prý pokud je EKG nutné, tak na něj pošle obvoďák, tak nevím. Čekání několik hodin v poradně by mě fakt štvalo - naštěstí můj dr. neposílá pacientky do porodnice do poradny, ale až do 40tt budu chodit k mému dr. a do porodnice až v případě, kdybych přenášela.
Deniso: mají tam pěkný bordel s těma výsledkama
Mně se něco podobného stalo, jen když třeba byly nějaké svátky apod., ale to teď v září nebyly …
Broskvicko: držím palce, aby se už neplánované výjezdy do porodnice nemusely konat.
Ahoj holky,
tak už vím výsledky z protilátek a bohužel nejsou moc dobré. Protilátky mám moc vysoké. Zítra jdu na UZ a příští pátek na další odběr i s manželem. Vůbec nevím, co to pro mě a miminko znamená a doufám, že miminko bude zdravé. Holky já mám děsný strach ![]()
Broskvicko, volala jsem dětské lékařce v Rudné a tam jsem se dozvěděla, že mě nevezmou jelikož jsem z Jinočan. Bohužel nevím, jak je to u tebe. Hledala jsem dětského lékaře na netu a našla jsem doktorku v Řeporyjích, tam mě vezmou. ![]()
Mějte se krásně, papa
Tak kontrola zase ok. mam to všechno dobrý, až jsem z toho špatná.Bojím se být v pohodě, aby mě pak něco nezaskočilo. Mimísek je hlavičkou dolů, ani gram jsem nepřibrala, cs mám na 3, což stejně nevím co znamená
a preventivně kdybych u porodu více vykrvácela, tak mi napsal vitamíny Gravital abych se lépe zregenerovala. A během deseti minut jsem zase šla domů. Za čtrnáct dnů jdu zas. Fakt ten dobrý stav mi je až nějak divně podezřelý, když slyším a vidím co se děje okolo mě.
Deni držím pěsti!!! Uvidíš, že mimísek bude zdravý!!! Myslím na vás!!!
ahoj holky,
tak si predstavte, dneska jsem se uz objednavala do porodnice do poradny (Apolinar), a oni mne objednali az na 37. tyden, neni to trochu pozde? Jakpak to mate vy?