Poradna duly
Jana Čurdová
tak jsem koukala na tu tabulku, no a nevim nevim. ja bych to zvladla ale na to jsem ted moc velkej nervak a navic mi ted pritel zase hnul zluci ![]()
Ahoj holky,
tak ja se taky hlasim do party. U mne je to poprve
K doktoru jdu az pristi tyden, ale je to jasny.
Sice jsme mysleli, ze jeste nejaky ten mesic pockame, ale uz se neda nic delat. Kamaradi strasili, ze jim to rok neslo, a nam to vyslo na poprve. Ale reknu vam, prvni pocity jsou hodne smyseny. Mely jste to taky?
Ahoj Klaaara vítám Tě tady. Jsme na tom asi dost podobně - u mě taky poprvé a zjitila jsem to teprve pře týdnem ve čtvrtek, u doktorky jsem byla předevčirem a je to 5tt. Moje pocity byly taky hodně smýšený, strašná radost a pak zase strach, hlavně jsem byla úplně mimo a nedokázala jsem se na nic soustředit. Teď je to už trochu lepší ![]()
Ahojky! Přidávám se do této diskuse, termín porodu také lisopad
U MUDr. vše ok, srdíčko mimíska bije
, je tam jen jedna breberka. Vzhledem k tomu, že jsem podstupovala stimulaci ovulace s Clostilbegytem, tak vícečetné těhu mohlo lehce být… Mimčo bylo plánovaný, takže jsme rádi, že se zadařilo, i když ty pocity, že už je to opravdu TADY jsou smíšený, asi týden jsem se pořádně nevyspala. A teď se už týden potýkám s nevolnostmi, nechutenstvím a megaúnavou. Holky, jak jste na tom s těmito věcmi vy???
Klaaara píše:
Ahoj holky,
tak ja se taky hlasim do party. U mne je to poprveK doktoru jdu az pristi tyden, ale je to jasny.
Sice jsme mysleli, ze jeste nejaky ten mesic pockame, ale uz se neda nic delat. Kamaradi strasili, ze jim to rok neslo, a nam to vyslo na poprve. Ale reknu vam, prvni pocity jsou hodne smyseny. Mely jste to taky?
Ahojky, t jsem rada, ze je tu nekdo jako ja - my jsme taky byli straseni spoustou paru, kteri se pokouseji i rok a pul jedni jdou nakonec na umele oplodneni, pac kamaradka me nepruchodne vajecniky.
Bala jsem se, jak dlouho to potrva - je mi uz 27, 10 v kuse zobu HA a svete divse - stal se asi malý zazrak - na prvni „pokus“ to asi vyslo. Nechci nic zakriknout - dr. mi to potvrdi az za cca 10 dnu. Prvne jsem se bala, jak to vsechno zvladneme - tak brzo jsem to vazne necekala a nedoufala - dostavujeme domek, pokud se nam v lete podari nastehovat, tak to bude zazrak… uz se moc tesime.
No a mimi by se teoreticky mohlo narodit ke konci listopadu.
Drzim vsem palecky, at to klapne!!!
![]()
Vítám všechny nový listopadky! ![]()
Barušák píše:
A teď se už týden potýkám s nevolnostmi, nechutenstvím a megaúnavou. Holky, jak jste na tom s těmito věcmi vy???
Úplně stejně.
Ale zvracet snad pomalu přestávám…
Ahojte, vidím že jsem opět dost propásla a musela číst
anonymko já už mám jedno těhotenství za sebou ale nějak si to nemůžu vybavit a zjišťuju od kámošek že se vše zase pohlo dopředu. Před pěti lety třeba jen tak byl nemyslitelný 3D UTZ a dnes je to běžná záležitost. mě to čeká ve čtvrtek včetně průkazky a jinak holky já vás chápu s těmi obavami, já mám taky strach jestli to bude ok a velký. Poprvé jsem taky nemohla otěhotnět přes dva roky a jak se podařilo hned jsem o miminko přišla a nerada bych to zase zažila, navíc ted to trvalo opět přes dva roky.
Jinak vítám srdečně nové těhulky a gratuluji
Barušák: já nezvracím ale nesním všechno a ráno mě občas natáhne a bývá mi celý den všelijak, únava mě bere stejně jako u prvního těhotenství tak, že odpoledne po obědě spím a večer po deváté jsem jasná hii
U prvního jsem měla jen tu únavu ale jsem cca na konci 9tt a už mě to přechází.. trošku
Ve kterém jsi týdnu?
Holky.. seznam členů je dobrej nápad, ale já si na to netroufám, ůnava řádí a já na to bohužel asi mít nebudu… navíc jsem jen tak zkoušela pracovat s tou tabulkou a moc mi to teda nešlo…
Zdravím, jsem tu nová a chtěla bych se přidat.. teda doufám že bude všechno ok.. // byly před třemi týdny a k dr. jdu v úterý.. už čtrnáct dní slaboulince špiním a trošičku mě bolí v podbřišku, což z prvního těhotenství neznám.. nebo si to nepamatuju ![]()
Podle PM bych měla být v 8tt a podle netové kalkulačky mi to vychází na 9.listopad. Takže bych měla doma druhé listopaďátko. Všem tu přeji hodně štěstí a taky trpělivosti ![]()
Holky tak koukám že je nás tu víc který jsme měli už blbou zkušenost. Já jem o první přišla a druhé těhotesntví bylo sice úspěšné nicméňě celé proležené v nemocnici pro riziko předčasného porodu,tkaže doufám že to se nebude opakovat protože si to s jedním dítětem doma neumím představit. manžel je živnosník a jkmile by nešel do rpáce tak o ní okamžitě přijde a máme půjčku a tak takže to nepřichází v úvahu. Takže pak asi jedině babičky, ale ty jsou taky v práci, no radši to nedomýšlím
Mě právě zatím není nic, ale zítra začínám teprve 6tt a pamatuju si že minulé těhu mi bylo blbě až od 7., zatím jsem jen trochu unavená a malinko mě bolejí prsa,a le na to všechno je ještě dost brzo. Já vlastně těhu potvrzené zatím nemám, jen týden mi vynechala MS a mám pozitivní test tak ale co jinýho by to bylo že? ![]()
Monica0 ahojky, vítám tě tady. I já už mám jedno listpadové dítko doma
kóča neboj se, uvidíš že to bude v pořádku a pak písni jak ti to potvrdí ![]()
AngelinaBalerina píše:
Jinak vítám srdečně nové těhulky a gratuluji![]()
Barušák: já nezvracím ale nesním všechno a ráno mě občas natáhne a bývá mi celý den všelijak, únava mě bere stejně jako u prvního těhotenství tak, že odpoledne po obědě spím a večer po deváté jsem jasná hii
U prvního jsem měla jen tu únavu ale jsem cca na konci 9tt a už mě to přechází.. trošku
Ve kterém jsi týdnu?
Angelino, já taky nezvracím, ale celý den je mi šoufl, při pomyšlení na jídlo je mi ještě hůř
To co jsem normálně jedla teď nemůžu ani cítit, spíš mám chutě na nezdravé… Když něco jím, tak při jídle docela ok, ale potom je mi zas divně a při představě, že bude potřeba se zas najíst je mi ouvej. Snad radši kdybych zvracela a zažila přes den trochu „klidu“. Teď jsem v 8tt, to nechutenství a vše s tím spojené začlo s příchodem 7tt. K tomu obrovská únava, přinutit se k nějaký činnosti je nadlidskej výkon. Závidím Ti, že si můžeš jít po „o“ lehnout, to samý skočit v 9 do postele. Já bych potřebovala to samý, odpoledne mám vždy krizi, ale jsem v práci… A večer - manžílkovi moc nevyhovuje, když mu usnu, tak se snažím tak do 10 vydržet…
A ještě holčiny, je to moje první těhu a na oznamování rodině a ptaní se tam je ještě brzo… Jak se v této fázi připravujete na těhu? Já po dohodě s MUDr. jsem začala brát těhumultivintamin (i když vím, co se o braní v vitamínů v těhotenství všude na webu píše(), začla jsem mazat bříško, prsa, stehna, boky krémíkem a olejíčkem a nevím, jestli je ještě něco, co v téhle fázi těhu podnikat, jak se na těhu připravovat. Prosím zkušenější o radu ![]()
Ahoj holky, ja se pridavam s tou unavou, je to sileny, nic nevydrzim a furt bych jen posedavala a polehavala..vcera jsme behali po kramech a ke konci jsem uz jen sedela v metropoli na lavice a manzel nakupoval..
Jinak ja zacinam 7tt a divny pocit v zaludku me vetsinou prepada kolem 11h dopoledni…vetsinou ale pomuze trocha polivky a je to dobre, tak snad to tak zustane..
Na UZ jdu az 6.4..