Poradna duly
Jana Čurdová
Barušák: já bych už víc nedělala a co se vitamínů týče tak píše se o všem možném lecos… já to u prvního nepřeháněla, jedla jsem jednu tabl. co druhý den. Asi tak, mě chybělo předtím silně železo a teď hořčík až jsem zkolabovala, takže nic nenechávám náhodě. Mazání je určitě prospěšný hned ze startu, akurát kdo má sklon k popraskání tak mu nic nepomůže.
![]()
ahojky holky a zdravím nové budoucí maminky. Krásně se tu rozrůstáme ![]()
Přidávám se ke všem který jsou unavený, jsem na to stejně. Byla jsem ted týden doma a rano jsem vstavala tak v 10 kolem 14hod jsem si dala tak tri hodiny spanku a vecer jsem si dala vecerku tak ve 22. a pořád mi to bylo málo ale už nešlo ležet, jsem celá rozlámana
nevolnosti mě chytaj až na večer a to jen že je mi pěkně špatně a otáčí se mi žaludek. ale celkově mám problém jíst, sním tak poloviční porce než běžně a to já sem fakt bežně jedlík.
Barušák: co se týče přípravy tak já nepodnikla zatím vůbec naprosto nic
ale zkusím o tom popřemyšlet jestli by nebylo dobrý si vytvořit nějaky navyk na novou životosprávu. JInak v rodině o mimi každy ví, přitel měl takovou radost že i přes moje protesty vzal telefon a všem to s radostí hned volal:-)
Angelino, děkuju!
Přeci jen je to poprvé, tak je člověk ze všeho vykulenej
Doufám, že ty všechny současný „strašáci“ brzo zmizí a budeme si těhotenství jen užívat… ale zas tak naivní nejsem, ono se pak určo zas objeví něco dalšího… No abych řekla pravdu, obdivuju všechny maminy, který se při takovýhle stavech starají o své prvorozené broučky!!!
Zizinko: To my zatím s oznamováním rodině čekáme, přeci jen je do 12tt těhu „rizikové“, stát se může cokoli… Užíváme si to sladké tajemství zatím jen ve dvou
Teda vlastně ve třech ![]()
Barušák tak já bych to taky nijak nehrotila, dávala bych bacha akorát na listovku a když vitamíny tak si taky myslím že jednou zadva dny stačí. Většina doktorů na ně stejně má názor že v našichn podmínkách jsou naprosto zbytečný. a ty který si to nemyslí tak chtěj podporovat farm, průmysl ![]()
Mazání určitě super ale jak píše Angelina tak jestli ti ta k§ůže má popraskat, tak ti popraská ať jí mažeš čímkoli. Nicm=ně mazet to určtiě chce. A jako další přípravy -to sjem se musela až zasmát
(vůbec nic ve zlém
)
Jinak já se právě bojím až mi nastoupí ty nevolnosti jestli nastoupí a únava tak jak se budu starat o dítě. Pamatujus i že při prvním jsem měla co dělat sama se sebou. A taky úderem 7.tt nastupuju do práce na celý úvazek sice jen na 14dní ale je to celodenní dřina v hospodě ale už jsem to slíbila tak to musím zmáknout no. Jen doufám že mi nenastoupí s tím i nevolnosti a únava, to bych rozcházela těžko
Jo a samozřejmě u nás to už všichni ví i když jsme si říkali že to řeknem třeba až ve 4 měsíci. Ne kvůli tomu aby jsme to nezakřikli, na to nevěřím, ale abych si užila co nejmíň takových těch otázek a soucitných pohledů a tak
No ale manžel se prokecl,takže už to vědí všichni
Ahoj holčičky, to mám radost, že se tu tak pěkně rozrůstáme, hlavně více hlav více ví a je fajn se s někým poradit či svěřit, doufám, že vám nevadí, že ještě chvilku zůstanu utajena, až budu mít těhulkovskou průkazku a budu po testech, tak už to řešit nebudu, ale po minulých zkušenostech, to zatím chci nechat v utajení…opatrujte se a děkuji za pochopení
Kóčo: no jó, já jen abych něco nepodcenila
Taky chci co nejvíc oddálit ty řeči a poznámky členů rodiny, až se to dozví. Ale zároveň se těším, až to budem sdílet s ostatními, no prostě zase maglajs pocitů ![]()
A Kóčo, držím palečky, ať to v práci dopadne ok a zvládneš to v klidu… Ale uvidíš, jestli to přijde, tak to třeba budeš muset přehodnotit… ale asi se nemá cenu tím zabývat dopředu, prostě až to přijde, tak se to vyřeší ![]()
Anonymko jás e taky odtajnim až to budu mít potvrzený ![]()
Barušák-to chápu. Mě na jednu stranu vadili pořád ty otázky kdy už a jestli už-když se blížil termín a břicho rostlo,a le na druhou stranu jsem si přišla strašně hrdá když jsem mohla bříško ukazovat a mě moc nerostlo bylo to vidět až nakonci 6.měsíce a já pořád už chtěla aby to někdo viděl a poznal ![]()
Barušák: Já myslím že bys večer měla jít spát když potřebuješ, na tu chvíli to snad manžílek pochopí, však ta největší únava brzy přejde. A co se týče toho mazání, myslím že to děláš bezvadně, jen jsem docela zvědavá jak dlouho ti to vydrží ![]()
Ahoj Berusaku,
me bylo spatne asi 14 dni. Zvracela jsem jen jednou, ale jinak mi bylo porad tak nejak divne od zaludku. Nemohla jsem na jidlo ani pomyslet. Ale ted uz je to mnohem lepsi, jen uz toho nesnim tolik, jako driv. A taky nejak nemuzu sladky. Staci, kdyz nekdo rekne „cokolada“ a je mi nevolno. A to jsem byla vzdycky cokomil! No a poslednich par dnu se k tomu pridala unava, ktera se v praci fakt blbe maskuje. ![]()
Krásné pondělí všem, tak jsem byla dneska na kontrole a krásně rostem
a to srdíčko jak pumpomalo doslova jak o život. 27.4. si jdu pro průkazku a asi i první velká kontrola, dneska mi už brali i odběry, brr. Měla bych být ještě na neschopence tak uvidím jak se domluvím v práci ale chtěla bych asi zůstat ještě tento týden doma.
Dalmatinko, uplne to chapu. My zaciname tohle leto rekonstruovat chalupu a bydlime v pronajmu 2+0, takze jsme rychle zacali hledat byt, ktery bychom si koupili. Taky jsme to takhle rychle necekali, ale porad si rikam, radsi neplanovane a ted, nez pak cekat. ![]()
Tak to je super zizi! Moc drzim pesti! Vazne ti zavidim, ze uz jsi slysela srdicko… a tu prukazku taky zavidim ![]()