Poradna duly
Jana Čurdová
Klaaaro: Tak to máme podobně, akorát já sladký teď docela můžu, na rozdíl od ostatního…
V kterým týdnu Ti to skončilo??? Jinak já dnes byla na prvních odběrech, pro těhu průkazku jdu 29.4.
Berusaku, mam porad hrozny maglajs v tom, jak tydny tehotenstvi pocitaji doktori. Vzhledem k tomu, ze presne vim, kdy jsem otehotnela
, tak vim, ze memu miminku je ted 5 tydnu. Ale jestli pocitaji doktori tehotenstvi od prvniho dne posledni menstruace, tak jsem v 7tt. Presne to budu vedet az na prvni kontrole v Pa. Ten zaludek na vode mi prestal tak pred 10ti dny. Ted se muzu utlouct po tavenych syrech. Doufam, ze to vydrzi a nevrati se to zpatky, i kdyz co jsem cetla, tak to muze vsechno teprve jeste prijit
. Beru, to jsi dneska byla na uplne prvni prohlidce? Jak to probiha a na co delaji pri prvni prohlidce testy? Moc diky!
Děvčátka děkuju…zítřek se blíží a kontrola s ním…
Zizi a anonymko: určitě to bude v pořádku…snažím se nebát se, nemyslet na to špatný, ale jak Jsi psala anonymko…jde to těžko…
Zizi: to je super, tak držím pěstičky a at i nadále spokojeně rostete…
Klaaaro: týdny se počítají od prvního dne poslední menstruace, taky v tom počítání trochu plavu
Já jsem teď v 8.týdnu (slovy doktorů 7+2). Já chodila na stimulaci ovu Clostilbegyt a následně UTZ, ale že se to povedlo jsem zjistila z těhutestu, kde postupně sílily čárky, pak mi MUDr. udělala UTZ, to bylo v 6tt, mimísek tam byl vidět, ale srdíčko netlouklo, bylo moc brzo, tak mě objednala za týden, abychom viděli tu
akci, to bylo v 7tt - vše ok, srdíčko bilo jako blázen a taky se už dá určit, o kolika četné těhotenství se jedná. Pak jsem byla u nové doktorky (na mé bývalé gyndě se hodně střídaly doktorky, tak jsem si ještě netěhotná našla jinou, blíž, ale díky delší objednačce mi ta návštěva u ní vyšla na 7tt) - ta my udělala odběr na cytologii, právě objevila ty kvasinky, potvrdila srdeční akci a 1 miminko a dala mi na rozmyšlenou, jestli budu chtít jít na screeningové vyšetření do Genetu ve 12tt, které není hrazené z pojištění a stojí 1.100 Kč nebo mi ve 12tt udělá UTZ a vyšetření základní anatomie miminka ona v ordinaci. Taky mi vystavila žádanku na krev a moč - že mám kdykoli v prvním trimestru absolvovat tyto odběry (základní labor.vyš. - HIV, žloutenka, kr.skupina, moč) - no byly toho 4 zkumavky
, ale ok! Jinak jsem hledala na netu a nakonec se rozhodla to vyšetření v Genetu absolvovat, protože je prý o hodně přesnější než tripple test v 16tt, který vychází často falešně pozitivní… Jaké máte zkušenosti vy??? Jinak ta původní MUDr. mi o této možnosti vůbec neřekla.
Beru, hrozne moc dekuju za informace!!! Alespon vim, na co se na me prvni prohlidce v patek zeptat. Fakt moc diky!!! A samozrejme drzim pesti! ![]()
Klaaaro: Za nic!
A moc přeju ať se ty nevolnosti už nevrátí a prohlídka u MUDr. dopadne dobře!!!
Hannah55: taky jdu zítra a jsem fakt zvědavá, co mi dr. řekne. Doufám, že bude všechno ok. Když jsem mu v lednu říkala, že jsem vysadila tabletky, tak si napsal do karty, že s prvním jarním dnem přijdu těhotná, tak doufám že ho potěším ![]()
Mončo, gratuluji k mimískovi a přeji ať Ti to u dr vše vyjde ![]()
Holky krásný večer přeju, mám tady návštěvu z čech na pár dní, tak sotva vás stíhám číst
ale je to fakt super, že už nás tu je tolik. Mě nevolnosti téměř přešly
ale taky jím méně a nemusím mít všechno, ale při mé váze jsem asi raději
Já si jdu pro průkazku už ve čtvrtéék
Jen nemám potvrzenou srdeční akci tak mám vážně každým dnem větší strach. Tak se mějte moc hezky ![]()
Angelina no já čekám jak na smylování až mi bude špatně abych zase do začátku něco zhubla
MInulé těhotenství jsem takhel zhubla 4 kila a jak se mi hodili, nabrala sjem je až v 6.měsíci. A já mámprávě taky větší váhu než normální těhulky šedesátikilovky, tak by se mi to hodilo, jinak mě nezabrzdí v jídle nic ![]()
Kolikátý jsi týden a kdy naposledy jsi byla u MUDr že nemáš potvrzenou akci? Já vím že min těhu jsem jí měla v 6+3 už potvrzenout ak čekám tak na ten 7.,8. týden a pak tam teprve půjdu, do té doby to nemá cen. Průkazku u nás dává stejně až když vidí akci, takco bych tam dělala dřív ![]()
Začínají mě nějak víc bolet prsa,t ak pak mě asi čekají už tynevolnosti ![]()
Ahoj koco, tak to ti zavidim, ze te prsa jeste poradne neboli. Mne zacla bolet snad uz druhy tyden po poceti a je to fakt mazec! Nemuzu ani spat na brise, jak to boli. Jedina vyhoda je snad ta vetsi velikost ![]()
Holky já jsem v 7+1tt a taky nemám potvrzenou srdeční akci nebo spíš ji tam ještě nemám, mojí kámošce to šlo vidět až v 9 týdnu. Na další utz jdu až v 10tt tak snad už tam bude vše jak má být.
Digi píše:
Holky já jsem v 7+1tt a taky nemám potvrzenou srdeční akci nebo spíš ji tam ještě nemám, mojí kámošce to šlo vidět až v 9 týdnu. Na další utz jdu až v 10tt tak snad už tam bude vše jak má být.
ahojky, příště jí tam už určo budeš mít
, ja byla na utz v ´6+1 a uz tam prý byla, včera jsem byla znova na utz v 7+1 a už jsem ji tam videla i já
Klaaara: jo jo prsa to soucítím s tebou, jsem na tom stejne jenže me bolí až tak že nemůžu spát ani na boku a pomalu už vlastně nemůžu ani udělat rychlejší krok ![]()