Poradna duly
Jana Čurdová
Babi, a co takhle hodně zředěný džus s vodou? Jinak já piju vodu a málo silný čaje, do toho mixuju nějaký ty bylinkový. A páč jsem srab a občas potřebuju nakopnout, tak jednou za dva dny normální kafe. Ale já jsem holt kafař na entou a další dva roky bez kafe jako u Lukinaj prostě nedám. ![]()
Kóčo, no tak nějak co šlo-ve zkratce-tři první neschopenka a totální klid, úbytek na váze, hraniční tlak, chvíli klid, od 30.TT křeče křeče křeče a od 32.TT hrozící předčasný porod. Pak jsem málem přenášela, ale to to zase vypadala na preeklampsii, takže já se týden hroutila, až jsem si pak vychutnala 26-tihodinový porod. Malý nebyl drobeček (3,7) a já mám 1,56 a nemohl dlouho ven. Naštěstí jsme to až do konce zvládli přirozeně, páč v Motole císaře u mě naprosto striktně odmítli a to i přes vážné doporučení mojí gyndařky. Jen díky riziku zděděného von Willebranda jsem měla nesmírný strach, že to malý bude krvácet a nebudou to umět zastavit. No ale konec dobrý všechno dobrý, Lukina je i teď pěkný dvanáctikilový pořízek. A já doufám, že na podruhý už to bude jiný a zvládneme to v pohodě. ![]()
S dramatizováním a nedramatizováním souhlasím, ale nic to nemění na tom, že by ses měla co nejvíce opatrovat.
vítám resa a babi do klubu
i já doma piju čaj pro těhotné a nebo normálně neslazenou minerálku, tohle mi nějak problém naštěstí nedělá… resa taky čekám druhé mimčo a i ten zbytek máme dost podobný, jen já jsem z Ostravy ![]()
holky k tomu dramatizování vám to řeknu asi tak, já si zažila krvácení a potrat v 8tt a tím, že o první i druhé dítě jsme se pokoušeli skoro tři roky, tak jsem opatrnější
Jsou maminy co nad vším vyloženě mávají rukou ať se děje co se děje, já to asi nějak neumím, hodně mi na tom záleží. Navíc i já si zažila těžký porod.. (já 1,161 a prcek 4,36) a po porodu se čekalo jestli se z toho vůbec dostane. Ale pravda je, že každý si to musí v hlavě přelouskat sám a vědět jestli určité situace bude řešit nebo ne, tím některým do toho nechci kecat jen říkám své pocity.
Ahoj hoky, teda, kdyz ctu, co jste si vsechno prozily a co mate za sebou…mate muj obdiv! Myslim, ze my, co je to pro nas poprve a zatim bez komplikaci (tuk, tuk, tuk), tak si to nedokazeme vubec predstavit. Fakt smekam!!!! a samozrejme drzim vsem pesti!!! ![]()
Holky já si to představit umím. Já jsem totiž ve skutečnosti strašně velkej srab. O první mimčo jsme přišli. Ne že bych potratila, ale v té dutince co tam vznikla, tak se nevyvíjel plod,takže sjem musela na kyretáž
Druhé těhotenství následovalo za půl roku a ze začátku ěm taky pořád bolelo břicho asi jako teď, možná víc. Pořád jsem špinila, prkaticky od 6 do 8tt nonstop a pak se to vždycky opakovalo ale pak už jen nárazově. Lítala jsem pořád k doktorovi ten říkal že tam nic nevidí a špinění na začátku je normální. Pořád jsem se strašně bála, všeho, každýho píchnutí, každé kontroly, protože sjem měla nastudovaný co všechno s emůže stát. V 18tt mě bolelo břicho tak že sjem nemohlav noci ani spát, nemohal jsem dýchat a následovala první hospitalizace. po 14dnech mě pustili domů s tím že se nic neděje, ale mám mít klidový režim. A ve 26tt mi na prohlídce doktor řekl že mám hodně zkrácený čípek a musela sjem zase do nemocnice, tam mi všichni doktoři říkali že dítě nedonosím, že to určitě ani nedonosím do 36tt a pořád mě strašili. Byla jsem psychycky úplně na dně. Bála sjem se porod, předčasnýho porodu-hlavně o dítě, co by bylo kdyby se narodilo o tolik dřív a tak. V nemocnic jsem byla měsíc, pak 14dní doma a zase 3týdny v nemocnici. Nakonec jsem porodila 2dny po termínu. Strašně jsem se bála proodu, chtěla sjem císaře, ale to prý ani náhodou, chtěla sjem alesoň epidurál a ten mi nedali, protože jsem rodila v neděli a byl prý jen jeden anesteziolog na celou nemocnici.Já nesnáším bolest, takže šílený
No a pak sjem se strašně dlouho bála otěhotnět a teď to vyšlo hned druhý měsíc po vysazení HA,takže mě to spíš překvapilo jak je to rychle. A já jsem si řekla že stresování mi nic nepřineslo spíš naopak si myslím že jsem si spoustu potíží přivodila fakt psychycky. Takže jsem si řekla že teď nic neřit nebudu-určitě ne ze začátku a držím se toho že ani v nemocnicích takový ty ranné těhotenství neřeší.PRostě buď se udrží nebo ne a ležet hned od začátku jen aby se to uměle udrželo a pak mít problémy celé těhotenství nechci. Samozřejmě že mě to vyděsí když se něco děje, třeba to špinění,a le prostě se to snažím jen tak přejít. MEchci s každým píchnutím zase lítat k doktorovi. Taky si říkám že i kdyby to nevyšlo tak jedno úžasný dítě mám a to je dar, někdo nemá ani to. Takže se to prostě snažím brát optimističtěji ![]()
Tak já jsem s krvácením ležela v nemocnici několik dní a starali se dobře, udržet to chtěli… bylo tam několik holek se stejným problémem a taky většinou odcházely s tím, že se mimčo udrželo týdenním ležením a lékama. Já zas třeba raději nějaký týden odležím. Pak se povedl Martínek a těhotenství jsem zažila úplně bez stresu a bez jediné komplikace. Větší stres jsem měla z toho tříletého čekání aby to mimčo bylo. Mám srůsty takže nic neponechám náhodě. Kóčo já taky neletím s každým píchnutím. Špinění může znamenat prd a nebo taky že je třeba pro to něco udělat. Ale nechme špatných prognóz a nahoďme raději lepší téma ![]()
Tak já nahazuji lepší téma
) Dnes jsem byla na utz a mělo by být všechno v pořádku. Je to krátce, takže tam dr viděl jen dutinku, nic víc, ale je na svém místě tak by to mělo být ok. Viděl tam ještě druhé.. říkal že to je ten syndrom mizejícího dvojčete, takže teda jako odchází, proto to špinění. Včera mi dal taky utrogestan a už vidím že je to špinění menší, takže jsem nesmírně ráda. A objednat se mám za tři týdny. Mám polehávat, což se mi rozhodně podaří s dvou a půlletým šídlem.
Monica0: ahojky a ve kterém jsi týdnu? já taky tři týdny čekala a zítra si jdu pro tu průkazku, srdeční akce tam taky ještě nebyla, tak jsem zvědavá
Jojky mojky, to jsem tu spustila depresivní téma.
Můj názor je, že všechno,c o se děje, má nějaký smysl a každý prožije tolik, kolik unese. Takže plně chápu, když někdo plaší víc, někdo míň-prostě každý vnímáme určité situace jinak. Sama jsem u Lukina byla děsný srab a bála se prvního iposledního. Teď si prostě říkám, že jinak než s nadhledem to nemůžu zvládnout. ![]()
Monico, gratuluju k úspěšné kontrole.
Polehávat s dvouletým dítětem je fakt iluzorní představa. A spinká ještě dítko přes den, že bys aspoň přes den mohla na chvíli zalehnout?
Angelina: já si myslím že dnes bych měla být asi 6+0. Čekala jsem hlavně na ten utz.. už jsem teda věděla že jsem těhotná, ale chtěla jsem vědět že je tam v pořádku a že není někde kde by nemělo
HCG mám 1939, ale jelikož pořádně nevím kdy by mělo být kolik, tak mi to stejně moc neřeklo ![]()
Ahojky nastávající maminky a hlavně teda zdravím Barušíčka, protože si jdu pro těhulkovskou knížečku taky 29.04. (teda až 29.04.) a na velkou kontrolu, už bych to chtěla mít za sebou a začít si to těhotenství užívat a hlavně to s radostí všem oznámit
… holky já to mám teď nějaký divný, mě je zle vždy večer, nemám raní nevolnosti (nebo teda jen maličko) ale ty večery celkem trpím, ale raději budu trpět, hlavně ať je vše OK… opatruj te se
Ahojte, tak mám za sebou druhou prohlídku a konečně jsem viděla srdíčko, takže jsem už klidná jako želva a je mi fajn. Zatím jsem 8+5 a TP mám 4.11. Na další jdu až za měsíc, to zas bude čekání
Mám i fotku, slíbila jsem ji prckovi ale moc tam zatím vidět není. Monica0: HCG má myslím každý jinak, mě krev budou brát až za ten měsíc a vůbec netuším kolik ho mám ale stačí mi UTZ. Já to měla stejné, v 6tt jen dutinka ![]()
Ahojky všem, chtěla bych se taky přidat. I když u doktora jsem zatím nebyla. Minulý týden jsem měla slabou čárku na TT. Teď už je silná, ale sestra řekla, že nemá cenu chodit dřív než v 10tt, takže mě objednala až na 19.4. ![]()
Takže ani nevím, jestli sem patřím ![]()
Ahoj holky,
Angelina gratuluju k srdíčku ![]()
Resa-ty mi řpesně mluvíš z duše. Přesně to jak jsem psala. U Nelči jsem byla strašnej srab, fakt jsem se bála úplně všeho a teď jsem si taky řekla že to to prostě nemůžu zvládnout jinak než s nadhledem a proto se o něj snažím
![]()
Včera jsem si volala mému doktorovi, ten mi řekl že se mám zkusit zeptat za měsíc jestli už bude zdravý,t ak to se mi teda nechtělo zase čekat a to neřekl že tam stopro bude, jen že to mám zkusit. Takže jsem is zavolala jinýmu doktorovi a mám přijít v úterý, tkaže v úterý uvidím jeslti vůbec jsem těhotná
Takže Vinge jsme na tom stejně
Taky mám poitivní test a zpoždění, ale u doktora jsemt aky nebyla. Já jsem ale taky přesvědčená že nemá cenu chodit k němu třeba v 6tt, to tam śtejně nic neuvidí, max dutinku ale ta je k ničemu o těhoteství rozhoduje až AS a ta je vidět kolem 7.,8. tt No a já budu příští úterý 6+2 tak snad už něco vidět bude. Šla bych až o týden dýl, al eto už budu v práci a tam sjem od rána do večera takže bych se k doktorovi nedostala
Píšeš že nemá cenu k dr chodit třeba v 6tt, to já si teda nemyslím. Pokud sestřičce dotyčná řekne od kdy by měla být těhotná tak jí podle toho objedná a pokud je to dřív, tak si myslím že to ničemu nevadí, sice není nic extra vidět, ale „maminka“ se aspoň dozví že je těhotná a bude na sebe dávat víc pozor, taky jestli není někde nějaký problém a jestli je „zárodek“ tam kde má, že to třeba není mimoděložní.