Listopad 2010

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.4.10 19:48

Kačko já to nemyslela proti tobě špatně, tak se nezlob ale sejně jako ty i já si to tehdá našla na netu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
19.4.10 20:06

zajímava debata, no já taky přidám svůj názor. U nás v rodine nikdy alergie nebyla a nic takovyho. No a ja to odnesla snad za všechny mám silnou alergii i potravinovou jednodušší je říct co můžu než co nemůžu, k tomu mám Astma a aby toho nebylo málo tak mam atopicky ekzém. takže co se týče ořechů atd tak to do pusy nevezmu jak kvůli dítěti tak kvůli sobě. Nevím co by se mnou ted ve špitále dělali:-) ale jak jste tu psali každy má na to názor svůj ale já mám z toho pěkně sevřený půlky když si vzpomenu na svoje dětství a na maminky bezesný noci kdy mě držela at se neškrábu a kontrolovala jestli dýcham.

jinak vitamínky nepapam a ani mě to nenapadlo, ujíždím ted na ovoci a zelenine tak snad to bude stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.10 20:14

zizi já právě chtěla jen v dobrém poradit a trošku se to kvůli mě zvrtlo, no snad se tolik nestalo.. no a přesně co píšeš si zažívala moje mamka se ségrama a pak i ségra s děckama, ty ekzémy a astma třeba u miminka je fakt hrůza, jsem ráda že nás to nepotkalo v těžší formě a i tak to bylo spoustu starostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.4.10 21:47
vinge píše:
Takže když MS byla 22.2. tak jsem 57 dní, tj.8+1 a podle utz jsem 8+2?
Já nevim jestli to těhotenství nemá u mě vliv na mozek :zed:

jé tak to jsi vlastně stejně jak já :) já měla poslední ms 23.2. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
19.4.10 22:20

Phoebe: To bysme se mohly sejít co? :dance:

Jinak k vitamínům, doktor mi doporučil listovku a obden si beru Mamavit. Spíš aby měla fazolka všechno, přece jen už jsem „stará škatule“, jak mi sdělila máma :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.4.10 22:22

no holky teď jsem to vše dočetla, nehádejte se přeci :) myslím že ani jedna z vás to nemyslela špatně… já mám třeba kamarádku která mě furt strašně peskuje ale sama vše nedodržuje, takže jí beru s rezervou a o určitých věcech se vůbec nebavim… nejdřív mě vystrašila protože máme kocoura a potkany a než jsem přijela domu tak mi říká… no a to se budete muset zbavit kocoura no a co s potkanama, to je nebezpečný mít tyhle zvířata doma!!… po první smutný noci bez kocourka v posteli jsem si vyhledala info a kocourek s námi spí dál, jen jí o tom nevyprávím… pak jsem minulý týden říkala že mám šílenou chuť na játra a ledvinky… ta vytřeštila oči a že něco takovýho vůbec nesmím že to jsou vnitřnosti a že jsem prase… no a pak jsem zjistila že to tak vůbec není :D pak mi říká jak nesmím vůbec používat čistí prostředky a když už to bude nutné tak s maskou a rukavicema a pak sama čistila něco bez rukavic… a hrabe se na zahradě v záhonech což jsem se dočetla že může být víc nebezpečné než mít doma kocoura… prostě každá to máme jinak, každá jsme jiná a zkušenosti bychom si měly jen vyměňovat a ne si je vnucovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
19.4.10 22:41

Ahojky holčiny!
Na týden jsem se s Lukáškem ztopila k našim a dala si takový malý oddech z každodennosti. A o víkendu jsme slavili výročí naší svatby v krásném apartmánku v Českém Krumlově. Odpočinkový nádherný víkend-sluníčko, málo turistů, neunavení číšníci/prodavači apod., spokojený Lukášek a my dva s manželem odpočatí jako dlouho ne. Prostě pohodička.
A teď co jste probíraly:
Nejdříve gratuluju všem k dobrým kontrolám. :potlesk:
Kočárek-u nás je to jednoznačné-Lukina nebyl kočárkové dítko, takže nový nekupujeme a necháme si na zdejší satelitní cesty a cestičky a taky na naše geocachingový výlety terénního Firkona. Jen dokoupíme kvalitní autosedačku 0-18 kg (asi od Römera), tam jsme to trochu podcenili. Ještě dokoupím skateboard ke kočárku, protože Lukina přeci jen asi v zimě nebude zvládat ťapkat rychle vedle kočárku. No a protože jsem zvyklá na šátkování, tak to bude jistit šátek a půjčené nosítko.
Alergie a jídlo-Dle mého názoru si tělo každé z nás řekne, co jíst a co ne. Osobně si myslím, že je třeba vynechat chlast a pokud možno hulení, a jinak je to na každé z nás. Někdy jsou ty rady tak striktní, že by jedna nejedla skoro nic.
Vitamíny-tak tady jsem dost nekompromisní-jím jen listovku. S Lukinou jsem brala velice pravidelně Calibrum oba tipy-a Lukinova vyšší porodní váha vzhledem k mé výšce a váze byla následně přisuzovaná právě braní vitamínů. Takže teď se snažím hlavně a především saturovat dávky vitamínů přirozenou stravou a chemické vitamíny dávám podle potřeby-tj. vápník, hořčík, listovku, béčko (trpím na opary apod.), případně C apod. A trochu ujíždím v bylinkácha koření, takže dost si snažím vytáhnout touhle přírodní cestou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
19.4.10 22:43

Já hlava děrava-dovolená-s Lukinou jsme byli jen v Troskách v Čechách a každý den jsme dali jen takový mírný ťapkání okolo deseti kilometrů. Teď chceme vyrazit k moři-CHorvatsko nebo sever Itálie-ale asi nejlépe v červnu, přeci jen v srpnu už by to mohlo být hooodně ostrý. No a pak nás čeká týden v červnu na Šuměvě (Anín jestli některá znáte), týden v Horní Planý v září. Slovenský hory v září holt padly, krosna si bude muset ještě chvilenku počkat, ale za zdravé miminko to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.4.10 22:55

a k těm vitamínům… zase jiná kamarádka, taky těhu, mi říkala že se prý po nich rodí přerostlé děti :D tak je beru jen občas protože nevím jak bych to přerostlé dítě dostala ven :lol: a beru femibion, kupovala jsem ho v německu takže jsem si nechávala poradit od lékárnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.4.10 22:57
vinge píše:
Phoebe: To bysme se mohly sejít co? :dance:

nj ale koukám že jsi z budějovic :( tam asi jen tak nepojedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kóča
20.4.10 07:16

Ahoj,
Vinge tak jem na tom úúúplně stejně, já mám taky poslední MS 22.2.-hezkej datum co? :lol:

Vitamíny-taky si myslím že nejsou v naší zeměpisné šířce ahlavně způsobu života a stravy třeba. Nicméně dávám na radu Kouckýho že jediné vitamíny které mají smysl jsou Femibion a tak je mám a jím ob den nebo dva.
A že se po nich rodí přerostlé děti prý není pravda, ale tyhle řeči kolujou všude a vždycky, tak je na každé čemu věří nebo ne :lol:

Tak a já peláším do sprchy, za hodinku mám být u MUDr na KO, tak pak se ozvu

• Citovat
  • Upravit
kóča
20.4.10 07:17

Jo ještě Vinge-ty jsi z českých budějovic? Já jsem z VImperka a v Budějcích jsme pořád :lol:

• Citovat
  • Upravit
914
20.4.10 08:15

Je to je hezký, tak to bysme si někdy mohly porovnat břicha :lol: .
Písni jak jsi dopadla. Já jdu za 14 dní na ty triple testy a na další ultrazvuk až 19.5. To je dlouhý čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
20.4.10 08:32

Dobré ráno děvčata, k těm vitamínům, já je tady beru pravidelně, mám takový lepší pocit, brala jsem je u prvního celé těhu každý den jednu pastilku a brouček se narodil ve 41 týdnu s porodní váhou 3390 g , tak že přerostlý nebyl a musím říct, že jsem po porodu byla celkem fit, zuby v poho ani jeden kaz, vlasy mi taky celkem zůstaly všechny :-) Naopak sestra vit. nebrala a měla totálně zničené zuby a dost ji vypadaly vlasy, třeba je to blbost a vit. nemají takový vliv, ale já je raději beru. Sestra je nyní taky těhu(termín porodu 15 května) vitamínky bere celé těhu a je na tom o dost lépe než v min.těhu.
Jinak my jsme taková vitaminová rodina všichni se něčím dopujem včetně syna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
20.4.10 08:58

Všem přeji krásné ráno, dneska si ještě užívám volna a zítra zase hurá do práce tři dny za sebou odpolední pak den volna a na neděli celý den. takže mám obavy že jim tam někde usnu:-)

Phoebe: k tvému kocourku asi vím o čem mluvíš. já kočičku sice nemám ani potkana ale mám dvě fretky, korelu a k tomu ještě nějaký ty ješterky :oops: první co bylo když se rodiče dozvěděli o dítěti bylo, no to budete muset dát fretky pryč. Ale já osobně nevidím důvod :nevim: at si má kdo chce jaky názor tak je úplně normální díte a pes tak proč ne ostatní zvířátka.

Když vás tady tak čtu pořád o těch vitamínech tak já si snad taky nějaký koupím, ale nevím jestli to do toho listopadu stihnu, protože si už měsíc kupuji kapičky do očí, jen umělé slzy mám nějak strašně suchý oči poslední dobou a strašně mě večer řežou. Jo to bude tou krásnou pylovou sezonou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí