Listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1218
11.4.12 10:55

@Hoope - U holčiček jo? Tak to je super… :mrgreen: Mě u malého taky bylo skvěle.. takže všechny čekáme holky. :dance:
Já osobně budu kupovat i bodyčka a k tomu punčocháčky a na to overálek do autosedačky nebo kočárku.. Malej to tak měl také. Mimču to neprofoukne a je spokojený. Koukám, že kontrolu má nejřív Hoope a afaxi a pak snad už já.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
11.4.12 10:55

Tak tu bych si moc přála, tak jí musím ukecat, aby mi bylo zle. Mě teda vylezlo na obličeji, všechno co mohlo, nikdy jsem na to netrpěla, ale teď vypadám jak puberťák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
11.4.12 10:58

@Bambinka1 - tak to nám naskákalo také mezi 7 a 8tt.. a už to mizí.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
11.4.12 11:02

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jo jo mám ji příští týden v úterý :)

ale na screening musím počat po KO ještě asi dva týdny :D :D…tak jsem zvědavá jak to dopadne :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
11.4.12 11:15

Já právě taky.. už se nemůžu dočkat jestli jsou pořád dvě.. :think: :D
A testy jsou dobré, aspoň se pak nebudu tolik nervovat, jestli je všechno tak jak má být.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
11.4.12 11:16

@Marta87 Já právě začínám 10tt a stále žádné známky mizení, vždy to začne vypadat pozitivně a ejhle ráno jsou tam další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
11.4.12 11:17

Holky, taky byste u dr. mohly být každý den??? Abyste věděly jestli jsou mimísci ok???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
11.4.12 11:26

Ahoj holky,

jsem tu porad, dokonce vas i ctu. Ale nevim, co mam psat. vzdyt ja jeste nemela ani utz. Minuly tyden poprve u midwife, ta mi zmerila tlak, zvazila, vystavila tehu knizku (zustane se mnou cele tehu az do porodu), vzala krev na HIV, zloutenku a dalsi choroby (dela se jich tady vic nez v CR z duvodu krizeni ras, tak vznikaji ruzne geneticke vady krve o kterych clovek ani nevi) a zitra mam volat do nemocnice, objednat se na prvni utz, ktery bude kolem 12-14 tydne. je to rovnou i screening na down. syndrom.

Jinak je mi spatne, nezvracim, ale je mi hodne na vode. Co se tyce nemocenske, tak tady mi to v zadnem pripade nikdo nenapise a ani bych nechtela. delam manazerku v prepravni spolecnosti, zmenila jsem si pracovni dobu od 7 - 15, sice mi to trva hodinu do prace a hodinu z prace, ale jde to.

O malou se mi stara aupairka, pomaha mi i s domacnosti, tak doufam, ze to pujde. na materskou muzu nastoupit 11 tydnu pred porodem a materska (placena) je tady 39 tydnu. to je cely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
11.4.12 11:29
@webparazit píše:
Ahoj holky,

jsem tu porad, dokonce vas i ctu. Ale nevim, co mam psat. vzdyt ja jeste nemela ani utz. Minuly tyden poprve u midwife, ta mi zmerila tlak, zvazila, vystavila tehu knizku (zustane se mnou cele tehu az do porodu), vzala krev na HIV, zloutenku a dalsi choroby (dela se jich tady vic nez v CR z duvodu krizeni ras, tak vznikaji ruzne geneticke vady krve o kterych clovek ani nevi) a zitra mam volat do nemocnice, objednat se na prvni utz, ktery bude kolem 12-14 tydne. je to rovnou i screening na down. syndrom.

Jinak je mi spatne, nezvracim, ale je mi hodne na vode. Co se tyce nemocenske, tak tady mi to v zadnem pripade nikdo nenapise a ani bych nechtela. delam manazerku v prepravni spolecnosti, zmenila jsem si pracovni dobu od 7 - 15, sice mi to trva hodinu do prace a hodinu z prace, ale jde to.

O malou se mi stara aupairka, pomaha mi i s domacnosti, tak doufam, ze to pujde. na materskou muzu nastoupit 11 tydnu pred porodem a materska (placena) je tady 39 tydnu. to je cely.

Pane jo 8o a kdepak zijes???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
11.4.12 11:36
@verunkka2 píše:
Pane jo 8o a kdepak zijes???

V Anglii. Ono se to tady nechava spis na prirode :mrgreen: Ale abych pravdu rekla, bylo to stejne i u prvniho. Chce to jen silnejsi nervy a neporovnavat s CR :mrgreen:
Ale ja si nestezuji, clovek si na to zvykne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
11.4.12 11:45

JJ to verim:-) no ja prave slysela,ze jinde ve svete se jde na prvni prohlidku,kdyz se zjisti,ze jsi tehu a pak az treba nekdy v 18tt a ze to neni sama kontrola ,jako tady:-) A hlavne taky,ze nekde tyhle veci resi primo obvodni dr,ze tam ani gynekolog neni:-) Takze materska je po dobu 39 tydnu,pak najit chuvu a jit do prace??nebo vam manzela plat vystaci??hrozne me totiz zajima,jak to je jinde,jestli neva,ze se takhle vyptavam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
11.4.12 11:52

@webparazit tak to klobouk dolu. Zhruba vím jak to chodí v Anglii, manžel tam má sestru a ta nám to vyprávěla, když byla v ČR v sobotu na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
11.4.12 12:15

Tady gynekolog taky neni, ja byla ve ctvrtek prijmo na stredisku, kde je midwife (porodni asistentka), ta se ted o me bude starat az do porodu.
Opravdu to tady neni taky sama kontrola. Na kontroly k midwife se chodi:
prvni mezi 8-12tt a pak 16, 25, 28, 31, 34, 36,38,40,41 tydnu pri prvnim tehotenstvi, pokud je vsechno ok. pokud je to druhe tehu a prvni probihalo dobre, tak jen prvni mezi 8-12tt a pak •16, 28, 34, 36, 38, 41. Tohle jsou kontroly na stredisku, bez utz, mereni vahy, tlaku, bilkoviny v moci a od 16tt poslouchani srdicka. jeste meri velikost bricha.
Utz byva mezi 12-14 tt a pote druhy mezi 18-20tt. Ja mela v minule tehu jeste jeden extra kolem 26tt. to je cely.
Na monitoru jsem byla az den pred porodem (mela jsem vysoky tlak, tak jsem jela do nemocnice a dali me tam na monitor, aby si poslechli, ze je mimi v poradku)

S malou jsem mela takovou skaredou zkusenost - jeji otec nas opustil, kdyz ji bylo 6 mesicu, takze kdyz mela 8/9 mesicu, tak jsem sla na plny uvazek do prace. Nasla jsem si napred nanny ( ale bylo to financne narocne), pote sla v 11 mesicich do skolky ( to zase nevyhovovalo me) a pak jsem si nasla aupair - mame cesku. to nam vyhovuje nejvic. Pomuze mi uklidit dum, malou bere do parku nebo za ostatnimi detmi, kresli, hraji si na zahrade atd.

Skolky jsou tady od 6ti tydnu a misto vetsinou maji (zalezi na dnech, ale neni problem ve meste najit) stoji vetsinou £35 liber na den. Pokud clovek dela za minimalni mzdu, tak si vydela asi £51 hrubeho denne, tim padem mu bude stat neco doplacet jak na skolku, tak na dite. Pridavek na dite je tady £20 tydne, potom jsou dalsi davky, zalezi, jestli je clovek sam, nebo ma partnera, kolik penez vydelal v predeslem danovem obdobi atd. Ja jsem treba za tehu vydelala malo (ridila jsem nakladak, tak jsem odesla asi v 8tt a nepracovala jsem), takze jsem za cely rok vydelala jen £1800, jak me ex pan opustil a nastoupila jsem do prace a mela nanny, tak mi stat platil asi £260 tydne na pridavkach a mela jsem asi £250 liber tydne vyplatu. Navic jsem dostavala asi £60 liber tydne prispevek na bydleni. Takze jako o svobodnou matku se o me stat postaral. Ted mame noveho tatinka, bydlime spolu a ja vydelavam vic, pan taky, takze od statu dostavame „jen“ prispevek na dite - £20 tydne. Na aupair nam stat neprispiva, nebot neni registrovana (musela by mit za sebou kurz). Az pujdu na materskou, stat mi da 9 tydnu 90% z platu, zbytek jen £128 liber tydne. Ale vybava na dite, obleceni, plenky, ubrousky tady stoji zlomkovou cast, nez v CR.
Navic nam zmiznou naklady - aupair (cca £400 mesicne) a naftu co projezdim do prace (cca £290).

Pokud chcete jeste neco vedet, tak se ptejte :lol: Ono ma vsechno plus a minus. V CR bych rekla, ze je lepsi zdravotnictvi, mozna i skolstvi (bez skolek) ALE zase lidi mi tam prijdou zamraceni, nekteri neochotni, moc lidi se tam navzajem pomlouva, zavidi si, kdyz nekdo jede jen do chorvatska, druhy jede do egypta, tak je to hruza.

Navic tady mala vyrusta bez mojich rodicu (babicky a dedecka), vidi je kazdy den pres Skype, ale neni to ono. Takze jak uz jsem psala - Plus a minus :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
11.4.12 12:18

Jejda, to jsem se rozepsala :think:

Letos to bude 10 let, co jsem tady a nemenila bych. Je tu spousta cechu/slovaku co jen nadavaji. Ja jsem tu taky kdysi zacinala jako aupair a pak jsem delala ve fabrikach a bydlela v share housech (po 5ti lidich a tak), ale zalezi, jak se clovek snazi a jak si zaridi svuj zivot. Studovala jsem tu, makala jak sroubek a vymakala jsem se na to, co jsem. A nikomu tady nevadi, ze nemam vysokou skolu. V CR bych se svou stredni - Marketing a management obchodu s maturitou a praxi v anglii mozna delala prodavacku, pokud by bylo misto. Tady jsem se vypracovala na celkem dobrou pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
11.4.12 12:43

@webparazit - Ahoj, hrozně zajímavé čtení.. :) Pro mě osobně by to nebylo, ale chápu, že jsi tam spokojená. Já jsem až moc fixovaná na domov. Manžel je arab a já razím heslo - za hranice jen na dovolenou - max 1 měsíc.. :mrgreen:
Každopádně je krásný, že máš doma hodnýho chlapa a parťáka do života. :hug:
Bambinko taky bych byla na UTZ každý den.. :mrgreen: jen kdyby to šlo.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí