Poradna duly
Jana Čurdová
@webparazit Wau hltala jsem to jedním dechem. Mě by vadilo být daleko od rodiny, ale člověk si asi zvykne.
@Marta87 Viď, vidět toho mimíska každý den, by bylo úžasné ![]()
Holky, rozhodne nechci zadnej obdiv nebo nechci, aby jste si z toho mysleli, ze rikam, ze Anglie je super. Kazda zeme ma neco, ja uz muzu zadat o UK pas, ale nechci, jsem hrda, ze jsem ceska, nesnasim, kdyz me nekdo nasi zemi nazve czechoslovakia ![]()
Styska si mi porad, i kdyz kazdy den mluvim s rodici po skypu, ale zase kdyz slysim, jak ted holky, co maji stejne stare ditko premysli, kam ho dat, ze do skolky nevezmou, materska jim konci v cervnu, dalsi budou resit tohle za rok, dalsi kamoska ma trileteho syna, do skolky ji ho vemou az v zari, ted musi na pracak a brat smesny penize. Bracha s pritelkyni ziji v CR, ta vydelava 85 tisic mesicne, bracha ma 20, ti si nestezuji. ale myslim si, ze hodne lidi, co vydelava pres 20, 30 tisic neni (pokud nejsou v Praze, ze)
@Hoope píše:
Bambinko no mě u malého taky zle nebylo![]()
…ale bylo mi skoro o 10 let míň
![]()
.....a říká se že špatně je u holčiček
tak to já mám jasnou holčičku, je mi špatně jak kočce po zelenině a jsem obsypaná pupínky až hrůůůza… fakt masakr toto…
@webparazit - Já to beru tak, že si nám rozšířila obzory a za to moc děkujeme. Pokud se Vám v Anglii líbí, tak proč ne..Je to každého právo vybrat si zemi kde chce žít. Hlavní je to, že jsi spokojená a máme další těhulku ve skoupině.. ![]()
Holky já zjistila, že mi je dobře po mléčných houstičkách.
Koupila jsem je malému a baštím je jenom já. ![]()
No me je dneska fakt
ale nezvracim, zatim nastesti ani jednou. Jsem jeste v pyzamu, snedla jsem pred chvilkou horalku a udelalo se mi trochu lip. malou jsem dala spat.
zitra uz jdu zpatky do prace, tak snad to zvladnu. Mela bych to uz asi pomalu oznamit v praci. Uz jste to vsechny rekli, nebo cekate treba az do 14tt?
@Marta87
Kde jste se seznamili s manzelem? pokud ti nevadi, ze se ptam…
@webparazit - Tak po horalce by mi bylo hrozně..
S manželem jsem se seznámila ještě co by studentka, sháněla jsem přivýdělek a on mi nabídnul práci ve firmě. Asi po 4 měsících mi začal nadbíhat a pak už to jelo. Brzy jsme se brali, brzy malej a teď konečně dům a další děti. jsme spolu přes 7 let a klape to..
A co ty? Teď máš partera Angličana a nebo Čecha? Já mám horkokrevnýho araba a někdy je s ním švanda.. ![]()
Otec meho prvniho ditete byl anglican, otec meho druheho ditete je anglican
Ale kazdy je uplne jinaci. Steve je takove zlaticko, obetave, stydlive, hodne.
Jinak vy mate v rodine dvojcata? myslim, ze si psala, ze tety? nebo se mi to plete? a manzelova rodina bydli taky v cr?
@webparazit - takže doma taky mluvíte dvojjazyčně? ![]()
Jj babička měla tety, ale včera jsem četla, že dědičná jsou jenom dvojvaječná. A mi čekáme jednovaječná.. ![]()
Né manželova rodina je v Sýrii, má tu dva bratry lékaře a to stačí..
Jsou opravdu ze skvělé rodiny, takže jsem ráda, že mám jen dobré zkušenosti..
Manžel dělá občas i soudního tlumočníka a co se člověk někdy doví u překladů je hrozné.. Češky vs. Tunisani, Egypťani atd. Jsem toho názoru, že jaký si to udělám, takový to má.. a někdo to hold nezvládne.. ![]()
No, to je holky, sranda. Ja ziju v Rakousku a taky budeme dvojjazycna rodina…
To se to tady hezky seslo.
Mam podobny osud jako Webparazit…
Jen s tim rozdilem, ze v Rakousku a ze cekam prvni ditko.
No, tak to je fakt sranda. ![]()
@Petrala - Tak to je príma..
Já bych to německy zvládla, učila jsem se 8let, ale arabština je mazec… ![]()
@Marta87 jo, to Ti verim! Ale ditatko musim ucit stejne ja cesky a muj manzel nemecky.
Hele, jak mluvite s manzelem?
Jestli myslíš mě, tak normálně česky. Manžel je tu už 20 let, teda bez pár měsíců v roce co je mimo ČR. S malým mluvíme převážně česky, ale když na něj manžel začne arabsky, tak už něco chápe. Dost často se stává, že si malej stoupne a říká: Tatínku, já jsem čech, tak budem mluvit česky! ![]()
No kdybyste to viděly.. a co doma vaříte? Česká jídla nebo rakouská příp. anglická? U nás, když uvaří manžel arabské jídlo, tak je to úžasný.. ![]()
@webparazit píše:
Mela bych to uz asi pomalu oznamit v praci. Uz jste to vsechny rekli, nebo cekate treba az do 14tt?
Ahoj ![]()
Ja jsem to rekla dvema kolegum-kamaradum v kancelari, vedeli to i minule.. Jeden mi dela tak trochu sefa, ale vim, ze mu muzu verit, ze by me nijak nevysplouchnul. No a hlavni sef, ten se to dozvi pokud mozno co nejdele. Ale vzhledem k tomu, jaky uz mam bricho (nejen tehotensky, dost jsem pribrala, jak furt zeru, aby mi nebylo blbe
), to asi vsichni poznaji velice rychle.. Chtela bych to utajit aspon do toho 12-13tt.
@Marta87 - cesky a rakousky jidla jsou skoro stejny, v tom neni velkej rozdil
Ale manzel vari moc dobre, umi super steaky nejen hovezi, ale take treba tunakovyho.
@webparazit - u mne v praci to vi uz skoro vsichni, prtoze jsem to prvnimu hodne brzo rekla sefovi, protoze moje kolegyne, co se mnou sedi v kanclu to zjistila, ze delame umely a tak jsem se bala, ze pobezi za sefem a ten se to dozvi od ni driv nez ode mne, tak jsem mu to rekla driv nez ji. ![]()
Ale jinak jsem nic nepribrala - jo, mozna tak ca 2 kg po tech hormonech po IVF, ale to uz mam dole a brisko mi jeste neroste. Dneska mi dokonce rekla kamoska, ktera to nevi, jestli jsem nezhubla.
Tak jsem mela radost. ![]()