Poradna duly
Jana Čurdová
My letos taky chteli letet k mori jeste,ale ja jsem hroznej posera:-) Furt si rikam,ze nikdy nevim,co se muze dit a radsi mit vzdy pristup k lekarum v cr,nez nekde v zahranici,navic po zkusenosti na zacatku tehu se bojim jeste vic.. Takze letos jen nekam v Čr ![]()
A kam mate v planu k mori??At mam nejakou inspiraci,kam pristi rok:-)
Hezke rano holky,
tak ja uz pisu z kanclu
Bordel tady mam nehorazny, vubec nevim, co se to tady za me nepritomnosti delo ? Tiskarna hozena na mem stole, tisic papiru k tomu jako bonus, no hruza. Ceka me perny den ![]()
Pri prvnim tehu jsem letela, byla jsem tenkrat asi 25tt a udelalo se mi soufl, kdyz nas v praze zavreli bez piti do prosklene kukane bez vzduchu, vsichni si zabrali sedacky a ja musela stat, nakonec muj potom nekoho poprosil, at me pusti sednou. nekteri blazni se uz radili u brany, ja bych hodinu stat proste nevydrzela, pak jsem zacala mit problemy s dychanim, bylo hrozny vedro, plus stres, zacali poustet lidi, co si zaplatili priority, tak muj tam letel, at me okamzite pusti, ze jsem tehu a me neni dobre, tak me pustili. No a kdyz jsem nastoupila do letadla a poprosila letusky o vodu, tak pry az budem ve vzduchu. ja bila jak stena, omdlivala jsem no hruza. proto litani z prahy nesnasim ![]()
@verunkka2 píše:
My letos taky chteli letet k mori jeste,ale ja jsem hroznej posera:-) Furt si rikam,ze nikdy nevim,co se muze dit a radsi mit vzdy pristup k lekarum v cr,nez nekde v zahranici,navic po zkusenosti na zacatku tehu se bojim jeste vic.. Takze letos jen nekam v Čr
My jsme chteli letos okruzni po Francii, ale to asi srabacky vzdavam predem.. taky nevim, jestli se letos odvazime nekam dal
Nechavam to az na cerven-cervenec, uvidime jak mi bude
Ted bych teda letet nemohla, bo bych jim tam asi vsechno zeblila
Za 14 dnu mame jet do termalu do Madarska a pak na dva dny do Budapesti, tak jsem zvedava, jak to zvladnu a jestli si to vubec aspon trochu uziju ![]()
Jinak ta krupicova kase - diky, dneska bude k veceri
Ja muzu sladke vsechno, nemuzu ani videt steaky, moc nemuzu syry (moje kosti asi jasaji
) a uplne nejvic blbe se mi dela z chleba. Nejdriv jsem nemohla z pekarny a vcera uz ani klasickou sumavu
Mela jsem ho koupeny v praci v tasce vedle stolu, a cely den se mi z toho nakysleho pachu delalo spatne ![]()
Promin, Radko - do termalu se koupat??? To bych asi neriskovala!!! Jednak hygienicky duvody - v Madarsku celkove fuj a hlavne v teply vode by ses vubec nemela koupat!!!! My mame doma whirpool - muj manzel se koupe kazdy tyden, ale ja kdyz zjistila, ze jsem v tom, tak bohuzel… Ale zalezi to na Tobe, zeptala bych se MUDr. ![]()
My dovcu letos vzdame. Rekli jsme, ze pristi rok uz to bude fajn nekam ne moc daleko letet, ale udelat si to pekny nebo na okruzni plavbu, to jsme jezdili do lonska porad, ale s mimi nejakou Evropskou…
Na lodi je bezpecno, klidek, pro mimi super, evropsky jidlo i kdyz si v Asii celou dobu, mame to proste radi a vidis velkej kus sveta za kratkou dobu.
Uvidime, ale letos nic nebude, ja nemuzu pit, koupat se to si nerisknu, jak sem uz psala, sauna je zakazana, na tury na vandr pochybuju, ze bych mela sily. Takze zbyde pekne doma, na zahrade sprcha a lehatko..
ale i na to se tesim! ![]()
@Petrala píše:
Promin, Radko - do termalu se koupat??? To bych asi neriskovala!!! Jednak hygienicky duvody - v Madarsku celkove fuj a hlavne v teply vode by ses vubec nemela koupat!!!! My mame doma whirpool - muj manzel se koupe kazdy tyden, ale ja kdyz zjistila, ze jsem v tom, tak bohuzel… Ale zalezi to na Tobe, zeptala bych se MUDr.
Chystam se zeptat pristi tyden doktora, ale minule mi rikal, ze se nemam vubec nijak omezovat, tak pochybuju, ze mi k tomu vubec neco rekne..
Chystam se spis povalovat na sousi jako vyvrzeny vorvan
A jinak jenom chladnejsi bazeny (do 35°C) a na chvili, do horkych urcite nepujdu
Jezdime tam cela rodina uz par let, je to takova kratka spolecna dovolena, tak to nechci rusit.
S hygienou jsme tam kam jezdime nemeli nikdy problem, ale zeptam se doktora, jestli by nebyly vhodne nejake ty tampony do bazenu nebo neco takoveho. Jinak ja na vytoky a mykozy vubec netrpim, tak se nebojim, proste se vzdycky hned osprchuju a vezmu si suche plavky..
@webparazit - Tak to je krásnej návrat do práce..
Asi by to semnou kleplo..
Holky co se týče dovolený, tak je to na každé z nás jak se cítí. Je tu na emiminu několik diskuzí ohledně cestování autem, autobusem a letadlem v těhu. Jsou tam mamči co normálně do 30tt jezdili v létě do Chorvatska autem 8 a víc hodin. Jedna jela dokonce 24h autobusem a všechno ok. Myslím, že 3 hodiny v letadle jsou stejně stresující jako 1,5 hodiny cesta do Ikey v Praze a další 1,5h zpět.
S manželem a malým se chystáme do Turecka. na konci května bude kolem 25°C a to nám naprosto vyhovuje. Člověk si zaplave a odreaguje se a to mimču jenom prospěje..
Navíc Last minutky jsou teď kolem 10tis. za os., takže se toho nevzdám.. ![]()
@Radka84 - jj ty napuštěný tampóny budu taky shánět - pro jistotu.
navíc jsem se holky dozvěděla, že v těhu se nemá skákat na míči a já celé těhu skákala a dokonce i na předporodních kurzech. Člověk aby se za chvíli zbláznil ze všech nařízení.. ![]()
@Marta87 píše:
@Radka84 - jj ty napuštěný tampóny budu taky shánět - pro jistotu.navíc jsem se holky dozvěděla, že v těhu se nemá skákat na míči a já celé těhu skákala a dokonce i na předporodních kurzech. Člověk aby se za chvíli zbláznil ze všech nařízení..
Tak to slysim poprve
Ja mam knizku Hanky Kynychove - cviceni v tehotenstvi a ona tam cvici hlavne na mici
A minule tehu mi to pomahalo s bolestmi zad a poslickama
Radus, nechtela jsem Te vystrasit, ale ja bych se asi neptala, jela bych s rodinou a proste bych se nekoupala. Tak bych to vyresila ja. Jist muzes vsechno, chodit muzes, nohu v sadre nemas, takze myslim, ze v pohode.
Hele, ale i kdyz jsi nikdy nemela zadny mykozy, vubec nevis, co by Te mohlo potkat ted a nahoda je blbec. Ja bejt Tebou, tak jsem rada, ze jsem v pohode.
Marta - urco, jestli se na dovcu citis, tak ano. Holky, ja sem po umelym a je mi 34 let a tak asi proto se tak bojim. Takze mne berte s rezervou, prosim! ![]()
@webparazit - No mě právě taky, ale nedávno o tom mluvili v telce porodníci a říkali, že se na tom míči máme jenom válet a protahovat
Já jsem z toho jelen.. každopádně mě to hopsání moc baví..
Nevím proč to vadí, ale třeba kůli nárazu žeber do mimča??? Netuším…
@Marta87 píše:
@Radka84 - jj ty napuštěný tampóny budu taky shánět - pro jistotu.navíc jsem se holky dozvěděla, že v těhu se nemá skákat na míči a já celé těhu skákala a dokonce i na předporodních kurzech. Člověk aby se za chvíli zbláznil ze všech nařízení..
To je pravda, obcas se to mozna s tou opatrnosti az prehani
Tehotenstvi neni nemoc ![]()
Radus, to neni, to je pravda!
Ono, je lepsi, kdyz se moc nepremysli…
Asi premyslim trochu vic nez ostatni… ![]()
@Petrala - Však mi to chápem, každá jsme jiná a každá už víme co si můžem dovolit risknout..
Jinak holky, já taky na nic netrpím a loni jsem měla mega reakci v Tunisku na sluníčko, jsem měla všude ekzém - prej alergie na sluníčko
a přitom se opaluju skvěle.. Jsem zvědavá jestli se to nebude letos opakovat v Turecku.. ![]()