Poradna duly
Jana Čurdová
@OKkacka jo díky moc za rady,no colu už jsem zkoušela,ale to jsem zrovna němohla nic sladkého,tak cola nešla,ale čaj si uvařím a je lepší teplý nebo studený
a tedˇjsem volala honem miláčkovi,protže jede z práce,tak mi zajede pro přesnidávku a tu colu,zkusím ji znovu
tak uvidím co pomuže,pak dám echo,dííííííííííííky,já už jsem sice počtvrté těhule,ale až tedˇto mám se vším všudy,skoro,tak doufám,že to mimi bude se vším všudy.
@Petrala píše:
Webparazitku, musis to vydrzet v ty Cestine! Jednou Ti mala bude fakt vdecna!!!! Snaz se, ja vim, ze je to urcite tezky, ale dite prej i kdyz zjisti, ze mluvis anglicky s pritelem, tak je to v haji. Proste se to snazit tutlat, co se da a na dite mluvit jen cesky! Anglicky se nauci, protoze vyrusta v tom prostredi, ale Ty to musis fakt zmaknout!!!! Drzim moc palecky! I Tobe, i sobe, jestli to jednou tak zvladnu, jak umim radit!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je to celkem slozity, treba pred pritelovou rodinou i pred pritelem, mluvit cesky, oni nevi, co po ni chci, ale jsou zlaticka, protoze si spoustu vyrazu zapamatovali v cestine, takze vi, co po nich mala chce a taky ji nekdy v cestine neco reknou. no snad to pujde.
Tobe taky drzim pesti ![]()
@Marta87 jo ryby,no tak to jsi borka
já je nemůžu připravit ani miláčkovi,ty pachy jsou hnus no,já jím rybí tuk v kapslích,semtam to spolknu.
Bambi, tak já to zítra zkusím do toho HMka a uvidím jestli něco ulovím.. jsem tak líná chodit po obchodech, že doufám, že to rychle seženu a pak honem autem domů.. U malého jsem pořád ťapala a žádný nevolnosti, takže se přikláním k tomu, že to bude holka..
![]()
@Lucinatko píše:
@webparazit Ahojky, tak ses tu konecne zase objevilaja byla na dovolene v Cesku, tak jsem si samozrejme ultrazvuk nenechala ujit, jinak bych si tez pockala. Ma mi dojit termin postou na ult do nemocnice a jeste neprisel, tak snad na me nezapomeli
![]()
Jinak ja to ani tak neberu jestli ziji v UK nebo v CR, byla jsem zvykla se od mala porad nekam stehovat a pred rokem to vyslo na Severni Irsko a tak ted ziju tady a proste to neresim a rodit budu tady, rozhodne neplanuji kvuli tomu letet do CR.
Nevolnosti stale, cokoladu ani videt, maso take ne. Dnes jsem si dala krupicovou kasi. Premyslim o testovinach s tvarohem. Vcera jsem si posmakla na babovce s kakaem. Tak to jen tak pro inspiraci vsemJedina skoda je, ze jsem mela slibene, ze me odrodi moje nej kamaradka
Ahojky, kolik si platila za to vysetreni v CR? ja si mam na utz volat zitra a obednat si ho pres telefon, tak jsem zvedava, kdy bude ![]()
Zitra uz do prace, az mi bude zvonit budik v 0530 rano, tak ho asi rozslapu! ![]()
@petula5 - Péti já je ale necítím, kůli silné alergické reakci..
Takže jen ta příchuť.. Je pravda, že asi před 3 dny jsem ucítila v obchodě makrelu a bylo mi z toho špatně. Dokonce se vyhýbám i pultu s uzeninama.. ![]()
@webparazit píše:
Ahojky, kolik si platila za to vysetreni v CR? ja si mam na utz volat zitra a obednat si ho pres telefon, tak jsem zvedava, kdy bude ![]()
No ja chtela jen ultrazvuk, ale doktorka mi nabidla jeste preventivku, ze jsem byla pred rokem, tak jsem to vzala jednim vrzem, preventivka mela prijit kolem tisicovky a ultrazvuk kolem 400 myslim, ale nakonec jsem platila 900 za vse. Ten ultrazvuk by mel byt urcito do petistovky kdekoliv si myslim. Zeptala jsem se na fotku, tak mi je odstrihla vsechny, vcetne fotky s cystou, ze to mam ukazat tady pak na ult, at mi to zkontroluji, jak se to vyviji. Coz nevim jestli mam udelat, pry tady nemaji radi, kdyz vedi, ze jsi byla u doktora aj ve svoji zemi, ze jim jako neduverujes nebo tak neco
Co myslis?
@Marta87 Ja jsem si taky koupila sve prvni tehukalhoty v HM a jeste k tomu byly v akci, cca 200kc ale jak jsem psala tak ziji v UK, nevim jak to mate ted s vyberem tehukalhot v HM v Cesku, jenom vim, ze tam je HM proti tady predrazene ![]()
Tak dalsi tip, odpoledne krupicova kase a vecer jsem delala testoviny se syrovou omackou na cibulce, tak docela fajn, hlavne kdyz tam neni maso
a polivky mam taky rada jak tu holky zminovaly, hlavne zeleninove huste, ty zasyti, mamina dela vybornou ![]()
@Lucinatko píše:
@webparazit píše:
Ahojky, kolik si platila za to vysetreni v CR? ja si mam na utz volat zitra a obednat si ho pres telefon, tak jsem zvedava, kdy budeNo ja chtela jen ultrazvuk, ale doktorka mi nabidla jeste preventivku, ze jsem byla pred rokem, tak jsem to vzala jednim vrzem, preventivka mela prijit kolem tisicovky a ultrazvuk kolem 400 myslim, ale nakonec jsem platila 900 za vse. Ten ultrazvuk by mel byt urcito do petistovky kdekoliv si myslim. Zeptala jsem se na fotku, tak mi je odstrihla vsechny, vcetne fotky s cystou, ze to mam ukazat tady pak na ult, at mi to zkontroluji, jak se to vyviji. Coz nevim jestli mam udelat, pry tady nemaji radi, kdyz vedi, ze jsi byla u doktora aj ve svoji zemi, ze jim jako neduverujes nebo tak neco
Co myslis?
Ja bych se nebala, delam to normalne. Hlavne, kdyz jde o tvoje zdravi. Kolik lidi si tady plati private insurance a stejnak chodi v ramci NHS, to mas to same.
Holky děkuji za rady..
Ještě bych měla jednu otázku, vy co už máte děti, nevíte jak je to s létáním letadlem v těhu? Chtěla bych koncem května letět s manželem a malým k moři na poslední dovolenou než se narodí dvojčata. Pak se minimálně 2 roky nikam moc nedostanem. Zajímá mě jak Vám bylo v letadle atd. Je jasný, že pokud to zdr. stav nedovolí, tak nepoletíme..
@Marta87 Ja se chystam letet jeste v cervenci do Ceska
v letadle mi spatne nikdy nebylo a nebezpecne to neni. Akorat pred porodem uz ti nedovoli letet par tydnu.
Manžel už v létě nechce letos letět letadlem, bojí se. Tak nevím kam letos vyrazíme.
@Lucinatko - Luci taky si myslím, že by to neměl být větší problém když bude všechno ok. Před 2 rokama jsem letěla do Tunisu a vedle seděla těhulka, tuším, že tak v 5 měsíci a byla na tom lépe než její partner..
Spíš bude zajímavé jestli sebou mimča nebudou šít. Budu tak v 15tt a u dvojek už jsou pohyby normálně cítit takhle brzy..
No každopádně to bude další zkušenost do budoucna ![]()
@Bambinka1 - to ten můj by mě v červenci už nikam taky nepustil
, ale teď si to vyprosím
. Já osobně bych se po 6 měsíci už taky bála vzhledem k tomu, že mimča by měli jít dřív na svět.. Ono kdybych čekala jedno, zas bych se na to dívala jinak. Na dovču může člověk autem a nemusí to být nutně moře. Jen prostě cítím, že pak to bude tak hektický, že se z toho zblázním ![]()