Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Baruu mě přijde, že teď přibývá mladých maminek. A to rozpětí bude asi mazec, ale když jste to tak chtěli, určitě to zvládnete. Já měla podmínku jedněch plínek v domácnosti
.
@fusa tak Ester je opravdu krásné jméno
Jak jí říkáte? U Žofinky si to umím představit, ale Esterky kolem nemáme.
Ta jména to je věda. Dam by býval byl Viktorka a Berenika má naprosto stejný význam. U Berunky jsme klučičí variantu ani raději neprobírali, bylo to i tak dost vyostřené. Už se těším na další výběrové kolo ![]()
Bydlíme v Brodcích (původně jsem z Brandýsa, takže kousek za Prahou). A je mi 32.
@tutinka Rikame ji Esťa, ale mame i dalsi zdrobneliny, ale ty uz s tim jmenem nemaji moc spolecneho ![]()
Ja jsem se uz prokecla u dvou kamaradek a i mame jsem to rekla, ale ted uz to nikomu nechci rict minimalne do potvrzeni od dr, radeji bych ale take pockala co nejdyl. Mam i par kamaradek, co maji potize otehotnet a trosku se bojim, co mi na to reknou, je to takove hloupe, mam trochu pocit, jako bych se mela omlouvat ![]()
@fusa Taky takové mám i ten blbý pocit. Ale tak to prostě je. Někdo ať se snaží, jak chce, stejně to nepomůže. Naštěstí dneska už doktoři umí hodně pomoct. Kamarádka teď čeká miminko, byla na odběru embryí dvakrát, poprvé dvojčátka potratila, tak na ni moc myslím.
Jojo souhlas, kaamarádka se snaží 7 let a měla jsem až výčitky. Když jsem potratila, potratila i ona, jenže já hned na to znovu otěhotněla a teď zase napoprvé… byla jedna z prvních, kdo to věděl, upřímně.. chtěla to tak a ocenila to… jen doufám, že jim to už brzy klapne…
No a jak se cítíte?
![]()
@Baruu kamaradky je mi lito
ja na mimco de facto cekam od podzimu 2009 kdy jsem otehotnela poprve, tak si snad umim predstavit, jak ji je. Drzim ji palce ![]()
No, jak se citim? Dneska jsem chytla nervy, mam pocit, ze uz me tolik neboli prsa, a zvracet se mi chtelo jen jednou. Tak jsem si sla udelat test, jestli tam ta carka je porad. No, je, vyskocila okamzite, ale test jsem utopila v zachode
Takze se momentalne citim, jako trouba ![]()
Me bylo vcera taky docela hej, takze jsem se tez vydesila, ze je neco spatne
Ale dneska mi uz zas bylo soufl, tak je to snad ok. Teda ne ze by spatne od zaludku znamenalo, ze je vsechno v poradku zejo, ale clovek se hned trochu uklidni
Ten test uz me taky napadl, mozna si nejaky koupim
Ale nekde jsem tu cetla, ze i kdyby se neco pokazilo, tak se to podle priznaku ani testu hned nepozna, ze hcg klesa pomalu ![]()
@Fiducia Ty nervy chápu, ale zas to vzalo vtipný konec
Myslím, že nervózní budeme, než se ti prckové narodí a pak už nonstop. Vždycky už se o ně budem bát. Já musím teď dva dny za sebou k dětské, Dam jde na operaci očí, tak doufám, že nebudem muset čekat s nemocnými. Mám strach, a to jsem se ještě ani neobjednala na první prohlídku, zítra si asi zavolám.
@Baruu Už nějak nestíhám sledovat, jak mi je. U prvního jsem byla ze všeho vykulená. Teď lítám kolem dětí a koně a nemám kdy. Naštěstí mi není zle, břicho už nebolí, asi si tam mimčo dělalo pořádek
Já tedy nezvracela ani u jednoho, ale zle mi bylo dost.
Ahojky holky!
No jo, ten strach bude skutečně permanentní už na vždycky.. to je pravda!
Ale svým způsobem je to krásný strach!!! ![]()
Jojo HCG klesá pomalu, když jsem potratila - projevilo se to ale silným krvácením, tak nebojte… tak jsem měla pozitivní test ještě 3 dny po… Postupně slábla, ale zkraje byla pořád stejná…
Tutinko je pravda, že to u toho druhého taky beru jinak. Na prvním místě je prostě Niki. (Dokud se další nenarodí…) Takže se na těhu nějak zapomínám soustředit. Jen občas tady s vámi a nebo večer s manželem v posteli, kdyžmalá spinká…
Já na nevolnosti netrpěla nikdy, jen jsem hodně unavená… a začíná se mi dělat břicho. Vypaadám jak nafouklá, ale prostě to nesplaskne
Včera jsme vybírali kočár…:) potřebujeme na dvojčata - jak jsou kousek od sebe
tak jsme snad vybrali, moc velký výběr není, tak to bylo rychlý ![]()
@tutinka Tak ja zas mela v noci nejaky krece v brise, tak doufam, ze je to jen od strev, mam je ted nejaky liny
Ale docela dlouho jsem nemohla usnout. Taky nemam moc casu pres den nad tim premyslet, vcera zubar s holkama a dneska obe ockovani, manzel odjel na skoleni a hlavne holky jsou docela raubirky.
Co vas ceka za operaci s ocickama? drzim palce!
@Baruu Presne tak jsem to brala pri minulem tehotenstvi ja, prednost ma starsi, dokud se mimco nenarodi, takze jsem se snazila se nestresovat. Nejvetsi nervy jsem mela, jestli budu mit obe stejne rada
Chvilku mi to pak trvalo, starsi byla hroznej tatanek a mladsi zase mamanek a byla i hodnejsi, bylo nekdy tezky nebyt na starsi protivna ![]()
Jaky kocar jste vybrali? My mame Phil and Teds, je super, ale bylo obdobi, kdy mladsi jeste nesedela a nechtela byt v tom spodnim patre, tak jsme jeste koupili pouzity tandem za sebou. Tak ten byl taky fajn, ale hrozny hebedo.
Ahoj, jak se dnes mate? ![]()
Vim, ze podle priznaku, ani podle testu nic nepoznam, ale… uklidnuje me to ![]()
@fusa On cca od pěti let začal natáčet hlavu, nejdřív to Dr. ohodntila na astigmatismus, měl brýle a na podim to přehodnotila, že má asi Duanův syndrom a poslala nás do Vinohradské nemocnice, aby posoudili, jestli má operace smysl. Chtějí to stihnout, aby do školy nastupoval v pořádku a nezatěžoval si krční páteř. Mám z toho vítr, on se taky bojí, to je nevýhoda starších dětí, jak už si uvědomují i to nebezpečí. Když jsme šli na nosní mandli ve třech letech, tak to byla pohoda. Já tedy měla nervy taky, ale on to vůbec neřešil.
@Fiducia U nás se zhoršilo počasí, ale měli jsme v plánu výjezd za kamarádkou a jejím prckem (shodou okolností je taky těhotná - 16tt), zvládla jsem pomlčet
. Musím se objednat a nějak se mi do toho nechce
Mě je fajn, ale o břichu vím, prostě se tam něco děje ![]()
Jinak u nás přítel řeší hlavně to, že nemáme dva pokojíčky a obě auta jsou před rozpadem a nejsou pro tři děti. Všechno bude zas o trochu složitější, iniciátor třetího jsem byla já
Taky mám obavy, finančně na tom nejsme nejlépe, zrekonstruovali jsme starou vilku, takže hypo, k tomu výdaje na rekonstrukci a nemáme ještě všechno hotové, jak bychom chtěli. Ale to další miminko je pro mě důležité a jsem šťastná, že se povedlo.
http://lmtm.lilypie.com/…/SuVVRc3.jpg http://lmtm.lilypie.com/SuVVp1.png
Tak jsem si udělala metřík
Ale do podpisu ho ještě dávat nebudu, až po kontrole.
@tutinka Metrik si asi taky udelam az po kontole, co kdyby. Mas moc peknej.
My resime penize podobne, mame stare male auto, tri autosedacky se tam nevejdou. Pokojik budou mit taky vsichni spolecny, leda bysme jednomu prenechali loznici, ale to by se resilo az casem. Akorat teda nemame hypoteku, ale splacime castecne byt a finance mame tak tip top. Ale treti ditko jsme chteli a nejak se to zvladne. Sice jsem posledni mesice hodne promyslela, jestli jo nebo ne, prece jen uz jsou holky vetsi, mohla bych jit za rok do prace, cestovani, atd
, ale pak jsem si rekla, ze by nas to jednou mrzelo, ze jsme si kvuli penezum neporidili vic deti. A nechali jsme to osudu.
My bydlime v panelaku, baracek a kone zavidim! ![]()
Vygooglovala jsem si co je Duanův syndrom, asi to neni zadna sranda, tak at to ma synek po operaci v poradku! V zari pujde do skoly? My snad se starsi do skolky, desne se mi ulevi, ona uz to potrebuje a ja taky ![]()
@Fiducia Ja mam za sebou dopoledne ockovani obou holek, ted spi. Bala jsem se, ze budou sceny, ale ok. Venku je fajn, ale zas ma pry prijit zima, pr. tyden mrazy, ja uz se tak tesim na jaro!
A uz jste holky premysleli kde budete rodit? Je to trochu predcasne
, ale koukam, ze @tutinka jsi rodila v Neratovicich. Ja 2× v Podolí, asi pujdu zas tam.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat