Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahooj, tak hurá do dalšího měsíce
doufám, že pro spousty z nás úspěšného
Jinak je mi 25 a snažíme se o naše první mimi 14 měsíců. Už mi z toho dost hrabe
tak ať se nám všem zadaří!
![]()
Ahoj holky já se snažím přes půl roku je mi 24 let a snažím se o první mimi každý den čekám ovulaci kterou jsi hlídám ovulačním testem k tomu jsem začala pít inofolic dnes 10 den přítel má folandrol tak doufám že už brzi budu mit na testu dvě čárky
![]()
Ahoj holky, mě je 31 a konečně jsem manžela přemluvila na třetí dítě. Mám dceru, z předchozího vztahu, které je 11 a pětiletého syna. Asi si budete ťukat na hlavu, ale mám totální baby horečku. Vybírám kočárek, postýlku, přebírám věci po dětech, a to zatím zcela určitě nečekáme a mám strach, jestli to vůbec dopadne, protože o syna jsme se snažili tři roky. Hrpzně dlouho jsem si to miminko zakazovala s tím, že na to manžel určitě nepřistoupí. Teď, když souhlasil, úplně mě to pohltilo
Do toho musím sehnat zaměstannce, který převezme mojí práci v případě, že by se nám to zadařilo, což v době, kdy lidi chtějí nástupák 30 tisíc, nebude nic snadného.
@Anonymní píše:
Ahoj holky já se snažím přes půl roku je mi 24 let a snažím se o první mimi každý den čekám ovulaci kterou jsi hlídám ovulačním testem k tomu jsem začala pít inofolic dnes 10 den přítel má folandrol tak doufám že už brzi budu mit na testu dvě čárky![]()
Ahooj, vítej mezi námi. Držím všechny pěsti!
muj manzel zobe B-komplex. Folandrol nechtel, tak jsem ho premluvila alespoň na tabletku B-komplexu
na gynde mi říkala, že to těm chlapum stačí ![]()
@Lenis87 určitě si na čelo klepat nebudeme. Já to mám dost podobně. Snažíme se teď už 14 měsíců a furt lezu do dětského oddělení v obchodě a říkám si co koupim. Vybírám hračky. Látky že kterých usiju vybavicku. Prostě magor
ale to k tomu asi patří podle mě. Když to mimi ženská opravdu chce, tak ji to prostě pohltí
jinak přeju hodně štěstí při hledání zaměstnance, to bude určitě náročné. Ale někdo se jistě najde! Listopad bude první měsíc snažení? ![]()
@Téčko1 můj gynekolog mi doporučil ovulační test a ten inofolick + pro muže ten folandrol jinak až kdyby do ledna nic by začal nějak vyšetřovat mě i partnera říká že jsem mladá a ze to mam zkoušet dal
a proč to tvůj manžel nechtěl má to sladkou chuť a jen jeden sáček denně s trochu vody stačí ale sama ani nevím jestly to vůbec naki účinek bude mít ![]()
@Anonymní píše:
@Téčko1 můj gynekolog mi doporučil ovulační test a ten inofolick + pro muže ten folandrol jinak až kdyby do ledna nic by začal nějak vyšetřovat mě i partnera říká že jsem mladá a ze to mam zkoušet dala proč to tvůj manžel nechtěl má to sladkou chuť a jen jeden sáček denně s trochu vody stačí ale sama ani nevím jestly to vůbec naki účinek bude mít
No to jsem slyšela taky už několikrát, že jsem mladá. A až teď, když jsem si dupla, že prostě chci vyšetřit, že to přece není normální, tak mě vyšetřila a zjistila, že zřejmě nemám ovu. Takže mám nasazený clostylbegyt a ten nám snad pomůže
manžel to nechce, protože tomu nevěří no
tak za to nechce utrácet ![]()
Ahoj všechny spolusnažilky. Mě je třicet a od ledna se snažíme o naše první. Zpočátku jsme tomu nechávali volný průběh, ale už je to dlouhý ![]()
Tři měsíce zobu kys. listovou a poslední měsíc piju kontryhel. Partner se dopuje zinkem. Teď čekám na konec MS a hurá na další snažení. 12.11. jsem objednaná na gynekologii, tak jsem zvědavá, co se tam dozvím. Jinak už mi dost hrabe a jestli se brzy nezadaří, asi mě čeká psychiatrie
Doufám že během měsíce listopadu se to tu bude plnit fotkami // ![]()
@Catherine22 drž mi na ty psychiatrii místo. Brzy se tam sejdeme
![]()
Ahoj holky, mne je 29 a snazime se uz 8 mesicu…zobu kyselinu listovou a od minuleho mesice mam ovu testy. Manzel ma od minuleho mesice zinek…cekam kazdym dnem ovu, tak uvidime jak to dopadne tentokrat… ![]()
@Téčko1 Na psychiatrii už se na nás klepou
Zinek prý podporuje kvalitu spermií, jejich tvorbu a aktivitu. Nevím co je na tom pravdy, ale zkoušíme vše možné ![]()
@Téčko1 Snažit jsme se začali v říjnu, potom co jsme se konečně dohodli, že do toho jdeme. Věděla jsem ale, že to bude bez úspechu, protože jsme prošvihli ovulaci. Mám jí poněkud netipicky hned po MS. Tudíž teď teprve začínáme pořádně ![]()
Ahojte vespolek ![]()
Je mi 33 let snažíme se o druhé cca 1,5 roku ( s menšíma přestávkama) a zatím stále marně čekám na // ![]()
Sice pořád tomu necháváme volný průběh, sama to nechci hnát do extrému (teď musíme), ale při každé dostavené MS se též dostaví i deprese. Mám velmi nepravidelný cyklus a je proto velmi těžké a obtížné se trefit do ovu. Začátkem října jsem byla u svého gynekologa, který mi řekl, že nepravidelnost je zřejmě způsobena nepravidelným dozráváním vajíčka a že si mám měřit teplotu, takže nyní chtě nechtě měřím.
Už máme oba za sebou 3-měsíční „vitamínovou kúru“ - bez výsledku.
V půlce listopadu jde manžel na vyšetření. Už na něm byl před 6 lety a tehdy nedopadlo moc dobře. Nedopadl sice nejhůř, ale v pořádku to taky nebylo. Zkrátka přirozené oplození nebylo vyloučeno, ale je stíženo. Teď je nám oběma o 6 let víc a oba tak nějak čekáme, že výsledek lepší nebude.
Už jsem naprosto zoufalá a pomalu se začínám loučit s vidinou druhého dítka
, ale i přesto se nevzdávám.
@werajsik A co nějaké umělé oplodnění, nad tím jste nepřemýšleli?