Litujete, že jste si nepořídili dalšího potomka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Marie432875
20.6.18 11:04

Hele já vždycky chtela hodne deti, potom se to zlomilo a kdyz jsem mela jedno, připadalo mi to akorát a o dalším jsem nechtěla ani slyšet. No příroda ma smysl pro humor a uz mame dvě. A přijde mi ze jsme komplet. Snad to tak zůstane :mrgreen: obě deti jsou skvele a jsem ve finále rada že je mame obě, protože naše životy dostaly další - lepší - rozměr. Ale stačí. ;)

• Citovat
  • Upravit
1874
20.6.18 11:05
@Bábrdl píše:
Přesně.
Ze soužití se sourozencem jsem si odnesla do života vědomí, že neexistuje spravedlnost, že ti může někdo ubližovat a rodiče ti nepomůžou a jen řeknou, že se „nemáte hádat“ a „nebudou vám dělat soudce“.Ses sestrou jsme se nenáviděly, kolem dvaceti jsme spolu prakticky nemluvily (potřebovaly jsme pár let oddech), ale teď jsme kamarádky :think:

Tohle je dost smutné. Moji rodiče taky nevstupovali vždycky úplně šťastně do našich sporů, doufám, že jsem se s jejich chyb aspoň poučila… Já třeba nesnášela: „jsi nejstarší, měla bys být rozumnější“. Proto to nikdy svému nejstaršímu dítěti neříkám… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.6.18 11:05
@rébi píše:
Možná je to i povahou, ale vidím u svých dětí ke kolika konfliktům mezi nimi dochází od nejrannějšího věku a společně se učíme je řešit. Samozřejmě je taky hodně důležité, jak do toho vstupují rodiče, jestli jsou spravedliví… :think:

Tohle se ale naučí i mezi dětmi ve školce. Vždyt tam nějaké konflikty mají neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.6.18 11:06
@PaniBovaryovaaa píše:
Přesně. Já teda jsem ještě schopná reálně zhodnotit, že by mi dokonce nevadil ani bezdětný život, považovala bych ho za naprosto naplněný i tak. Ale chápu, že třeba ženská pracující na poště nebo v továrně, která se dostane nejdál do Chorvatska se spíš v životě realizuje jako Matka. Já mám výbornou práci s profesním postupem, možnost cestovat skoro každý měsíc apod, takže mě by se život bez dítěte zaplnil zážitky, cestováním, „workoholismem“ (i když to samozřejmě není tak horké), koníčky, přáteli (včetně těch zahraničních) atd. Prostě je to úplně jiná forma seberealizace než nemít tyto možnosti.

No a jsou pak jeste zeny, ktere maji fantastickou praci, ve ktere je pritom tezke se prosadit, maji konicky, cestuji, maji zahranicni pratele, spoustu zazitku a jeste k tomu maji tri deti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.6.18 11:12
@Lenka_Hal píše:
No a jsou pak jeste zeny, ktere maji fantastickou praci, ve ktere je pritom tezke se prosadit, maji konicky, cestuji, maji zahranicni pratele, spoustu zazitku a jeste k tomu maji tri deti. :mavam:

To jistě, ale každé není dáno, mít na to tu potřebnou kapacitu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.6.18 11:16

Tak já nechtěla žádné,pak teda jedno max…No dobře,tak dvě.....a teď manžel mluví o třetím :mrgreen: ale to se mi už nechce,potřebuju uz mít trochu času na sebe a nejsem úplně mateřský typ…

Ale jedinacka jsem nakonec řekla že ne - kvůli prckovi,který chtěl miminko,kvůli budoucnosti (je to blbe ale tak nějak je větší šance že se alespoň jedno povede,nebo když se něco stane je větší šance že člověk nezůstane sam),a taky do budoucnosti pro prvního- my s bráchou jsme spolu moc nevychazeli,jsme jako den a noc,ale teď v dospělosti jsme si mnohokrát pomohli,když bylo něco v rodině ,mohli jsme spolupracovat a neviselo to na jednom,a taky se těším že někdy budu teta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.18 11:17

Mně by určitě bylo líto mít jen jedináčka, zejména, když se syn poslední 3 roky každý rok před Vánocemi sám od sebe ptal, jestli mu Ježíšek už letos přinese sourozence. Takže jsem ráda, že se nám zadařilo druhé. A kdyby mi to zdraví dovolilo (což se bohužel nestane), tak bych klidně měla děti tři nebo čtyři. Přijde mi, že děti přináší do života tolik radosti, že je škoda mít jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
20.6.18 11:17
@Šarlota4 píše:
Tohle se ale naučí i mezi dětmi ve školce. Vždyt tam nějaké konflikty mají neustále.

Ve školce se to učí taky. Jenomže přístup pedagogů a rodičů k řešení konfliktů může být odlišný, navíc v rodině se s konflikty setká už v batolecím, někdy i kojeneckém věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.6.18 11:18

@Lenka_Hal ale tys zas nestihla ty děti do 30 :lol: to nechtěj vědět, co si jim způsobila jako „stará“ matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.6.18 11:21
@rébi píše:
Ve školce se to učí taky. Jenomže přístup pedagogů a rodičů k řešení konfliktů může být odlišný, navíc v rodině se s konflikty setká už v batolecím, někdy i kojeneckém věku…

Tak sama píšeš, že jde o to aby to děti uměly řešit sami, pak je snad jedno jestli tomu přihlíží učitel nebo rodič, pokud mi dítě poví o nějakém konfliktu, tak taky učím jak reagovat. Navíc prostě někteří sourozenci jsou od sebe víc než 1-3 roky. A konflikty v batolecím nebo kojeneckém věku si dítě nevyřeší ani detským způsobem. Maximálně bude řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.6.18 11:22
@Ms.Ragdoll píše:
To jistě, ale každé není dáno, mít na to tu potřebnou kapacitu. :)

Mne to jen nedalo, musela jsem se ozvat…tady to malem vyznelo, ze ty s detma jsou chudinky, co drepi doma a maji stezi zakladku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.6.18 11:23
@Bubla_Bučková píše:
@Lenka_Hal ale tys zas nestihla ty děti do 30 :lol: to nechtěj vědět, co si jim způsobila jako „stará“ matka :mrgreen:

Jezismarja, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
20.6.18 11:26

@pe-terka jasne.
no je tp tak.mate hodne deti :potlesk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.6.18 11:26
@Lenka_Hal píše:
No a jsou pak jeste zeny, ktere maji fantastickou praci, ve ktere je pritom tezke se prosadit, maji konicky, cestuji, maji zahranicni pratele, spoustu zazitku a jeste k tomu maji tri deti. :mavam:

Ty si to možná neuvědomuješ, protože je to pro tebe běžný styl života, ale takhle šikovných/nadšených/spokojených se svým životem žen je menšina. Já jsem třeba šťastná opravdu, ale to co ty bych nedala ani omylem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.6.18 11:27
@Lenka_Hal píše:
Jezismarja, co? :lol:

no těhotenství se pomalu nedá přežít v 30+, budeš senilní sotva mu bude 15, nedožijes se vnoučat, dítě se za tebe stydí, nestačis mu atd. klasika, neslyšela si nikdy jo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí