Litujete, že jste si nepořídili dalšího potomka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
20.6.18 11:36
@Pucalkovic Amina píše:
Mně by určitě bylo líto mít jen jedináčka, zejména, když se syn poslední 3 roky každý rok před Vánocemi sám od sebe ptal, jestli mu Ježíšek už letos přinese sourozence. Takže jsem ráda, že se nám zadařilo druhé. A kdyby mi to zdraví dovolilo (což se bohužel nestane), tak bych klidně měla děti tři nebo čtyři. Přijde mi, že děti přináší do života tolik radosti, že je škoda mít jen jedno.

jo jo protože tříleté dítě dokáže posoudit dopad na jeho život po příchodu sourozence :lol: pak tady máme ty případy 4 lety chce nosit plinu, musím krmit 5 letého. Tak se ho pak zeptejte, jestli by býval nechtěl nebo nechce plyšového pejska a asi budete koukat :P Tohle přece plně rozhodují rodiče ne 3leťák.

edit. špatně pochopeno… dítko bylo starší, ale stejně… rozum na tohle mají až tak v 15 ne?

Příspěvek upraven 20.06.18 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.6.18 11:37
@Šarlota4 píše:
Ty si to možná neuvědomuješ, protože je to pro tebe běžný styl života, ale takhle šikovných/nadšených/spokojených se svým životem žen je menšina. Já jsem třeba šťastná opravdu, ale to co ty bych nedala ani omylem :kytka:

Ale zvladla, je treba si verit a jednat. Mit dobry system, praci, kde se pocitaji vysledky, ne hodiny stravene v kanclu, manzela, ktery nebrble, kdyz musi pohlidat, zapojit deti do vlastnich konicku a hlavne chtit uzivat si zivota… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.6.18 11:39
@Bubla_Bučková píše:
no těhotenství se pomalu nedá přežít v 30+, budeš senilní sotva mu bude 15, nedožijes se vnoučat, dítě se za tebe stydí, nestačis mu atd. klasika, neslyšela si nikdy jo :lol: :lol: :lol:
:D No jo, na to je treba se divat tak, ze az teda budu senilni, tak alespon se o me bude mit kdo starat :P No a uz se teda stydi, to bys mela videt syny, co delaji, kdyz jim chci pred kamardy dat pusu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
20.6.18 11:59
@Šarlota4 píše:
Tak sama píšeš, že jde o to aby to děti uměly řešit sami, pak je snad jedno jestli tomu přihlíží učitel nebo rodič, pokud mi dítě poví o nějakém konfliktu, tak taky učím jak reagovat. Navíc prostě někteří sourozenci jsou od sebe víc než 1-3 roky. A konflikty v batolecím nebo kojeneckém věku si dítě nevyřeší ani detským způsobem. Maximálně bude řvát.

Kde jsem psala „že jde o to aby to děti uměly řešit sami“? Právě, že si ani zdaleka nemyslím, že si děti umí vyřešit konflikty samy, ale, že se to musí učit… A dost záleží, jak do toho dospělí vstupují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.6.18 12:04
@pe-terka píše:
z hlediska budování kariéry bezesporu, děti jsou limitem, zvlášt když je jich více. Ale je to otázka osobnostního vývoje a priorit.
Nemysím si tedy, že žena v domácnosti musí být nutně frustrovaná a podléhá trudnomyslnosti. Pokud není ambiciozní, frustrovalo by ji naopak obrovské pracovní nasazení :think:
K poslední zvýrazněné větě…Je otázka, jaký názorový posun může nastat u ženy, která z nějakého důvodu musí kariéru přerušit (dlouhodobá nemoc, věk…). To už je na každém, jak se vypořádá s následky svého rozhodnutí, když mu život nastaví limit :think:

A já třeba jsem ambiciózní, v práci mě to baví a naplňuje a ráda bych nějaký kariérní postup. Ale děti chci mít nejlépe tři a rodina a výchova dětí je pro mě dulezitejsi než ta seberealizace v práci. Je to o výběru toho, co je pro daného člověka důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.6.18 12:13
@Bubla_Bučková píše:
no těhotenství se pomalu nedá přežít v 30+, budeš senilní sotva mu bude 15, nedožijes se vnoučat, dítě se za tebe stydí, nestačis mu atd. klasika, neslyšela si nikdy jo :lol: :lol: :lol:

klíííd. Dneska se rodí i po 40, některé rodičky mají okolo 50ky. Zrovna dnes jsem četla článek o těhotných celebritách 40+. Taková Skenaříková, Rachel Waiz už mají blíž k pěti křížkům…Longoria porodila ted, má 43 :think:
Budiž jim přáno, já bych už (asi) měla strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
20.6.18 12:13

Máme jedno a další už taky nechci. Mateřství mě zas tolik nechytlo a jsem na to líná. Už chci zase chodit do práce, cestovat, v noci chrápat, mám taky svoje zájmy :nevim: Aspoň aby už dcera byla velká a dalo se s ní něco podnikat jako s parťákem. Máme hodně babiček, co mají zájem a počítají s víkendy a prázdninami. No a to už se mi do dalšího mimina nebude chtít už vůbec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.6.18 12:14
@Hlaholice píše:
A já třeba jsem ambiciózní, v práci mě to baví a naplňuje a ráda bych nějaký kariérní postup. Ale děti chci mít nejlépe tři a rodina a výchova dětí je pro mě dulezitejsi než ta seberealizace v práci. Je to o výběru toho, co je pro daného člověka důležitější.

no však jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.6.18 12:18
@Bubla_Bučková píše:
jo jo protože tříleté dítě dokáže posoudit dopad na jeho život po příchodu sourozence :lol: pak tady máme ty případy 4 lety chce nosit plinu, musím krmit 5 letého. Tak se ho pak zeptejte, jestli by býval nechtěl nebo nechce plyšového pejska a asi budete koukat :P Tohle přece plně rozhodují rodiče ne 3leťák.

edit. špatně pochopeno… dítko bylo starší, ale stejně… rozum na tohle mají až tak v 15 ne?

Příspěvek upraven 20.06.18 v 11:38

ale ona nepíše, že si druhé pořídili na přání syna. Naopak by ráda i třetí, čtvrté - kdyby zdraví dovolilo. Pouze k přání syna přihlédli, další chtěli sami (rodiče). Z jejího příspěvku je to zjevné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.6.18 12:19
@rébi píše:
Kde jsem psala „že jde o to aby to děti uměly řešit sami“? Právě, že si ani zdaleka nemyslím, že si děti umí vyřešit konflikty samy, ale, že se to musí učit… A dost záleží, jak do toho dospělí vstupují…

Takže spíš zaleží JAKÝ rodič má vícero dětí a jaký rodič má jedináčka a krom výchovy hraje roli i samotná povaha. Nebojim se, že by dítě, které nosí genetickou výbavu mě a mého muže byl uzlíček, který neumí říkat ne :lol: :mrgreen: Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.6.18 12:24
@pe-terka píše:
klíííd. Dneska se rodí i po 40, některé rodičky mají okolo 50ky. Zrovna dnes jsem četla článek o těhotných celebritách 40+. Taková Skenaříková, Rachel Waiz už mají blíž k pěti křížkům…Longoria porodila ted, má 43 :think:
Budiž jim přáno, já bych už (asi) měla strach :think:

LenkaHal tak co cítíš taky ten „strach“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.6.18 12:27
@Overlook píše:
Máme jedno a další už taky nechci. Mateřství mě zas tolik nechytlo a jsem na to líná. Už chci zase chodit do práce, cestovat, v noci chrápat, mám taky svoje zájmy :nevim: Aspoň aby už dcera byla velká a dalo se s ní něco podnikat jako s parťákem. Máme hodně babiček, co mají zájem a počítají s víkendy a prázdninami. No a to už se mi do dalšího mimina nebude chtít už vůbec :D

mně teda jedna z věci, která popostrčila aspoň do toho jednoho je, že nemusím chodit do práce 3 roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
20.6.18 12:29
@Šarlota4 píše:
Takže spíš zaleží JAKÝ rodič má vícero dětí a jaký rodič má jedináčka a krom výchovy hraje roli i samotná povaha. Nebojim se, že by dítě, které nosí genetickou výbavu mě a mého muže byl uzlíček, který neumí říkat ne :lol: :mrgreen: Spíš naopak.

To určitě. Myslím, že ať ti, co si programově pořizují jedináčky nebo ti, kteří naopak víc dětí, obojí dělají v podstatě dobře… ;) Horší je, když se to nějak poplete a člověk je potom z daného stavu nešťastný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.6.18 12:30

@pe-terka To už je šílenost …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.6.18 12:34
@Šarlota4 píše:

amen :potlesk:

já třeba když kolikrát slyším, do čeho všeho strkají nos tchýně nebo rodiče fakt jsem jak z jiné planety a pomalu se mi tomu nechce věřit ani 8o takže chápu, že když má takové individuum jedináčka, tak to musí být peklo a frustrace. Ale já jsem normální a žádný nároky nebo požadavky a nuceni na vnouče teda mít nebudu. Neměli ani moji rodiče, tchýně je naprosto zlatá, nebo mi to tak po těch hororech ostatních přijde. A i bez toho jsem nikdy nesáhla třeba k drogám a mám i VS, kterou jsem si vybrala a přihlásila se na ni sama. Chápu ty helikoptérovy rodiče, kteří dusí každý den, že je to pro jedináčka na hlavu. Ale člověk musí najít zlatou střední cestu a vím, že pro mě nebude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí