Logická olympiáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16072
11.9.22 11:01
@Svistice píše:
Je to tak na dvacet minut, prinosnost až tak extra žádná. Teda pokud nemáš pocit, že máš doma malého génia. :lol:
Naše děti to vcelku baví, i když napoprvé se syn taky cukal.

Můžu se zeptat, jak se synovi dařilo v té 3. třídě, když je kategorie 3.-5- třída? Já na to teď na základě téhle diskuze koukám, neznala jsem. Syn si zkusil ve škole na jaře toho matematického klokana, ale v kategorii Cvrček (2.-3. třídy) - druhákům výsledky nikam neposílali, vyhodnocovaly to učitelky jen ve třídě, a pak jeho učitelka po čase říkala, že svým výsledkem by se dostal i celorepublikově v té kategorii mezi 3% nejlepších, že je na to šikovný. Jeho to taky bavilo, tak mě ta logická olympiáda zaujala, ale říkám si, že to pro třeťáky asi bude oproti těm páťákům hodně těžké, tak abych ho nějak zbytečně nesrazila nebo mu to nezošklivila. Nejde mi ani tak o nějaké poměřování nebo umístění, spíš si říkám, že by se potkal s jiným typem úkolů a trošku si zavařil mozek, ale vím, že kdyby toho většinu nevěděl, tak by z toho byl hodně špatný, tak si říkám, jestli to v té třetí třídě má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.9.22 11:38

@zrcadlo Loni matka selhala a blbe ho registrovala, takže se neúčastnil. :oops:
V ročnících před tím byl opakovaně v rámci toho prvního kola na přelomu první a druhé čtvrtiny.

Osobně myslím, že „má lehce navíc“, ale jak mu to nejde hned a chce to trpělivost a fakt přemýšlet, tak to tam začne sekat výsledky jak Baťa cvičky bez přemýšlení. :lol:

U prvního Klokana v rámci distancky tu chytil hystericky amok a nedokončil, neb se zasekl na nějakém čtvrtém nebo pátém úkolů. :mrgreen:

Takže já pro něj tyto „akce“ beru jako příležitost, jak postupně pracovat na jeho emoční nevyzrálost i, nesoustředěností a netrpělivosti a jak se naučit překonávat překážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 11:50
@Svistice píše:
Je to tak na dvacet minut, prinosnost až tak extra žádná. Teda pokud nemáš pocit, že máš doma malého génia. :lol:
Naše děti to vcelku baví, i když napoprvé se syn taky cukal.

Syn je chytrý. Hodně chytrý. Je otázka, jestli obyčejně chytré dítě nebo má na víc. Ale učitelku prudí, tak mu vymýšlí i věci navíc.
Ale většinou takové, které odneseme my doma :lol:

• Citovat
  • Upravit
16072
11.9.22 12:01

@Svistice
Dík. Jinak mně přijde přirozené, že výsledky na té logické olympiádě nebudou tak dobré jako u Klokana, protože do Klokana se asi zařazují více celé třídy (alespoň u nás to tak bylo, všem třeťákům to někam odesílali, druhákům bohužel ne, protože měli zkušenost, že druháci většinou nedosahují tak dobrých výsledků a nechtěli s tím mít práci), takže se tam objeví i hodně těch dost podprůměrných výsledků. Na tu logickou olympiádu jdou asi jen ti lepší, takže na chvostu mohou být ti, kteří jsou u Klokana uprostřed, nevím.
Takže u té logické olympiády se to dělá online, a pak přijdou do e-mailu výsledky, jak si stál v rámci té kategorie, případně se pozvou ti vybraní někam dál? Asi se zeptám na třídní schůzce, jestli se škola zapojuje nebo ne, a pokud by to znamenalo nějak odhlašovat kvůli termínu ze školy apod., tak se na to vyprdnu. Kdyby jen na tu půlhoďku ve škole šel vyplnit si to do kabinetu, tak ať si to klidně zkusí. Já právě budu chtít výhledově ten víceletý gympl, tak si říkám, že nějaké průběžné výzvy by potřeboval, ve třídě cítí intelektuální převahu a začíná brutálně lenivět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 12:07

@zrcadlo u nás škola rovnou řekla, že si to máme zařídit doma. Oni se nijak angažovat nebudou. Prý kvůli 5 dětem z ročníku, kterým to doporučili, to nebudou nijak řešit. Možnost máme a máme se zařídit podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
33018
11.9.22 12:15

@zrcadlo Na logickou olympiádu dítě online registrujes, pak ho v daném termínu (na kategorii je cca týden) posadis ke kompu, nalogujes, spustis „test“, dítě výplní a fertig. Po uzávěrce vyhodnocení se zase nalogujete a kouknete, jak dopadl.
Nic organizačně a časově náročného.

Ty nejlepší pak postupují do nějakých dalších kol s osobní účasti, ale to se nás netýká. :mrgreen:

Nám škola vždy jen dala letáček a doporučila, ať si to vyzkouší všechny děti.

Nějak nevím, co tu z toho dělá anonymní růže kovbojku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
11.9.22 12:18
@Anonymní píše:
@zrcadlo u nás škola rovnou řekla, že si to máme zařídit doma. Oni se nijak angažovat nebudou. Prý kvůli 5 dětem z ročníku, kterým to doporučili, to nebudou nijak řešit. Možnost máme a máme se zařídit podle sebe.

Jasný, ale učitelka to sama doporučila, tak bych do toho šla a zařídila to. Myslím, že každá podobná zkušenost se pro přijímačky na gympl hodí (zažít si a zpracovat tu nervozitu, když dítě něco neví, něčemu nerozumí apod.).
Já asi příští rok pro syna chtít budu, teď v té 3. třídě ale váhám, jestli ho to spíš neodradí, protože to myšlení ve 3. třídě a v 5. třídě je přeci jen na dost odlišné úrovni. Takže v té 3. třídě právě leda na doporučení učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
11.9.22 12:20
@Svistice píše:
@zrcadlo Na logickou olympiádu dítě online registrujes, pak ho v daném termínu (na kategorii je cca týden) posadis ke kompu, nalogujes, spustis „test“, dítě výplní a fertig. Po uzávěrce vyhodnocení se zase nalogujete a kouknete, jak dopadl.
Nic organizačně a časově náročného.

Ty nejlepší pak postupují do nějakých dalších kol s osobní účasti, ale to se nás netýká. :mrgreen:

Nám škola vždy jen dala letáček a doporučila, ať si to vyzkouší všechny děti.

Nějak nevím, co tu z toho dělá anonymní růže kovbojku. :lol:

Aha, tak jestli to jde dělat kdykoliv a ne v nějakém přesném čase třeba v 10h, tak to je fajn, tak to mění situaci, to ho to doma naťukat nechám, dík. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11604
11.9.22 12:24

Logická olympiáda se dělá doma.
Trvá asi 30-60 minut (nepamatuji se).

Jedno dítě se dostalo do dalšího kola a opakovaně skončilo těsně u té hranice.
Z nějaké matematické soutěže mělo plusové body u přijímaček. Netuším jestli z této nebo jiné. Už je to pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 13:16

@Svistice nedělám kovbojku, ptám se na zkušenosti. Protože mi na dítě asi leze puberta a odmítá z principu vše, co mu někdo doporučí.
Pokud je na to týden a není to jeden přesný čas, tak to je fajn.

• Citovat
  • Upravit
33018
11.9.22 13:18
@Anonymní píše:
@Svistice nedělám kovbojku, ptám se na zkušenosti. Protože mi na dítě asi leze puberta a odmítá z principu vše, co mu někdo doporučí.
Pokud je na to týden a není to jeden přesný čas, tak to je fajn.

Ono stačí přečíst web té logické olympiády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 13:28

@Svistice to jsem si procetla. Našla jsem tam, že probíhá týden. Ale přiznávám, že mě napadlo, jestli to nebude tak, že třeba každá škola/okres bude mít nějaký speciální termín.

• Citovat
  • Upravit
7354
12.9.22 21:32

Je to jednotný termín. Syn se vloni umístil v základním kole ve své kategorii na 8. místě v kraji (naše škola se přihlásila) a přišla rovnou pozvánka na krajské finále. Potvrdili jsme účast a vezli ho tam. No a z krajského kola postoupil do celorepublikového, takže se po půl roce konal výlet do Prahy, kde se to konalo. Za mě super akce.
Tedy u nás poněkud pocuchaná tím, že synovi spletli v tom krajském kole vyhodnocení a teprve následně přišlo domů vyrozumění, že byl v rámci kraje třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
14.10.22 12:11
@Anonymní píše:
Letos nám učitelka navrhla, abychom syna přihlásili na logickou olympiádu. Jakou máte zkušenost?
Jak to je s časovou náročností? Bavilo to děti. Má to nějaký přínos a „výhodu“ pro dítě? Škola se angažovat nechce. Máme to dělat doma. Synovi se do toho nechce. Tak uvažuju, jestli nutit nebo nenutit.

Tak jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 16:51
@zrcadlo píše:
Tak jak to dopadlo?

Odmítl se účastnit. Takže jsem to nehrotila. Ale slyšel to mladší a ten to chtěl zkusit. U něj nás to ještě čeká…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi