Lupénka

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2127
26.6.15 18:10

Já myslím, že anonymní jde o to, že se bojí, že tím jak je, chuďato, olezlá, tak bude odpudivá pro potencionáolního zaměstnavatele!!!ANonymní, neboj, v dnešní době (aspoň doufám) je to to poslední, co by snad měli řešit! V jakém oboru bys chtěla práci shánět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.6.15 18:11
@Anonymní píše:
Už práci měl v té době, ne? Já si práci hledám. Myslíš si, že by tě někde vzali, kdyby jsi přišla někam schánět práci tzv. „olezlá?“ Nevim teda :-( :zed:

To sice měl, ale pak ji několikrát měnil a nikdy mu s tím nedělali problémy. Kamarádka má „jen“ AE, ale je „olezlá“ taky pěkně - ruce, krk, dekolt, práci má, pracuje jako učitelka a taky bez problémů. A podobných příkladů mám v okolí plno. :nevim:
Asi záleží na oboru :think:

• Citovat
  • Upravit
1231
26.6.15 18:15

Já znám dva lidi s lupénkou a žijí zcela normálně. Dokonce znám holku s „růži“přes celý obličej. Na tohle dnes nikdo nekouká. Ani mě nenapadá místo kde by to vadilo, já třeba pracuju v kanceláři a tam by bylo jedno i kdybych byla fialová s puntíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
26.6.15 18:19
@Raddkka píše:
Já znám dva lidi s lupénkou a žijí zcela normálně. Dokonce znám holku s „růži“přes celý obličej. Na tohle dnes nikdo nekouká. Ani mě nenapadá místo kde by to vadilo, já třeba pracuju v kanceláři a tam by bylo jedno i kdybych byla fialová s puntíky.

Mě napadá snad jen v gastronomie- ono u lupenky ty šupinky padají teda festovně, u jídla by to asi nebylo uplně to pravé ořechové. Jinak mě taky nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
26.6.15 19:31

Na neznalé to může působit fakt divně, to máš pravdu. Já měla před dvěma lety něco podobného, buď seboreu nebo lupénku, můj otec též. Už jsem se styděla chodit ven, loupal se mi obličej, hlavně čelo, okolí nosu, okolí očí vypadalo všelijak. Pomohla strava u mně i u otce, především vyloučení lepku ze stravy, prý i mléko má vliv. Já jsem dneska na nejlepší cestě být frutariánkou a okamžitě na xichtě poznám, když si dám něco od mouky :zed: Nechceš to zkusit na nějaký čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
26.6.15 20:25

Znám dva lidi s lupenkou a oba normálně bez problémů pracují a pokud jsi samoživitelka, tak o to víc potřebuješ práci, takže s chutí do toho :palec: lupenka v žádné práci opravdu neomezuje, jen pokud neděláš vyloženě něco specifického. Nehledě na to, že se dá mírnit, léčba je dlouhodobá, ale dá se zmírnit, že by nikdo ani neřekl, že máš lupenku, pokud máš dobrou kožní, tak to bude určitě lepší a lepší ;) jen to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
26.6.15 21:00

@Raddkka @luca241
Já myslím, že těch oborů je spousta, kde to vadit bude :nevim: Kromě gastronomie jakákoli prodavačka, recepční, nebo kdo nějak reprezentuje, tak těžko v konkurenci „nelupénkových“ uspěje. Protože 99% zaměstnavatelů půjde o zisk, prestiž atd.
Pokud jde o práci v kanceláři nebo kdekoli, kde nejde o jednání se zákazníky, tak tam to asi vadit nebude… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.15 22:05

Naprosto chápu tvoje obavy. Mám lupénku hlavně na čele, za ušima, ve vlasech. Boj je to nekonečný a občas mám z toho pěkné depky, když se mi to zrovna rozjede. Bez make-upu ani k popelnici:) Nicméně, okolí v pohodě. Někteří si toho nevšimnou, pokud o tom nezačnu sama mluvit…jiní to zaregistrují, ale neřeší to (hodně lidí naštěstí už ví, co lupénka je)
Dokonce se živím jako kosmetička a kupodivu ženské reagují spíš kladně, když jim řeknu co mi třeba na tu lupču pomáhá, co tlumí svědění, jaké přípravky neštípou, nedráždí a tak…a zajímá je to.Sama jsem se divila, kolik lidí bojuje s exémem, lupénkou a jinými kožními nemocemi, když jsem začínala.
Jinak pár rad:

• zaveď účes s ofinou, pokud ji máš na čele:D
  • před lidma na to nijak neupozorňuj (oni to vidí,…někteří jsou taktní a vzdělaní, tudíž mlčí… jiní jsou neomalení a budou tě na to upozorňovat sami…jako by jsi o tom nevěděla, že ji máš, že:D…)
  • pokožku ti krásně zjemní ovesné vločky namočené ve vodě (jen je pak budeš sbírat po celém baráku)
  • svědění utlumí Alpa, ale hlavně pak promazávat, promazávat, promazávat…
  • vyhni se kortikoidům, které dá automaticky každý lékař (je to svinstvo svinstev. sice na měsíc, na dva pomůžou..ale pak už ti nepomůže ani svěcená voda)
  • nestresuj se tím, že ji máš…nijak tomu nepomůžeš, naopak..stres ji ještě zhorší…prostě to hoď za hlavu a buď ráda, že máš ruce, nohy, že vidíš, slyšíš…musíš se s ní naučit žít, jelikož zbavit se jí už nezbavíš. Bohužel.

Držím pěsti, ať se zadaří v hledání práce. Za mě jen kladné zkušenosti. Nikdy jsem s prací problém neměla (práce zdrav. sestry, lékárnice a nakonec kosmetičky), ikdyž jsem měla kožu jak olezený had:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.15 19:07
@SestrickaPetricka
@SestrickaPetricka píše:
Naprosto chápu tvoje obavy. Mám lupénku hlavně na čele, za ušima, ve vlasech. Boj je to nekonečný a občas mám z toho pěkné depky, když se mi to zrovna rozjede. Bez make-upu ani k popelnici:) Nicméně, okolí v pohodě. Někteří si toho nevšimnou, pokud o tom nezačnu sama mluvit…jiní to zaregistrují, ale neřeší to (hodně lidí naštěstí už ví, co lupénka je)
Dokonce se živím jako kosmetička a kupodivu ženské reagují spíš kladně, když jim řeknu co mi třeba na tu lupču pomáhá, co tlumí svědění, jaké přípravky neštípou, nedráždí a tak…a zajímá je to.Sama jsem se divila, kolik lidí bojuje s exémem, lupénkou a jinými kožními nemocemi, když jsem začínala.
Jinak pár rad:
  • zaveď účes s ofinou, pokud ji máš na čele:D
  • před lidma na to nijak neupozorňuj (oni to vidí,…někteří jsou taktní a vzdělaní, tudíž mlčí… jiní jsou neomalení a budou tě na to upozorňovat sami…jako by jsi o tom nevěděla, že ji máš, že:D…)
  • pokožku ti krásně zjemní ovesné vločky namočené ve vodě (jen je pak budeš sbírat po celém baráku)
  • svědění utlumí Alpa, ale hlavně pak promazávat, promazávat, promazávat…
  • vyhni se kortikoidům, které dá automaticky každý lékař (je to svinstvo svinstev. sice na měsíc, na dva pomůžou..ale pak už ti nepomůže ani svěcená voda)
  • nestresuj se tím, že ji máš…nijak tomu nepomůžeš, naopak..stres ji ještě zhorší…prostě to hoď za hlavu a buď ráda, že máš ruce, nohy, že vidíš, slyšíš…musíš se s ní naučit žít, jelikož zbavit se jí už nezbavíš. Bohužel.

Držím pěsti, ať se zadaří v hledání práce. Za mě jen kladné zkušenosti. Nikdy jsem s prací problém neměla (práce zdrav. sestry, lékárnice a nakonec kosmetičky), ikdyž jsem měla kožu jak olezený had:)))

Kortikoidy mám na obličej, to je to takové svinstvo opravdu? Mám mazat max 14 dní, to až přestanu, se mi to na čele zase objeví?!? No to snad ne! Ono mi to opravdu pomohlo, že to není moc vidět na tom čele, nedovedu si představit, že by se to zase vrátilo tam, kde to bylo! :,( :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.15 19:11

S tím by mě nikde nezvali. Vždyť většinou všude dají na to, jak uchazeč o práci vypadá a konkurence je velká, hodně lidí schání práci. A dělat v kanclu, na to nemám vzdělání - zaměření, teda částečně i ano vlastně, ale nemám praxi a všude chtějí praxi. Vůbec nevím, co budu dělat :,( :zed:

• Citovat
  • Upravit
15051
28.6.15 19:19
@Anonymní píše:
S tím by mě nikde nezvali. Vždyť většinou všude dají na to, jak uchazeč o práci vypadá a konkurence je velká, hodně lidí schání práci. A dělat v kanclu, na to nemám vzdělání - zaměření, teda částečně i ano vlastně, ale nemám praxi a všude chtějí praxi. Vůbec nevím, co budu dělat :,( :zed:

Domluv se s kožní at ti napíše neotigason.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
28.6.15 20:27
@Anonymní píše:
S tím by mě nikde nezvali. Vždyť většinou všude dají na to, jak uchazeč o práci vypadá a konkurence je velká, hodně lidí schání práci. A dělat v kanclu, na to nemám vzdělání - zaměření, teda částečně i ano vlastně, ale nemám praxi a všude chtějí praxi. Vůbec nevím, co budu dělat :,( :zed:

Výživa, výživa, výživa…aspoň zkusit 8)
Co máš teda za vzdělání a praxi? Nebo v jakém oboru chceš hledat?

EDIT: Kortikoidy pokud nejde o život bych asi nepoužívala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.7.15 13:50

Mám lupénku od třinácti let, což byla doby kdy se moji rodiče rozváděli a my se s maminkou stěhovali. Lupénku má u nás z mamčiny strany bratr, můj (strýc) a z otcovi strany sestra (teta).Mají pár flíčků na těle, což v prorovnání se mnou není nic. Při prvním těhu. se mi lupénka stratila u druhého opět ukázala, ale v takovém stavu, kdy jsem nebyla schopna se zařadit do běžného života. Nebylo místečko na těle, které by mi nepokrývala suchá, popraskaná kůže. Potom je to opravdu stav, kdy vás nikdo nezaměstná!!Kdo lupénku neměl a nemá nikdy nepochopí, co nositel prožívá..Další čtyři roky jsem bojovala, za to abych byla zařazena na biologickou léčbu. Nakonec se mi zadařilo a mě se splnilo, to, co jsem si přála od puberty…žít normální život ;) Děti mám dvě, třetí na cestě a nelámu si hlavu s tím, zda budou i oni na tom stejně jako já, jelikož vím, že s to ovlivnit nijak nedá…bohužel geneka! Za ty roky mám vypozorované, že lupénka se mi udělá bud, po stresu který jsem měla a nebo před tím než sem nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
14.1.16 14:39

Zdravím holky…oživuji diskusi s prosbou. Manželovi se po antibiotikách rozjela lupenka kterou měl přeléčenou jako dítě, od té doby nic, objevila se až teď téměř ve 30 letech :,( Vypadá naprosto strašně…má to rozlezlé úplně všude. U dr nejdřív dostal injekci a zodac zda to není alergie na antb, protože se mu to jako lupenka nezdálo. No a po týdnu se nic nezlepšilo - spíš naopak a tak dostal doporučení na kožní. Jenže objednat se u kožaře je nadlidský úkon, uspěla jsem až u třetího doktora a ten objednal chlapa až na 30. března :roll: :nevim: :cert: Podotýkám že je to poslední kožař kam máme možnost jít…takže než rady ať jde k jinému doktorovi bych potřebovala rady, než se k dr dostane, co kromě konopné masti zabere? Speciální sprcháč, šampon ( má to i ve vlasech )… budu vděčná za každou radu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
14.1.16 15:06

psoriasis

@Libza píše:
Zdravím holky…oživuji diskusi s prosbou. Manželovi se po antibiotikách rozjela lupenka kterou měl přeléčenou jako dítě, od té doby nic, objevila se až teď téměř ve 30 letech :,( Vypadá naprosto strašně…má to rozlezlé úplně všude. U dr nejdřív dostal injekci a zodac zda to není alergie na antb, protože se mu to jako lupenka nezdálo. No a po týdnu se nic nezlepšilo - spíš naopak a tak dostal doporučení na kožní. Jenže objednat se u kožaře je nadlidský úkon, uspěla jsem až u třetího doktora a ten objednal chlapa až na 30. března :roll: :nevim: :cert: Podotýkám že je to poslední kožař kam máme možnost jít…takže než rady ať jde k jinému doktorovi bych potřebovala rady, než se k dr dostane, co kromě konopné masti zabere? Speciální sprcháč, šampon ( má to i ve vlasech )… budu vděčná za každou radu :srdce:

Ma to male tecky jakoby a hodne?
Gutatte psoriasis?
Vypada to podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém