Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Dančl píše:
Měla jsem stejný průběh jako Váš manžel. Dostala jsem Neotigason, zabírá, jenže má dost nežádoucích učinků, padají silně vlasy, chlapům prý ne, takže jsem si ho vysadila. A začala jsem s očistou těla bylinama, kopřiva, měsíček, čaj lapacho. Nejím červený maso, uzeniny, kromě kvalitní šunky, bílou mouku, cukr, kávu, alkohol, čokoládu, kakao, ostrý koření. Jím hodně saláty. Mažu se olivovým olejem a hlavně ŽÁDNÝ STRES!!!a LUPENKA po 3 měsícíh zmizela.
Cece…toz zivot bez kavy, alkoholu, bile mouky, cukru a cokolady? To neni zivot. Aspon pro mne.
Tož je to těžké, ale co by člověk neudělal proto, aby se tý parády zbavil ![]()
Ahoj, tak mi jí dnes diagnostikovali dvě kožní lékařky
začínám to mít snad po celém těle, takové drobné pupínky které mají stroupek, vypadá to nehezky
Osobně si myslím, že před cca 3mi týdny byl manžel nemocný s ošklivou hnisavou angínou, také mi nebylo dobře, bolel mě dost krk, rozháněla jsem to vše možně a teď se obávám, že tohle je následek. Manželovi na ORL ani neudělal dr výtěr z krku, já na něm byla dnes.
Kožní mi řekla, že je dost možné, že tím původcem (spouštěčem bude) u mě nevyléčený streptokok. Já pevně doufám že ano, říkala, že je tu i pravděpodobnost, že mi to zcela vymizí, mám posílit imunitu. Je tu prosím někdo, kdo to měl podobně? Podařilo se to úspěšně vyléčit? Případně co si koupit na posílení imunity? Je pravda, že letos těch nemocí bylo nějak dost a to nejsem člověk, který bývá nemocný… ani nepatřím k těm, co se hned prohlíží a běží k dr. Děkuji za rady, za 3 týdny odlétáme k moři tak doufám, že i to by mohlo výrazně pomoci.
@Aishenka přítel ji má taky už asi 10 let. Spoustěči jsou angíny nebo stres. U něj to tenkrát bylo obojí
Moře Ti pomůže
když se vracíme od moře tak je krásně čistý, ale jinak s tím bojuje. Někdy to má dakt šílené a jindy krásné. Chodí na světýlka a ty mu pomáhají, ale může jich mít jen 20 do roka. Jinak jsme zkoušeli i kosmetiku Dr. Michaels, která by měla být zázračná, ale bez výsledku…co mu tenkrát hodně pomohlo byl methotrexát (nevím zda jsem dobře napsala). Jsou to silné léky, ale nesmí se vůbec alkohol a otěhotnět. V příbalovém letáku je, že počít dítě se může nejdřív půl roku po vysazení což nám potom potvrdili i ve fakultce. Bohužel partnerova lékařka mu tvrdila, že alkohol může a dítě taky nebude problém a otěhotněla jsem v době kdy léky bral
naštěstí screeningy v pořádku, dle genetika za to mohlo, že je na nějakou dobu vysadil a užil párkrát v době početí. Ale to jsem dost odbočila, tyhle léky mu pomohly, ale vyléčit úplně to nikdy nepůjde ![]()
Já doteď neměla žádné problémy, zase si říkám, proč by sama dr od sebe říkala, že to může zcela vymizení, v rodině to nikdo nemá. nechci léky, spíše se zaměřim na posílení imunity, tak bych ráda věděla čím. je u lupenky ideální ji posílit.
@Aishenka ono je více druhů lupénky. Je možné, že máš nějakou slabší formu nebo tu sezóní, ale přítelova vyléčit nejde. Ležel už i měsíc v nemocnici a vždycky se jen zmírní a po měsíci začne sílet. Vyzkoušel už za ty roky kde co a vždycky to zabralo jen na chvilku.
@Aishenka ještě držel různé diety tak se zkus zaměřit na to.
@Mexie píše:
@Aishenka ještě držel různé diety tak se zkus zaměřit na to.
No vysadim zcela alkohol, jinak jim poměrně zdravě ale samozřejmě se v mém jídelníčku najdou špatna jídla, pochutiny, sladkosti. Teď se mi dělají pořád nějaké pupínky nové, je toho docela dost už ![]()
@Aishenka záleží jakou lupenku máš. Je jich opravdu hodně. Jeho taťka má kolem kloubů velké fleky, dědovi zmizela úplně a přítel má ty maličké pupínky po celém těle kromě obličeje. Když se obleče tak to naštěstí nejde vidět. Jinak se každý den po sprše maže. Nejdřív zkus nějakou alternativní medicínu a potom když tak léky, kolárko apod…ale u moře ti to opravdu pomůže. To je na lupénku nejlepší ![]()
Pokud to máš úplně v začátku, je velká šance s tím něco dělat. Já takhle bojuju už několik let. Vynech alkohol, kávu a koření. Řekla bych i stres, ale víme, jak to je. Používám preventivně Uriage Xémose na problémová místa - u mě jsou to nohy a krk. Jinak každý malinký flíček okamžitě natírám přípravkem od kožního lékaře. Také je potřeba si najít kosmetiku, která ti sedne a nepoužívat nic jiného. Já mám Cien z Lidlu. Už pár let používám jen to a běda, když se napatlám nebo umeju něčím jiným. U mě jde hlavně o šampon - mám ji ve vlasech, ale už se objevila i na obličeji. Lupenka je hodně o životní pohodě a životosprávě a univerzální recept na ni bohužel nefunguje. U mě ji spustila ledvinová kolika, ale věděla jsem, vzhledem k rodinné anamnéze, že ji na 90% mám. Pokud by jsi si chtěla popovídat nebo chtěla nějaké konkrétní informace, klidně mi pošli zprávu. Vím, jak to v začátku člověka rozhodí. Ale nezoufej, já ji mám už 11 let a jsem čistá. Bojovat se s tím opravdu dá!
Dobrý den chci se zeptat pokud vás kožní lekařka pošle do špitálu na 2 týdny..co se tam ty dva týdny děje? co člověka čeká?
@Mexie píše:
@Aishenka záleží jakou lupenku máš. Je jich opravdu hodně. Jeho taťka má kolem kloubů velké fleky, dědovi zmizela úplně a přítel má ty maličké pupínky po celém těle kromě obličeje. Když se obleče tak to naštěstí nejde vidět. Jinak se každý den po sprše maže. Nejdřív zkus nějakou alternativní medicínu a potom když tak léky, kolárko apod…ale u moře ti to opravdu pomůže. To je na lupénku nejlepší
Dr říkala že je to kapičková lupénka, nemám ty fleky ale jako tvůj přítel, pupínky a nejvíce na břiše a prsou bych řekla, pak na rukou zádech i nohou.Od Dr mám krém Dermovate, včera jsem se natřela a dnes v místě nátěru bílé fleky, to vypadám opravdu jako blbec, nevím, jestli je to normální.
@Janli píše:
Pokud to máš úplně v začátku, je velká šance s tím něco dělat. Já takhle bojuju už několik let. Vynech alkohol, kávu a koření. Řekla bych i stres, ale víme, jak to je. Používám preventivně Uriage Xémose na problémová místa - u mě jsou to nohy a krk. Jinak každý malinký flíček okamžitě natírám přípravkem od kožního lékaře. Také je potřeba si najít kosmetiku, která ti sedne a nepoužívat nic jiného. Já mám Cien z Lidlu. Už pár let používám jen to a běda, když se napatlám nebo umeju něčím jiným. U mě jde hlavně o šampon - mám ji ve vlasech, ale už se objevila i na obličeji. Lupenka je hodně o životní pohodě a životosprávě a univerzální recept na ni bohužel nefunguje. U mě ji spustila ledvinová kolika, ale věděla jsem, vzhledem k rodinné anamnéze, že ji na 90% mám. Pokud by jsi si chtěla popovídat nebo chtěla nějaké konkrétní informace, klidně mi pošli zprávu. Vím, jak to v začátku člověka rozhodí. Ale nezoufej, já ji mám už 11 let a jsem čistá. Bojovat se s tím opravdu dá!
Děkuji, alkoholu se klidně vzdám i když víno nebo ovocné pivo mám ráda, tvrdé jsem nikdy nepila ani klasické pivo. No s kávou to asi bude problém, já jsem vyloženě kafař
ideálně dvě denně ale zase s mlékem. Já si o sobě nemyslím, že bych byla právě stresař, spíše jsem v pohodě, moc věcí mě nerozhodí ale samozřejmě s 5ti lettou tvrdohlavou dcerou se rozčiluji, a rozčílí mě i manžel když na to přijde, zkusím se tomu vyvarovat. Já bych se toho hlavně ráda zbavila, ty pupínky nejsou hezké, chci mít čistou pleť jako předtím
Přemýšlela sjem na koupí wobenzymu, hlívy ústřičné atd. nemáš zkušenosti?
No špatná jsem z toho včera byla a samozřejmě ten pocit přetrvává
@diiss chlap byl v nemocnici měsíc a mazali ho ve velkém
namaže se celé tělo a jde se do pyžama. Jestli mu tam dělali ještě něco nevím, mužu se zeptat odpoledne ![]()
@Aishenka je to normální, že ty červené fleky bělají jak mizí.
@Mexie no tak ještě že končí léto, pupínkatá a ještě flekatá, to je kombinace
jen se zeptám, zmizí pak ty bílé fleky, případně nezpigmentovatí u moře?