Lupénka

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3230
31.8.16 08:05

@Aishenka můžou se opálit a zmizet, ale můžou zůstat. Jelikož tu lupénku nemáš dlouho a nebude to tak hluboké tak si myslím, že zmizí. Mu některé zmizí úplně a některé ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
31.8.16 08:07

@Mexie a sakra, to jsem nechtěla slyšet zrovna 8o Mám to cca dva týdny, připisovala jsem to ze začátku rozhozeným hormonům z antikoncepce, jsem si myslela, že je to vyrážka. Ani v Praze na kožní pohotovosti Dr nepoznala co to je, až včera má kožní a její kolegyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
31.8.16 08:13

Spouštěč - streptokok, záněty dutin, prostě dýchací cesty. Léčba - nekouřit, nepít alkohol, no a zkusit laser!? a v krajním případě lokální kortikoid (mast) - ta zabere vždy a rychle. Jinak je to bohužel onemocnění, které je z části dedičné a z části ze stresu. (osobní zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
31.8.16 08:16

@Svetlussska Dědičné si právě nemyslím moc, u nás to opravdu nikdo nemá, nadměrný stres že bych měla si nemyslím, prostě taková ta klasika. Spíše si myslím, že to byla ta přechozená nemoc kdy jsem se samovyléčila. Mmch, streptokoka jsem měla potvrzeného v první polovině července, to jsem brala dva týdny atb.
Nekouřím, pít přestanu, ta mast o které jsem tu psala Dermovate je právě kortikoidní, silnější na 14 dní, pak mám předepsanou nějakou lehčí formu, tu jsem si nechala namíchat v lékárně a dnes vyzvednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
31.8.16 08:16

@Aishenka neboj máš je chvilku to opálíš. Nejdřív zbělají a potom zmizí. Určitě to tak u tebe bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
31.8.16 09:45

@Aishenka Tak to zabere, kortikoidy určitě, ikdyž já je používám jen přes léto, kdy člověk chodí nejvíc v krátkých věcech. Jinak teda držím palce. Jo, může to být z té přechozené nemoci, já měla spouštěč hlavně stres a přechozený angíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
31.8.16 10:14

@Svetlussska nejhorší je, že se těmi kortikoidy se mazat nechci, raději bych něco přírodního a přitom účinného. No já s tou steptokokovou byla doma jen 3 dny a pak šla do práce, příště se na to vykašlu, prostě zůstanu doma po celou dobu. Pak jak to měl manžel jsem s tím bojovala znovu, čekám na výsledky, snad je zítra budou mít a řeknou mi jestli mám toho streptokoka pořád nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.8.16 11:18

@Aishenka Zkusit to můžeš, ale narovinu to moc nepomáhá. Smiř se s tím, že kortikoidy budou tvůj nejlepší přítel. Pokud totiž podchytíš každý flíček hned v začátku, udržíš se čistá. Jestli budeš nejdřív zkoušet přírodní prostředky, dopadne to blbě. Nejde o to se kortikoidy natírat od hlavy k patě,
prostě se natře jen ten flíček a za pár dní je pryč. Nejhorší je, pokud se to rozleze. Kortikoidy jsou první linie, pak teprve můžeš zkoušet posilovat imunitu, aby se další výsev neopakoval.

• Citovat
  • Upravit
333
31.8.16 11:22

@Aishenka hm, to chápu, já musela na trhání mandlí, protože se mi ty angíny furt vracely a vždycky marodím raději dýl než ostatní lidi. Jinak lokální kortikoidy nevadí, ani v těhotenství třeba, takže hlavně že to zabere. Me totiž moře, sůl, ani konopí nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
27.11.16 19:58

Máte někdo zkušenosti s lupenkou pouze ve vlasech? Nikde jinde jí nemám…mastičkou si mohu mazat pouze místa na kraji vlasů..dál to moc dobře nejde. Zkoušela jsem různé šampony, ale ve finále vždycky vypláznu 100+ za miniflaštičku a výsledek je pouze takový, že mám tvrdé a umělé vlasy jako chemlon. Za každou radu budu ráda :kytka: už z toho fakt docela šílim. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.11.16 22:10

Já ji mám taky ve vlasech. Teda mívala jsem. Já jsem poctivě mazala i ve vlasech, pár dnů jsem prostě nosila šátek. Všechny jsem na to upozornila, aby to věděli a nikdo se mě blbě neptal :mrgreen:. V zimě je to ideální, nosíš čepici. Lupenky jsem se zbavila. Speciální šampony jsem nikdy nepoužívala. Našla jsem si takový, který mě nedráždí a používám ho už několik let. Je to Cien z Lidlu. Každému samozřejmě sedí něco jiného, ale čím míň přísad tam je, tím líp.

• Citovat
  • Upravit
177
27.11.16 23:40

@Janli no počkat…lupenky se ale nedá zbavit ne? Nedá se vyléčit, ale pouze potlačit…nebo aspoň já jsem si to vždycky myslela :nevim: :think: a čím jsi prosím mazala? Já budu i moc vděčná, když to díky něčemu aspoň zaléčím a budu udržovat pod pokličkou :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.11.16 00:22

Lupenku nikdy nevyléčíš, je to nejvěrnější kamarádka, ale nemusíš mít projevy. Já ji mám od narození, máme ji v rodině skoro všichni. Měla jsem na to mast se steroidy od kožního lékaře, míchali mi ji v lékárně. Chce to nastavit režim. Omezit alkohol a kouření, zdravě jíst a nestresovat se. A jak začne svědět kůže okamžitě mazat a nečekat na flíčky. Já mám navíc ke své nemoci dost specifický vztah. Já ji mám ráda a hrdě se k ní hlásím. Mám kolem sebe stejně postižené a vlastně to neberu jako nemoc a ona nemá potřebu se moc projevovat. Je moje součást do konce života. Ale tenhle postoj je asi těžko napodobitelný. Mám ji už pár let bez projevů a každý náznak krotím steroidy.

• Citovat
  • Upravit
177
28.11.16 07:56

@Janli zkusím se na to zeptat lékaře. Ale máte pravdu, že budu muset nejdřív změnit trochu to, co mé tělo přijímá…občasné kouření..dost stresu…velmi nepravidelné jídlo a málo vody…s tímhle přístupem můžu být ráda, že to mám schované pouze ve vlasech..bohužel se k tomu nebudu nikdy stavět jako vy. Vás za to sice obdivuji, ale mě nebaví se neustále hlídat, aby mi vlasy třeba náhodou neodkryly postižená místa. Pro mě je to nepřítel a ne kamarád :nevim: jen doufám, že to jednou mé děti nepodědí, jako já po mém tátovi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
28.11.16 08:02

@Janli ale…na to nebudu sama :D byla jsem u léčitelky, která zjišťuje míru toxinů v těle…řekla, že nejdřív potřebuju prý vyléčit hlavu, potom plíce a pak něco ohledně zažívání :) tak třeba pomůže i tohle :think: :) a urychlí to léčbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí