Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Aha, takže je především potřeba najít si dobrého kožního lékaře, to je opravdu základ, nemá smysl si lupenku léčit sama. Každému nesedne hned první mast, je potřeba mít trpělivost a zkoušet to. Samoléčba je u lupenky cesta do pekla a většina volně prodejných mastí nezabírá, jsou jen vyhozené peníze. Pomáhá taky velké množství vitamínů, ale v přírodní podobě, preparáty z lékárny jsou k ničemu. a opravdu si najdi terapeuta, který ti pomůže s psychikou. Lupenka bývá bariéra, kterou člověk staví mezi svět a sebe. Hlava je tady 90% problému, to mi věř.
Zdravím Vás, chci se zeptat kam až může zajít lupénka ? Cca před půl rokem se u přítele ve vlasech objevil flek, kožní mu řekla že se jedná o lupenku a nasadila mast. Jelikož přítel má strašně velký problémy( ohledně peněz a práce) za které si může ale sám tak je neustále ve stresu. Doma tahnu domácnost sama a tlačím na přítele ať řeší svou situaci a přispívá mi, ale neustále slyším jak ten mu nezaplatil, tamten taky ne. Každý měsíc střídá práci… Už jsem taky psychicky na dně, ženská s děckem a živí celou domácnost a chlapa( není otec). Už jsem to chtěla několikrát ukončit ale nějak se to vždycky uhralo. Lupénka se mu ale začla strašně moc zhoršovat, má šílené strupy po celé hlavě, celé, už i na vousech, po celém těle menší fleky a strašně velké strupy na kolenech a loktech. Každý den když sedí u PC nebo na gauči tak si furt škrábe hlavu, když jsem jednou viděla kolik strupů si rozkskrabal a bylo to všude na koberci, stole židli.. bylo mi fakt zle a ještě to tak nechává. Od té doby začínám cítím k němu i určitý odpor a všechen intimní vztah šel do tabu. od té doby se to furt opakuje, všude nacházím strupy z hlavy, každý den vysavam. Je to fakt humus… Kam až toto s jeho přístupem může zajít ? Ani si to nemaze jak má, ke kožní vůbec nechodí. Díky
Pokud má lupenka tak rychlý progres, může zasáhnout celé tělo včetně kloubů. Znám i několik lidí v invalidním důchodu. Největší problém je stres a špatná životospráva. Bez lékaře a speciálních mastí se to bude jen a jen zhoršovat. Nicméně si myslím, že lupenka je u vás ten nejmenší problém. Proč s takovým člověkem jsi? Pokud by to byl skvělý a zodpovědný partner, tak spolu takovou prkotinu překonáte, ale podle toho, co jsi napsala, je pro normální život nepoužitelný. Vždyť ty si doslova kvůli jedné klobáse držíš doma celý prase…
@Janli popravdě, už jen kvůli tomu aby nebyl na ulici. A vždycky když vybuchnu a chci ať odejde, tak to nějak obkecava skrz lupenku a zhoršení, nebo pak se snaží svést všechnu vinu na mě, že moc utrácím a proto mi dochází peníze na živení rodiny, že nemá kam jít. Že jak mu přijdou peníze tak půjde… No furt něco a já deb.l s tím furt nic nedělám jen se dohaduju
Tak nechutný by mi byl z jiných důvodů, ne kvůli tomu, že si rozškrabává strupy. Moje sestra má těžkou lupenku, ložiska po celém těle, já zase atopický ekzém. Kolikrát se mi loupou velké kusy kůže a neovlivním to. Taky to škrábu, protože to prostě při olupování svědí. Na druhou stranu ale chápu, že to, kor u chlapa, může být značný psychický problém. Oni se s tím vyrovnávají hodně těžko. Ale pokud bych všechno táhla sama, jednou by mi mohl vyčíst, že moc utrácím. Už by tam nebydlel. Lupenka nelupenka…
https://www.youtube.com/watch?…
už jsem to sem dávala, myslím, že hodně zajímavé. toto ale není reklama, ale pomoc.
@Anonymní píše:
Zdravím Vás, chci se zeptat kam až může zajít lupénka ? Cca před půl rokem se u přítele ve vlasech objevil flek, kožní mu řekla že se jedná o lupenku a nasadila mast. Jelikož přítel má strašně velký problémy( ohledně peněz a práce) za které si může ale sám tak je neustále ve stresu. Doma tahnu domácnost sama a tlačím na přítele ať řeší svou situaci a přispívá mi, ale neustále slyším jak ten mu nezaplatil, tamten taky ne. Každý měsíc střídá práci… Už jsem taky psychicky na dně, ženská s děckem a živí celou domácnost a chlapa( není otec). Už jsem to chtěla několikrát ukončit ale nějak se to vždycky uhralo. Lupénka se mu ale začla strašně moc zhoršovat, má šílené strupy po celé hlavě, celé, už i na vousech, po celém těle menší fleky a strašně velké strupy na kolenech a loktech. Každý den když sedí u PC nebo na gauči tak si furt škrábe hlavu, když jsem jednou viděla kolik strupů si rozkskrabal a bylo to všude na koberci, stole židli.. bylo mi fakt zle a ještě to tak nechává. Od té doby začínám cítím k němu i určitý odpor a všechen intimní vztah šel do tabu. od té doby se to furt opakuje, všude nacházím strupy z hlavy, každý den vysavam. Je to fakt humus… Kam až toto s jeho přístupem může zajít ? Ani si to nemaze jak má, ke kožní vůbec nechodí. Díky
onečně neco pomáhá
Zdravím všechny. Asi tu nikdo teď nic nepíše, každopádně chci poradit všem kdo budou hledat rady jak bojovat s lupenkou. Lupenku mám od 9let nyní je mi 37let za tu dobu jsem vyzkoušela opravdu vše možné přírodní i chemii kortikoidni masticky, balení do folie a nikdy to nebylo dlouhodobě v dobrém stavu, pouze se to uklidnilo přestalo to svedit nebo bolet, ale ruda mista se stale opakovala.Pred dvema roky jsem viděla na nova tv reportaz od derma clinik medical, kdyz tam najedete napisete do vyhledavace reportáže vsechny si muzete pustit. A teď k te lecbe o které chci mluvit. Jde o Excimerový laser 308 , zatím se používá jen ve vetsich městech, ale ja s moji sestrou jezdime na nej 2krat tydne 75km, protože to stoji za to. Obe se shodujeme, ze se nemusime nicim mazat, nesvedi nas nic a lupenka uz po 3tim laseru je mnohem lepsi. Pojišťovny plati 20 návštěv, po kterych je lupenka pryč. Většinou je dobré jezdit třeba před zimou na podzim kdy se to hůř kočíruje. My jezdíme na těch 20 a po tom zase az další rok.Cena toho jednoho osetreni, ktere trva max 5minut podotýkám je 1000kc a to hradi plne 4pojistovny ja vím teď o všeobecné a vojenské, ale ještě 2 měli přibýt, nevím bohužel teď které, možná to bude na těch stránkách někde. Ale co chci ještě říct moje kožní doktorka mě od toho odrazovala, že to nemůže pomoct, protože nejspíš potřebuje, abych chodila dale k ni. Pomáhá to nejvíce ze všeho co na lupenku existuje. Málo kdo o tom zatim i ví a tak to sem píši. Vím co je lupenka za svinstvo a jak to potrápi co se týče koupaliště návštěva bazénu atd.Tak snad tím pomohu spoustě lidí.
Ja nevim, ktera je tu aktualni jsem tu po druhe v zivote, abych pomohla. Chtela jsem, aby to cetl kazdy ve vsech diskuzich. Chtela jsem pomoci.Muzu to smazat, pokud to tak vadi.
@versisinka píše:
Ja nevim, ktera je tu aktualni jsem tu po druhe v zivote, abych pomohla. Chtela jsem, aby to cetl kazdy ve vsech diskuzich. Chtela jsem pomoci.Muzu to smazat, pokud to tak vadi.
Jen to tu nech, komu to vadí at to nečte.
@Monique69 ja mam lupenku ve vlasech, a casto i po tele… Konopi je super vec. Kdyz jsem to mela po tele jeden cas fakt rozlezly, tak vazelina s konopim me zachranila… Zhojilo se to krasne, a ani nezustaly jizvy.
Akorat s tim ve vlasech teda bojovat nezvladam… ![]()
Taky mě to napadlo. Ale stejně se budu muset vyslíknout a je to pro mě prostě nějak nepředstavitelný, kvůli té lupénce, stydím se za to. Na kožním jsem byla jednou a to když to vypuklo ta lupenka, nevěděla jsem, co to je a aby mi na to něco napsali. Dr. mi napsala nějaký mastičky, i jsem si objednala tu sadu Dr. Michaels, ale nic nepomáhá. Ještě si to mažu konopnou mastí, to je trochu lepší, ale šíleně to po tom svědí.