Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Ver-Ab píše:
Mě třeba konopné masti až tak nepomáhaly, než to uvidí odborník, zkuste třeba vazelínu z lékarny, ten čistý masťový základ. A hlavně než mazání ohlídat jídelníček. Já mám ložiska pouze na loktech a koleni, ale káva, čokoláda, kořeněnè, kyselé to hrozně zhoršují a to nekouřím a nepiju alkohol. Také nosit volnější oblečení, ne umělitinu a vyhýbat se stresu. I když ten stav samotný ho jistě vyvolá. Bere probiotika k těm antib.? Hodně štěstí, ať je to přechodné a zlepší se to.
Jeslti to je ta guttate (coz predpokladam diky informacim) tak to je zpusobeno mutaci v HLA genech a vyskoci to hlavne po streptokokovych infekci. Tam jidlo nic nedela.
Koureni je samozrejme uplne tabu.
@Loki01 píše:
Jeslti to je ta guttate (coz predpokladam diky informacim) tak to je zpusobeno mutaci v HLA genech a vyskoci to hlavne po streptokokovych infekci. Tam jidlo nic nedela.
Koureni je samozrejme uplne tabu.
Tak to jsem nevěděle, jsem od mojí první hospitalizace samoléčitel, rvali mi jen kortikoidy a to jsem nechtěla, takže toto nevím. Škoda, protože mě pomáhá především to, co jsem doporučila.
@Ver-Ab píše:
Tak to jsem nevěděle, jsem od mojí první hospitalizace samoléčitel, rvali mi jen kortikoidy a to jsem nechtěla, takže toto nevím. Škoda, protože mě pomáhá především to, co jsem doporučila.
Vetsina lidi ma plague psoriasis, tam to spouste lidem pomaha.
Jako, urcite by to neuskodilo ani v tomto pripade, ale zase zbytecne se omezovat?
Hlavne ta sv..e hrozne svedi.
Kortikoidy jsou naprd.
Me pomohlo UVB.
@Loki01 píše:
Vetsina lidi ma plague psoriasis, tam to spouste lidem pomaha.
Jako, urcite by to neuskodilo ani v tomto pripade, ale zase zbytecne se omezovat?
Hlavne ta sv..e hrozne svedi.
Kortikoidy jsou naprd.Me pomohlo UVB.
Mě to teda opravdu hrozně svědí ![]()
@Ver-Ab píše:
Mě to teda opravdu hrozně svědí
@Loki01 píše:
Ja jsem ted uz dva roky (tuk tuk) cista. Zkus to svetlo. Zeptej se Dr.
Nebo dovolena mi vzdycky udela dobre:)
Díky za typ, mrknu na to, vyzkouším. Jo a dovolená u moře je skvělý lék ![]()
@Ver-Ab píše:
Díky za typ, mrknu na to, vyzkouším. Jo a dovolená u moře je skvělý lék
Jo a jeste Curatoderm a podobne kremy. Neni to kortikoid.
@Loki01 píše:
Jo a jeste Curatoderm a podobne kremy. Neni to kortikoid.
Mrknu na to, teď na sebe mažu to, čím děti. Dobře mi dělala bioderma atoderm, ale olivový olej taky…
@Ver-Ab píše:
Mrknu na to, teď na sebe mažu to, čím děti. Dobře mi dělala bioderma atoderm, ale olivový olej taky…
Jo, jo. Promazana kuze je lepsi:)
Lupenka je hnus:(
@Ver-Ab píše:
Mě třeba konopné masti až tak nepomáhaly, než to uvidí odborník, zkuste třeba vazelínu z lékarny, ten čistý masťový základ. A hlavně než mazání ohlídat jídelníček. Já mám ložiska pouze na loktech a koleni, ale káva, čokoláda, kořeněnè, kyselé to hrozně zhoršují a to nekouřím a nepiju alkohol. Také nosit volnější oblečení, ne umělitinu a vyhýbat se stresu. I když ten stav samotný ho jistě vyvolá. Bere probiotika k těm antib.? Hodně štěstí, ať je to přechodné a zlepší se to.
Probiotika nebral, vylezlo mu to cca týden po antibiotikách…ted je to tak cca 10 dní co to má a je to horší a horší…dr mu na to nic nedal, jen jakýsi Lococid nebo tak nějak a to mu nepomohlo. Konopnou mast má od tchýně od včera tak to zkusíme a uvidíme.
@Loki01 píše:
Co zkusit doktora v jinem meste?
My jsme z malého městečka bez doktorů, tak máme možnost Telč kde je kožní delší dobu mimo, Dačice kde mi týden neberou telefony, Jihlava kam jsem chodila já ale tam je to z mých zkušeností na prdlačku, tak zbyla Třebíč kde nás objednala až na konec března…už tak je to přes 30 km a dál jezdit nechceme…
V čem se s lupénkou sprchujete? Napadla mě Linola, olejová koupel co mám na miminko…