Lymská Borelióza - klíště

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
19.7.13 08:17

@Andrea2610 přišli jste na to všas, takže bych se nebála. Jinak hlavně pohlídat ty následné testy. Někdo se totiž mylně domnívá, že dobere atb a je to v klidu. Já brala na boreliózu atb téměř rok, jenže u mě se na to přišlo až po roce :zed: bylo mi 10 :think: Ale do chronické to nepřešlo, takže v pohodě :palec: Je dobře, že jste šli za dr takhle brzy, následků se neboj, ty jsou na 99 % proto, že lidi na borelii přijdou pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
20.7.13 21:17

český překlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.7.13 22:48

Ahojky, já mám s klíštat strašný strach tak jdu sebe i děti nechat naočkovat na klíštovou encefalitidu(je to svinstvo)…a klíštata vůbec :zed: jsou moc nebezpečná :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
21.7.13 21:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
22.7.13 19:04

Depresivní čtení co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.7.13 21:35
@martin 35 píše:
Depresivní čtení co?

No člověku to moc nepřidá, čtení zajímavé, ale zatím budu věřit českému lékařství a pevně věřím, že malá bude v pořádku.
Jinak já sama dost reálně uvažuji, že se nechám očkovat proti klíšťové encefalitidě, člověk si říká, že se ho to netýká, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
22.7.13 22:04
To bych nedělal
@Andrea2610 píše:
No člověku to moc nepřidá, čtení zajímavé, ale zatím budu věřit českému lékařství a pevně věřím, že malá bude v pořádku.
Jinak já sama dost reálně uvažuji, že se nechám očkovat proti klíšťové encefalitidě, člověk si říká, že se ho to netýká, ale…

To bych nedělal, maš celkem slušnou šanci že to doktorka posere. Tvá mladá ma být na ATB a 20dni a němci doporučují ATB 28 dni a 10% pacientů se přesto nevyléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
22.7.13 22:11

@martin 35 nic ve zlým ale přesně kvůli takovým jako jsi ty sem přestala studovat internet a začala se léčit intuitivně.. a musím říct že se mi to vyplatilo.. ale všecny možný diskuze a fóra mě automaticky odsoudili k chronický borelioze s trvalýma následkama s nedostatečnou léčbou a dementníma doktorama.. zkušenost dobrá ale myslím že je fakt zbytečný někoho stresovat jesště víc než samotný vystresovaný je - borelioza je sice podcenovana v cr ale zase ne kazdej doktor je uplnej debil a pokud si @Andrea2610 dohlídne na krevní testy a na kontrolní testy v určitých intervalech tak je to pro ní mnohem větší rada než to že si má číst na internetu jak máme nedostačující antibiotika, malou léčbu atp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
22.7.13 22:52
@daniellle píše:
@martin 35 nic ve zlým ale přesně kvůli takovým jako jsi ty sem přestala studovat internet a začala se léčit intuitivně.. a musím říct že se mi to vyplatilo.. ale všecny možný diskuze a fóra mě automaticky odsoudili k chronický borelioze s trvalýma následkama s nedostatečnou léčbou a dementníma doktorama.. zkušenost dobrá ale myslím že je fakt zbytečný někoho stresovat jesště víc než samotný vystresovaný je - borelioza je sice podcenovana v cr ale zase ne kazdej doktor je uplnej debil a pokud si @Andrea2610 dohlídne na krevní testy a na kontrolní testy v určitých intervalech tak je to pro ní mnohem větší rada než to že si má číst na internetu jak máme nedostačující antibiotika, malou léčbu atp..

Hele stres je celkem na místě, u boreliózy není nic jako druhý pokus když ji nesejme doktorka na poporvé tak je šance na vyléčení mnohem nižší. Andrea si zaslouží vědět že po 4 týdení léčbě antibiotikama je šance na vyléčení 90% ty čísla jsou dobře podložený takže nic z kategorie jedna paní povídala.

Ona dostala ATB jen na 20 dní takže to bude mnohem míň než 90%. Ale může byt v klidu má cca 75% šanci(toto číslo je nepodložené) že dítě nebude mít chronickou boreliózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.7.13 13:22

Trochu jsem studovala na netu délku léčby a ve většině případů je informace min. 4 týdny braní ATB i u dětí. @martin 35 něco na tom bude co píšeš. Každopádně neznevažuji léčbu dr., vím, že je dobře, že hned nasadila ATB, jen ta délka mi trochu vrtá hlavou a proto se raději ještě před dobráním ATB půjdu informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
23.7.13 20:55

Doktorka ji léčí podle doporučených postupů až na tu délku, mně by ale 90% šance na vyléčení nestačila a dohodl bych se s doktorkou na kombinované léčbě tj. Azithromicinu a Entizolu. Abych se dostal někam na 99%

Entizol je potřeba hlídat, musíte hlídat játra asi bude mit průjem hořkej pocit v ústech a v žádném případě nesmí alkohol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
31.7.13 08:00

Moje malá měla atb taky jen na 20 dní a po doléčení znovu krevní testy a je ok, teď po roce cchci nechat udělat ještě kontrolní. Kdyby to nebylo ok určitě by to doktorka dál řešila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
31.7.13 08:49

A výš jaké testy ji dělala… testy na protilátky zůstanou pozitivní i po vyléčení LB, a přechod protilátek z IGM do IGG neznamená že došlo k vyléčení. A negativní výsledek na protilátky x týdny po léčbě ATB znamená že jste LB nemněly nebo že selhal imunitní systém, nejlepší test který dokáže indikovat vyléčení je LTT (není na standartních formulářích) a moc nevěřím že ho doktorka udělala,
Podle mně udělala elisu nebo WB a výsledek vyhodnotila špatně nebo prostě nějak dopad snížilo se IGM a tak vám řekla že je to v pořádku aby vás uklidnila. PS s velkou pravděpodobností je malá vylečená ale pokud si doktorka fakt myslí že a na základě testu ELISA nebo WB kterej udělala muze rict že vyléčila LB tak by mněla vrátit diplom.
PS 4 tejdny na ATB po infikaci znamenají 90% šanci na vyléčení, kratsi doba na ATB znamená menší šanci na vyléčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
31.7.13 13:32

My jsme se teď s malouˇ(27měs) vrátily od mudr.
malá má pozitivní testy na boreliózu (přišlo se na to náhodou, dělala jí testy kvůli divným flekům, které byly nakonec alergie, což bylo štěstí, jinak bysme na ni asi hned tak nepřišli…) a dostala ATB Klacid na 3 týdny a pak kontrolní odběry. jsem z toho docela vyděšená…malá ATB nikdy neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
26.5.17 23:50

klíště

@michaela1808 jak jste dopadli?
Zkusím oživit diskusi - Syn (3r) měl před více než před 14 dny klíště na ušním lalůčku :( po asi 13 dnech se mu tam udělal ekzém - lalůček červený a okolo vyrážka - nebyla do kruhu, ale jako by do špice, ale byla slabě ohraničená :( Hned mě napadla borelióza (nevím, co jiného by to bylo). V chladu se ztratila, když se zpotil, tak se objevila znova, teď ji opět nemá. Byli jsme u lékařky, jelikož má ještě histaminovou intoleranci a PAS, tak se velmi obává dát právě ATB… čeká se až se za další 2 týdny udělá test :( (řešili to s infekčním). Děsí mě ty neurologické problémy u toho, jako by jsme toho neměli už málo :( nechce se mi čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí