Lymská Borelióza - klíště

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2484
13.1.18 16:17
@Anonymní píše:
Té desetidenní dávce se divím celkem. Ale zas jste na to přišli docela brzo a neměl žádné příznaky, kromě fleku jste myslím psala, tak snad vědí co dělají. Ještě když jste mu to dávala dýl, tak věřím, že to bude dobré :) Akorát teda je to jen můj názor, ale já bych si asi pro porovnání dělala odběry pokud možno ve stejné laboratoři a nechala bych si je posuzovat stejným doktorem. Nevím :) Nebo bych se na ty výsledky pak dobře podívala sama. Mě třeba došel kontrolní test z infekčního k mojí obvoďačce a ta mě řekla, že podle toho boreliózu nemám. Já tam viděla, že mám a na infekčním to viděli taky tak. Jen moje taková zkušenost :)

To je pravda, stejná laboratoř a nejlíp vidět ty rozepsané hodnoty western blotu sama. Jinak prý i na 1.stadium je potřeba těch 6 týdnů, což nikdo nedá, tak aspoň ty 3. Bohužel znám několik případů ve svém okolí, kteří takto spoléhali v 1.stadiu na to, že lékaři vědí, co dělají a borelióza se jim nezaléčila dost, potom se jim to rozjelo a léčili dlouho (někteří dodnes). Tím nechci strašit, určitě záleží i na dávce a typu antibiotika. Paní Ines dělá dobře, že to chce vidět vše čisté…a hlavně pozoruje dítě, jak se cítí. Testy sledují jen protilátky, které nemusí vůbec růst, když má imunita problém. Tak snad to ohlídáte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
18.1.18 21:54

Tak já samozřejmě nejsem klidná a dělala se Elisa, pak Western Blot a ten dokonce na mou žádost pak v té stejné laborce opakovaně (já mluvila přímo s lékařkou, co to testovala a konzultovala)…protože jsem se nespokojila s tím, jak píšete, že mi obvodní řekla, že je to OK. Taky mi řekla, že už není třeba jezdit na infekční, kam jsme i přes to jeli. Tam na mě hleděli jako na exota, že 14 dní bohatě stačí (ne 10)…Já dávala 21 dní. To jsem jim schválně neřekla, jsem se vyptávala na tu léčbu a prý ani u malého není třeba dělat nějaké kontrolní testy. Což samozřejmě budu chtít, i když oni nevidí důvod. Pořád ho sleduji…Teď má rýmu…ale to je tak jediné…a když vezmu, jak to kolem nás padá na chřipky a virózy, tak je malý zdravý a žádné problémy nemá… Ač samozřejmě později mít může, ale co mám dělat? Jen tak ho cpát atb u HITu? Odrovnám mu střeva. Jasně, že kdyby měl problémy, tak se musí zvolit menší zlo. Já zvolila byliny… Jeli jsme Buhnera a různé doplňky. Ostropestřec na játra, D, omega 3, Béčka… tak doufám, že je jeho imunita OK. Odběry budou v dubnu. Je to již 9 měsíců. Nevím, co bych mohla více dělat. Když mu nic není a krev je OK. Asi těžko na to dostane atb, jen tak, zvláště u jeho diagnóz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
18.1.18 22:03

A samozřejmě jsem četla hodně scénářů, jsem ve skupinkách Borelioza.cz i na FB. Tam je toho požehnaně. Na lékaře se opravdu nespoléhám, ale nevím, co bych dělala víc a celý život se strachovat, že něco bude. Tak z toho by mě už asi šlahlo…bohužel neřešíme jenom Borelku a hlavně doufám, že ji ani řešit nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
19.1.18 18:25
@Inéz11 píše:
A samozřejmě jsem četla hodně scénářů, jsem ve skupinkách Borelioza.cz i na FB. Tam je toho požehnaně. Na lékaře se opravdu nespoléhám, ale nevím, co bych dělala víc a celý život se strachovat, že něco bude. Tak z toho by mě už asi šlahlo…bohužel neřešíme jenom Borelku a hlavně doufám, že ji ani řešit nebudeme.

To je dobře, že malý nemá problémy. Určitě děláte dobře… Když se to podchytilo v 1.fázi, tak snad dobrý :palec:
Ale dobře, že jste mu dala o týden víc. Přece jen je to jistější. Když má krev ok, i jste si třeba vyžádala papír a sama hodnoty viděla, je jinak neunavený, myslím, že se to snad zažehnalo. Když má tu intoleranci, tak jasně, lepší jsou ty bylinky ;) Myslím, že už by se to projevilo, když už je to 9 měsíců a je v pohodě, byla bych tedy snad v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
20.1.18 22:20

@quera teď má shodou okolností bronchitidu (chytil to chudák od návštěvy) a dostal dnes atb Zinat, tak si čtu info a je to mimo jiné i na Borelku. Tak když už je musí brát, tak alespoň zabijeme snad „dvě bakterie“ jednou ranou :-D Pokud tam nějaké jsou. Unavený on není ani teď a to má 39,5!!! Od rána nespal a ani na spánek nevypadá… bohužel ta únava je snad jediné, co bych viděla jako dobré ve zlém :-D…dělám si srandu. Ať nám klidně raději skáče po hlavě, jen ať tu svini nemá… klidná rozhodně ještě dlouho nebudu. Jsem docela ráda, že má ty atb. A jak jsme dnes na té pohotovosti byli, tak shodou náhod se bavila lékařka se sestřičkou, že tam měla rodiče, co chtěli atb pro dítě, co mělo klíště, které bylo pozitivní na borelku, ale že ona to konzultovala s nějakou kapacitou a že se to tak vůbec dávat nemá, že to neznamená, že tam nákaza je a že je napsat nechtěla, ale ty rodiče, že se nechtěli hnout z ordinace a že si je vydupali…Měla jsem 100 chutí tam skočit…Když jako někdo nemá flek, tak má prostě smůlu? 8o Taky bych dala raději atb zbytečně než pak trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
22.1.18 13:27
@Inéz11 píše:
@quera teď má shodou okolností bronchitidu (chytil to chudák od návštěvy) a dostal dnes atb Zinat, tak si čtu info a je to mimo jiné i na Borelku. Tak když už je musí brát, tak alespoň zabijeme snad „dvě bakterie“ jednou ranou :-D Pokud tam nějaké jsou. Unavený on není ani teď a to má 39,5!!! Od rána nespal a ani na spánek nevypadá… bohužel ta únava je snad jediné, co bych viděla jako dobré ve zlém :-D…dělám si srandu. Ať nám klidně raději skáče po hlavě, jen ať tu svini nemá… klidná rozhodně ještě dlouho nebudu. Jsem docela ráda, že má ty atb. A jak jsme dnes na té pohotovosti byli, tak shodou náhod se bavila lékařka se sestřičkou, že tam měla rodiče, co chtěli atb pro dítě, co mělo klíště, které bylo pozitivní na borelku, ale že ona to konzultovala s nějakou kapacitou a že se to tak vůbec dávat nemá, že to neznamená, že tam nákaza je a že je napsat nechtěla, ale ty rodiče, že se nechtěli hnout z ordinace a že si je vydupali…Měla jsem 100 chutí tam skočit…Když jako někdo nemá flek, tak má prostě smůlu? 8o Taky bych dala raději atb zbytečně než pak trpět.

Jejda chudák malý…tak vida, aspoň to máte 2 v 1, Zinnat skutečně i na borelku.
Ať to má brzy lepší, taky teď kašlu, všude něco lítá… :(

Ježíš fakt? Jako divím se, že mě to překvapuje. Ano, bez fleku nic nedají a mají smůlu. Samozřejmě že je veliká šance přenosu a vsaďte se, že sobě či svým dětem by to rozhodně dali bez řečí. Ale u nás ostatních obyčejných plebs budou radši čekat, až nám to přejde do chronicity :poblion: grrr :pocitac:
Nevíte, jak to dopadlo? Dobře, že rodiče si stáli za svým, možná dítěti zachránili plnohodnotný život :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
22.1.18 16:29

@quera JOJO, říkala, že neodešli než jim to napsala (y)…naše zlato už tady zase řádí. A za ta atb jsem i ráda, mám lepší pocit, že se to když tak přeléčí. I když to bude jen asi těch 14 dní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.18 17:08
@Inéz11 píše:
@quera teď má shodou okolností bronchitidu (chytil to chudák od návštěvy) a dostal dnes atb Zinat, tak si čtu info a je to mimo jiné i na Borelku. Tak když už je musí brát, tak alespoň zabijeme snad „dvě bakterie“ jednou ranou :-D Pokud tam nějaké jsou. Unavený on není ani teď a to má 39,5!!! Od rána nespal a ani na spánek nevypadá… bohužel ta únava je snad jediné, co bych viděla jako dobré ve zlém :-D…dělám si srandu. Ať nám klidně raději skáče po hlavě, jen ať tu svini nemá… klidná rozhodně ještě dlouho nebudu. Jsem docela ráda, že má ty atb. A jak jsme dnes na té pohotovosti byli, tak shodou náhod se bavila lékařka se sestřičkou, že tam měla rodiče, co chtěli atb pro dítě, co mělo klíště, které bylo pozitivní na borelku, ale že ona to konzultovala s nějakou kapacitou a že se to tak vůbec dávat nemá, že to neznamená, že tam nákaza je a že je napsat nechtěla, ale ty rodiče, že se nechtěli hnout z ordinace a že si je vydupali…Měla jsem 100 chutí tam skočit…Když jako někdo nemá flek, tak má prostě smůlu? 8o Taky bych dala raději atb zbytečně než pak trpět.
Je to na prd, ale kdyz ma v sobe to kliste boreliozu, musi to nutne znanenat, ze ji hned prenese? S antibiotikama by se take melo s rozvahou. Ale sama nevim jak bych to vyresila. Ale urcite bych necekala s hruzou na priznaky. Asi bych mu pak nechala udelat nekolikrat krevni testy. Nevim.
@Inéz11 píše:
@quera JOJO, říkala, že neodešli než jim to napsala (y)…naše zlato už tady zase řádí. A za ta atb jsem i ráda, mám lepší pocit, že se to když tak přeléčí. I když to bude jen asi těch 14 dní. :nevim:

Pokud mel negativni testy, tak ja bych mu ty antibiotika nedavala na 14 dni pokud k tomu neni zadny jiny duvod. A to ze je kliste pozitivni, tak myslite, ze musi nutne nakazit? Ale jako po pravde nevim jak bych se zachovala. Asi bych sla na nekolikery krevni testy co nejdriv by to bylo mozne. Valit do ditete antibiotika se ma taky z rozvahou. Vyrazne oslabuji imunitu atd. atd.

• Citovat
  • Upravit
2484
22.1.18 21:16
@Anonymní píše:
Pokud mel negativni testy, tak ja bych mu ty antibiotika nedavala na 14 dni pokud k tomu neni zadny jiny duvod. A to ze je kliste pozitivni, tak myslite, ze musi nutne nakazit? Ale jako po pravde nevim jak bych se zachovala. Asi bych sla na nekolikery krevni testy co nejdriv by to bylo mozne. Valit do ditete antibiotika se ma taky z rozvahou. Vyrazne oslabuji imunitu atd. atd.

Sice nevím, proč anonymní, když nic citlivého o sobě neříkáte ;)
Ale pravda, PS ATB s rozvahou, určitě nedávat na chřipky a virózy, jak to někde stále vídám, i když na viry ATB nezabírají. Mělo by se takto nasazovat opravdu pokud hrozí vážná nemoc, kterou borelióza je. Bohužel prostě, když už se objeví příznaky rozjeté boreliózy, je už většinou po uplynutí doby 1.stadia, které je dobře vyléčitelné, no asi žádná maminka by toto nechtěla riskovat, tak za mne teda rozhodně při pozitivním klíštěti ATB chtít. Ta pravděpodobnost přenosu je velká, takováta procenta, co rozhlašuje Roháčová, nejsou pravda bohužel (z vlastní zkušenosti). Radši brát ATB v tomto případě „pro sichr“, určitě ne při každém kýchnutí. Tohle je ale jiný případ. Alternativní metody třeba radí i nějaké ty bylinky, koloidní stříbro, s tím ale nemám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.18 00:22
@quera píše:
Sice nevím, proč anonymní, když nic citlivého o sobě neříkáte ;)
Ale pravda, PS ATB s rozvahou, určitě nedávat na chřipky a virózy, jak to někde stále vídám, i když na viry ATB nezabírají. Mělo by se takto nasazovat opravdu pokud hrozí vážná nemoc, kterou borelióza je. Bohužel prostě, když už se objeví příznaky rozjeté boreliózy, je už většinou po uplynutí doby 1.stadia, které je dobře vyléčitelné, no asi žádná maminka by toto nechtěla riskovat, tak za mne teda rozhodně při pozitivním klíštěti ATB chtít. Ta pravděpodobnost přenosu je velká, takováta procenta, co rozhlašuje Roháčová, nejsou pravda bohužel (z vlastní zkušenosti). Radši brát ATB v tomto případě „pro sichr“, určitě ne při každém kýchnutí. Tohle je ale jiný případ. Alternativní metody třeba radí i nějaké ty bylinky, koloidní stříbro, s tím ale nemám zkušenosti.

Dobry den :) A z jake vlastni zkusenosti? Kdo je Rohacova? Ptam se, protoze boreliozu jsem mela a synovi bych to fakt neprala. Prave premyslim, jestli kdyby mel kliste, jestli bych koupila test na klistata z lekarny, nebo jsem jeste slysela, ze jde poslat do laboratore. Moc se neorientuju, jestli se da testu z lekarny vubec verit a ani v procentu prenosu v pripade pozitivniho testu. A ani nevim, za jak dlouho se v krvi projevi protilatky, podle kterych se da poznat borelioza :)

• Citovat
  • Upravit
2484
23.1.18 12:38
@Anonymní píše:
Dobry den :) A z jake vlastni zkusenosti? Kdo je Rohacova? Ptam se, protoze boreliozu jsem mela a synovi bych to fakt neprala. Prave premyslim, jestli kdyby mel kliste, jestli bych koupila test na klistata z lekarny, nebo jsem jeste slysela, ze jde poslat do laboratore. Moc se neorientuju, jestli se da testu z lekarny vubec verit a ani v procentu prenosu v pripade pozitivniho testu. A ani nevim, za jak dlouho se v krvi projevi protilatky, podle kterych se da poznat borelioza :)

MUDr Roháčová, která by tedy měla vrátit titul, protože neléčí, je myslím v čele celého infekčního oddělení na Bulovce v Praze, kde jsou „vyhlášenými odborníky“ na boreliózu. V praxi to vypadá tak, že se na toto pracoviště odkazují doktoři, co vás nechtějí léčit a chtějí se vás zbavit. Roháčová bohužel stejně jako ostatní infekční lékaři nevědí ani základní pojmy, jako morfologie bakterie, základní fakt, že zrovna s borelií si imunita poradit nedokáže, neb tato spirochetální bakterie umí na sebe vzít podobu buněk tělu vlastních, tím se bezvadně skrýt před imunitou…to vůbec neříká. Vlastní zkušenost: na infekčním v našem městě se na toto pracoviště odkazovalo, když jsem žádala jiného doktora o antibiotika, ukázal mi, co tato „mudr“ Roháčová obesílá všem obvodním, možná i dalším oddělením. Je to papír, kde je mnoho lží právě o borelióze, tu tam zmiňuje jako „rýmičku“, zkrátka nic závažného a ATB ať spíše nedávají, maximálně na tu chvilku, která se dává na 1.fázi a funguje na ni celkem dobře. Nikoli na rozjeté fáze, to už 2-3 týdny ATB nestačí, ale to ona popírá, takže dá se říct, že z lidí vyrábí chronicky nemocné, protože touto neléčbou, kterou tak propaguje, i na symposiech i v rozhovorech i e-mailem, nechá lidem nemoc rozjet do chronické fáze.

Příspěvek upraven 23.01.18 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
23.1.18 12:46
@Anonymní píše:
Dobry den :) A z jake vlastni zkusenosti? Kdo je Rohacova? Ptam se, protoze boreliozu jsem mela a synovi bych to fakt neprala. Prave premyslim, jestli kdyby mel kliste, jestli bych koupila test na klistata z lekarny, nebo jsem jeste slysela, ze jde poslat do laboratore. Moc se neorientuju, jestli se da testu z lekarny vubec verit a ani v procentu prenosu v pripade pozitivniho testu. A ani nevim, za jak dlouho se v krvi projevi protilatky, podle kterych se da poznat borelioza :)

Co se týče těch testů z lékárny, asi bych je zkusila, ale nespoléhala jen na ně. Třeba v případě, že klíště budete mít na dovolené, asi bych to použila. I když… Samozřejmě rozbor z laboratoře bude mnohem přesnější a lepší. Procentům přenosu bych nevěřila vůbec, opět čísla od Roháčové a spol. Do prokázání nepřenesené infekce se zkrátka musí každé zakousnutí infikovaným klíštětem považovat za přenesenou nákazu. Protilátky se prý tvoří až později, tedy ty detekovatelné, tak když budete čekat do testu (třeba western blot trvá i 14 dní), ztratíte čas, kdy by mohlo jít o dobře léčitelnou fázi, tedy 1.fázi. Bohužel se tak děje, proto je tolik nemocných, stačí se mrknout jen na web borelioza.cz či FB skupiny, kolik členů tam je. Zkrátka jde o systémové onemocnění, které když se nechytne v začátku, je zaděláno na malér. Nechci tím strašit, spíš varovat, aby s tímto problémem člověk neotálel a ani to nepodceňoval. Sama asi víte, když píšete, že jste boreliozu měla. Jak jste se vyléčila? Já se zatím stále léčím, soukromě a na své náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.18 21:11
@quera píše:
Co se týče těch testů z lékárny, asi bych je zkusila, ale nespoléhala jen na ně. Třeba v případě, že klíště budete mít na dovolené, asi bych to použila. I když… Samozřejmě rozbor z laboratoře bude mnohem přesnější a lepší. Procentům přenosu bych nevěřila vůbec, opět čísla od Roháčové a spol. Do prokázání nepřenesené infekce se zkrátka musí každé zakousnutí infikovaným klíštětem považovat za přenesenou nákazu. Protilátky se prý tvoří až později, tedy ty detekovatelné, tak když budete čekat do testu (třeba western blot trvá i 14 dní), ztratíte čas, kdy by mohlo jít o dobře léčitelnou fázi, tedy 1.fázi. Bohužel se tak děje, proto je tolik nemocných, stačí se mrknout jen na web borelioza.cz či FB skupiny, kolik členů tam je. Zkrátka jde o systémové onemocnění, které když se nechytne v začátku, je zaděláno na malér. Nechci tím strašit, spíš varovat, aby s tímto problémem člověk neotálel a ani to nepodceňoval. Sama asi víte, když píšete, že jste boreliozu měla. Jak jste se vyléčila? Já se zatím stále léčím, soukromě a na své náklady.

Tak z tou pani Rohacovou jste me docela sokovala. To je hruza a des. Celkove me desi, ze borelioza se stava uplnym morem. Vsude jen slysim, kdo ji ma, nebo mel. Snad brzo vymysli ockovani. Pro psy uz je, tak nevim proc to tak vazne :) Bojim se az bude maly behat v lese, ktery mame vsude kolem. My tam jako deti behali porad, klistat jsme meli hromadu, ale boreliozu nikdy. Jinak ja uz tu psala o sve lecbe, ale taky anonymne :) Preji Vam, at se brzo uzdravite :(

• Citovat
  • Upravit
8814
23.1.18 21:18
@quera píše:
MUDr Roháčová, která by tedy měla vrátit titul, protože neléčí, je myslím v čele celého infekčního oddělení na Bulovce v Praze, kde jsou „vyhlášenými odborníky“ na boreliózu. V praxi to vypadá tak, že se na toto pracoviště odkazují doktoři, co vás nechtějí léčit a chtějí se vás zbavit. Roháčová bohužel stejně jako ostatní infekční lékaři nevědí ani základní pojmy, jako morfologie bakterie, základní fakt, že zrovna s borelií si imunita poradit nedokáže, neb tato spirochetální bakterie umí na sebe vzít podobu buněk tělu vlastních, tím se bezvadně skrýt před imunitou…to vůbec neříká. Vlastní zkušenost: na infekčním v našem městě se na toto pracoviště odkazovalo, když jsem žádala jiného doktora o antibiotika, ukázal mi, co tato „mudr“ Roháčová obesílá všem obvodním, možná i dalším oddělením. Je to papír, kde je mnoho lží právě o borelióze, tu tam zmiňuje jako „rýmičku“, zkrátka nic závažného a ATB ať spíše nedávají, maximálně na tu chvilku, která se dává na 1.fázi a funguje na ni celkem dobře. Nikoli na rozjeté fáze, to už 2-3 týdny ATB nestačí, ale to ona popírá, takže dá se říct, že z lidí vyrábí chronicky nemocné, protože touto neléčbou, kterou tak propaguje, i na symposiech i v rozhovorech i e-mailem, nechá lidem nemoc rozjet do chronické fáze.Příspěvek upraven 23.01.18 v 12:48

Tak ona na sebe zadnou podobu nebere, to ze je tak dobre schopna vyhnout se nasemu immunitnimu systemu je protoze nema LPS a PE coz jsou antigeny, ktere normalne tyhle gram neg bakterie maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
23.1.18 23:33
@Anonymní píše:
Pokud mel negativni testy, tak ja bych mu ty antibiotika nedavala na 14 dni pokud k tomu neni zadny jiny duvod. A to ze je kliste pozitivni, tak myslite, ze musi nutne nakazit? Ale jako po pravde nevim jak bych se zachovala. Asi bych sla na nekolikery krevni testy co nejdriv by to bylo mozne. Valit do ditete antibiotika se ma taky z rozvahou. Vyrazne oslabuji imunitu atd. atd.

To já nevím, zda mělo to dítě negativní testy? Tedy pokud je to otázka k tomu, co jsem psala o rodičích, co chtěli atb. Každopádně lékaři boreliózu velmi bagatelizují… já sama bych NIKDY neprala atb na něco, na co nejsou potřeba. Bohužel u borelky si nejsem jistá a raději nebudu hrdina…ač my měli tu nejkratší možnou dobu, co se doporučuje. Malý do té doby zvládal nemoci úplně bez léků, nesnižuji léky ani vysoké horečky. Ovšem při fleku po klíštěti jsem byla ráda a bohužel příznaky měl. První test pozitivní a další po 3m negativní. No a teď má nález na rentgenu (průdušky) a proto mu atb nasadila lékařka - měsíc jsme bojovali bez. Shodou okolností jsou i na borelku. Ale máme je jen na 10 dní. Já se nechci dožít toho, že se to první stádium prošvihne a pak ho ládovat atb o hodně delší dobu. Ani teď nemám jistotu, že to je ok. Testovat budeme v dubnu… ale jak se ví, tak testy zrovna moc spolehlivé nejsou a už vůbec není spolehlivé to, co řekne doktor :( Nechci snižovat lékaře, ale máme velmi špatné zkušenosti bohužel. Netvrdím, že všichni musí být špatní. To určitě ne. :kytka: My hodně využíváme spíše alternativní směry. TČM, byliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí