Lymská Borelióza - klíště

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12356
29.5.17 13:04

@Doctus chtěli původně čekat právě až to bude 6 týdnů (pak dalších 10 dní na výsledek), takže jsem tam dneska byla a po shlédnutí fleku mu hned napsala Ospen. Teď je to 25 dní od kousnutí. Tak se fakt modlím, aby to dobře snášel. Má to zatím na 10 dní po 8 hodinách a pak další balení. Nevím, jestli to stejné nebo něco jiného a k tomu homeopatika Nux Vomica. Dávám ještě Enterosgel a Lichořeřešnici, vit. C, D a DMG (hořčík, zinek, B) a ostropestřec. Strava je nízkohistaminová a bez lepku, cukru, mléka, sóji a konzervantů či barviv a jiné chemie. Tyhle léky budou první, co dostane :( Není ani očkovaný. Měl problémy po první hexavakcíně. Proto se velmi obávám reakcí na léky… Na jiné diskusi mi bylo doporučeno biorezonance (nějaké frekvenční záření) a taky houba Cordiceps a reishi. Vím, že tohle dělá problém histaminikům a ač jsem u malého hodně alternativní, tak tady se bojím atb mu nedat :( Jeden pán mě vysloveně „napadl“, že chudák mé dítě, že mu chci zničit játra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.5.17 15:33

@Inéz11 HIT mám já i dcerka. Vitamíny a minerály dávám dceři dle doporučení lékaře (D a Ca) - netoleruje žádné mléčné výrobky. Jinak nic, jen jsem nyní začala dávat B-komplex, jestli to pomůže na klíšťata.

Pro sebe jednou za čas vápník, pravidelně hořčík pro jinou nemoc a nyní jsem začala B, tam cítím deficit neurologického rázu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
29.5.17 15:45

@-Evka- ano, nám vápník vyšel dobře, chyběl zinek a hraniční železo…snažíme se hodně ve stravě. Má ještě Alfamíno, pak nevím. Vápník je hodně v maku, i když jsem někde četla, že je blbě stravitelný nebo využitelný? Už nevím… jinak B a vápník tuším hodně doporučují v Dologranu plus.

Takže jsem i ve skupince na FB o HiT? Snáší dcerka atb?

Já se taky cpu B a magnesiem…Dle krve jsem tedy v pořádku (prodělala jsem mycoplasmata a toxoplazmozu), rok mám problémy, ale nikdo to neřeší… poslala mě na revmatologii, kde je čekačka až rok. Jako sranda už s doktorama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.5.17 15:59

Myslím, že říkají že o tom máku, že toho Ca tam není tolik (ale nejsem si jistá). Mák nemůžu.

Dcera problém s ATB nemá, ale s jinými léky ano. (vadí LA a pak měla problémový ještě jeden na neurolog. problémy)

Já mám problémy s léky velký. ATB mi dávají ty, co mám vyzkoušené, ale nemám je často - naposledy snad před počátkem velkého třesku HIT. Problémy jsme ale měla hodně let zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
29.5.17 16:07

@-Evka- https://www.vitabiotics.com/…ocare/liquid

No, držte palce… dali jsme první atb a snad to bude dobré.
Našemu malému spustilo HIT očkování :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
29.5.17 16:26
@Doctus píše:
Antibiotika se mají podat ihned při podezření na Lymskou borreliózu, žádné takové, že budeme čekat na výsledky krve. :roll: Já vím, je to chyba lékařů. :roll:

Pro děti do 12 let (dle SPC ATB obsahujících doxycyklin) je první volbou (potencovaný) aminopenicilin, pro starší pacienty (resp. pacienty nad 50 kg) pak doxycyklin. Délka terapie musí být dostatečná, zhruba 3 týdny, ale klidně i měsíc. Perorální ATB jsou relativně bezpečná. Je dobré se řídit heslem Když už ATB, tak dostatečně dlouho. Největší vliv na rezistenci má totiž nedostatečně dlouhá doba léčby. A u borreliózy, jejíž následky mohou být v případě nedostatečné léčby závažné až invalidizující, bych si nehrál na hrdinu.

A víte, co je nejsmutnější. Když lékař (jakýkoliv, dětský i pro dospělé, v nemocnici či v ambulanci) odebere protilátky, nic tam nebude (jak by taky mohlo být, když se tvoří několik týdnů) a nechá to být. :zed:

aminopenicilin,(Potentovaný PNC) má pozitivní vliv na tvorbu Histaminů tady to má doktorka opravdu těžké… at sáhne kam sáhne tak je tam nejaká kontraindikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
29.5.17 16:53

@MartinKa36 tak jí mám říct o ten? Ten Ospen je blbě? No, právě…proto chtěli počkat a taky jsme doufali, že to ani LB nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
29.5.17 17:47

@Inéz11 U vás není nic dobře, doktorka udělala kompromis, nech to bejt, doxy má taky pozitivni vliv na tvoru histaminu a navic se nedavá dětem aby jim neobarvil zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
29.5.17 20:25

@MartinKa36 no mě šlo hlavně o souvislost s borelkou :( aby jsme nedávali něco zbytečně. Děsí mě ty příběhy lidí na vozíčku :( Pohyb je jeho život. Salta dělá od 1,5 roku…kotrmelce, kope, háže…je to sportovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.5.17 08:40

Borélie z klíštěte domácí test

Na tohle jsem narazila, prodává se v lékárnách, (nejsem výrobce, ani prodejce)

Veroval Borélie z klíštěte domácí test
Rychlý test ke zjištění borélií z klíštěte.

Popis: Borélie jsou bakterie způsobující onemocnění lymskou boreliózou. Ne všechna klíšťata jsou však boréliemi infikována. Pomocí domácího testu „Borélie z klíštěte“ pod značkou Veroval® rychle a spolehlivě zjistíte, zda se v daném klíštěti vyskytují bakterie borélie. Test se provádí přímo z rozdrceného klíštěte a výsledek je k dispozici do deseti minut. Snadno tak zjistíte, zda přisáté klíště mohlo infikovat borélií vás nebo vaše dítě.

Použití: Umístěte klíště do zkumavky a přidejte do zkumavky 3 kapky roztoku. Rozdrťte klíště přiloženou dřevěnou tyčinkou tak, aby se tekutina stala bezbarvou. Nakapejte roztok do vzorkovacího políčka testovací sady a ujistěte se, že pipetou nenaberete žádné části klíštěte, protože tak by mohlo dojít k zablokování testovací sady. Vysledky můžete odečíst za 10 minut.

Přesnost více než 95 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
30.5.17 10:22

@sabrr pro ty, kteří chytí klíště jednou za čas to je dobré. Vytahuji cca 4 klíšťata za víkend (od všech členů rodiny). to bych se nedoplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.5.17 11:03
@-Evka- píše:
@sabrr pro ty, kteří chytí klíště jednou za čas to je dobré. Vytahuji cca 4 klíšťata za víkend (od všech členů rodiny). to bych se nedoplatila.

Pokud je to ze zahrady tak si kup slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.8.17 10:35

Veroval domácí test na klíšťata - nedoporučuji

Veroval domácí test na klíšťata - NEDOPORUČUJI, NESPOLEHLIVÉ, VYHOZENÉ PENÍZE… Dcera měla klíště, tento Veroval test vyšel negativně = klíště údajně nemělo boreliozu. A za 14 dnů se přesně v místě, kde bylo toto testované klíště, objevil typický červený flek a dcera má potvrzenou boreliozu… Pokud chcete mít jistotu, doporučuji raději laboratorní testy, na tento domácí test se nedá spolehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
30.12.17 19:31

@Inéz11 Dobrý den, prosím, zkusila jste Reishi? Pomohlo to synovi? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.18 19:51

Moje zkusenost

Tak ja boreliozu mela zbavila jsem se ji. Sice po roku a ctyrech antibiotikach.. Cetla jsem o ni milion clanku na internetu a v tomto pripade asi celkem zbytecne. Take jsem tenkrat narazila na stranky, kde se psalo o kombinaci dvou antibiotik a byla jsem z toho ve zmatu. Stacily jedny. Aspon me a to jsem uz mela neurologicke potize. Hlavne to chce lecit se vyhradne na infekcnim (na infekcnim, ktere nema uplne nejblbejsi povest) vcetne veskerych i kontrolnich testu. Od obvodacky bych si nenechala delat ani ň. A chtit ty drazsi testy. Ty levnejsi jsou nepresne, myslim se jmenuji Elisa ci tak nejak podobne. Jediny nasledek, ktery po borelioze mam, je panika z travy a jeste vetsi panika, ze by se mohl nakazit muj maly syn.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA