Lymská Borelióza - klíště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Eve
28.5.17 07:32
@Inéz11 píše:
Blbé je, že za měsíc přesně jedeme k moři (vše zaplacené), ale byli bychom prostě asi na baráku (jako doma)…to je jako na potvoru :( Snad nebude mít reakce na ty antibiotika - nevíte, co se na to dává?

Ahoj, nechte priste otestovat kliste. Resili jsme ted to stejne, mesic a pul do dovolene, kliste na hlave pozitivni na borelie s tim, ze mnozstvi borelii velice vysoke. Laborator doporucila preleceni antibiotiky rovnou, s ohledem na to, jak dlouho bychom museli cekat na testy a dovolenou, ktera by se tim zrusila a hlavne po prostudovani vyhod/nevyhod podani antibiotik v podstate na slepo, jsme zvolili antibiotika. Ps test tez rekl, zda kliste bylo ci nebylo pozitivni na encefalitidu. Tyden po klisteti se diteti zacala rozjizdet viroza a ja bych vysilovala.

• Citovat
  • Upravit
luccifera
28.5.17 08:57

@Inéz11 měla jsem nějakou širokospektrální dardu, ale já na atb nijak netrpím, hlavně jsme měla zakázaný zvýšený pohyb a tělocvik

• Citovat
  • Upravit
12356
28.5.17 10:34

@luccifera s tělocvikem to bude zlé. Je hyperaktivní :( Udržet ho v klidu je totálně mimo naše schopnosti. Zítra jdu pro atb, nemám na to nervy. Snad je zvládne a raději to zjistím teď než týden před dovolenou :( Jo a když bude brát atb, tak kdy na krev? To se asi posune až po dobrání? Nebo ji můžou vzít i v průběhu léčby? Díky moc za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
28.5.17 10:36

@Poison Eve Já nad tím přemýšlela, ale takové to zažité klišé, že tam bylo chvilečku (došli jsme na to hned po příchodu z procházky a vyndali), odstranilo se ještě živé a dle postupu + desinfekce. Tak jsme ho spláchli do odpadu, hajzla :( chyba. Příště už vím, co mám dělat a poputuje do laborky. :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
28.5.17 12:40

@Inéz11 nejsem si jistá, jestli širokospektrální atb jdou sehnat bez lékařského předpisu, už si moc léčbu nepamatuju, jednou to bylo před 17 lety a podruhé cca před 10…

• Citovat
  • Upravit
12356
28.5.17 19:21

dneska

Ráno jdeme k lékařce, už tam má ukázkové kolo a 37,2 od rána (je to 25 dní od kousnutí)…Co by nám měla lékařka předepsat, poradí někdo? Mluvila o PNC. Stačí to? :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
28.5.17 20:32

Syn měl PNC tři týdny, ale každý lékař léčí jinak.

U dcerky při podezření (typické fleky, ale nakonec krev prý byla v pořádku), tak nám jiná lékařka předepsala třídenní ATB 3× s rozpisem, a ještě jednou zase od jiné lékařky Klacid na 10 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
28.5.17 20:36
@-Evka- píše:
Syn měl PNC tři týdny, ale každý lékař léčí jinak.U dcerky při podezření (typické fleky, ale nakonec krev prý byla v pořádku), tak nám jiná lékařka předepsala třídenní ATB 3× s rozpisem, a ještě jednou zase od jiné lékařky Klacid na 10 dnů.

A vy jste nasadili hned při flecích? Nebo čekali na krev a až pak atb? Jinak, když se dělají testy po dobrání atb, bývá často negativní, přitom to borelka být mohla… Takže i když jsou fleky nemusí to být Borelióza? Malý má zvětšující se flek a teď i teplotu (4 týdny od kousnutí). Teď jsem na pochybách, abych to do něj nervala zbytečně, ale zase asi raději zbytečně než to zanedbat. To je fakt v řiti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
28.5.17 20:42

@Inéz11 Každý lékař jiný. U jednoho jsme čekali určitou dobu na výsledek, viz. příspěvek včera, ATB dostal až za šest týdnů od kousnutí, ale hned od cca 14 dní po kousnutí měl zdr. problémy, flek až za ty asi 4-5 týdnů.

U dcerky - ta měla typické fleky od kousnutí komárem, postupně se zvětšující - jako dlaně, to dala ATB hned a odběr krve, ač to ještě nebylo ani týden.
A jednou, když si stěžovala na bolest končetin, také relativně brzy (do dvou týdnů).

Myslím, že za posledních pár let se to změnilo. ATB se začalo více šetřit a my změnili lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
28.5.17 21:17

@-Evka- tak to mi přijde taky dost šílený postup :( A děti jsou ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
28.5.17 21:18

@-Evka- takhle brzy se v krvi nic neukáže (u dcerky) a hlavně, když bere atb. Ti doktoři jsou fakt na :zed: :zed: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
28.5.17 21:51

Já se zblázním :( jak bylo vašim dětem při braní atb, všude čtu, jaká je to hrůza a my máme jet za měsíc k moři :( takže pokud začneme od zítra, tak dobere týden před dovolenou cca :( Pomůže nakoupit UV oblečení a vysoký faktor, pokrývka hlavy a chodit ven jen ráno a večer nebo to odpískat? Vše je zaplacené. Může to být pro něj nějak nebezpečné - víc než pobyt u nás v létě? A vůči té borelce? Jsem otravná, snad se najde někdo, kdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
28.5.17 23:13

V ranné fazi by mněly stačit ATB na 2-3 týdny, když budete cekat na protilátky tak tak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
29.5.17 07:44

Antibiotika se mají podat ihned při podezření na Lymskou borreliózu, žádné takové, že budeme čekat na výsledky krve. :roll: Já vím, je to chyba lékařů. :roll:

Pro děti do 12 let (dle SPC ATB obsahujících doxycyklin) je první volbou (potencovaný) aminopenicilin, pro starší pacienty (resp. pacienty nad 50 kg) pak doxycyklin. Délka terapie musí být dostatečná, zhruba 3 týdny, ale klidně i měsíc. Perorální ATB jsou relativně bezpečná. Je dobré se řídit heslem Když už ATB, tak dostatečně dlouho. Největší vliv na rezistenci má totiž nedostatečně dlouhá doba léčby. A u borreliózy, jejíž následky mohou být v případě nedostatečné léčby závažné až invalidizující, bych si nehrál na hrdinu.

A víte, co je nejsmutnější. Když lékař (jakýkoliv, dětský i pro dospělé, v nemocnici či v ambulanci) odebere protilátky, nic tam nebude (jak by taky mohlo být, když se tvoří několik týdnů) a nechá to být. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
29.5.17 12:56
@MartinKa36 píše:
V ranné fazi by mněly stačit ATB na 2-3 týdny, když budete cekat na protilátky tak tak už ne.

Máme Ospen na 10 dní a pak dojít pro další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí