Lymská Borelióza - klíště

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.1.18 21:07
@Anonymní píše:
Tak ja boreliozu mela zbavila jsem se ji. Sice po roku a ctyrech antibiotikach.. Cetla jsem o ni milion clanku na internetu a v tomto pripade asi celkem zbytecne. Take jsem tenkrat narazila na stranky, kde se psalo o kombinaci dvou antibiotik a byla jsem z toho ve zmatu. Stacily jedny. Aspon me a to jsem uz mela neurologicke potize. Hlavne to chce lecit se vyhradne na infekcnim (na infekcnim, ktere nema uplne nejblbejsi povest) vcetne veskerych i kontrolnich testu. Od obvodacky bych si nenechala delat ani ň. A chtit ty drazsi testy. Ty levnejsi jsou nepresne, myslim se jmenuji Elisa ci tak nejak podobne. Jediny nasledek, ktery po borelioze mam, je panika z travy a jeste vetsi panika, ze by se mohl nakazit muj maly syn.

Jde právě o to, že neznám infekční oddělení, které by dalo antibiotika do té doby, než bude dobře. Dávají je na max. 4 týdny… A pak pauza, ať je člověku jakkoli. Vám to třeba mohlo stačit, asi jste to neměla tak rozjeté do permanentního chřipkového stavu každý den se zhoršujícího. Mně ale bylo po 3 týdnech jejich ATB hůř než když jsem k nim přišla. A co jiného, než odeslat mě na psychiatrii, že… U mne byla bohužel vše do puntíku pravda, co se píše na webu o borelióze. Pauza po tak krátké době antibiotik byla od nich chyba, která mě byla mohla stát schopnost chodit a vidět. Takže za sebe díky bohu za lékaře, který mi v podstatě zachránil život (takhle bych žít opravdu nedokázala). Na infekčním pro mne nehli ani prstem, testy nechtěli dělat nejlépe žádné. Vysmívali se mi v jednom kuse. Zato ženou lidi do lumbální punkce, to se jim najednou chce, asi je to pro ně nějak výhodné, na našem zdravotním stavu jim nesejde ani v nejmenším. Lumbálka má tak malou záchytnost na boreliozu, že je to zbytečný risk ochrnutí při špatném odběru a bolest, že to ještě přitíží. Bulovka z infekčních úplně nejhorší, jejich primářka na konferencích rozhlašuje a ve svém volném čase rozesílá po republice, jak boreliózu nejlíp snad neléčit vůbec… Je vidět, že ta ji nikdy neměla. Ano, kdo to zachytí včas, pravděpodobně ta jejich minidávka bude stačit, případně když ty problémy nejsou takové, že v stačí zabrat i za 2 týdny ta antibiotika. A v pauze se to nezhorší… protože oni dávají pauzu mezi ATB na tom infekčním.
Není to pro každého. Chraňte se, trávě se také vyhýbám, máme v oknech sítě, přenáší to i krev sající hmyz jako komáři, ovádi… Tak hlavně pozor, děti rozhodně chránit, není to sranda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.18 21:43
@Anonymní píše:
Jde právě o to, že neznám infekční oddělení, které by dalo antibiotika do té doby, než bude dobře. Dávají je na max. 4 týdny… A pak pauza, ať je člověku jakkoli. Vám to třeba mohlo stačit, asi jste to neměla tak rozjeté do permanentního chřipkového stavu každý den se zhoršujícího. Mně ale bylo po 3 týdnech jejich ATB hůř než když jsem k nim přišla. A co jiného, než odeslat mě na psychiatrii, že… U mne byla bohužel vše do puntíku pravda, co se píše na webu o borelióze. Pauza po tak krátké době antibiotik byla od nich chyba, která mě byla mohla stát schopnost chodit a vidět. Takže za sebe díky bohu za lékaře, který mi v podstatě zachránil život (takhle bych žít opravdu nedokázala). Na infekčním pro mne nehli ani prstem, testy nechtěli dělat nejlépe žádné. Vysmívali se mi v jednom kuse. Zato ženou lidi do lumbální punkce, to se jim najednou chce, asi je to pro ně nějak výhodné, na našem zdravotním stavu jim nesejde ani v nejmenším. Lumbálka má tak malou záchytnost na boreliozu, že je to zbytečný risk ochrnutí při špatném odběru a bolest, že to ještě přitíží. Bulovka z infekčních úplně nejhorší, jejich primářka na konferencích rozhlašuje a ve svém volném čase rozesílá po republice, jak boreliózu nejlíp snad neléčit vůbec… Je vidět, že ta ji nikdy neměla. Ano, kdo to zachytí včas, pravděpodobně ta jejich minidávka bude stačit, případně když ty problémy nejsou takové, že v stačí zabrat i za 2 týdny ta antibiotika. A v pauze se to nezhorší… protože oni dávají pauzu mezi ATB na tom infekčním.
Není to pro každého. Chraňte se, trávě se také vyhýbám, máme v oknech sítě, přenáší to i krev sající hmyz jako komáři, ovádi… Tak hlavně pozor, děti rozhodně chránit, není to sranda.

A co Vam tedy pomohlo? Me delali take lumbalku, aby vyloucili roztrousenou sklerozu. Chutovka to byla, to jako jo. A mezi tema ctyrma antibiotikama jsem mela take prestavky. Zda se mi, ze to bylo proto, ze ucinky se v testech ukazali az za nejakou dobu. Asi jste na tom byla hur a v tom pripade se asi mely antibiotika pro jistotu nasadit na delsi dobu v kuse, nebo nitrozilne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.18 18:33
@Anonymní píše:
A co Vam tedy pomohlo? Me delali take lumbalku, aby vyloucili roztrousenou sklerozu. Chutovka to byla, to jako jo. A mezi tema ctyrma antibiotikama jsem mela take prestavky. Zda se mi, ze to bylo proto, ze ucinky se v testech ukazali az za nejakou dobu. Asi jste na tom byla hur a v tom pripade se asi mely antibiotika pro jistotu nasadit na delsi dobu v kuse, nebo nitrozilne.

Mně zatím pomohla právě antibiotika v kuse, tedy jejich kombinace i s jedním šíleným dryákem. Ten teda byl hrozný, reakce šílené, ale bez něj bych zrovna asi nikdy hlavu nevyčistila, stále bych v ní měla „plno“ a únava neskutečná by sotva zmizela. Ano, měla jsem to šíleně rozjeté, bohužel. V nemocnici mi dali kupodivu i ta antibiotika do žíly. Ale vůbec to nepomohlo. Měli teda řeči, že ten účinek se pozná až tak za 6 týdnů po dobrání. Nesmysl jako krá** - za 6 týdnů po dobrání jsem právě už skoro neviděla a nemohla chodit. Účinek mohou kontrolovat po delší době bez ATB, to ano, ale jen proto, že se sledujou protilátky. Pokud je člověku hůř a hůř, měli by to brát v potaz a léčit, dokud mu není lépe. Což ani náhodou neudělají. Když vidím, jak málo toho infekční lékaři vědí o boreliích, dalších nemocech z hmyzu, chce se mi brečet. Člověk si nemůže u tzv. odborníka připadat, že toho o dané problematice ví víc než on. To se mi ale všude stalo (zkusila jsem infekční oddělení v několika městech). Bohužel prostě příšerná úroveň. Jinak lumbální punkci dělali prý aby vyloučili encefalitidu, meningitidu - oboje mi později bylo řečeno, že se dá vyloučit i neinvazivním neurologickým vyšetřením, dále taky tzv. roztroušenou sklerózu, která je bohužel jak to tak vypadá, pouze neléčenou infekcí (lidé s touto diagnózou užívali ATB na boreliózu a zvedali se z vozíčku, přestala růst léze v mozku…to nebude náhoda). Tu však lze také prý zjistit třeba mag. rezonancí, která je bez rizika ochrnutí apod. Ale protože je to drahé, rozhodně to nenapíšou, radši se pošťourají v míše :poblion: Ten přístup mě prostě štve. Na 1.fázi téhle nemocí jistě postačí menší množství antibiotik, to ano, ale my, co už nám mizely smyslové schopnosti, bychom si fakt zasloužili minimálně lepší přístup než odbytí od stolu „jste zdravý/zdravá, že nemůžete chodit nebo nevidíte, máte psychického rázu“ :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.18 22:35
@Anonymní píše:
Mně zatím pomohla právě antibiotika v kuse, tedy jejich kombinace i s jedním šíleným dryákem. Ten teda byl hrozný, reakce šílené, ale bez něj bych zrovna asi nikdy hlavu nevyčistila, stále bych v ní měla „plno“ a únava neskutečná by sotva zmizela. Ano, měla jsem to šíleně rozjeté, bohužel. V nemocnici mi dali kupodivu i ta antibiotika do žíly. Ale vůbec to nepomohlo. Měli teda řeči, že ten účinek se pozná až tak za 6 týdnů po dobrání. Nesmysl jako krá** - za 6 týdnů po dobrání jsem právě už skoro neviděla a nemohla chodit. Účinek mohou kontrolovat po delší době bez ATB, to ano, ale jen proto, že se sledujou protilátky. Pokud je člověku hůř a hůř, měli by to brát v potaz a léčit, dokud mu není lépe. Což ani náhodou neudělají. Když vidím, jak málo toho infekční lékaři vědí o boreliích, dalších nemocech z hmyzu, chce se mi brečet. Člověk si nemůže u tzv. odborníka připadat, že toho o dané problematice ví víc než on. To se mi ale všude stalo (zkusila jsem infekční oddělení v několika městech). Bohužel prostě příšerná úroveň. Jinak lumbální punkci dělali prý aby vyloučili encefalitidu, meningitidu - oboje mi později bylo řečeno, že se dá vyloučit i neinvazivním neurologickým vyšetřením, dále taky tzv. roztroušenou sklerózu, která je bohužel jak to tak vypadá, pouze neléčenou infekcí (lidé s touto diagnózou užívali ATB na boreliózu a zvedali se z vozíčku, přestala růst léze v mozku…to nebude náhoda). Tu však lze také prý zjistit třeba mag. rezonancí, která je bez rizika ochrnutí apod. Ale protože je to drahé, rozhodně to nenapíšou, radši se pošťourají v míše :poblion: Ten přístup mě prostě štve. Na 1.fázi téhle nemocí jistě postačí menší množství antibiotik, to ano, ale my, co už nám mizely smyslové schopnosti, bychom si fakt zasloužili minimálně lepší přístup než odbytí od stolu „jste zdravý/zdravá, že nemůžete chodit nebo nevidíte, máte psychického rázu“ :pocitac:

A ktery doktor Vam to nakonec naordinoval, kdyz ne na infekcnim? Ja jsem mela stesti v nestesti, ze mi na to prisli brzo. Mela jsem takovy strach, kdyz mi zacala mrtvet ruka, ze jsem se dostala do nejakeho soku, vyskocil me nekontrolovatelne tlak, tep, srdce mi busilo, myslela jsem, ze kolabuju, odvezli me na pohotovost a udelali na stesti radne vysetreni, i na tu magnetickou rezonanci me objednali. Pochuzkama s ruznyma doporucenima od obvodacky by to jiste trvalo mnohem dyl. Jinak se nedivim, ze mate tak nastudovano. Ja mela taky, ale na stesti mi teda zabrala i ta jejich standartni lecba. Pokud je to v pokrocilejsim stadiu, tak je to asi uz o necem jinem, to nevim jak by resili v Breclave, kde jsem se lecila. A pokud jste mela i po dobrani takto silene priznaky a nechali Vas tak nekolik tydnu, s tim, ze se pocka jak to zafungovalo, nebo nezafungovalo, to musel byt mazec. Jinak je pravda, ze najit dobreho doktora, je dneska fakt strasne tezke. O tom jsem se presvedcila uz nekolikrat, kdyz jsem resila neco slozitejsiho, nez chripku, nebo treba bradavicu :)

• Citovat
  • Upravit
4077
8.1.18 00:30
@Anonymní píše:
Mně zatím pomohla právě antibiotika v kuse, tedy jejich kombinace i s jedním šíleným dryákem. Ten teda byl hrozný, reakce šílené, ale bez něj bych zrovna asi nikdy hlavu nevyčistila, stále bych v ní měla „plno“ a únava neskutečná by sotva zmizela. Ano, měla jsem to šíleně rozjeté, bohužel. V nemocnici mi dali kupodivu i ta antibiotika do žíly. Ale vůbec to nepomohlo. Měli teda řeči, že ten účinek se pozná až tak za 6 týdnů po dobrání. Nesmysl jako krá** - za 6 týdnů po dobrání jsem právě už skoro neviděla a nemohla chodit. Účinek mohou kontrolovat po delší době bez ATB, to ano, ale jen proto, že se sledujou protilátky. Pokud je člověku hůř a hůř, měli by to brát v potaz a léčit, dokud mu není lépe. Což ani náhodou neudělají. Když vidím, jak málo toho infekční lékaři vědí o boreliích, dalších nemocech z hmyzu, chce se mi brečet. Člověk si nemůže u tzv. odborníka připadat, že toho o dané problematice ví víc než on. To se mi ale všude stalo (zkusila jsem infekční oddělení v několika městech). Bohužel prostě příšerná úroveň. Jinak lumbální punkci dělali prý aby vyloučili encefalitidu, meningitidu - oboje mi později bylo řečeno, že se dá vyloučit i neinvazivním neurologickým vyšetřením, dále taky tzv. roztroušenou sklerózu, která je bohužel jak to tak vypadá, pouze neléčenou infekcí (lidé s touto diagnózou užívali ATB na boreliózu a zvedali se z vozíčku, přestala růst léze v mozku…to nebude náhoda). Tu však lze také prý zjistit třeba mag. rezonancí, která je bez rizika ochrnutí apod. Ale protože je to drahé, rozhodně to nenapíšou, radši se pošťourají v míše :poblion: Ten přístup mě prostě štve. Na 1.fázi téhle nemocí jistě postačí menší množství antibiotik, to ano, ale my, co už nám mizely smyslové schopnosti, bychom si fakt zasloužili minimálně lepší přístup než odbytí od stolu „jste zdravý/zdravá, že nemůžete chodit nebo nevidíte, máte psychického rázu“ :pocitac:

Ano antibiotika dokážou vyléčit i jiné psychycké nemoci jejichž příčiba je infekce v mozku, jsou například zdokumentované připady vyléčené schyzofrénie kdy paciant dostal po vážné nehodě dávku Minocicline, ale to neznamená že roztroušená skleroza je spůsobena LB, a že všechny případy LB mají původ v bakteriální infekci která se dá léčit pomocí ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.18 13:37
@Anonymní píše:
A ktery doktor Vam to nakonec naordinoval, kdyz ne na infekcnim? Ja jsem mela stesti v nestesti, ze mi na to prisli brzo. Mela jsem takovy strach, kdyz mi zacala mrtvet ruka, ze jsem se dostala do nejakeho soku, vyskocil me nekontrolovatelne tlak, tep, srdce mi busilo, myslela jsem, ze kolabuju, odvezli me na pohotovost a udelali na stesti radne vysetreni, i na tu magnetickou rezonanci me objednali. Pochuzkama s ruznyma doporucenima od obvodacky by to jiste trvalo mnohem dyl. Jinak se nedivim, ze mate tak nastudovano. Ja mela taky, ale na stesti mi teda zabrala i ta jejich standartni lecba. Pokud je to v pokrocilejsim stadiu, tak je to asi uz o necem jinem, to nevim jak by resili v Breclave, kde jsem se lecila. A pokud jste mela i po dobrani takto silene priznaky a nechali Vas tak nekolik tydnu, s tim, ze se pocka jak to zafungovalo, nebo nezafungovalo, to musel byt mazec. Jinak je pravda, ze najit dobreho doktora, je dneska fakt strasne tezke. O tom jsem se presvedcila uz nekolikrat, kdyz jsem resila neco slozitejsiho, nez chripku, nebo treba bradavicu :)

Měla jste štěstí tedy jak píšete, v neštěstí. Já nemohla dlouho najít, první mě z omylu, ve kterém mě nechali na infekčních odděleních různých nemocnic, přivedl jeden nenápadný venkovský obvodní lékař. První předepsal více ATB. Jelikož se mi sice udělalo líp, ale nikam se to neposouvalo, objednala jsem se k jednomu soukromému, tedy napůl soukromému lékaři. A tam posuny byly už velké. Nechci je tu jmenovat, ať nemají problém… Naštěstí už je více lékařů celkem rozumných, že ATB dají při jasném fleku od hmyzu či klíštěte, ale bohužel flek nemá každý :/ Tak moc přeji, ať se to nevrátí :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.18 13:48
@MartinKa36 píše:
Ano antibiotika dokážou vyléčit i jiné psychycké nemoci jejichž příčiba je infekce v mozku, jsou například zdokumentované připady vyléčené schyzofrénie kdy paciant dostal po vážné nehodě dávku Minocicline, ale to neznamená že roztroušená skleroza je spůsobena LB, a že všechny případy LB mají původ v bakteriální infekci která se dá léčit pomocí ATB.

Pohledala jsem a nikde nenašla, že by vysloveně ATB vyléčila psychickou nemoc jakožto schizofrenii. Na google books tedy vyjelo, že to podávali pacientce, která měla i boreliózu. Ono ty příznaky jsou tedy dost podobné jako u toho napadeného centrálního nervového systému. Měla jsem tedy také některé…prostě najednou nervové dráhy jsou obsazené bakterií,, která se jen tak nevzdává,, a tak je zpomalenost, necítíte emoce…fuj, nechtějte nikdy zažít. Jak by mohla působit antibiotika na psychiku? ATB působí na bakterie. RS má velmi podobné příznaky jako rozjetá chronická LB, navíc když na ni zaberou antibiotika, je nejpravděpodobnější, že je to opravdu bakteriálního původu. I ten lékař, ke kterému chodím, prý tam má několik pacientů s tzv. roztroušenou sklerózou a tzv. únavovým syndromem, ale prý je nutné toto vždy vyloučit, tedy infekční původ, prý léčba téměř vždy pomůže. Stejně jako třeba nově o očkování jsou spory, zda způsobuje či nezpůsobuje autismus, i zde se lidé přou. Ono to chce hovořit s někým, kdo to zažil, ten nejlíp ví, co mu pomohlo. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.18 14:15

https://clinicaltrials.gov/…/NCT01433055 z tetailni studie asi vypadne že priznaky které označujeme za schyzophrenia zpusobuje větší mnoožství nemocí a část z nich bude léšitelná pomocí ATB.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.18 14:35
@Anonymní píše:
https://clinicaltrials.gov/…/NCT01433055 z tetailni studie asi vypadne že priznaky které označujeme za schyzophrenia zpusobuje větší mnoožství nemocí a část z nich bude léšitelná pomocí ATB.

Pročteno :palec: Super, i tady je třeba bráno v úvahu, zda má pacient známé infekce či přímo LB :palec:

• Citovat
  • Upravit
12356
11.1.18 23:01
@quera píše:
@Inéz11 Dobrý den, prosím, zkusila jste Reishi? Pomohlo to synovi? Děkuji.

Nezkoušela. On má HIT, tak je to u něj složitější, ale chci zkusit. Možná i Cordyceps a Hericium.
Malému dělali testy 2,5m po přeléčení (3m po fleku) a měl Western Blot (ten dražší test) negativní - opakován byl 2 x. Problémy naštěstí žádné nemá. Budeme testovat znova v dubnu. I když dle infekčního není třeba :pocitac:. Ale já chci. :cert:

Příspěvek upraven 11.01.18 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
11.1.18 23:14
@Anonymní píše:
A ktery doktor Vam to nakonec naordinoval, kdyz ne na infekcnim? Ja jsem mela stesti v nestesti, ze mi na to prisli brzo. Mela jsem takovy strach, kdyz mi zacala mrtvet ruka, ze jsem se dostala do nejakeho soku, vyskocil me nekontrolovatelne tlak, tep, srdce mi busilo, myslela jsem, ze kolabuju, odvezli me na pohotovost a udelali na stesti radne vysetreni, i na tu magnetickou rezonanci me objednali. Pochuzkama s ruznyma doporucenima od obvodacky by to jiste trvalo mnohem dyl. Jinak se nedivim, ze mate tak nastudovano. Ja mela taky, ale na stesti mi teda zabrala i ta jejich standartni lecba. Pokud je to v pokrocilejsim stadiu, tak je to asi uz o necem jinem, to nevim jak by resili v Breclave, kde jsem se lecila. A pokud jste mela i po dobrani takto silene priznaky a nechali Vas tak nekolik tydnu, s tim, ze se pocka jak to zafungovalo, nebo nezafungovalo, to musel byt mazec. Jinak je pravda, ze najit dobreho doktora, je dneska fakt strasne tezke. O tom jsem se presvedcila uz nekolikrat, kdyz jsem resila neco slozitejsiho, nez chripku, nebo treba bradavicu :)

Tak to jste měla štěstí, jsme z BV a tedy téhle nemocnici se docela vyhýbám :mrgreen: Kromě porodnice. Na infekčním jsme byli v Brně (v dětské) doktor super, ale přístup k té nemoci také katastrofa. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.18 13:48

@Inéz11 Zdravím, já jsem z Hodonína a právě nemocnici v Hodoníně se vyhýbám jak čert kříži :)) Ale určitě asi nezáleží jen na nemocnici, ale na konkrétním oddělení a hlavně na doktorovi, na kterého zrovna narazíte. Ten večer mě z pohotovosti poslali na neurologii a pak až se zjistila borelióza, tak na infekční. V Břeclave jsem i rodila, ale to jsem nebyla spokojená vůbec. Natrefila jsem na špatnou a protivnou sestru u porodu, původně jsem měla milou a ochotnou a jak se vystřídala směna, byl porod za trest. Tož tak :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.18 18:43
@Inéz11 píše:
Nezkoušela. On má HIT, tak je to u něj složitější, ale chci zkusit. Možná i Cordyceps a Hericium.
Malému dělali testy 2,5m po přeléčení (3m po fleku) a měl Western Blot (ten dražší test) negativní - opakován byl 2 x. Problémy naštěstí žádné nemá. Budeme testovat znova v dubnu. I když dle infekčního není třeba :pocitac:. Ale já chci. :cert:Příspěvek upraven 11.01.18 v 23:36

Tak to je super, ze mate testy uz negativni. Akorat me prekvapuje, ze zrovna v Brne na detskem nedoporucuji testovat vice krat. A hlavne u deti, kde z toho muze byt nejvetsi prusvih. Treba v te Breclave jsem chodila na kontroly nekolik let. I kdyz je pravda, ze jsem mela testy po doleceni porad hranicni. Priznaky zadne. Ta hranicni hodnota tam byla fakt dlouho a nakonec me pro jistotu prdli jeste jedny antibiotika a teprv v testech vyskocilo negativni. Jestli jsem cetla dobre, dali Vam Ospen? Kolik dni celkem jste tohle antibiotikum brali?

• Citovat
  • Upravit
12356
13.1.18 02:02
@Anonymní píše:
Tak to je super, ze mate testy uz negativni. Akorat me prekvapuje, ze zrovna v Brne na detskem nedoporucuji testovat vice krat. A hlavne u deti, kde z toho muze byt nejvetsi prusvih. Treba v te Breclave jsem chodila na kontroly nekolik let. I kdyz je pravda, ze jsem mela testy po doleceni porad hranicni. Priznaky zadne. Ta hranicni hodnota tam byla fakt dlouho a nakonec me pro jistotu prdli jeste jedny antibiotika a teprv v testech vyskocilo negativni. Jestli jsem cetla dobre, dali Vam Ospen? Kolik dni celkem jste tohle antibiotikum brali?

Jojo, je to vše o lidech. No mě to právě taky překvapilo. Ale jdeme v dubnu na odběry na Gastro, tak je poprosím i o kontrolu Borelky a ani nebudu říkat, že máme z infekčního napsáno ve zprávě, že není potřeba. I když bohužel prý tedy ani ty negativní testy nemusí znamenat, že je vše ok. To je na tom asi to nejhorší… Jinak dostal Ospen jenom na 14 dní, ale já mu ho dávala do vybrání a to bylo 21 (lepší by bylo 28, vím). Bohužel jsem ho více nedostala… na infekčním jsem pak řekla jen o těch 14 dnech a jim by stačilo i 10!!! Mazec. Jinak jsem ale dávala i byliny (Topol, Bělotrn), psala jsem Podhorné. Malý má stravu bez lepku, cukru, mléka - chemie, zobe chlorelu, vit D, DMG, Omega3, Ostropestřec… tak možná i to mohlo mít vliv, nevím :nevim:. Až uvidím negat. testy po půl roce, tak si řeknu, že je to snad za námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 10:23
@Inéz11 píše:
Jojo, je to vše o lidech. No mě to právě taky překvapilo. Ale jdeme v dubnu na odběry na Gastro, tak je poprosím i o kontrolu Borelky a ani nebudu říkat, že máme z infekčního napsáno ve zprávě, že není potřeba. I když bohužel prý tedy ani ty negativní testy nemusí znamenat, že je vše ok. To je na tom asi to nejhorší… Jinak dostal Ospen jenom na 14 dní, ale já mu ho dávala do vybrání a to bylo 21 (lepší by bylo 28, vím). Bohužel jsem ho více nedostala… na infekčním jsem pak řekla jen o těch 14 dnech a jim by stačilo i 10!!! Mazec. Jinak jsem ale dávala i byliny (Topol, Bělotrn), psala jsem Podhorné. Malý má stravu bez lepku, cukru, mléka - chemie, zobe chlorelu, vit D, DMG, Omega3, Ostropestřec… tak možná i to mohlo mít vliv, nevím :nevim:. Až uvidím negat. testy po půl roce, tak si řeknu, že je to snad za námi.
Té desetidenní dávce se divím celkem. Ale zas jste na to přišli docela brzo a neměl žádné příznaky, kromě fleku jste myslím psala, tak snad vědí co dělají. Ještě když jste mu to dávala dýl, tak věřím, že to bude dobré :) Akorát teda je to jen můj názor, ale já bych si asi pro porovnání dělala odběry pokud možno ve stejné laboratoři a nechala bych si je posuzovat stejným doktorem. Nevím :) Nebo bych se na ty výsledky pak dobře podívala sama. Mě třeba došel kontrolní test z infekčního k mojí obvoďačce a ta mě řekla, že podle toho boreliózu nemám. Já tam viděla, že mám a na infekčním to viděli taky tak. Jen moje taková zkušenost :)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA