Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@moonulkaa asi bude jeste stoupat, jestli ma studene ruce. Mer dal. Jinak se odecita pul stupne, takze ma 38,2, coz uz je horecka, ale podle me neni jeste treba davat chemii.
Moc ji neprikrejvej, jen slabou decku, body a ponozky.
Pokud bude stoupat a bude mit horke vsechno, muzes srazet, ja srazim od 39, 39,5 (bez odectu) paracetamolovymi cipky. Taky zalezi jestli je protivna nebo ne, pokud je ditei nevrle, dam cipek driv.
dobre jsou napr. octove ponozky, trocha octa do studene vody, (ale ne ledove), nebo zabal tvarohu na nozky.
teplota je na jednu stranu docela prospesna, zabiji bakterie a viry, nebo aspon omezuje mnozeni.
pricin je mnoho, virozy, zuby. Syn mel posledne az 40 v zadecku bez odectu, to uz jsem trochu plasila, ale rano byl dobrej a mel jen zvysenou teplotu, u dr. jen trochu cerveny krk
, moc dobra.
@moonulkaa píše:
Holky měřím v zadečku a teď už měla 38,7 nic jsem neodečítala.. už mi to připada docela dost..nechce ani lozit vici mi na ruce.. hlava uplně hoří, ale ručičky studené…
mam ji dat třeba nějaký obkladek na tu hlavu?
jsem z toho nervoznitak ja bych uz srazela a poradila se s dr nebo zajela na pohotovost
@moonulkaa píše:
Poe nahoru už ma 39,1.. bez odečtu
Zacni srazet samo to neklesne a malou to vycerpava. Nemuzes treba dr. zavolat?
@moonulkaa píše:
Pořád to jde nahoru už ma 39,1.. bez odečtu
Dala bych jí Panadol baby, to tu horečku srazí ![]()
@MUFICE píše:
Dala bych jí Panadol baby, to tu horečku srazí
Dala jsem nurofen.. zabral během 10 minut.. teď už je vpohodě.. ![]()
Takže maminky, v 16:00 jsem dala nurofen.. pak byla malička vpohodě..
teplota klesla a měla nomální teplotu.. ale pak v 19 už zas začala mít horkou hlavičku tak jsem změřila a 19:30 měla už zas 38,5 bez odečtu.. naštěstí mi teď usnula.. mám ji pak v noci zase dat sirupek???
Ještě jsem se chtla zeptat v přibalovém letaku nurofenu se píše, že se může dat max 2davky a 3ti davku už nedavat a poradit se s dr.. takže pokud by měla zítra horečku mam volat doktorovi?
Děkuji moc
@moonulkaa říká se že k doktorovi až po třech dnech, ale já teda chodím většinou hned.. Pokud ji to vyjede i přes léky několikrát.. Otázka je, jestli dr něco pozná
malá teď tak příšerně chrchlala, že nebylo na co čekat.. Může té mít klidně mě zubů, některý děti na to hodně trpí.. My máme fajn dr vedle v baráku, tak chodím hned ráno, nikoho jiného tam ani nepotkám
@moonulkaa já v noci dítě přeměřuji, jak má 39 srážím, střídám nurofen a panadol čípek (ten dávám v noci, jen sundám plenu a strčím jí ho tam, ani to nezjistí). A taky dávám pít.
@moonulkaa dalsi davka se dava az po sesti hodinach, takze muzes dat v deset, pokud se ale teplota vraci, sla bych k doktorovi, prece jen to bude ctvrty den. Kdyztak ji vezmou krev a zmeri Crp kvuli pripadnemu zanetu a mozna budou chtit odchytit moc na biochemicky rozbor. To je normalni vysetreni pokud ma dite horecku bez zjevnych priznaku virozy.
@moonulkaa Nurofen můžeš střídat s Paralenem (čípky) po 4 hodinách, pokud máš jen Nurofen, tak ten po 6ti hodinách. A určitě bych se ráno poradila s doktorem
Moje dcera má dneska úplně to samé! Ještě jsem to nikdy nezažila. Má 2 roky, ráno v pohodě, po odpoledním spánku mrzuta, níc nechtěla jíst, teplota 38,5 - dostala nurofen. Na hodku si ještě zdrimla. Po probuzení ji níc nebylo, jen pořád nechtěla jíst. Teď večer teplota za 38,5, aké byla veselá, chtěla si hrát, snedla trochu šunky, víc ani tuk. Zas dostala nurofen a usla. Pije hodně celý ďen. Zuby má vyrostle všechny. Tak nevím co to je
@veverik píše:
Moje dcera má dneska úplně to samé! Ještě jsem to nikdy nezažila. Má 2 roky, ráno v pohodě, po odpoledním spánku mrzuta, níc nechtěla jíst, teplota 38,5 - dostala nurofen. Na hodku si ještě zdrimla. Po probuzení ji níc nebylo, jen pořád nechtěla jíst. Teď večer teplota za 38,5, aké byla veselá, chtěla si hrát, snedla trochu šunky, víc ani tuk. Zas dostala nurofen a usla. Pije hodně celý ďen. Zuby má vyrostle všechny. Tak nevím co to je
Veveri tak dej prosím zítra vědět jak jste na tom.. mě mala spinka.. ale ma horkou hlavičku.. uvidim jak na tom bude po te 22 kdyžtak bych ji dala ještě jednou ten nurofen..
My zoubky zatim všechny nemáme. zatim jenom 8 zubu.. no uvidíme.. doufam, že to zítra bude ok ![]()