Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak jestli jsi někoho picnul nebo znásilnil, tak tě to asi skutečně bude strašit do konce života a dobře ti tak
Jestli jsi hulil trávu a běhal nahatej po Staromáku, tak se tomu za pár let jen zasměješ.
Ergo tyhle abstraktní diskuze jsou naprosto k ničemu. Napiš konkrétně, co tě hlodá.
@unuděná píše:
No tak jestli jsi někoho picnul nebo znásilnil, tak tě to asi skutečně bude strašit do konce života a dobře ti takJestli jsi hulil trávu a běhal nahatej po Staromáku, tak se tomu za pár let jen zasměješ.
Ergo tyhle abstraktní diskuze jsou naprosto k ničemu. Napiš konkrétně, co tě hlodá.
Proč do takové diskuze lezeš a absurdně reaguješ?
Chyby jsou nutne, protoze diky nim rosteme. To, ze te to trapi, znamena, ze jsi citlivejsi a nebo taky, ze se snazis byt moc dokonaly a mas se malo rad.
Takze se zacni prijimat i s chybama, uvedom si, ze bez nich by jsi dneska nebyl, tam, kde jsi a soustred se vic na pritomnost.
@vyrovnaná žena píše:
Proč absurdně? ![]()
Lezu sem za účelem diskuze. Téma zajímavé, bohužel takhle nekonkrétně se poradit moc nedá. Že bude dotaz abstraktní jsem před přečtením jaksi nemohla tušit, nemyslíš? ![]()
A jinak k otázce v nadpisu: Nemá. NIKDY nemá cenu se trápit tím, co nemůžu změnit. Ale můžeš (a měl by) se z chyb poučit, abys je neopakoval.
Tak každá chyba se dá napravit, nebo alespoň částečně odčinit… Většinou se takový úkon nazývá omluva ![]()
Sebelítost a fňukani ti nepomůže… Málokdo z nás nosí svatozář… Prostě se svými hříchy žijeme, co nám zbývá.
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte, že má smysl se trápit v mladém věku nad chybami, které jsem udelal dříve? Teď jsem nabral víc rozumu, a už bych to nikdy nezopakoval, ale nedá mi to, a musím na to pořád myslet. Snažím se na to koukat z jineho pohledu, ale pokaždé to skončí na tom samém jako to začalo. Popřípadě bych se vás chtěl zeptat, jak jste se vyrovnaly s minulostí (chybami)?
Ahoj,
záleží zda stejné chyby opakuješ, nebo si z nich něco vezmeš a příště se stejně nezachováš.
Dělat chyby je úplně normální a sám jsem se musel smířit s tím, že jsem jich hodně udělal, stále některé nové dělám a nepochybně ještě řadu chyb udělám.
Je pro mne důležité, abych je nedělal úmyslně a abych nikomu úmyslně neubližoval. To považuji za důležitější, než zda chyby dělám, nebo ne, přestože mě každá chyba samozřejmě mrzí.
Zkus o tom přemýšlet stejně.
PS: Pokud se jedná o chyby ve vztazích k jiným lidem, není možné vymyslet nic lepšího, než jim normálně říct - tehdy a tehdy jsem udělal chybu, vím to, mrzí mě to, omlouvám se.
@vyrovnaná žena píše:
Tady si asi někdo spletl absurdně a abstraktně
![]()