Má pravdu učitelka v MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81482
5.9.19 07:07
@Micaella22 píše:
Udelej to, co rika ucitelka. Maji praxi, vedi co delaji, v pondeli pojede jejich rezim od znova a bude to lepsi. Ja nase ucitelky taky v podobnym pripade poslechla, dite bylo pak po tydnu ok. Tam nejde o starost min pro ucitelku, ale o nove deti, co se take adaptuji a zacnou rvat pak uplne stejne jako ten tvuj. Tam jsou vsichni jak opicky. Takze ony pockaji az ostatni uz budou v pohode, pak se muzou venovat tomu tvymu. Ja je uplne chapu. A vam 4dny nic neudelaj. Pak si zvykne a bude tam chodit furt. Ted je zacatek skolky teprv
Řídit se u9čitelkou jen z titulu, že je učitelka je blbost. Todle není otázka jen zkušenosti, ale urcite osobnostní charakteristiky. A abych na toho člověka v tomto dala, musí mi osobnostní tak nějak sednout.
Vycházím že svého odvolání, lékař. Taky mám zkušenosti. Ale lidi jsou různí, jiná životní situace, jiný přístup. Jeden chce klik, druhý udělat pro to všechno, někdo je salmista, další uzkostny. A nejen pacient, ale i lékař. A to samé je a učitelkou. Todle není případ, kdy je to zcela jednoznačně a nemá smysl pochybovat jen proto, že jeden zkušený člověk to tak vyhodnostil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
5.9.19 07:09
@ProfZav píše:
U nás byly delší pauzy vždycky na prd. Když byl syn nemocnej, tak pak zase že do školky nechce a už natahoval. Kdybys musela chodit do práce, tak to neřeší a dáš ho tam.

Já dávala ze začátku syna 3,5 roku do školky jen 3× týdně. Mě ale ředitelka doporučovala režim pondělí, středa, pátek, že ty 4 dny v kuse bez školky jsou většinou horší a děti si zvykají déle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
5.9.19 07:11

Tvůj syn se každý den lepší, já bych ho dnes normálně do školky dala, 4 dny jsou moc velká prodleva a od pondělí začne plakat odznova
trochu paní učitelku nechápu, kdybys byla v práci, tak by si to nemohla dovolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 07:23

@ivašot. Tak vidím, že co učitelka, to jiný názor. Mně zas řekli, že je horší, když jeden den půjde, druhý den ne, že to chce pár dní v kuse :lol: no a že 4 dny bude doma, to nevadí? :zed: @stinga právě… No, už jsem mu řekla, že nepůjde. Už ho nebudu mast… Tak to zkusíme a uvidíme co v pondělí bude divadlo rano :) aspoň už se příští týden tomu nějak vyhnu. Akorát učitelky budou mít zas práci, třeba by už to bylo o dost lepší příští týden a začne to nanovo :(

• Citovat
  • Upravit
7021
5.9.19 07:26

Já ze začátku dávala jen od 7:45 - 10h, to byl první týden, druhý chodil do 11:30 a to tak zůstalo do prosince než se konečně sám uvolil, že tam teda bude i přes oběd.

někdy to chce čas no. Ale jak píší holky 4dny v kuse doma, je moc. Spíš bych vynechávala pokud máš možnost třeba středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
5.9.19 07:27

Já bych ho tam dala alespoň do oběda u nás učitelky v MŠ vždycky říkají že ten první měsíc nováčků je uřvaný :nevim: od toho oni jsou učitelky, aby si poradily a určitě tam nebrečí sám. ba za mě vždy delší prodleva byla krok zpět… bude stačit že bude víkend a bude doma ;) neboj on si zvykne :hug:

Příspěvek upraven 05.09.19 v 07:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 07:27

@Lama Lama taky si myslím.. Nechci znevazovat něci povolání, zkušenosti a autoritu, ale já, coby matka to tak cítím, že by to bylo lepší ho tam dnes dát. Verim, že by to bylo lepší a lepsi, ale učitelka mi řekla, jak chci, že mi to jen radi a ví, že to tak bude lepší. Dobře, dám na ni a kdyby to bylo horší, aspoň vím, že už dám na svoji intuici ten příští týden.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
5.9.19 07:30

Pokud on chce, dala bych..všechny děti ze začátku pláčou..je to něco nového, zvyknou si.
delší pauza bude horší.
Nám taky učitelky nutili si nechávat děti doma, ( aby měli mín práce - ne pro dobro dětí )..

• Citovat
  • Upravit
14376
5.9.19 07:37

Ten český systém,, zvykání" je úplně postavený na hlavu. Zkracovat počet dnů, kde chodí dítě do školky asi moc nepomůže. Spíš by měl být pomalejší nástup. První dny si chodit hrát na hodinku a postupně prodlužovat. Pro to dítě je celé dopoledne zničehonic hodně. Já mám syna od roka v jeslích na tři a půl hodiny odpoledne, první dny jsem tam chodila s ním a vždycky zkusila po chvíli odejít. Po třech dnech už mě nehledal a do třídy mi i po měsíci prázdnin utíkal nepřezutý, jak se těšil. Nás hned na začátku upozorňovali, že po víkendu nebo delší pauze může nastat bojkot a nebude do školky chtít. Prý by pro ty děti bylo nejlepší, kdyby školka byla každý den, že i po víkendu je jich spousta rozhozených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.9.19 07:42

Přesně tak, pokud jsi doma, a máš možnost. Nechávej ho ve školce první týden třeba jen do svačiny do 10h, další týden třeba do oběda, a po měsíci třeba i na spaní..Je lepší takto každý den, než chodit méně dní v týdnu

• Citovat
  • Upravit
12659
5.9.19 07:43
@Anonymní píše:
Víš, já, se právě divím, projdu si jak Mimoň, že syn jediný pláče.. Přitom na schůzce na ředitelka říkala, že pláče 3/4deti. Tak jsem z toho taková rozhozena a cítím se snad i blbě, že dítě poprvé pláče :roll:

Tezke, me dite nebrecelo ani minutu..byl zvykly, ze je casto u babicky..jenze byl stale nemocny, vecne kasle, takze byl stejne u babicky vetsinou a ja v praci…ja jako mala chodila jen do pripravky a brecela kdyz se mama o minutu zpozdila po o..jenze ja brecela jeste ve treti tride kdyz jsem prisla domu a nikde nikdo tak jsem brecela…preslo me to az v te treti tride 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
5.9.19 08:01
@Anonymní píše:
Holky, prosím o názor. Syn prvně nastoupil do MS, má 3.5 roku. Je samostatný, obleče se, nají, krásne mluví, je hodný, neubližuje. Ale první den byl horor, celé to proplakal. Druhý den už ráno řev, táhla jsem ho za ruku s revem, místo 2 min cesty bylo 15 min, v šatně mi zdrhl ven, že tam nechce (chtělo se mi taky brečet z toho) nakonec mi ho učitelka pomalu odtrhla a řekla, ať jdu. Třetí den ho vedl tatínek, taky plakal, ale ve školce podle učitelky už moc ne, jen trosku u oběda, kdy už přijdu. (byla jsem se něj (tajné) podívat na zahradu přes plot a hrál si s dětmi. Je fakt, že nikoho jsem tam ráno plakat neviděla. Prý tam děti neplacou, jen on (řekl mi syn), Včera mi ale učitelka řekla, že by bylo lepší, ať si ho nechám čtvrtek, pátek doma. Pátky jsem chtěla urcite nechávat doma. Ale i ten čtvrtek? jak mi to teď přišlo lepší už, že neplakal, tak se zas bojím, že v pondělí to bude zas hrůza. Tak jsem se jí na to ptala, že už dneska ani neplakal a ona mi řeka, že ho musela druhá učitelka utesovat a vodit za ruku po zahradě, že musí se věnovat i jiným dětem..že mi radi dobře a dnes a patek ať je doma.

Holky, nejsem matka, co zuby nehty brání sve dítě a nepřipusti jiný názor, vím, že učitelka je tam s ním a asi vi co dela. ALE jeho opravdu po zahradě nikdo nevodil, jezdil s s detma na kole,, smál se, hrál se na písku. Navíc se desim zas pondelka, když půjde po 4 dnech. Včera mi řekl, ze do skolky chce a zě možná bude ještě trochu po mně plakat.

Nemám s tím problém, jsem na RD, spíše mě zaráží trochu, že učitelka chce mít o starost min a o to víc se to zvykani na školku protáhne. :nevim:

Jsem ucitelka. Kdyz nam otevreli novou tridu, mely jsme s kolegyni 28! triletych deti. A musely jsme to zvladnout a zvladly, i pres to, ze pulka plakala, visela na nas,… Rodicum jsem deti musela odtehnout, zavrely se dvere a dite v pohode. Obcas je to i scenka na rodice, co vydrzi a co si k nim muzou deti dovolit.. Uprimne, nedovolila bych si rict nekterw mamince, at si dite necha doma. Spis ji nabidla tu moznost, ze by to bylo lepsi, ale zase- je tam prvni tri dny a pak by bylo doma 4 dny a v pondeli od znova.. Neni to uplne stastne reseni… Spis bych dala treba delší zvykacku, tyden chodit domu treba v 10-11,pak 14 dni po O, i dyl, kdyby to neslo, ale nevynechavala bych tolik dni bez skolky, rozhodi ho i ten vikend, natoz 4 dny… Muj nazor jako ucitelka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
5.9.19 08:13

Dát dítěti pocit, že už do školky nemusí (4 dny), když se mu tam nelíbí, a pak ho tam šoupnout rovnou na celé dopoledne?? 8o Kapitální békovina!!! :poblion: Pokud je to jen trochu možné, raději každý den hodinu (do svačiny) a prodlužovat. Dítě si postupně zvykne. Je to pro něj všechno moc čerstvé. Já to tak dělám - syn jde před svačinou, poplače, uklidní se, druhý den se zase těší do školky a tak pořád dokola. Čekám, že bude i hůř. Ale musíme vydržet. Nejhorší je dělat zmatky - nejde, nejde,… a bác, nebul, musíš to vydržet! Dcera si taky dlouho zvykala a teď je z ní šikovná prvňačka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
5.9.19 08:13

Ja bych ho klidne dala, pokud to tak citis, a on se uz i tesi, ucitelka ti o tom rozhodovat nemuze, ale to uz asi touhle dobou je jedno :mrgreen: jak ses rozhodla?
Syn taky nechtel první rok chodit, byl celej ja zaprel se do futer a bylo :mrgreen: ale zas tak moc ve skolce nebrecel..
Ale ja spis nez ho nechala ctvrtek, patek, sobota, nedele doma.. Tak bych ho nechávala pravidelně treba streda, patek když patky ho chceš nechávat doma, taky jsme pátky vetsinou nechavala.. Ale spis aby chodil nejak na stridacku, nez dlouhy volnou v kuse.
Jinak když syn nastupoval do skolky, tak jsem taky byla doma, akorát se nam narodilo mimino.. A on ještě v rijnu doma brecel, ze do skolky nechce, a nechtěl odejit od bráchy..
Ikdyz ve skolce uz to bylo dobry.. Ale doma peklo, tak jsem ho nakonec odhlasila, uzil si rok doma se sourozencem a od dalsiho skolniho roku chodil uplne v pohode, ikdyz tesit do skolky se nebude asi nikdy :lol: ale nebreci, neodmlouva.. Dej mu par tydnu, měsíců cas, a uvidíš, mas taky tu možnost nechat ho doma když to nepujde.. Ono pres zimu nechodi dost deti co maj doma malyho sourozence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 08:18
@KamisB píše:
Já ze začátku dávala jen od 7:45 - 10h, to byl první týden, druhý chodil do 11:30 a to tak zůstalo do prosince než se konečně sám uvolil, že tam teda bude i přes oběd.někdy to chce čas no. Ale jak píší holky 4dny v kuse doma, je moc. Spíš bych vynechávala pokud máš možnost třeba středu.

U nás to bohužel takto nejde. Buď to oběda, nebo vůbec. :( @smurfka @Aduš8
@a12 s mladším synem je domacely rok, syn má 18 měsíců, takže nějaký vztah mají. Syn se do skolky těšil celé prázdniny. Koukal přes zahradu (chodíme kolem do města) a ptal se, kdy už půjde, den co den. Není to tak, že je vyhozeny, abych měla klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML