Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@a12 přesně, to mě zarazilo taky. 3 dny plakani a už ho nechat doma. Jinak, druhá učitelka mi právě v pátek řekla, že se tam na konci týdne rozplakalo víc děti, že už to na ně doléhá. Takže taky mají být doma a nakonec jim tam třeba zůstane 5 děti? Ale ne, přece ostatní maminky asi pracuji, takže si nic nedovolí rict.
@Anonymní píše:
@a12 přesně, to mě zarazilo taky. 3 dny plakani a už ho nechat doma. Jinak, druhá učitelka mi právě v pátek řekla, že se tam na konci týdne rozplakalo víc děti, že už to na ně doléhá. Takže taky mají být doma a nakonec jim tam třeba zůstane 5 děti? Ale ne, přece ostatní maminky asi pracuji, takže si nic nedovolí rict.
Ono jich ted fakt bude víc a víc brečících jak prijdou na to, ze uz to bude na porad..
Nam treba rekla ucitelka, ze je to normální, ze deti brečí a že ty, co nebrečí hned od prvního dne, ale dolehne to na ně třeba az po měsíci, tak těm to vydrží klidně az do vánoce a je to ještě horší..
Já tedy zírám, jak to chodí jinde… Ty bláho, chudáci děti…
Jsem taky učitelka a nikdy jsem rodičům neřekla ať si nechají dítě doma a už vůbec ne dítě, které není adaptované… Nejlepší by bylo, jak píše VeruMar, aby chodil nejdřív třeba na 2 hodiny a postupně čas prodlužovat, ale určitě ho nenechávat doma. Já bych ho osobně zatím dávala i ty pátky, než si zvykne…
Každý rok nám první týden pláče několik dětí, ale čtvrtek a pátek už je to mnohem lepší. V pondělí se děti vrátí zase zpět a pláčou, ale pak už to je pohoda. My se těm plačícím dětem snažíme hodně věnovat, je to náročné, ale po 2-3 týdnech míváme skvělou třídu.
Byly*