Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím anonym, chodí sem totiž dcera a sestra majitele. Bydlela jsem teď 4 měsíce v jednom bytě. Lepší pracovní nabídka, nový vztah, ale daleko, tak se stěhuji. Majitel rád není, ale takový je život. Upozorňuji, že byl to pronájem bez smluvy kvůli daním. Já majiteli všechno vyplatila, nikdy nebylo zpoždění s nájemním ani den. A zítra si má přijít pro klíče a chce 3000 korun za to, kdyby náhodou byl nedoplatek. 3000 korun nedoplatek? to bych tady musela asi pěstovat marihuanu pod biolampou. A říká, že pokud nebude, tak mi ty peníze pošle zpět na účet, ale on se chránit musí. To jsem nezažila nechávat si peníze ze nedoplatek, který není. Já která šetřím, protože o nedoplatky nestojím. Tak jsem mu řekla, že na daňovém úřadě se budou divit. Prý tam má známosti. Tak jsem volala i na policii a řekli mi, že oni tohle neřeší, je to na dohodě mezi mnou a majitelem, že neplatí daně je konkrétně nezajímá. Divný. A pak, že pokud bych to moooc chtěla řešit, tak ať napíšu na nějaké jejich ředitelství, ale tam možná rok potrvá, než si to někdo všimne a začne řešit, takže mi to nedoporučují, tudy cesta asi nevede. Takže co dělat? Když jsem řekla, že ty peníze nemám, tak začal ať si půjčím, at si je seženu, bez toho neodejdu, potřebuje převzít byt, zjistit jestli je tam všechno zařízení, které bylo (něco tam bylo, něco jsem přivezla), udělat přede mnou odpisy, co mu podepíšu a takové věci. A nechat tam 3000 korun pro případ, že bych měla velkou spotřebu. Co dělat? Dost se bojím.
Promiň, ale co čekáš za radu? Přistoupila jsi na pronájem na černo, bez smlouvy… dobrovolně jsi spolu s panem pronajímatelem spáchala podvod, tak proč se teď najednou divíš, že nehraje fér a že na něj nemáš žádnou páku? ![]()
To je riziko všech podvodnic a podvodníků, že se to obrátí proti nim ![]()
Jj…nech mu klíče na stole a vypadla bych.. co jiného..peníze mu určitě uz žádné nedávej. Neboj nemůže na tebe.
![]()
![]()
Můžeš si za to sama. Nemáš smlouvu = nemáš pravidla. On po tobě teď může chtít, co chce.
Nechápu, kam si jako volala na policii, když si tam na černo
![]()
Nedoplatek 3k mi nepřijde nic neobvyklého, když se dělalo rozúčtování u nás v domě, byli na tom lidé hůř, jak se všechno zdražovalo.
@Vejanek píše:
Jj…nech mu klíče na stole a vypadla bych.. co jiného..peníze mu určitě uz žádné nedávej. Neboj nemůže na tebe.![]()
To už mi lidé radí, ale zas aby si nenavyýšlel, že jsem mu odnesla/zničila inventář, nebo co. Říká, že tohle neplacení daní si může dovolit, má tam známosti a dělá to tak dost lidí, tak co. Tohoto se trochu obávám. On je totiž zdá se mi schopnej všeho.
Jako fakt někdo kdo bydlí načerno volá na PCR a ptá se jestli to budou řešit, když majitel po něm chce 3000 Kč taky úplně mimo?
Jako vtip dobrý ![]()
@kocourGarfield píše:
Jako fakt někdo kdo bydlí načerno volá na PCR a ptá se jestli to budou řešit, když majitel po něm chce 3000 Kč taky úplně mimo?
Jako vtip dobrý
Tak načerno, vinen je snad majitel? Já potřebuji bydlet, normálně si platím, a vychcánek chce neexistující nedoplatek. Kolikkrát se stane, že někdo bydlí jakože na smlouvu, kde je chráněn hlavně majitel, neplatí daně stejně, ten je pak taky spolupachatel? Když vás ex vyhazuje z bytu, no tak nemáte moc možností hledat a vybírat si.
@Anonymní píše:
To už mi lidé radí, ale zas aby si nenavyýšlel, že jsem mu odnesla/zničila inventář, nebo co. Říká, že tohle neplacení daní si může dovolit, má tam známosti a dělá to tak dost lidí, tak co. Tohoto se trochu obávám. On je totiž zdá se mi schopnej všeho. [/citace
Když není smlouva, tak s tebou přece nemůže sepsat nic o předání bytu.Jako platit nájem v bytě beze smlouvy je dost ošidný, divím se že jsi do toho šla. A zálohy jsi platila ty nebo majitel bytu. Pokud jsi mu je platila v nájmu tak ano může být nedoplatek buď na elektřině nebo na plynu, možná vodné nebo stočné.
@Anonymní píše:
Tak načerno, vinen je snad majitel? Já potřebuji bydlet, normálně si platím, a vychcánek chce neexistující nedoplatek. Kolikkrát se stane, že někdo bydlí jakože na smlouvu, kde je chráněn hlavně majitel, neplatí daně stejně, ten je pak taky spolupachatel? Když vás ex vyhazuje z bytu, no tak nemáte moc možností hledat a vybírat si.
A co kauci, ti jsi taky nedávala? Jako já ho chápu, co se stane, když tam nedoplatek bude
to mezi sebou nemáte vůbec žádný papír, nájem na ruku, nebo co?
Vtip je v tom, ze vyhoda je na tvojej strane. Pan majitel chcel vychcankovsky obist system (neohlasit prenajom, neplatit dan z prenajmu), ale zaroven teraz chce mat tu vyhodu, ktoru by mu davala zmluva (kaucia, tj. ochrana prenajimatela, ked najomca realne ma nejaky nedoplatok, poskodi byt atd.). Ale takto to nefunguje
Nemoze na teba nic. Rozmyslaj: kam by to ohlasil? Na policii? „Tato pani u mna byvala nacierno, chcem ohlasit, ze nezaplatila nedoplatky?“ ![]()
Znamosti na danovom urade si kludne mohol zhola vymysliet. Pravda je len, ze policia s vasim sporom nic nema. Tu ani nerozumiem, preco si si myslela, ze ma, to je absurdne.
Hlavne neskac na kazdu vec, ktoru povie. Nemusi to byt vobec pravda. Riad sa podla seba. A nabuduce podnajom LEN so zmluvou.
to je fór, ne? nebo jsi úplně padlá na hlavu? bylas tam chvíli, jde o tři litry, smlouvu nemáš, normálně bys platila kauci, ze které by se vše doúčtovalo, tys neplatila ani kauci, nemáš v ruce vůbec žádnou smlouvu, podílela ses na neodvedení daně z příjmu FO a ještě kvůli trojce voláš na policii? sis ráno asi zapomněla vzít prášky nebo co???
Příště doporučuju hrát podle pravidel a nebudeš muset pak ze sebe dělat krá-vu.
@pikola píše:
A co kauci, ti jsi taky nedávala? Jako já ho chápu, co se stane, když tam nedoplatek budeto mezi sebou nemáte vůbec žádný papír, nájem na ruku, nebo co?
Kauci jsem také nedávala. Snad jen papír, jaký je v bytě inventář (byl částečné zařízen). Jinak peníze každý měsíc dle dohody na ruku. Ale po někem žádat takhle peníze předem za něco, co reálně zatím není. Říkám mu, že at mi pak napíše a pošle vyúčtování až bude nedoplatek a řekl, že pak mě už nenajde, ale já se bojím taky, že dám 3000 a dovi dopo, už je neuvidím. Ale on skáče, že pošle, ale v dnešní době věřit.
@Anonymní píše:
Vinen majitel?
Ty máš taky dost, viď?
![]()
@Anonymní píše:
Kauci jsem také nedávala. Snad jen papír, jaký je v bytě inventář (byl částečné zařízen). Jinak peníze každý měsíc dle dohody na ruku. Ale po někem žádat takhle peníze předem za něco, co reálně zatím není. Říkám mu, že at mi pak napíše a pošle vyúčtování až bude nedoplatek a řekl, že pak mě už nenajde, ale já se bojím taky, že dám 3000 a dovi dopo, už je neuvidím. Ale on skáče, že pošle, ale v dnešní době věřit.
Takze kdyz pomineme, ze u nas plati i ustni smlouva, papir vlastne mate. Dane se podavaji zpetne. Tj. kdyz je duben (a bydlis tam ctyri mesice), bude davat priznani pristi rok.
Příspěvek upraven 21.04.23 v 15:25
Prosím anonym, chodí sem totiž dcera a sestra majitele. Bydlela jsem teď 4 měsíce v jednom bytě. Lepší pracovní nabídka, nový vztah, ale daleko, tak se stěhuji. Majitel rád není, ale takový je život. Upozorňuji, že byl to pronájem bez smluvy kvůli daním. Já majiteli všechno vyplatila, nikdy nebylo zpoždění s nájemním ani den. A zítra si má přijít pro klíče a chce 3000 korun za to, kdyby náhodou byl nedoplatek. 3000 korun nedoplatek? to bych tady musela asi pěstovat marihuanu pod biolampou. A říká, že pokud nebude, tak mi ty peníze pošle zpět na účet, ale on se chránit musí. To jsem nezažila nechávat si peníze ze nedoplatek, který není. Já která šetřím, protože o nedoplatky nestojím. Tak jsem mu řekla, že na daňovém úřadě se budou divit. Prý tam má známosti. Tak jsem volala i na policii a řekli mi, že oni tohle neřeší, je to na dohodě mezi mnou a majitelem, že neplatí daně je konkrétně nezajímá. Divný. A pak, že pokud bych to moooc chtěla řešit, tak ať napíšu na nějaké jejich ředitelství, ale tam možná rok potrvá, než si to někdo všimne a začne řešit, takže mi to nedoporučují, tudy cesta asi nevede. Takže co dělat? Když jsem řekla, že ty peníze nemám, tak začal ať si půjčím, at si je seženu, bez toho neodejdu, potřebuje převzít byt, zjistit jestli je tam všechno zařízení, které bylo (něco tam bylo, něco jsem přivezla), udělat přede mnou odpisy, co mu podepíšu a takové věci. A nechat tam 3000 korun pro případ, že bych měla velkou spotřebu. Co dělat? Dost se bojím.