Málo mlíka - jak ukončit kojení

863
2.5.15 18:34

Malo mlika-jak ukoncit kojeni

Od zacatku mam malo mleka, takze jsem maleho musela dokrmovat, tyden po porodu jsem mela zanet delohy a silna antibiotika, takze maly presel na UM, kojeni mi moc neslo, bolelo to, porad jsem to zkousela i odsavat profi odsavackou, ale trpim u toho, bradavky me hrozne boli, nechtela jsem to vzdat, ale asi bude lepsi prestat a priznat si, ze kojit proste nebudu:(

Ale zajimalo by me, jak postupovat, prestat odsavat a cekat az se mliko prestane uplne tvorit? Nemuze se mi udelat nejaky zanet v prsach? Diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
2.5.15 18:36

@Peony1 a kolik toho tak odsaješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.5.15 18:36

Odstříkávat do úlevy, když nebude odběr, nebude ani nabídka. Pokud by se nalévaly až moc, jsou i tablety na zastavení laktace. Nebo bylinky, to určitě někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
2.5.15 18:44

@Krrysa tak 20ml dohromady z obou prsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.5.15 18:47

@Peony1 na jedno odsátí, nebo za den? to je docela málo, to půjde dobře.. nech prsa být, a když budeš mít pocit plných prsou, že by tě měly bolet, odstříkej, a le jen do úlevy, ne do prázdna.. zapár dní seš bez mlíka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
2.5.15 19:06

Me pomohly homeo..RICINUS COMMUNIS 15 nebo 30 CH
- dávkování: 5 granuli 2× denně
- použití: zastavení tvorby mléka, odstavení kojence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
2.5.15 19:12

@shina tyhle homeo jsem mela na rozkojeni, ty na zastaveni mlika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
2.5.15 19:22

@Peony1 na rozkojeni jsou 5Ch a 9CH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
2.5.15 19:55

@Peony1 na rozkojeni je 9ch… Kdy je 15 ch je to zastsveni.. Take srm mela malo mleka a zanety a pomohlo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
2.5.15 20:10

Já musela přestat ze dne na den v 5 měsících dcery, takže už produkce byla v plném proudu. Prostě jsem přestala kojit a nechala prsa být. Když byla nalitá, tak jsem malinko odstříkala a hotovo. 3 dny to byl masakr, ale pak se to výrazně zlepšilo. Nestahovala jsem a žádný zánět se nekonal. A zajímavé je, že se mi tvoří pár kapek mléka i teď po 3 letech nekojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.5.15 20:36

@Peony1 Málo pít, jen pár doušků na uhašení žízně. 2× denně šalvějový čaj, ve sprše a teplé vodě rozmasírovávat zatvrdliny (abys třeba nedostala zánět) a jinak ledový obklad (né bradavky a dvorce).
Mě to trvalo měsíc, než mléko přestalo téct. Ale kamarádka, která přestávala kojit, tak té to trvalo pár dní, než mléko ztratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
3.5.15 12:02

Taky jsem odstříkala tak těch 20ml, přestala sem ze dne na den odstříkavát a mlíčko se ztratilo samo za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.5.15 16:16

Když jsem musela přestat kojit ze dne na den, tak jsem po nalití prsou odstříkala do úlevy abych je neměla tak nalitá a dávala studené obklady. Během týdne to bylo v poho občas ještě něco sem tam ale už se nenalévala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
3.5.15 16:20

Taky resim stejny problem, odstrikavam 1× denne trosicku na ulevu ale stejne jsou nality..omezit pit moc nemuzu, jsem diabeticka a pit musim..chci zkusit homeopatika. v levem prsu citim boule a ztvrdlinky, zacina to bolet, budu muset to rozmasirovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
3.5.15 16:31

Moje mamka si dávala alkoholové obklady na prsa, právě kvůli těm zatvrdlinám a stáhnout elastikem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová