Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Od zacatku mam malo mleka, takze jsem maleho musela dokrmovat, tyden po porodu jsem mela zanet delohy a silna antibiotika, takze maly presel na UM, kojeni mi moc neslo, bolelo to, porad jsem to zkousela i odsavat profi odsavackou, ale trpim u toho, bradavky me hrozne boli, nechtela jsem to vzdat, ale asi bude lepsi prestat a priznat si, ze kojit proste nebudu:(
Ale zajimalo by me, jak postupovat, prestat odsavat a cekat az se mliko prestane uplne tvorit? Nemuze se mi udelat nejaky zanet v prsach? Diky za rady
Odstříkávat do úlevy, když nebude odběr, nebude ani nabídka. Pokud by se nalévaly až moc, jsou i tablety na zastavení laktace. Nebo bylinky, to určitě někdo poradí.
@Peony1 na jedno odsátí, nebo za den? to je docela málo, to půjde dobře.. nech prsa být, a když budeš mít pocit plných prsou, že by tě měly bolet, odstříkej, a le jen do úlevy, ne do prázdna.. zapár dní seš bez mlíka…
Me pomohly homeo..RICINUS COMMUNIS 15 nebo 30 CH
- dávkování: 5 granuli 2× denně
- použití: zastavení tvorby mléka, odstavení kojence
@shina tyhle homeo jsem mela na rozkojeni, ty na zastaveni mlika?
@Peony1 na rozkojeni je 9ch… Kdy je 15 ch je to zastsveni.. Take srm mela malo mleka a zanety a pomohlo to…
Já musela přestat ze dne na den v 5 měsících dcery, takže už produkce byla v plném proudu. Prostě jsem přestala kojit a nechala prsa být. Když byla nalitá, tak jsem malinko odstříkala a hotovo. 3 dny to byl masakr, ale pak se to výrazně zlepšilo. Nestahovala jsem a žádný zánět se nekonal. A zajímavé je, že se mi tvoří pár kapek mléka i teď po 3 letech nekojení.
@Peony1 Málo pít, jen pár doušků na uhašení žízně. 2× denně šalvějový čaj, ve sprše a teplé vodě rozmasírovávat zatvrdliny (abys třeba nedostala zánět) a jinak ledový obklad (né bradavky a dvorce).
Mě to trvalo měsíc, než mléko přestalo téct. Ale kamarádka, která přestávala kojit, tak té to trvalo pár dní, než mléko ztratila.
Taky jsem odstříkala tak těch 20ml, přestala sem ze dne na den odstříkavát a mlíčko se ztratilo samo za pár dní.
Když jsem musela přestat kojit ze dne na den, tak jsem po nalití prsou odstříkala do úlevy abych je neměla tak nalitá a dávala studené obklady. Během týdne to bylo v poho občas ještě něco sem tam ale už se nenalévala.
Taky resim stejny problem, odstrikavam 1× denne trosicku na ulevu ale stejne jsou nality..omezit pit moc nemuzu, jsem diabeticka a pit musim..chci zkusit homeopatika. v levem prsu citim boule a ztvrdlinky, zacina to bolet, budu muset to rozmasirovat.
Moje mamka si dávala alkoholové obklady na prsa, právě kvůli těm zatvrdlinám a stáhnout elastikem ![]()