Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lenka-Elenka V porodnici jsme vážily před i po kojení hlavně jen ty naše nedonošeňátka, které měly pod 2kila
pokud už má přes 4kila tak ji převažovat nemusíš
A když je spokojená a nepláče tak jí to asi stačí kolik si vypije
jak píšou i ostatní maminky ![]()
Pokud pribira tak nestresujte.Moje mala byla z porodnice propustena s plochou vahovou krivkou, na porodni vahu s edostala v mesici. Kojeni byl boj jen pro me, mala s enapila a vic nechtela, od doktorky jsem dostala vahu a zapisovala kolik vypije. Vzdy vypila mnohem mene nez mela, ale na kontrolach doktorka vzdy spokojena, z epribira pomalu a jiste, jen ja byla uplne vyrizena z epial malo.Ve 2 mesicich jsem vahu musela vratit a konecne byl klid, nemohla jsem resit kolik zrovna vypije a ja i mala jsme byly uz spokojenejsi. Doktorka mi rikala, ze kazde dite ma jinou potrebu.
@benetka
Kojení je z valné většiny v hlavě. Máš rozumnou paní doktorku.
@Svistice píše:
@benetkaKojení je z valné většiny v hlavě. Máš rozumnou paní doktorku.
No kdyby mi v prvnich mesicich rekl nekdo ze budu kojit 27 mesicu, tak neuverim. Zprvu to byl jeden velky stres.Mala doted malo pije a malo ji, ale pritom neni zadna vychrtlina, jen drobna mala holcicka. Starsi jen na UM vypila klido 240ml bez problemu na jedno krmeni, tolik tekutin mladsi neda ani ted skoro ve 3 letech za den ![]()
@Lenka-Elenka píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Mám 2,1/2 měsíční holčičku. Kojím a vydrží vždy 2 h v kočárku 3-4 h ale její pití je příliš krátké, teda ona by sála, ale ja cítím jak to z prsu moc neteče. Kdyz se přisaje cca 1/2 min trvá než se mlicko uvolní a pak se roztoče to krásné pije ale jsou to tak 3 min z každého prsu. Kdyz jsem ji pak zvazila zjistila jsem ze pije pouze 50 ml a dnes to bylo třeba cely den jen 35 ml. Mala si pak rihne a je v poho ale me to dost znepokojuje, kdyz jsem ji několikrát po kojení udělala nutrilon vypije klidně 60-90 ml a někdy nedá jen 30ml a někdy ho úplně odmítá ale kdybych ji ho nedala tak je úplně v poho a nechce nic jiného a je spokojena neplace.
Co by jste dělali na mem místě? Chtěla bych plné kojit ale z prsou asi víc nedostanu, piju čaje, beru homeopatika odsavam ( po kojení a podaří se mi odsat jen 10 ml) Mám malou vždy prikrmovat? nebo čím ještě zvýšit větší produkci mléka? Dekuji za vaše názory.
Ahoj, taky souhlasim s holkama. Pokud pribira a ma pocurane plinky, na UM se vykasli. Taky me napada, ze vaha nemusi byt zkalibrovana a muze vazit blbe. Me vazeni malem privedlo na psychiatrii, pritom malej krasne prospival. Taky jsem vazila pred a po kojeni a pak stresovala a silela. Nakonec manzel vahu vyhodil a byl klid. Doporucuju to same;-)
@tronelka presne,ted po zkusenostech vahu zahodit a zakopat hodne hluboko pod zem
.Tim si zachovate zdravy rozum ![]()
Tak my mame uplne to same. Holcicka 8 tydnu (porodni vaha 4,5 kg, ted ma 6 kg)vypije max. 60 ml za kojeni, nekdy dokonce jen 40, navic si casto jeste hodne ublinkne. Kojim po 2 hodinach, nekdy po 1,5 hod. Saje max. 5 minut a kdyz ji nabidnu druhe prso, tak uz nechce. Nechce ani dokrmit UM, ani z lahve, ani strikackou. Jinak je spokojena, cura normalne, pribira cca 200 g tydne. Ja byla taky v soku, kdyz jsem ji zacala vazit. Po tydnu jsem to vzdala a vazim jednou denne, vzdycky pribere tak 25 - 30 g. Ja si rikam, ze kdyz je spokojena, tak hlad nema. Prvorozeny syn rval jako na lesy, kdyz mel malo mleka.
Holky, dekuji za vase reakce. Dnes jsem vazila jen jednou a úplne se na to vykaslu. Je v pohode, spinka, směje se, vypada spokojene a to je nejdůležitější
Ahoj, mam to s prckem podobne, vahu mam a ze zacatku jsem ho vazila taky porad, no stres i kdyz i doktorka v porodnicj uz mi rikala, at vahu po 14 dnech schovam a neresim to. Tak mam ted na vaze polozeny veci a vazim tak orientacne jednou za 14 dnu, jenomze ono taky zalezi, jestli je po jidle, vycuranej a vykadenej atd. Tskze uz vlastne nevazim a fakt je to lepsi, proste tu vahu schovej a ver svymu diteti, ze ti rekne. Me malej ani hlady nebreci, jen tak nezne chrochta☺Jinak taky jsm mela s kojenim problem, ale moc mi pomohla jedna laktacni poradkyne, koukna na laktacni ligu, je tam seznam poradkyn, nic to nestoji a me fakt moc pani pomohla. Jinak mliko spousti teplo, takze teploucka voda na prsa, delam si kazdy den kojici caj a dvakrat denne meltu, ta pry taky spousti tvodbu mlika no a hlavne polivky, fakt, tak casto jak to jde dobrej vyvar, bez masoxu teda samozrejme a mlikcko se udela. Jinak taky jsem na zacatku mela homeopatika, jmenovalo se go nejak Lactica virosa nebo tak nejak a fakt zabralo. Kdyby potrebovala, snad najdu jak se to jmenuje presne. Je to pry ze salatu, takze pokud muzes, jez obcas salat, Drzim palce
Holky, uz neblaznim s vahou, nebojím se ze je mala hladová jsem v klidu ale nas přírůstek za 14 dni je 165g no říkám si alespon nejaky.
Dnes mela teda svuj horší den, porad poplakavala tak jsem sáhla po nutrilonu, vypila 50 ml a stejne poplakavala, takze špatná nalada nebyla z hladu ale myslim si ze jsme měli doma navstevu a chudinka byla rozrušení z vice hlasu. Vsichni odešli a usnula.
@Lenka-Elenka Já bych teda šáhla spíš po prsu..
Víc si věř! ![]()
@Lenka-Elenka tak tak, netahej hned nutrilon
kdyby mela malo, tak se to castejsim prikladanim srovna. Ony maji ruzne nalady ![]()
1. Nedavat zadne nutrilony to je zaklad
2. Vychoddte vahu, ta jenom stresuje
3. Pokud mala pribira a neplace ze by mela hlad - proc neco vubec resite? ![]()
4. I vy asi nejite stejne mnozstvi pokazde, tak dejte i male moznost si vybrat kolik bude pit ![]()
pravda.
Dnes nebyl zádný Nutrilon, jen prso ![]()
Holky dekuji za podporu, uz jsem mela fakt krizi ze kojeni vzdam aby mela mala dobry příjem ale nerada bych to udelala je to pohodlne, vzdy namichane a ohrate a taky ten pocit ze mala lezi u me a ja ji dávám to nejlepší je krasny ![]()
Nechápu jak se muze někdo dobrovolně
rozhodnout ze kojit nebude.
Mam pocit ze mam mleka málo a dělám vse pro to aby se to zlepšilo a někdo ho ma na rozdávání a nechá si napsat prášky na zastaveni laktace ( šílený!)