Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doctus píše:
@Jirka607
Bohužel s tím skutečně nejde nic udělat.
Před chvílí jsem našel článek, kde píší, že se s tím něco dělat dá. A prý se s tím má něco dělat hned po narození:
@Jirka607
V ČR mi není známo pracoviště dětské urologie či endokrinologie, kde by se tato léčba prováděla. Jak se totiž začne zahrávat s hormony u kojence a batolete, je to vždy nebezpečné. Pomíjím děti s endokrinopatiemi.
@Doctus píše:
@Jirka607
V ČR mi není známo pracoviště dětské urologie či endokrinologie, kde by se tato léčba prováděla. Jak se totiž začne zahrávat s hormony u kojence a batolete, je to vždy nebezpečné. Pomíjím děti s endokrinopatiemi.
Taky se mi to nezdá🤔.
Pracuju ve zdravotnictví a vidím i u spousty dospělých/starých mužů opravdu krátké penisy. Někdy je i problém dotyčného zacévkovat, když to nejde pořádně ani za nic chytit… Bohužel velikosti jsou opravdu různé v každém věku a nic se s tím nedá dělat…
@Anonymní píše:
Pracuju ve zdravotnictví a vidím i u spousty dospělých/starých mužů opravdu krátké penisy. Někdy je i problém dotyčného zacévkovat, když to nejde pořádně ani za nic chytit… Bohužel velikosti jsou opravdu různé v každém věku a nic se s tím nedá dělat…
Tak o tom ( bohužel) taky cosi vím. Jsem paraplegik (po úraze) s hyperaktívním močovým měchýřem, takže mám zaveden permanentní katetr s měsíční výměnou. Pohled urologa při zavádění katetru může být zkreslený - nedá se počítat s tím, že penis tomuto nepříjemnému zákroku půjde naproti. Spíš naopak. Přece - ono i při výtěru nosu reflexívně ucuknete, když do něj zdravotník strká špejli.
@Lojzísek ujetá není jen lidi dělaj že to nemaj… I takové problémy jsou normální a dotazy proto anonymní. Máme vag*ny, prde, pinďy všichni a i takové zkušenosti se přece hodí a pomůžou.
@Doctus Pokud při narození nebyla nalezena žádná patologie, dá se předpokládat, že penis prostě jen roste pomaleji oproti vrstevníkům a nemusí se hned jednat o mikropenis? Četla jsem, že s ním se člověk již narodí.
@darktera píše:
@Doctus Pokud při narození nebyla nalezena žádná patologie, dá se předpokládat, že penis prostě jen roste pomaleji oproti vrstevníkům a nemusí se hned jednat o mikropenis? Četla jsem, že s ním se člověk již narodí.
Prý je to dané množstvím testosteronu, který novorozenec získá od matky. Pokud je matka příliš „estrogenová“, vývoj reproduknčích orgánů chlapce akceleruje až produkcí vlastního testosteronu v pubertě.
@tothova píše:
@Lojzísek ujetá není jen lidi dělaj že to nemaj… I takové problémy jsou normální a dotazy proto anonymní. Máme vag*ny, prde, pinďy všichni a i takové zkušenosti se přece hodí a pomůžou.
Moje prudérní mamka nedokázala nikdy nahlas vyslovit pojmenování reprodukčních orgánů - ani odbornými názvy, natož vulgárním pojmenováním.
@darktera píše:
Pokud při narození nebyla nalezena žádná patologie, dá se předpokládat, že penis prostě jen roste pomaleji oproti vrstevníkům a nemusí se hned jednat o mikropenis? Četla jsem, že s ním se člověk již narodí.
Ano, máte pravdu, to při narození by musel být penis třeba jen 0,5 cm nebo 1 cm dlouhý.
@Jirka607 píše:
Prý je to dané množstvím testosteronu, který novorozenec získá od matky. Pokud je matka příliš „estrogenová“, vývoj reproduknčích orgánů chlapce akceleruje až produkcí vlastního testosteronu v pubertě.
Je to možné. Já jsem v těhotenství musela brát Utrogestan, to je ženský hormon a opravdu se syn narodil s velmi malým pindikem. U dalšího těhotenství už jsem ten lék nemusela brát a druhý syn má o dost větší velikost, takže na tom asi něco bude…
@milwinka píše:
Je to možné. Já jsem v těhotenství musela brát Utrogestan, to je ženský hormon a opravdu se syn narodil s velmi malým pindikem. U dalšího těhotenství už jsem ten lék nemusela brát a druhý syn má o dost větší velikost, takže na tom asi něco bude…
Já brala utrogestan a syn teda prý hned po narození měl kalhotách dost. Dle lékařky ![]()
@milwinka píše:
No tak vidíš. Já bych se neděsil, pokud víš, jaký ho má jeho otec. A to přece budeš dobře vědět😊 😜. Ono se to srovná.