Malý pindik u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9734
16.1.23 23:09

@Jirka607
Bohužel s tím skutečně nejde nic udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
16.1.23 23:26
@Doctus píše:
@Jirka607
Bohužel s tím skutečně nejde nic udělat.

Před chvílí jsem našel článek, kde píší, že se s tím něco dělat dá. A prý se s tím má něco dělat hned po narození:

https://www.google.com/url?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
16.1.23 23:34

@Jirka607
V ČR mi není známo pracoviště dětské urologie či endokrinologie, kde by se tato léčba prováděla. Jak se totiž začne zahrávat s hormony u kojence a batolete, je to vždy nebezpečné. Pomíjím děti s endokrinopatiemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
16.1.23 23:42
@Doctus píše:
@Jirka607
V ČR mi není známo pracoviště dětské urologie či endokrinologie, kde by se tato léčba prováděla. Jak se totiž začne zahrávat s hormony u kojence a batolete, je to vždy nebezpečné. Pomíjím děti s endokrinopatiemi.

Taky se mi to nezdá🤔.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 23:47

Pracuju ve zdravotnictví a vidím i u spousty dospělých/starých mužů opravdu krátké penisy. Někdy je i problém dotyčného zacévkovat, když to nejde pořádně ani za nic chytit… Bohužel velikosti jsou opravdu různé v každém věku a nic se s tím nedá dělat…

• Citovat
  • Upravit
415
17.1.23 00:09
@Anonymní píše:
Pracuju ve zdravotnictví a vidím i u spousty dospělých/starých mužů opravdu krátké penisy. Někdy je i problém dotyčného zacévkovat, když to nejde pořádně ani za nic chytit… Bohužel velikosti jsou opravdu různé v každém věku a nic se s tím nedá dělat…

Tak o tom ( bohužel) taky cosi vím. Jsem paraplegik (po úraze) s hyperaktívním močovým měchýřem, takže mám zaveden permanentní katetr s měsíční výměnou. Pohled urologa při zavádění katetru může být zkreslený - nedá se počítat s tím, že penis tomuto nepříjemnému zákroku půjde naproti. Spíš naopak. Přece - ono i při výtěru nosu reflexívně ucuknete, když do něj zdravotník strká špejli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
17.1.23 01:00

@Lojzísek ujetá není jen lidi dělaj že to nemaj… I takové problémy jsou normální a dotazy proto anonymní. Máme vag*ny, prde, pinďy všichni a i takové zkušenosti se přece hodí a pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
17.1.23 08:14

@Doctus Pokud při narození nebyla nalezena žádná patologie, dá se předpokládat, že penis prostě jen roste pomaleji oproti vrstevníkům a nemusí se hned jednat o mikropenis? Četla jsem, že s ním se člověk již narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
17.1.23 08:51
@darktera píše:
@Doctus Pokud při narození nebyla nalezena žádná patologie, dá se předpokládat, že penis prostě jen roste pomaleji oproti vrstevníkům a nemusí se hned jednat o mikropenis? Četla jsem, že s ním se člověk již narodí.

Prý je to dané množstvím testosteronu, který novorozenec získá od matky. Pokud je matka příliš „estrogenová“, vývoj reproduknčích orgánů chlapce akceleruje až produkcí vlastního testosteronu v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
17.1.23 08:58
@tothova píše:
@Lojzísek ujetá není jen lidi dělaj že to nemaj… I takové problémy jsou normální a dotazy proto anonymní. Máme vag*ny, prde, pinďy všichni a i takové zkušenosti se přece hodí a pomůžou.

Moje prudérní mamka nedokázala nikdy nahlas vyslovit pojmenování reprodukčních orgánů - ani odbornými názvy, natož vulgárním pojmenováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
17.1.23 11:16
@darktera píše:
Pokud při narození nebyla nalezena žádná patologie, dá se předpokládat, že penis prostě jen roste pomaleji oproti vrstevníkům a nemusí se hned jednat o mikropenis? Četla jsem, že s ním se člověk již narodí.

Ano, máte pravdu, to při narození by musel být penis třeba jen 0,5 cm nebo 1 cm dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
17.1.23 12:16
@Jirka607 píše:
Prý je to dané množstvím testosteronu, který novorozenec získá od matky. Pokud je matka příliš „estrogenová“, vývoj reproduknčích orgánů chlapce akceleruje až produkcí vlastního testosteronu v pubertě.

Je to možné. Já jsem v těhotenství musela brát Utrogestan, to je ženský hormon a opravdu se syn narodil s velmi malým pindikem. U dalšího těhotenství už jsem ten lék nemusela brát a druhý syn má o dost větší velikost, takže na tom asi něco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.1.23 12:18
@milwinka píše:
Je to možné. Já jsem v těhotenství musela brát Utrogestan, to je ženský hormon a opravdu se syn narodil s velmi malým pindikem. U dalšího těhotenství už jsem ten lék nemusela brát a druhý syn má o dost větší velikost, takže na tom asi něco bude…

Já brala utrogestan a syn teda prý hned po narození měl kalhotách dost. Dle lékařky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
17.1.23 12:22

@Russet Tak ono je to vždy asi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
17.1.23 12:50
@milwinka píše:
Je to možné. Já jsem v těhotenství musela brát Utrogestan, to je ženský hormon a opravdu se syn narodil s velmi malým pindikem. U dalšího těhotenství už jsem ten lék nemusela brát a druhý syn má o dost větší velikost, takže na tom asi něco bude…

No tak vidíš. Já bych se neděsil, pokud víš, jaký ho má jeho otec. A to přece budeš dobře vědět😊 😜. Ono se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí