Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kfětoslava píše: Více
Ja mam treba pri ovulaci bolesti, krom toho mi to ukazuji hodinky. Ale samozrejme se muze stat, ze ovulace nastane par dni po menstruaci a podobne, vubec bych na to nespoléhala.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Vzhledem k tomu, že mám dítě počaté 1. den po ms, tak nějaké počítání ovulace je pro mě úsměvné. Nepoznám to a vlastně jsem to nikdy nepotřebovala vědět
@Anonymní píše: Více
Hlavně neříkej pravdu, ulevíš jen sobě a zničíš rodinu. Už to tak je, tak to tak nech. Když se bude ptát, tak jsi měla rozhozený cyklus, nebo si vymysli něco jiného. Nebreč, je to tak, jak to je. A také nemusíš vědět, že jsi těhotná, kdybys náhodou byla. Některé ženy na to přijdou třeba až ve čtvrtém měsíci. ženy mě zde sice vynadají, ale než si zničit rodinu, tak mlčím nebo si něco vymyslím. Je to lepší, než rodinu zničit.
Podlehla jsi touze po dítěti…stalo se..chlapovi bych nic neříkala ale napříště už bych nic takového nedělala. Prostě si promluvte o dítěti, proč on má pocit že je brzy? Kvůli financím? Nebo se mu prostě nechce zase mít doma pliny a jezdit s kočárem? 4 roky jsou dost a už teď když bys otěhotněla budete mít mezi dětmi 5 let. se starší už můžete ledacos podniknout a budete se muset omezovat a přizpůsobovat zas miminku…já bych dobrovolně takhle větší rozdíl mezi dětmi nechtěla…taky záleží kolik ti je..jestli přes 30 tak bych mu řekla že už prostě dele cekat nechceš a ať jasně řekne proč se druhému tak brání. Nedivil a bych se kdyby už druhé vlastně vůbec nechtěl a jen té těmi kecy že ještě ne, že je brzy atd držel v naději že jednou možná…
Pokud by se náhodou stalo že bys těhotná byla tak bych mu řekla žes to asi špatně vypočítala, neuvědomila si…však za ty dva roky co to praktikujeme už by taky mohl mít nějaký přehled o tom kdy tu ovulaci máš…i tak je to nespolehlivé takže stejně otěhotnět můžeš i jindy kdy ho nevytahne…a i když ho vytáhne tak tam může být nějaký preejakulát..že vám to dva roky vycházelo neznamená že to bude vycházet pořád…
Neříkala bych nic. Upřímně si myslím, že tohle dělají tisíce ženských na světě, jinak by se kolikrát ani děcka nedočkaly. Stejně si myslím, že je docela nepravděpodobný, že by to zrovna zrovinka vyšlo, takže bych ani moc s těhotenstvím nepočítala.
@Vladusxx co to je za argument, ze je to moc velky rozestup? Kdyby meli rozestup dva roky a pořídili třetí, tak maji zase mimino k pětiletému.
takto počaté dítě snad není nic zvláštního, zakladatelka ani nepsala, že něco počítá, já to neřeším vůbec a přesně vím kdy ji mám a kdy se blíží ![]()
Tak pritel se udela klidne dovnitr, ale sodu dostane zakladatelka, ze jako podraz. To uz za me neni, ze za zadnou cenu dite nechce. Ja taky pocitala plodne dny, ale jen v dobe, kdy by nam těhotenství nevadilo. No samozřejmě pocitani bylo k prdu a dite se nam takto povedlo. Manzel byl rad. Podle me kdyby dite fakt nechtel, tak vytahuje porad nebo si rovnou nasadi gumu.
Za prve ano, vim kdy ovuluju, a za druhe zakladatelka sama napsala, ze vi, ze ma pred ovulací a partnerovi to zatajila.
@Mar__tanka1983 píše: Více
Stále tam žádný podraz nevidím. Jelikož ani ty dny ovulace nejsou směrodatné. A hlavně ona svého partnera neznásilnila 😃
Koukám, že se tu nějak dost kritizuje přerušovaná soulož, což je celý život má jediná antikoncepce a velice spolehlive funguje, teď čekám druhé plánované dítě.
Prostě v plodné dny stačí bude nesouložit a nebo včas vytáhnout
dyt je to tak jednoduchý ![]()
Samozřejmě znalost vlastního těla a cyklu je nedílná podmínka, ten kdo neví, jak funguje ženský cyklus, tak věřím, že brzy otěhotní ![]()
Prý malý podraz
to je normální podraz jako prase ![]()
Nicméně pokud tak strašně nechce zatím druhé dítě, a zároveň tak věří přerušované souloži, tak si o to tak trochu rikal tak sám.
@Lucy75 na co testy? Ty nevis, kdy mas plodne dny? Ja vim, ze bude ovulace i bez testu ![]()
Muj nazor na to je
B) ze strany zeny je ovsem nedodrzeni umluvy „pri ovulaci ne“ podpasovka a silne naruseni vzajemne duvery
@JuicyLucy píše: Více
Přerušovanou souloží se chrání velmi mnoho žen. Je v pořádku, že i Ty sis přerušování oblíbila, ale jsi plně závislá na partnerovi, zda se umí ovládat a včasné vytahování má nacvičeno. Dokázala bys bez váhání jít na potrat, kdyby to do Tebe nedopatřením pustil?