Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je hubená, ale to je spousta dětí v jejím věku. Nevykrmovala bych ji zbytečně, ono se to v pubertě pak snadno přehoupne do opačného problému. Zkus maximálně až půjdete na prevenci požádat o krevní rozbor, zda je OK. Pokud není unavená, nebývá často nemocná tak je pravděpodobně vše OK a vyroste z ní hezká štíhlá žena.
Díky holky, tak jste mě trochu uklidnily. Jo puberta už začala, jednak je na přes hubu a taky si už musí holit podpaží a začala jí růst prsa.
@Paoloska píše:
@Janča6 Vypadáš skvěleAle v těch 16ti jsi určitě neměla 35 kg. Vypadala jsem podobně a měla jsem 53 kg (173cm).
Diky. No ono uz mi to ted taky zni neuveritelne. Ale kdyz tak koukam na tu fotku - nulova prsa (i kdyz ted taky nemam velka), rucicky hulcicky, na nohach skoro zadne svaly, i kdyz jsem behala. Ale pak v 17 letech mi prave zacaly pracovat hormony a behem pul roku jsem byla na 42 kg, mam z toho strie na stehnech. V 22 letech 174 cm a 50 kg, to jsem si drzela par let. Ted 174 cm a 56 kg.
A jak uz jsem psala, kvuli vzhledu jsem si uzila posmesky. Takze zakladatelcinu dceru chapu. I kdyz mozna, kdybych mela podporu rodiny, tak bych to zvladala lepe. Ale to je jina vec.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, mám hodně hubenou dceru. Když byla malá, doktorka to řešila, ale když zjistila, že v krvi vše OK a průběžně přibírala + my rodiče jsme v dětství taky byli hubeňouři (manžel byl i v ozdravovně), tak to přestala nějak hrotit. Jenže dcera, jak roste, tak ta hubenost více vynikne, momentálně má 11,5 let, 153 cm a váha mezi 31,5 - 32,5 kg. V jídle je vybíravá, ale jí. Nejradši má jídla typu fastfoodu a miluje řízky, hranolky, špagety, palačinky. Jí i ovoce a zeleninu + hromadu sladkostí, na sladké je hodně, ale to jí mimo jídla, ne místo jídla. Mléčným výrobkům moc neholduje, ale občas jí. Dělávám rybí pomazánku s tvarohem, tu má ráda. Dělávám i drožďovou pomazánku a drožďovou polívku, aby měla béčko. Má ráda i vejce na různé způsoby, nemá problém sníst 3 volské oka k večeři. A vypadá jak anorektička. Nevím, co s tím. Přemýšlím, jestli jít znovu na krev, ale věřím, že je vše v pořádku nebo jí nakoupit nějaké nutridrinky? Máte zkušenost, že byste podměrečné dítě nějakými drinky vykrmili? Do 6 let jsem jí kvůli váhy kupovala sunar.
Taky jsem byla hubena, nezrava, az v puberta ze me byla stihla kocka s zenskymi tvary..do ty doby taky anorekt i kdyz neco takoveho neexistovalo..