Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lychee13
Právě že už mi každý říká, že je dost hubený no..adle růstový tabulky by měl být ok, ale o fous. je to vychrtlina, takový ty jablíčka na kolenou má jak bambule, klíční kosti vidět, to samý páteř. Anonymni-právě že jí dost, až moc
jde třeba 3×i 4× za den na velkou. Jí dobře už od mala, ale kam to dává
sport nedělá. Určitě budu otravovat dr.,ale jen jestli někdo nemá zkušenosti právě s lepkem atd.
Mému synovi je 8 roků. Měří cca126cm a váží 19,5kg. Od 2,5 má diagnostikovanou intoleranci laktózy. Jí hodně málo, prakticky nemá chuť k jídlu. Unavený není v podstatě nikdy…
Moje děti jsou taky hubené. Obě. Starší jednu dobu vypadala strašně (před 2 lety) - hlavně ruce a hruď. Byla pořád nemocná. Teď už je na tom mnohem lépe. Jednu dobu vůbec nejedla. Dělali jí i nějaké vyšetření krve, ale měla vše v pořádku. Vypadalo to, že nebude alergik, ale bohužel se alergie projevila - nejvíce letos. Častěji ji teď bolí bříško. Mladší je zase hrozně malý a hubený taky. Sice roste, ale opravdu je oproti všem dětem hrozně malý. No a já mám určitě nějaké alergie na potraviny, přestože v posledních testech (nevím, co vše mi dělali), mi nic nevyšlo. Musím vyřadit mléko a lepek a pak se uvidí. Jenže je to hrozně těžké - občas si to neuvědomím a něco sním. No a bojím se, aby to neměly i moje děti. ![]()
@růžový achát píše:
Ja v 10 letech měla 21 kg
Jé tak to jsme na tom podobně, já měla (dle očkovacího průkazu) ve 12 letech 24kg ![]()
Žádné z mých dětí nepřesáhlo v 5 letech váhu 15-16 kg. Aktuální 5leťák má 113 cm a 14,5 kg. když se dobře nají
Tak u vás bych to neřešila. S 18 kg nešly moje děti ani do 1. třídy a jsou všechny zdravé, i ten náš 5letý vychrtlík, který vypadá, jako bychom mu nedávali najíst, ale jí hezky.
Příspěvek upraven 03.06.18 v 23:37
@Sulmo píše:
@Lychee13
Právě že už mi každý říká, že je dost hubený no..adle růstový tabulky by měl být ok, ale o fous. je to vychrtlina, takový ty jablíčka na kolenou má jak bambule, klíční kosti vidět, to samý páteř. Anonymni-právě že jí dost, až mocjde třeba 3×i 4× za den na velkou. Jí dobře už od mala, ale kam to dává
sport nedělá. Určitě budu otravovat dr.,ale jen jestli někdo nemá zkušenosti právě s lepkem atd.
Dr urcite otravujte, jit na velkou nekolikrat denne tak uplne normalni neni. Nechci te strasit, u nas to bylo obdobne, hubenost, casto na zachod, pak zhubl jeste vic a nakonec z toho byl diabetes T1 (to zname caste curani bylo az na uplny zaver). Nedes se, jen chci rict, nech ho vysetrit, at se pro jistotu vsechny hruzy vylouci…drzim palce, at je vse ok a je proste jen strasne hubeny… ![]()
@Lenka_Hal jit na wc 3-4× denne normalni je a je to i doporucovane.
@blumen píše:
@Lenka_Hal jit na wc 3-4× denne normalni je a je to i doporucovane.
To je vtip, ne? Norma je jit tak jednou mozna dvakrat, konzultovala jsem to i s pediatrickou. Navic se to synovi upravilo, chodi uz normalne…vse se vrati, kdyz je spatne kompenzovany.
@Lenka_Hal píše:
To je vtip, ne? Norma je jit tak jednou mozna dvakrat, konzultovala jsem to i s pediatrickou. Navic se to synovi upravilo, chodi uz normalne…vse se vrati, kdyz je spatne kompenzovany.
Fakt neni. 1-2× je malo i u dospeleho. Idealne 2-3× denne.
@Lenka_Hal to, ze je to v praxi jinak a populace trpi na zacpu, je neco jineho
Ja si to nasla, jak studie, tak doporuceni…norma je od 3× tydne po 3× denne, cokoliv mimo tenhle ramec se ma nechat prekontrolovat, zda nejde o nejaky problem. Takze tri az ctyri je uz na hrane, navic kombinovano s hubenosti je podezrele.
No on právě asi jak moc jí, tak moc kadí
jsou s brachou takový kyselinky.
Všem díky za příspěvky, dám pak vědět, jak to dopadlo u dr. ![]()
@hezrone @Lenka_Hal @blumen @Eridana ahoj holky, takze je to opravdu cukrovka
vygradovalo to tento tyden. takze uz jsme v nemocnici.ach jo ![]()