Mám hubené dítě

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1245
10.2.17 17:37

Ja bych rekla, ze je to normalni vaha…moje dcera mela nedavno na trilete prohlidce 103 cm a necelych 15 kg…vypada dobre, rekla bych tak akorat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
10.2.17 18:51
@Terezxx píše:
A můžu se zeptat, jestli ještě dáváte mliko? Ja pořád 3× denně. Přijde mi to ale strašně mockrat. Ikdyž on víc jak 150 ml. stejne nevypije. Doufám, ze za ty 3 měsíce, bude mít na 2 leté prohlídce alespon těch 10 kilo :lol:

Ja jeste kojim vecer pred spanim, mleko nedavam, ma nesnasenlivost. Ale dneska uz odstavuju. Ja mam ale 150 cm a 45 kilo, tak asi nema potrebu vic jist, protoze geneticky asi moc vysoka nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.2.17 19:33

Dcera je taky hubeňour, už od malička. Když se narodila, tak měla normální váhu 3230 g. V roce už ale necelých 8 kilo, ve dvou letech 10… Naštěstí náš doktor má rád hubené děti, resp. nesnáší ty silné, takže to neřešil, stačilo, že pribirala. Teď je ji 5 a třičtvrtě, měří 120 cm a váží 18 kg. Je stále dost štíhlá, ale už druhým rokem dělá sportovní gymnastiku a má moc hezkou vysportovanou postavu;-) Takže váhu už dávno neřeším, ale kolem toho roku jsem ji nutila do jídla (tenkrát by se klidně nenajedla, teď baští dobře, jen pomalu).
Teď mám syna 2 roky a taky špatně jí. Měří cca 90 cm a váží 11 kg, takže tam to nemusím nijak hrotit, ale taky se někdy neubránim tomu, abych ho trochu víc „motivovala“, jinak by neměl asi ani 10 kg;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35612
10.2.17 19:38

Ja sem mela 15 kg když jsem šla do první tridy jsem uplne normální zdrava zenska. Kazdej je jinej, vůbec bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
10.2.17 20:23
@Anonymní píše:
Já Ti rozumím, zakladatelko. Kolem mají všichni VELKÉ děti, a celkem posměšně se na tu naši hubeňourku dívají a komentují její váhu. Je na spodní hraně, pediatra nic neříká, tak doufám, že to bude ok. Je živá hodně, jídlu zas tak moc nedá. Má 95cm a 12,5kg.
Mrzí mě to od těch ostatních, jejich děti jsou podle nich normální a naše malá divná. Co mám dělat? Tlačit jí do hlavy sušenky a čokoládu, aby ztloustla?

Moje dcera má stejné míry. Jsou jí 3 roky. Je hubená, ale nepřijde mi, že by se nějak lišila nebo, že by se se jí někdo dokonce posmíval. Řekla bych, že si to myslíte jen vy, kdo by se měl proboha posmívat tříletému dítěti? Jinak moje dcera jí opravdu dobře, sladkosti dávám teda minimálně, ale snídaně, obědy, večeře, svačiny..všechno sní :) a stejně je jak lunt, ale mě to teda nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
10.2.17 21:13

Syn 3 roky, 102 cm, 13 kilo, reklama na hlad. Ale jí velmi dobře a vše. Já jsem naopak ráda, že nemusím řešit faldy, navíc když prospívá úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
11.2.17 08:17

@Lajka09 ano, to si dokážu taky přestavit. Závidím, že neřešíš a když papá, tak to jednoduše vylítá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.17 19:10
@zuzukobylka píše:
Moje dcera má stejné míry. Jsou jí 3 roky. Je hubená, ale nepřijde mi, že by se nějak lišila nebo, že by se se jí někdo dokonce posmíval. Řekla bych, že si to myslíte jen vy, kdo by se měl proboha posmívat tříletému dítěti? Jinak moje dcera jí opravdu dobře, sladkosti dávám teda minimálně, ale snídaně, obědy, večeře, svačiny..všechno sní :) a stejně je jak lunt, ale mě to teda nevadí.

Mě mrzí to, že na to poukazujou, neustále poslouchám, že jejich dvouleťáci jsou těžší, že mě aspoň nemusí bolet záda, že malá je jak pírko… Nebo když prohlásím, že malá měla faldy jako mimčo, tak se na mě holky podívají a zeptají se: Tvoje a faldy? a následuje pohrdavý úšklebek :( Většinou jsou to mámy klidných dětí, které do roka jen spaly a jedly… Nebo ty řeči, že měly místo mlíka smetanu… Já mám děti dvě, první bylo žravější a větší. Nemá smysl jim to vysvětlovat. Připadá mi, že si myslí, že jsou lepší matky, že měly smetanu, že lépe kojily své děti, že se lépe starají :nevim: Malá se malá už narodila, měla malou placentu a už moc nefungovala, říkala PA po porodu :nevim:
Mrzí mě to, jsou to jinak fajn holky, ale tohle mi přijde od nich zbytečné a netaktní… Prostě se tomu tématu s nimi vyhýbám, ale předhánějí se kolik které dítě váží a mají tendence se pošklebovat nad tím, že 20kg je pro nás nedostižná meta :nevim: nebo mi pořád cpou, že Pepíček měl roce 13kg(chodit začal až v roce a půl :? ) a mohla bych pokračovat :(
Malá je kouzelná holčička, velmi aktivní a živá, neposedí. Mi tak „maličká“ nepřijde. Je drobnější, no

• Citovat
  • Upravit
2101
12.2.17 04:09
@Anonymní píše:
Mě mrzí to, že na to poukazujou, neustále poslouchám, že jejich dvouleťáci jsou těžší, že mě aspoň nemusí bolet záda, že malá je jak pírko… Nebo když prohlásím, že malá měla faldy jako mimčo, tak se na mě holky podívají a zeptají se: Tvoje a faldy? a následuje pohrdavý úšklebek :( Většinou jsou to mámy klidných dětí, které do roka jen spaly a jedly… Nebo ty řeči, že měly místo mlíka smetanu… Já mám děti dvě, první bylo žravější a větší. Nemá smysl jim to vysvětlovat. Připadá mi, že si myslí, že jsou lepší matky, že měly smetanu, že lépe kojily své děti, že se lépe starají :nevim: Malá se malá už narodila, měla malou placentu a už moc nefungovala, říkala PA po porodu :nevim:
Mrzí mě to, jsou to jinak fajn holky, ale tohle mi přijde od nich zbytečné a netaktní… Prostě se tomu tématu s nimi vyhýbám, ale předhánějí se kolik které dítě váží a mají tendence se pošklebovat nad tím, že 20kg je pro nás nedostižná meta :nevim: nebo mi pořád cpou, že Pepíček měl roce 13kg(chodit začal až v roce a půl :? ) a mohla bych pokračovat :(
Malá je kouzelná holčička, velmi aktivní a živá, neposedí. Mi tak „maličká“ nepřijde. Je drobnější, no

Ja se divim, ze se s takovyma blbkama stykas :roll: pokud neprehanis a nevidis duchy, kde nejsou…
Taky mam jednu takovou expertku v okoli, ktera deti na svuj vek hodne veliky, porad na to poukazuje. Holcicka ji ve dvou letech vazi 18kg, vubec to nevypada pekne (porad ji a to samy blbosti). Tak ji rikam, ze nase deti nejsou maly, ale jejich moc „velci“. Nase deti jsou oproti nim daleko sikovnejsi… tak si do nich rypni, ze vase holcicka uz umi to a to, jejich jeste ne? Jakto? Atd… ;)
Nenech se zdeptat predhanenim kdo vykrmy svoje dite vic :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
13.2.17 23:38

Myslím si, že to moc řešíte. Obě moje 5ti leté děti mají kolem 110 cm a váží asi 17 kg. Nepřijdou mi vůbec hubené. Naopak vím, že mají úžasnou sílu a mrštnost. Doktorka sice říkala na 5ti leté prohlídce, že jsou váhově pod normou, ale že tímto způsobem jsou pod normou v podstatě od narození a že ten vývoj de u nich přesně po křivce. Že s manželem oba sportujem a oni už se chytají s námi, takže je zcela přirozené, že jsou štíhlí a ona že v tom nevidí nejmenší problém. Jen když byli ještě miminka (to jsme měli ještě jinou pediatričku) tak mě neustále nutila do UM, že málo přibývají. Tehdy jsem ji neposlechla a udělala jsem dobře. Když jsme najeli na příkrmy, děcka byly žravé jak dvě piraně a přibíraly furt stejně pomalu. Oni jsou teda žraví pořád - v tom se asi od vaší holčičky liší. Ale i tak já osobně bych se vůbec nestresovala. Jo a ve školce jsou děti o rok a půl mladší, co jsou velikosti našich dětí. No tak proč ne. Předpokládám, že i v dospělosti jsou lidi co mají 160cm a ti, co mají 2 metry. Já mám 166, manžel 176. Naše děti mít asi 2 metry nebudou. Ale dle toho co vím o dědičnosti by je neměly ani kdybych tu do nich ládovala jídlo od rána do večera. Maximálně by měly nadváhu. Na řeči nedejte, dítě akorát vycítí váš stres a o to spíš se sekne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.3.17 11:20

Syn, čerstvě 7 let, má 120cm a 18kg. Už jsem z toho taky zoufalá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.17 12:57

Moje dcera má 105 sm a 14 kg, myslím že to je normální, jestli dítě je zdravé a veselé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.4.17 12:25

Syn je drobnější postavy má čerstvě 7 let, 120cm a važí něco přes 20kg a odmala máme problémy s jídlem (nechutenství, jídlo nechce ani ochutnat) snažíme se mu jídlo pěkně upravit, nazdobit, ani to nepomůže.
Je špatný jedlík. Jídlo které upřednostňuje je řízek, kaše, brambory a hranolky.

Zkoušeli jsme na nechutenství ve čtyřech letech kapky sanostol (minerální)
Existuje nějaký přípravek na přírodní bázi, který by zlepšil chuť k jídlu?

Nejvíce Nás mrzí, že jakýkoliv pokrm předem bez ochutnání zamítne. :(

Děkuji za odpověď a radu co dále a jak máme postupovat, nechceme mu zakazovat kroužky a aktivity kvůli jídlu.

Jsme zoufalí a dětská lekářka nám neporadila.
Máme starosti o jeho další vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
5.4.17 12:35

Aktivity mu určitě nezakazujte. Při pohybu mu nejspíš vyhládne. Mám dceru také hodně nejedlici, ale jak se vylítá, tak jí najednou chutná. U nás zabírá neustále dokola nabízet i jídla, která nejí. Je to na palici, ale ona časem vždy povolí a třeba po 20. nabídnutí ochutná… Prostě neustat jen na tom, co dítě má rádo a opravdu dokola nabízet. My válčíme už 5 let a poslední dobou docela sklízíme úspěchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
5.4.17 12:38

@David son jestli te to uklidní máme doma to samé. Holka 7 let 123 cm a 19 kg ještě nemá. JÍ jen suche maso plus přílohu, bez šťávy, bez omáčky. Z ovoce jen jablko a ze zeleniny jen okurek. Sem tam nějaký jogurt, ale ne ty zdrave. Nejradši by jedla jen suche bílé rohlíky. Přípravky na podporu chuti jsme meli nekolikatery a nic nepomáhá. Dle testů jÍ žádné živiny nechybí, což moc nechápu.
Já Teda trvám na tom, aby to co ji dam na talíř snědla. Už jsem vzdala pokusy o nové jídlo, ale aspoň to maso a přílohu zkrátka snist musí. Pokud nesní, nejedeme na cokoliv slíbenoho, popř nedostane sladkost apod. Pokud netrvam na snezení jídla, je za chvilku protivna a nedá se s ni domluvit a celý den je v háji…
Neporadím, ale soucitim…Je to na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect