Mám hubené dítě

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.2.17 15:26

Já Ti rozumím, zakladatelko. Kolem mají všichni VELKÉ děti, a celkem posměšně se na tu naši hubeňourku dívají a komentují její váhu. Je na spodní hraně, pediatra nic neříká, tak doufám, že to bude ok. Je živá hodně, jídlu zas tak moc nedá. Má 95cm a 12,5kg.
Mrzí mě to od těch ostatních, jejich děti jsou podle nich normální a naše malá divná. Co mám dělat? Tlačit jí do hlavy sušenky a čokoládu, aby ztloustla?

• Citovat
  • Upravit
9489
10.2.17 15:27

Mně nepřipadá, že váží málo, na tu výšku. Nše malá šla do školy s 16,5 kg a 116 cm. Teď je ve druhé třídě, a má necelých 19. S jídlem jsem se už přestala nervovat, nemá to cenu, násilím to do ní nedostanu, a jelikož je zdravá a má velmi dobrou imunitu, tak to neřeším.
Upřímně, když vidím ty obtloustlé neforemné holčičky, tak jsem ráda za to, jak vypadá. A když jsem s ní přišla na nábor na moderní gymnastiku, tak trenérky z ní byly úplně nadšený, jak má ideální postavu, tam vypadají takhle všechny ty holky, tak už mi to divný nepřipadá. Teď už to dělá závodně, a nevypadá, že by ji to nějak vyčerpávalo, a unavovalo, takže asi jí nic nechybí, prostě je drobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
10.2.17 15:28

@xjuklickova no jasně, každý má na hubenost jiný oko..někomu se zdá 15kg dítě při této výšce extrémně hubené, někomu normál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
10.2.17 15:30

Hlavně ji nenuť, pamatuju si, jak mě nutili… třeba z nucení snídat jsem mamku málem pozvracela - pak už nenutila teda. Ale vim, že mi vždy říkali, že mám sníst ještě to a to. Taky je obrovská změna, když se to batole vytáhne do výšky a najednou není samý faldíček - tady si člověk musí přiznat, že ty batolecí faldíky by neměly být na vždycky (a krotit v tomto ohledu hlavně příbuzné, kteří chtějí roztomilé buclaté dítko). Pokud je jinak zdravá, vařila bych to, co ráda jí a všude dávala hromadu zeleniny a ovoce. Aby to málo co jí, obsahovalo ode všeho kousek. Pokud máš skutečné pochyby, promluv si o tom s doktorkou. Dle i tvého popisu se teď hodně vytáhla a děti hodně rostoucí hold jak ramínka na šaty můžou působit velmi snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
10.2.17 15:30
@Anonymní píše:
Já Ti rozumím, zakladatelko. Kolem mají všichni VELKÉ děti, a celkem posměšně se na tu naši hubeňourku dívají a komentují její váhu. Je na spodní hraně, pediatra nic neříká, tak doufám, že to bude ok. Je živá hodně, jídlu zas tak moc nedá. Má 95cm a 12,5kg.
Mrzí mě to od těch ostatních, jejich děti jsou podle nich normální a naše malá divná. Co mám dělat? Tlačit jí do hlavy sušenky a čokoládu, aby ztloustla?

přesně tak, vedle ostatních dětí je jak párátko a je to špatně. Kdyby byla tlustá vedle normálních dětí, je to taky špatně. A vždycky to schytáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
10.2.17 15:32

@dalmati děkuju. S doktorkou jsem to samozřejmě řešila a řeším prakticky od roka. Zatím sleduje křivku a vyčkává. Nevím sice na co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
10.2.17 15:34
@veeeraf píše:
@Terezxx u něj je ale ještě velká pravděpodobnost, že všechno dožene, že bude rád jíst :-). U 4-leté holčičky to vidím špatně :-)

Ja prý byla taky nejedlik. :lol: nevím, nepřijde mi normální, aby 2 leté dítě bylo celý den jen na mliku. Ja mu vyvarim, pecu, můžu se přetrhnout a on ani neotevre pusu. Podle paní doktorky nepribral od roka ani deko. Lezou mu žebra, lopatky. Ruce jak paratka. Jsem z nej opravdu nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
10.2.17 15:36

Já fakt nechápu, co řešíš. Máš normální, trochu štíhlejší děcko. Tak mu hlavně jídlem nemotej furt hlavu. Mělo by se jíst proto, abychom žili, ne žít proto, abychom jedli. Tak asi jí to stačí, buď ráda. Štíhlé děcko, kor holka, není žádné neštěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
10.2.17 15:37

@Terezxx moje 24 mesicni si rano vezme 3 minictverecky chleba. Pak behem dopoledne kousne do peciva. Na obed vypije vodu z vyvaru, pak do vecera nic a ve veceri se porype a jde spat. Ale od 1 do 2 let nabrala timto tempem 3 kila, asi ze vzduchu :nevim: :lol: takze ted ma 85cm a 11 kilo.

Příspěvek upraven 10.02.17 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
10.2.17 15:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
10.2.17 15:39

Mi to taky nepřipadá, že by to byla nepřiměřená váha k výšce. Podle růstového grafu by měla vážit 16kg, aby byla přesně na průměru, takže úplně akorát. Ono hodně záleží na tělesné konstituci - mě taky nikdo nevěří mou váhu, vypadám na méně.
Syn má 104cm a 17,5 kg a všichni říkají, že je až moc urostlý, to si člověk nevybere. Všechno je to relativní :)
A že není jedlík - možná zkusit jiné potraviny, v jiné úpravě (syn nesní brambor, ale kaši úplně v pohodě a mladší nesnáší ty dětské mixy, ale mrkev do ruky si klidně vezme). Ale některé děti prostě potřebují jíst méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
10.2.17 15:40
@veeeraf píše:
@dalmati děkuju. S doktorkou jsem to samozřejmě řešila a řeším prakticky od roka. Zatím sleduje křivku a vyčkává. Nevím sice na co…

A co by doktorka měla dělat, My jsme to měli i s tou starší, prostě nejedla, žila asi ze vzduchu, absolvovaly jsme všechna možná vyšetření, náběry, sona-závěr žádný, prostě dítě, co nemá potřebu jíst. Vyrostla, teď je jí přes 20,má 163 cm a 49 kilo, kamarádky jí závidí, že nemusí řešit váhu, všechno jí sluší, vypadá dobře. Jo a jíst začla, někdy po pubertě, teď sežere na co přijde. Fakt to neřeš, pokud je zdravá, tak hlady neumře, prostě bude drobná a jednou bude ráda, až spolužačky budou řešit, že mají velkou prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
10.2.17 15:44

Příspěvek upraven 09.03.17 v 23:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
10.2.17 15:45

Mám hubené všechny tři dcery. Nejstarší 10 let- 145 cm a 27 kg. Druhá 8 let- 128cm a 21kg. Třetí 4 roky- 100 cm a 12,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
10.2.17 15:53

@veeeraf Tak předně nevíme jak moc jde o genetickou záležitost. Jak jste na tom s tělesnou konstitucí v rodině.

Jinak se mi tvá dcerka jeví v normě, pravděpodobně hodně drobná. Větřík by ji odfoukl. Nicméně jsi napsala jednu veledůležitou věc, že je aktivní a čilá, takže zdravá.

Dcerku máme také hodně drobnou a větřík by ji odfoukl, nicméně je rovněž čilá a aktivní, prostě je zdravá.
Takže jsem využila její tělesné konstituce, dala ji na moderní gymnastku a trenérky jsou více než spokojené, poněvadž je zdravá a pro tento druh sportu je její postava velké plus. To, že je v pohodě dokazují i tréninky 3× týdně, které bez potíží zvládá, navíc je zdravě unavená a celkově nevymýšlí blbosti.

Celkově mám výhodu, že co si myslí okolí je mi ukradené. Oni i kecají do toho, že dělá jen tu gymnastiku, ale lyže, kolo a brusle nic. Jako no a co?
Nebudu ji dávat na kolo, které nezvládá, brusle a lyže jí jakž takž jdou, ale silově rovněž nic moc. Takže nestojím o žádné zbytečné úrazy a vím, že čas kola, bruslí a lyží rovněž nadejde.

A ruku na srdce… jsem ráda, že nemusím řešit obezitu a nemoci s nešvary z toho plynoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí