Mám hubené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65
9.1.18 10:06

@Aliik Já bych byla opatrná na to sladké. Taky jsem jako malá byla děsně vyhublé dítě. Naši mne tedy ládovali sladkým a tučným. V pubertě se to zlomilo a já díky děsným stravovacím návykům dnes dost bojuji s váhou. Takže pokud by mé dítě bylo hubené, ale zdravé, tak bych to nehrotila a jen se mu snažila dopřát kvalitní stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.1.18 10:13

Díky všem. Já jsem právě taky dost sladkomil, a sladkosti samozřejmě dávám jen pokud je opravdu chce a sama si řekne, necpu ji čokoládou sama od sebe. To už raději ovocem ;) Jen jí je prostě neodpírám. Já mám ve skoro 40ti asi 68 kilo na 180 výšky a bez sladkostí bych nepřežila (samozřejmě jsem gramotná a nepřeháním to, ale buchty, čokoládu atd. si rozhodně neodpírám) :oops: ;)

EDIT: Mým cílem bylo zjistit, zda někdo třeba měl hubené dítě a pak se zjistila celiakie nebo nesnášenlivost něčeho a dítě začalo zázračně přibírat. Ale to je asi utopie, že :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.1.18 10:15
@Aliik píše:
@Russet Doktorka tak nějak brble už od jejího půl roku, pořád je mimo tabulky poměr výška váha. Ze sedmileté prohlídky měla opět, že neprospívá (i když v tu dobu byla zcera zdravá a sportovala) :roll:
Sladkosti samozřejmě dávám vždy po jídle, jen tedy výběr nechávám na dítěti a jsem ráda, že jí něco (miluje kinder čokolády, hořké nejí). Ona je vůbec hodně sladkomil, chleba nejraději s medem nebo domácí marmeládou, miluje domácí štůdl, linecké atd., a pití když nemá sladké, tak raději nepije vůbec. Ale já jsem stejná, tak ji chápu (taky nevypiju čaj bez cukru a vodu bez šťávy a pro ekobiomatky jsem hrozná) :oops: :lol:

Med a marmeláda jsou v pohodě. Kvalitní čoko myslím s vyšším obsahem kakaa. Nemusí být hořká, tu já taky nerada. Jestli se jí nekazí zuby a není unavená, tak bych dohlédla, aby jedla pravidelně a nechala ji být hubenou. Třeba na to v dospělosti bude ráda vzpomínat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.1.18 10:18

@Aliik měla jsem kamarádku na základce, co byla hodně hubená, ale měla dost nafouklé břicho (vypadala jako ty podvyživené děti v Africe) a té tedy celiakii zjistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.1.18 10:20
@Aliik píše:
Díky všem. Já jsem právě taky dost sladkomil, a sladkosti samozřejmě dávám jen pokud je opravdu chce a sama si řekne, necpu ji čokoládou sama od sebe. To už raději ovocem ;) Jen jí je prostě neodpírám. Já mám ve skoro 40ti asi 68 kilo na 180 výšky a bez sladkostí bych nepřežila (samozřejmě jsem gramotná a nepřeháním to, ale buchty, čokoládu atd. si rozhodně neodpírám) :oops: ;)EDIT: Mým cílem bylo zjistit, zda někdo třeba měl hubené dítě a pak se zjistila celiakie nebo nesnášenlivost něčeho a dítě začalo zázračně přibírat. Ale to je asi utopie, že :oops:

Kamarádčino dítě celiakii potvrzenou má. Tlusťoška před zjištěním nebyla. Ale měla i jiné problémy. Rozhodně neměla tolik energie jako tvoje vyžla. Teď je spíš štíhlejší, ale ne vyhublá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
9.1.18 10:21

@Hadumi přesně to samé měla kamarádka s holčinou. Naše extrémně hubená, nejedlik a nakonec zjištěno alergie na vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
9.1.18 10:23

@Aliik No tak moje dcera měla na 9 leté prohlídce 142 cm a 24 kg a doktorka řekla, že je to naprosto ok. U nás teda je problém, že si hrozně vybírá. Moc jídel jí nechutná. Ale já to nehrotím. Já měla v 1.třídě 17kg. Teď po 30 a dvou dětech 51 kg na 165 cm. Prostě to tak máme. Mamka v 60 letech má 56 kg. Na druhou stranu líp, než být obézní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24448
9.1.18 10:31
@Aliik píše:
Díky všem. Já jsem právě taky dost sladkomil, a sladkosti samozřejmě dávám jen pokud je opravdu chce a sama si řekne, necpu ji čokoládou sama od sebe. To už raději ovocem ;) Jen jí je prostě neodpírám. Já mám ve skoro 40ti asi 68 kilo na 180 výšky a bez sladkostí bych nepřežila (samozřejmě jsem gramotná a nepřeháním to, ale buchty, čokoládu atd. si rozhodně neodpírám) :oops: ;)EDIT: Mým cílem bylo zjistit, zda někdo třeba měl hubené dítě a pak se zjistila celiakie nebo nesnášenlivost něčeho a dítě začalo zázračně přibírat. Ale to je asi utopie, že :oops:

Můj syn je také hubený, má 112 cm a 17 kg (už), je mu 5 let. Na pětileté prohlídce sestřička když ho viděla, prohlásila, že ho zváží na miminkovské váze, že než by nastavila tu normální, tak by jsme tam byli do večera :lol:. Doktorka to neřeší, jede si stále ve stejném percentilu a průběžně přibírá. Jen je prostě v tom percentilu, který se „ořezává“.
Ale má od 15 měsíců dietu - nesmí jíst pšenici, vajíčko a mléko. Ostatní mléčné výrobky ano. Aktuálně asi rok může jíst i žloutek. Má alergii. Ale že by po vyřazení daných potravin začal přibírat, tak to ne. Dokonce i když přijede z prázdnin od babičky, tak u dcery vidím ty „boubelaté“ tvářičky, syn nic, pořád je hubený jak lunt. Ale třeba brácha byl to stejné, ještě v 25 letech vypadal jak kost a kůže, děda ve svých 70 letech byl kostra potažená kůží. Asi to má dědičné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
9.1.18 12:37

Pokud je dcerka jinak zdravá a má spoustu energie, tak bych to viděla taky spíš na rychlý metabolismus. Já jsem na tom byla podobně, ve 14 letech jsem vážila 33kg - hubené vyžle, kterému lezly žebra. Pořád jsem měla hlad, jedla jsem poměrně často a i velké porce, ale marně. Váha se zlepšila až po nástupu menstruace v 17ti letech. Jenže díky návyku, že můžu sníst cokoli kdykoli, jsem během pár let byla pěkně oplácaná :mrgreen: Můj syn to zdědil po mně, taky má rychlý metabolismus, je jak vítr a sporty má nejradši ty aerobní - běh, kolo, atd. Když se nacpe rychlými cukry, má hned hlad a je protivný, unavený, nesoustředěný. Snažím se ho proto co nejvíc cpát složitými sacharidy (celozrnné obiloviny, těstoviny, atd.) plus kvalitní bílkoviny, tuky a hodně zeleniny. Cukrovinky jsme hodně omezili a i ovoce má spíš jen jako doplněk. Těch úprav v jídelníčku jsme udělali víc, váha jako taková se až tolik nezměnila, ale pozitivní vliv to má na ekzém a nemocnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 12:51

Ted resim stejny problem. Uz na 5ti letce ma napsano: stav vyzivy neprimereny. Ale byla to zastupujici dr. Jeho prvni dr by tohle nenapsala. Syn se narodil mensi. Muj manzel je taky stihly a ma problen cokoli pribrat. A ja sem na zakladce byla taky hubena.
Ted uz ale zacinam mit obavy. I kdyz nova dr brala v potaz vsechny aspekty a rekla ze je zdravy a v poradku( tehdy pri prestupu) tak ted uz mam v planu za ni jit aby ho zkontrolovala.
Za 3 mesice bude mit 7let. Meri ted pres 120cm a vazi 18,5kg. Je straslive akcni. Ma dva pohybove krouzky. A taky ma rad sladke i kdyz to ted omezuju aby vic jedl normalne. Ale s tim bych taky nerekla ze by mel problem. Nekdy toho sni vic nez ja a chut k jidlu ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.6.18 19:27

Hubené dítě-alergie?

@veeeraf
Ahoj, můžu se zeptat, jak to dopadlo, nebyla zjištěna dítěti alergie? Může hubenost značit nějakou potravinovou alergii? Syn 5let je opravdu vychrtlý, lezou mu kosti vsude. Dr.na pětileté prohlídce nic neříkala, ale přemýšlím, že nás dám oba otestovat na lepek či mlíko, máme stejné kožní příznaky. Jinak syn je dost trudomyslný, unavený(jenže vstáváme brzy, a ve školce už nespí). Má 116 cm a 18,3kg. Je dost vysoký, jeho kamarád ma 105cm. Díky za případné zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19600
3.6.18 19:37
@Sulmo píše:
@veeeraf
Ahoj, můžu se zeptat, jak to dopadlo, nebyla zjištěna dítěti alergie? Může hubenost značit nějakou potravinovou alergii? Syn 5let je opravdu vychrtlý, lezou mu kosti vsude. Dr.na pětileté prohlídce nic neříkala, ale přemýšlím, že nás dám oba otestovat na lepek či mlíko, máme stejné kožní příznaky. Jinak syn je dost trudomyslný, unavený(jenže vstáváme brzy, a ve školce už nespí). Má 116 cm a 18,3kg. Je dost vysoký, jeho kamarád ma 105cm. Díky za případné zkušenosti :kytka:

Ahoj.. nepomuzu ti, co se tyce vysledku.. zatim. Kazdopadne moje dcera 6let, je odmalicka hubena, skoro vubec neji. Ted meri 116 a vazi 16,2kg. Tudiz je vazne desnej hubenour. Me uz to jeji nejezeni a hubenost zacla stvat. Doted si porad drzela aspon tu svoji tabulkovou linku. Ted uz je jaksi hodne mimo. No vyzadala jsem si u doktorky krevni obraz a vystereni na lepek. A ejhle…lepek je pozitivni. Zitra jedeme na internu do nemocnice. Zjistovat co bude dal.. budou delat znova ty testy. Kazdopadne zadne jine znaky potravinove alergie nevykazuje takze jsem zvedava, jak to cele dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
3.6.18 19:51

@Sulmo Zase taky hubený být nemůže. Syn 4,5r má 117cm a 16,3kg a extra vychrtlý není, prostě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
3.6.18 20:18

Mám stejně vysokého i vážícího syna, je hubený, ale je hodně aktivní a jí hodně málo. Nikdy mě nenapadlo to řešit, ani dr. to neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.18 20:19

@Sulmo syn měl v 5 letech 118 cm a 17 kg. Byl hubený, ale nepřišel mi nějak extra vychrtlý :nevim: Doktorka taky nic neříká. On se tedy už dost spravil - aktuálně má 125 cm a 20 kg. Testy mu doktorka dělala, ale protože měl velice světlou stolici, takže zkoušeli i alergii na mléko a lepek a všechno v pohodě. Vyhodnoceno jako nějaký problém v jídle.
Pokud je unavený, tak bych ho dávala spát dřív, nasadila bych nějaké vitamíny a uvidíš. Jak jí? Pokud jí dostatečně, tak mu přidej druhou večeři, pokud málo, tak pivovarské kvasnice podporují chuť k jídlu.
Většina problémů má jednoduché řešení ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML