Mám odejít? Mám to odpískat?

4
16.5.14 08:49

Mám odejít? Mám to odpískat?

Chtěl bych se zeptat na názor všech pilných i občasných přispěvatelek:
Za mým problémem stojí dlouhá historie a je velice těžké vyjádřit ji v kostce a pokud možno objektivně, ale pokusím se o to. Vezmu to chronologicky:
Před 5 lety: odpověděl jsem na inzerát na seznamce. Měl jsem sice vztah, který fungoval tak na 50%, ale nepřipouštěl jsem si jeho svízele.
Zkrátka jsem si myslel, že už je to „konečná“, že neexistuje žena, se kterou se dá být nejen milenec, ale i kamarád. Takže když jsem odpovídal
na inzerát, ani jsem v podstatě nehledal sex (i když autorka ano), ale důvěrný pokec, hledal jsem „ženského kamaráda“. Po několika desítkách vyměněných
zprávách jsme se potkali, opravdu dobře pokecali, trochu opili, vyspali se spolu.
(podotýkám, že inzerentka byla tehdy vdaná v ne-právě happy vztahu a s manželem měla dvě děti)
x
Během asi 5 měsíců jsme se porůznu scházeli a spali spolu, často si psali. Počet SMS byl tehdy okolo 300/měsíčně.
Zhruba tak 1 x do měsíce jsem také dostal kvinde a protože je moje žena je mistryně, vždycky to bolelo jak čert. Ne fyzicky…
(Intermezzo: svůj první vztah jsem neukončil, takže ano - hamba mi - spal jsem s oběma)
Po těch pěti měsících jsem své „legální“ partnerce oznámil, že odcházím, a ona mi odpověděla, že je ve druhém měsíci. Asi jsem se tehdy měl sbalit a smířit se s alíky,
ale protože jsem kluk z vesnice a taky protože jsem nevěřil tomu, že se má „ilegální“ partnerka rozvede, zůstal jsem s těhulí a dál se slejzal s inzerentkou.
x
Během dalších 3 měsíců různé radosti i neradosti těhotenství, různé radosti i neradosti ilegálního vztahu.
x
Asi 4 týdny před termínem mi těhule sbalila kufry, protože neudržela zvědavost na uzdě a četla a četla a četla, takže zjistila švecko.
Těžký život vyděděnce, špatné noci, špatné dny v cizích neosobních pokojích - vše jsem si však hajzl zasloužil. S inzerentkou však stále střídalo intenzivní milování s bolestivými
rozchody z její strany.
x
Porod. Standardní bez komplikací. Těhule si mě vzala zpátky na byt, abych pomáhal a platil. Já, kluk z vesnice, nenechal ji ve srabu. Za dalších 14
dní se to však opět nezvládla a opět mi zabalila kufry – opět na dlažbě bez možnosti někam jít. Spal jsem různě a většinou hrůzně. Vztah s inzerentkou stále
trval, zintenzivňoval se, pronikala do mě tehdy hluboko, prostoupila mnou. Představa i několikanásobná realita rozchodu byla neskutečně krutá.
x
Asi po 18 měsících, co jsme se spolu prve viděli (byl to konec léta), jsme s inzerentkou začli bydlet spolu. Odstěhovala se od svého manžela a žádala ho o střídavou péči.
On, protože je to výjimečný člověk, svolil. Vypadalo to téměř jako ráj…
2 x týdně jsem jezdil venčit svého syna v kočárku. Mohl jsem ho nechat běžet, ale měl jsem ho rád.
x
Po 4 měsících, co jsme s inzerentkou bydleli spolu, jsme měli zlatý zásun a ona otěhotněla. Bylo to na Vánoce. Zprvu obavy o zdraví dítěte, vyšetření, doktoři, (nakonec se nic
nepotvrdilo a kluk je zdravý jako buk). První syn začal lozit, chodit a objevovat a na rajské obloze se objevily první mráčky. Inzerentka, tehdy asi v pátém,
se začla zprvu zavírat, když jsem přivedl svého prvního syna na návštěvu (což jsem já hlupák nepochopil). Jednou se mráčky změnily v tajfun a mně došlo, že se svým prvním synem nejsem vítaný. Od toho okamžiku do porodu u nás čas od času na několik dní domácnost absolutně ztichla, protože inzerentka byla naprdlá a začla
mi nenápadně navrhovat, abych se na prvního syna vykašlal. To jsem neudělal.
x
Nevím, jestli se to stalo tehdy nebo až po porodu, ale někdy tehdy jsem napsal z dlouhé chvíle inzerát na seznamku. Trochu jsem se nudil a ve skutečnosti nic nehledal,
ale každopádně se to nějak profláklo a já jsem zapíral, jak nám Dr. Plzák radí. Úplně nakonec všechny směšné tajnosti vyjeveny a my pokračovali dál.
Porod, klubko štěstí, stal se ze mně stal táta do druhého kluka zamilovaný ještě víc. Dny plynuly, většinou idylka, ale nelibost z toho, že mám i prvního
syna trvala stále a když jsem se vrátil z „hlídacího víkendu“, láska byla na zbytek dne tatam a asi tak jednou za čtvrt roku po mém návratu následovalo několik
dní „tiché domácnosti“. Dost špatně takové stavy snáším, snáším-li je vůbec.
x
Od určité chvíle pak po promlčených dnech následovaly návrhy na rozchod se slovy, že takhle žít nemůže a nechce. Když se to stalo poprvé, myslel jsem, že
se mi to zdá… Vždycky jsme si ale řekli, že to zkusíme znovu.
x
Stěhování celé rodinky - z bytu, ve kterém jsme spolu začali bydlet a na kterém jsme se nadřeli jako koni, jsme cukli do lepšího, do kterého jsem se fakt zamiloval. Je to pěkný
kus cihly a nadřel jsem se na něm - dámy prominou - jak cyp. To stěhování se stalo před cca 8 měsíci. Většinu času spolu žijeme šťastně. Jako v každém vztahu se občas něco
zadře, ale více-méně si rozumíme. S frekvencí asi tak 1 x za čtvrt roku ale se mnou přestane mluvit a chvíle, kdy mě ignoruje, jsou nejméně frustrující. Po katarzi a při
chvílích ticha po bouři říká, že se mnou nemůže žít, že od toho okamžiku inzerátu na seznamce mi nevěří, že je to pro ni strašně nedůstojné a kdyby měla sdostatek hrdosti,
okamžitě mě vyhodí. Navzdory tomu všemu jsme to vždy „zkusili ještě jednou“.
Až doteď.
x
Potud jsem se snažil vykreslit posledních 5 let. Jestli vás to ukolébalo, vstávejte, protože co teď píši, to je
x
současnost:
Minulý víkend - ten druhý prodloužený - strávila se svými třema dětmi a ještě jedním vypůjčeným na vejletě někde uprostřed ničeho ještě s dalšími kolegyněmi a jejich dětmi.
Trochu mě zamrzelo, že já zůstanu doma prdět do gauče, ale obhájila to jako dámskou jízdu. Musím říct, že má žena má problém se srozumitelným předáváním informací, takže zatímco
jsem z jejích zpráv vyrozuměl, že se vrátí v neděli, vrátili se v sobotu k večeru, kdy jsem měl domluvenou pařbu s kamarády, se kterými se vidím jednou za uherský rok. Smůla. Už když
jsme tahali věci z výletu nahoru, byla naprdlá a unavená, ale když jsem jí řekl, že jedu pryč, poslala mě mezi futry cituji „do prdele“. Vracel jsem se pro zapomenutý telefon, ale
to už byl v zámku zevnitř zastrčený klíč. Slova by byla zbytečná. Ještě večer s přáteli byl příjemný. Ani jsem se nezkoušel dostat do bytu a přespal v autě.
Ranní otázka „Co tady děláš?!“ mě přesvědčila o tom, že mám vypadnout. To bylo v neděli. Teď je čtvrtek skoro půlnoc. Už pátou noc spím na kachličkách v kanclu, smradlavý, zpocený, ve spacáku.
Stýská se mi po klukovi, hledám co nejlevnější pronájem… Čekám, že dorazí nějaká zpráva, ale éter mlčí…

Reakce typu „patřítito-zmetku-neměljsispátse2naráz“ naštvaným přespěvatelkám sice uleví, mně nepomůžou, ale poslužte si..

Můj problém je tento: svou ženu miluju, i když sex a všechny další vjemy, které podle mě do vztahu patří, už nejsou, co bejvaly, nebo nejsou vůbec. Často mám pocit, že namísto toho, abychom se soužitím sbližovali, jsme si cizejší. Snažím se tu střelku otočiT a směřovaT to
druhým směrem, ale spíš se nedaří. Syna miluju až za hrob.
Stav jako je tento, mě přímo ohrožuje na existenci. Nejsem zrovna top-manažer, ale mívám jednání s klienty, jezdím po zákaznících - zkrátka osobní styk s lidmi, kteří
mi dávají vydělat peníze. Nemůžu se s nimi vídat umaštěný a špinavý. A i když doufám, že se všechno zase srovná, vím, že podobný stav by v budoucnu nastal zas a osobní život mi bude ruinovat život profesní a pak už by mi zbývala jen kulka do palice. Takže POKUD SE NĚKDO PROKOUSAL AŽ SEM, MŮŽE MI ŘÍCT SVŮJ NÁZOR? MÁM TO ODPÍSKAT?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2087
16.5.14 08:55

„patřítito-zmetku-neměljsispátse2na­ráz“ :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 08:56

Můj názor? jste jak malý děcka, nechápu vás ani jednoho. Tebe za to, že jsi to bral tak lehkovážně a měls pocit, že je všechno v pohodě. Tu Tvou za to, že dělá takové tyátry ohledně staršího dítěte a ohledně jedné pařby :nevim: A kecy ala kulka do palice jsou taky dětský, sorry. Ujasněte si oba, co vlastně chcete a pak na tom makejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
16.5.14 08:59

Mno, budu na strane zeny, v tomto pripade obou. Tva prvni partnerka si to nezaslouzila, a ty ses opravdu nezachoval hezky. Tva druha partnerka ma toho doma asi plny zuby. Navic ti jeste prisla na inzerat na seznamce, boze chlape jsi vuuuul, vubec se nedivim ze ti neveri, proste nikam nepis nebo nedovol aby na to prisla. Tva zena je evidentne ze vseho unavena a neveri ti ani nos mezi ocima. Sbal nekde poradnej puget a jdi se ji omluvit, mate spolu dite a tomu rozhodne neprospeje, kdyz kvuli takovym pitomostem spolu rodice nebudou mluvit. Baba mela na starosti x deti a vecer ztahana dojde dom a milacek se sbali a jde na pivo? No to zdar :D kup ji nakej wellness vikend a postarej se o domacnost a decka. Kvuli blbostem se nerozchazej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
16.5.14 09:01

Rádoby spisovateli…ujasni si, co vlastně chceš a o to bojuj.

Zírám kolik chlapů vlastně neví, co chce a bourá přitom rodiny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mishelka27
16.5.14 09:01
@martina.se píše:
Můj názor? jste jak malý děcka, nechápu vás ani jednoho. Tebe za to, že jsi to bral tak lehkovážně a měls pocit, že je všechno v pohodě. Tu Tvou za to, že dělá takové tyátry ohledně staršího dítěte a ohledně jedné pařby :nevim: A kecy ala kulka do palice jsou taky dětský, sorry. Ujasněte si oba, co vlastně chcete a pak na tom makejte.

Přesně tak… Podle mě to nemá už cenu, očividně si k sobě cestu zpátky nenajdete.. Napiš si další inzerát ať máš zas pro koho žít a nepřemýšlíš o kulce v hlavě… :zed:

• Citovat
  • Upravit
1409
16.5.14 09:02

Jo a jeste ti chci napsat, abys prestal myslet jen na sebe, ale i na svou zenu a svy deti, ty kulko do palice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.5.14 09:02

Jo, odpískat. Jinak velice hezky napsáno. Škoda, že je to reality :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 09:03
@Katy 7 píše:
Rádoby spisovateli…ujasni si, co vlastně chceš a o to bojuj.Zírám kolik chlapů vlastně neví, co chce a bourá přitom rodiny. :zed:

já bych ho nenazvala ani chlapem - je nedospělý, minimálně, co se jednání týče :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
16.5.14 09:06

@martina.se máš recht.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054

Odpískala bych to, k dětem bych se hlásila pomocí alimentu, až vyrostou tak se určitě přihlásí ať už sami nebo je navočkují ex, udělala tlustou čáru, snažila si udržet práci(kvůli dětem a sobě, že alespoň jsem něco dokázal) a dala na pár let voraz od vážného vztahu, protože, ženu na praní špinavého prádla nepotřebuješ. Tot můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259

Jojo, přesně takhle se to řeší mezi dospělýma lidma… :roll:

všechno vynechám, odpovím jen na otázku –jestli by jsem to odpískala– odpískala bych tebe, už kdysi dávno, teď by mi zbylo jen plakat nad rozlitým mlíkem… jestli to nechceš řešit a máš všeho dost tak podej návrh k soudu na střídavou péči, výši alimentů a sežen si bydlení. jestli to chceš řešit tak spolu začněte mluvit a řešit situaci, někdy musí jít ven, potkat se budete muset, můžeš klidně čekat u dveří. jsi velkej, určitě přijdeš na víc možností jak promluvit se svojí partnerkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.5.14 09:07

Tak já budu asi v rozporu s ostatními diskutujícími, ale já se musím zastat autora. Vůči první ženě prasárna nejvyšší kategorie - ale to se tu neřeší. Druhá žena mi přijde praštěná a kopla bych ji někam. Ona taky podváděla manžela, navíc se pořád nedokázala rozhodnout, zda se rozcházet, nebo scházet. Připadá mi to jako citové vydírání a na to jsem obzvlášť háklivá. Na co myslí ona, když vyhodí manžel na dlažbu? Na to dítě? To těžko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.5.14 09:07

Najdi si byt, kde se budeš moct vyspat, umýt se a vyprat si… to snad zvládneš… a pak oficiálně vyřeš všechny své vztahy…
Být tvou ženou, kopnu tě někam už dávno… být tvou milenkou, udělala bych to samé… nejhorší u chlapa je kombinace nerozhodnosti, zbabělosti postavit se situaci čelem a vyřešit si to a naříkání nad svým ubohým životem…
Budeš asi muset dospět, a to docela rychle, když už za tebou zůstaly tři děti… a asi si budeš muset najít k práci i nějakou brigádu, abys to všechno pěkně utáhl…
Ale kdo chce kam, pomozme mu tam… někdo se tam dostane i bez toho pomáhání, sám… jaký si to uděláš, takový to máš… a ty sis to akorát pěkně zavařil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
16.5.14 09:08

Promiň, ale jste opravdu dvojka k pohledání a asi se k sobě hodíte. Partnerka by se měla nad sebou zamyslet - ona si podala inzerát i přesto, že byla vdaná a měla děti a chtěla zažít dobrodružství. Tak ho zažila a na těch základech začala budovat svůj další život, tak proč je teď tak nespokojená. Co chtěla to má. A co se týče tebe, tak nevěřím, že i kdybyste se k sobě vrátili, že budeš spokojený jen s vypraným prádlem a láskou k synovi. Přijde mi, že máš toulavé boty a budeš vždy spíš přemýšlet něčím jiným než je hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí